Slachtoffer van het referentiekader van de narcistische ouder.

Slachtoffer van het referentiekader van de narcistische ouder. Na Inzicht in het probleem zullen angsten en afweer moeten wordendoorgewerkt.

Na inzicht in het probleem zullen angsten en afweer moeten worden doorgewerkt.

Ontstaan van uit een vroegere noodsituatie.

Een kind dat vroeger in een min of meer ernstige noodsituatie heeft verkeerd,
zal iedere impuls die echt uit zichzelf komt, als bedreigend ervaren en met schuld beladen.

De noodsituatie bestond onder andere daaruit dat een impuls, een opkomend gevoel van een kind, gekleineerd werd, weggewuifd of alleen maar niet herkend en zeker niet gevalideerd of ‘gezegend’.

Omdat een kind geen ander referentiekader van de narcistische ouder heeft, zal het vanwege het niet of verkeerd reageren van een ouder,
de conclusie trekken dat de eigen impuls ‘slecht’ is, of ‘dom’ of ‘raar’ en
dat zij de enige is met zulk een ‘probleem’ en dat niemand dat ooit begrijpen zal.
Het eigen gevoel gaat dan ondergronds of wordt als schaamtevol ervaren.

In een veilige therapie kan deze ‘domheid’ ontzenuwd worden en ‘het rare’ ontkracht.

Na enige tijd zal het begaafde kind zonder al te veel schaamte meer ruimte vragen voor haar gevoelens, en schuldloos grenzen gaan stellen aan wat anderen haar vragen.

Troost fantasie

Het kind dat slachtoffer was van het referentiekader van zijn narcistische ouders heeft hiermee verder ook afstand moeten doen van een eigenaardig soort ‘uniciteit’ en ‘almacht’: ‘ik moet het toch alleen doen. Ik zal de wereld wel redden’.

Deze kick die lang gediend heeft als troostfantasie zal zij af moeten leggen.

Er is tijd nodig om te rouwen om het loslaten van deze positie.

In het begin zal het loslaten van de vertrouwdheid van deze positie de angst oproepen die met een vermeende ontstane leegte gepaard gaat.

De therapeut zal zorgzaam om moeten gaan met deze kwetsbare positie. Ze is als een vogeltje dat uit het ei komt en de veiligheid van de schaal kapot ziet gaan.

MAAR ZE GAAT DAAR IETS VOOR TERUG KRIJGEN.

Omdat ze nu ook tot dan toe verborgen energieën van haar wezen tot ontwikkeling laat komen, zal de echte kracht van binnenuit gaan ontstaan, vanuit een innerlijke bron.

Ze ontdekt de goede vader en moeder in zichzelf, ze leert zichzelf geven wat ze nodig heeft.

Dan komt ze beter in balans, gaat zich fysiek ook prettiger voelen, krijgt meer flexibiliteit en kinderlijke zorgeloze lol.

De depressie lost zich op, ze krijgt weer zin in het leven en daarmee krijgt het leven zin.

De wereld moet het waarschijnlijk wel hebben van deze begaafde kinderen, van hun moed, en aanvoelingsvermogen. Het is mogelijk om het referentiekader van de narcistische ouders te deprogrammeren met quantum healing.

Maar laat de wereld dan zorgen dat deze begaafde kinderen niet bezwijken onder hun last.

Wanneer ze in contact komen met hun eigen innerlijk, zal de warmte die ze verspreiden en de steun die zij kunnen bieden, echt zijn en niet uit angst voortkomen, maar uit hun hele wezen. Wellicht dienen ze daarom eerst volledig afscheid te nemen van de narcist.

Als je suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Liefs

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Als je 1712 moet bellen, maar bang bent omdat iemand in de kamer belt, vraag dan om een ​​pepperoni-pizza. Ze zullen u vragen of u weet dat u het alarmnummer belt. Zeg ja en doe net alsof u een bestelling plaatst. Ze zullen vragen of er iemand in de kamer is. U kunt vragen hoe lang het duurt voordat de pizza bij u is en zij zullen u vertellen hoe ver een patrouille-eenheid verwijderd is. Deel dit om een ​​leven te redden! Dispatchers zijn opgeleid om specifieke ja of nee vragen te stellen. Hang niet op!

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

Related Post
Share
Leave a Comment

Bekijk commentaren

 • Goede stukken hoor! 3 december eerste afspraak met een gespecialiseerde therapeut in Amsterdam. Ik zie er naar uit, er in veel gebeurd dit jaar.
  Geen contact meer met 666 veel vliegende apen volgden. En zo veel stappen gedaan dit jaar!
  Bedankt Johan,annemie en lotgenoten ❤

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%