Slachtoffer van het referentiekader van de narcistische ouder.

 

 

Na inzicht in het probleem zullen angsten en afweer moeten worden doorgewerkt.

Ontstaan van uit een vroegere noodsituatie.

 

Een kind dat vroeger in een min of meer ernstige noodsituatie heeft verkeerd,
zal iedere impuls die echt uit zichzelf komt, als bedreigend ervaren en met schuld beladen.

De noodsituatie bestond onder andere daaruit dat een impuls, een opkomend gevoel van een kind, gekleineerd werd, weggewuifd of alleen maar niet herkend en zeker niet gevalideerd of ‘gezegend’.

Omdat een kind geen ander referentiekader van de narcistische ouder heeft, zal het vanwege het niet of verkeerd reageren van een ouder,
de conclusie trekken dat de eigen impuls ‘slecht’ is, of ‘dom’ of ‘raar’ en
dat zij de enige is met zulk een ‘probleem’ en dat niemand dat ooit begrijpen zal.
Het eigen gevoel gaat dan ondergronds of wordt als schaamtevol ervaren.

 

Jezus : Engagement omdat het moet of ben je vrij om te geven ?

In een veilige therapie kan deze ‘domheid’ ontzenuwd worden en ‘het rare’ ontkracht.

Na enige tijd zal het begaafde kind zonder al te veel schaamte meer ruimte vragen voor haar gevoelens, en schuldloos grenzen gaan stellen aan wat anderen haar vragen.

 

Troost fantasie

 

Het kind dat slachtoffer was van het referentiekader van zijn narcistische ouders heeft hiermee verder ook afstand moeten doen van een eigenaardig soort ‘uniciteit’ en ‘almacht’: ‘ik moet het toch alleen doen. Ik zal de wereld wel redden’.

rouwen na een narcistische relatie met een psychopaat

Deze kick die lang gediend heeft als troostfantasie zal zij af moeten leggen.

Er is tijd nodig om te rouwen om het loslaten van deze positie.

In het begin zal het loslaten van de vertrouwdheid van deze positie de angst oproepen die met een vermeende ontstane leegte gepaard gaat.

De therapeut zal zorgzaam om moeten gaan met deze kwetsbare positie. Ze is als een vogeltje dat uit het ei komt en de veiligheid van de schaal kapot ziet gaan.

 

MAAR ZE GAAT DAAR IETS VOOR TERUG KRIJGEN.

 

Omdat ze nu ook tot dan toe verborgen energieën van haar wezen tot ontwikkeling laat komen, zal de echte kracht van binnenuit gaan ontstaan, vanuit een innerlijke bron.

Ze ontdekt de goede vader en moeder in zichzelf, ze leert zichzelf geven wat ze nodig heeft.

Rouwen om het narcistische masker

Dan komt ze beter in balans, gaat zich fysiek ook prettiger voelen, krijgt meer flexibiliteit en kinderlijke zorgeloze lol.

De depressie lost zich op, ze krijgt weer zin in het leven en daarmee krijgt het leven zin.

De wereld moet het waarschijnlijk wel hebben van deze begaafde kinderen, van hun moed, en aanvoelingsvermogen. Het is mogelijk om het referentiekader van de narcistische ouders te deprogrammeren met quantum healing.

 

Maar laat de wereld dan zorgen dat deze begaafde kinderen niet bezwijken onder hun last.

 

Wanneer ze in contact komen met hun eigen innerlijk, zal de warmte die ze verspreiden en de steun die zij kunnen bieden, echt zijn en niet uit angst voortkomen, maar uit hun hele wezen. Wellicht dienen ze daarom eerst volledig afscheid te nemen van de narcist.

Als je suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Liefs

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Als je 1712 moet bellen, maar bang bent omdat iemand in de kamer belt, vraag dan om een ​​pepperoni-pizza. Ze zullen u vragen of u weet dat u het alarmnummer belt. Zeg ja en doe net alsof u een bestelling plaatst. Ze zullen vragen of er iemand in de kamer is. U kunt vragen hoe lang het duurt voordat de pizza bij u is en zij zullen u vertellen hoe ver een patrouille-eenheid verwijderd is. Deel dit om een ​​leven te redden! Dispatchers zijn opgeleid om specifieke ja of nee vragen te stellen. Hang niet op!

Bekijk nu de Engelstalige ontwikkelingsprogramma’s van  Melanie het nieuwe herstelprogramma, het Quantum Healing Starter Pack,  The Empowered Self Course   en het Transforming Family of Origin Wounds-programma.

1 Feedback on “Slachtoffer van het referentiekader van de narcistische ouder.”

  1. Goede stukken hoor! 3 december eerste afspraak met een gespecialiseerde therapeut in Amsterdam. Ik zie er naar uit, er in veel gebeurd dit jaar.
    Geen contact meer met 666 veel vliegende apen volgden. En zo veel stappen gedaan dit jaar!
    Bedankt Johan,annemie en lotgenoten ❤

Geef een reactie, vraag of antwoord.