Bepaal wat je wilt en niet wat je niet wilt als je trauma wilt genezen

Als je over huiselijk geweld hebt gelezen, weet dan dat genezing van misbruik net zo moeilijk kan zijn als erin leven.

Je hebt gelezen dat het verlaten van gewelddadige relaties niet gemakkelijk is en ronduit gevaarlijk kan zijn. Je leest over de cyclus van misbruik en het kracht- en controlewiel. U bent ook gaan begrijpen dat u nu denkt dat u wordt misbruikt of dat u zich blijft afvragen of uw partner u misbruikt. Is uw relatie wel gezond? Maar vooral: bepaal wat je wilt.

Hopelijk realiseer je je op zijn minst dat het probleem in je relatie niet helemaal jouw schuld kan zijn (relaties heb je met twee, weet je) en dat je psychische stoornissen of problemen zoals codependency slechts een fractie van het verhaal verklaren.

Hoewel deze realisaties en uw begrip van misbruik u kunnen helpen omgaan met de lelijkheid om u heen, zal niets dat u kunt leren over misbruikt, u helpen om u beter te voelen. Als u weet dat u, in welke mate dan ook, wordt misbruikt, kunt u zich hopeloos, hulpeloos, niet verdienstelijk en vastzitten voelen.

Het bureau voor huiselijk geweld, online prikborden en blogs bieden u de mogelijkheid om te communiceren met anderen die uw ervaring begrijpen en kunnen valideren.

Van validatie tot genezing van misbruik

Als je je gevalideerd voelt, heb je het gevoel dat je ervaring waarheidsgetrouw en echt is. Uw misbruiker zal uw ervaring nooit valideren omdat ze het te druk hebben om u ervan te overtuigen dat u niet wordt misbruikt. Andere mensen kunnen uw ervaring valideren en, nog belangrijker, u kunt uw eigen ervaring valideren.

Echter, na het ervaren van misbruik, kan het zijn dat je jezelf niet meer gelooft zoals je ooit deed.

U twijfelt waarschijnlijk aan uw perceptie en vraagt ​​zich af of u te veel van uw problemen maakt. Daarom is het beste gevoel van validatie dat je in eerste instantie zult ervaren als je uit het isolement komt, door andere slachtoffers van misbruik of de advocaten van slachtoffers te horen zeggen: “Ik geloof je” of “Mij is hetzelfde overkomen”. Later, nadat je naar de genezingsfase bent gegaan, leer je jezelf te valideren.

Genezing van misbruik vereist vaak het uitproberen van verschillende technieken.

Leer hoe u kunt beslissen wat u wilt helpen genezen van een gewelddadige relatie. In feite, op een gegeven moment erken je de troostende tevredenheid van de validatie van anderen in de verwarring van hoe om te gaan en te genezen van uw gewelddadige relatie.

Als je te lang de validatie van anderen zoekt of nodig hebt, loop je het risico een slachtoffermentaliteit te vormen. Wil je een eeuwigdurend slachtoffer zijn? Nee. Weet jij hoe je moet genezen? Misschien niet. Maar maak je geen zorgen, je bent niet de enige die leert hoe je kunt genezen van misbruik.

Genezing van misbruik is een proces van vallen en opstaan, want wat voor een ander werkt, werkt misschien niet voor jou. U weet echter niet of een suggestie voor hoe u moet genezen voor u werkt totdat u het probeert.

Genees nu een beetje van misbruik

Beantwoord de vraag “Wat wil ik?”
Beslissen wat je wilt in je relaties in plaats van te identificeren wat je niet wilt, is een manier om met misbruik om te gaan en te genezen. Beantwoording van de vraag “Wat wil ik?” is misschien niet een eenvoudige taak.

Onthoud dat je al geruime tijd wat je misbruiker (en andere mensen) wilt boven je eigen behoeften hebt gesteld. Hoewel je misschien professionele of andere soorten doelen stelt en bereikt, draait de enige plek waar slachtoffers van misbruik worstelen om relaties, vooral liefdesrelaties.

Sommigen van ons misbruikslachtoffers hebben een lijst van wat we niet willen, gebaseerd op wat onze partner heeft gedaan of gedaan.

Het opgeven van deze lijst kan moeilijk zijn. Ik dacht dat ik door het vernietigen van die lijst zou vergeten wat mijn misbruiker me heeft aangedaan. Maar als ik het vergat, zou ik de fouten opnieuw kunnen maken. Het probleem met het bijhouden van lijsten van wat we niet willen, is dat wanneer we ze opnieuw lezen, we onszelf opnieuw traumatiseren met de herinneringen.

Maar als u lijsten opnieuw leest met wat u wel wilt, dan zult u zich opnieuw wijden aan uw doel van gezond leven. Hier is een voorbeeldlijst van mijn verlangens gebaseerd op wat mijn misbruiker deed. Deze lijst is opnieuw geformuleerd met het oog op gezond worden.

Door welke manier van denken voel je je positiever?

“Ik wil niet dat mijn partner mijn behoeften negeert.” Deze zin kun je veranderen in: Mijn partner schenkt respectvol aandacht aan mijn behoeften als ik ze vertel.
“Bovendien wil ik niet dat mijn partner mijn kinderen verbaal mishandelt.” Deze zin kun je veranderen in “Mijn partner toont alleen liefde en zorg voor mijn kinderen.”
“Ik wil niet dat mijn partner me slaat.” verandert in “Mijn partner drukt negatieve emoties uit op een manier die me uitnodigt om open te staan, eerlijk te zijn en me in te leven.”

Als je geen lijst hebt van dingen die je niet bepaal wat je wel wilt, denk dan aan uitspraken als deze:

Mijn partner gelooft dat ik trouw ben.
Hij of zij vindt het goed voor mij om met mijn vrienden om te gaan.
Mijn partner ondersteunt mijn persoonlijke en professionele doelen.

Besteed nu een paar minuten aan het samenstellen van uw lijst met wat u wilt in een liefdesrelatie. Ga je gang, zet een stap naar een gezonder leven. Als u zich niet beter voelt door deze lijst te maken, probeer dan later op de dag een andere genezingsactiviteit.

Het gaat erom verschillende manieren te proberen om te genezen, daarom bepaal wat je wilt. Er is geen keerzijde aan proberen. Geen enkele gezonde activiteit zal u zwakker maken; maar sommige maken je misschien sterker dan andere.

Tot slot

Ik hoop dat narcisme.blog je helpt te weten wat de waarschuwingssignalen zijn, maar nog belangrijker, hoe belangrijk het voor je is om in je lichaam te zijn, genezen te zijn om stevig in jezelf te zijn, in staat te zijn om over je gevoelens te spreken en jezelf te zijn – zodat u uw kracht niet weggeeft.

Een narcist kan je alleen manipuleren en oogsten als je geen zelf in jezelf bent. Je ware verdediging gaat nooit over het identificeren wie een narcist is. Het gaat er echt om dat je krachtig verschijnt als jezelf, want als je dat doet, zul je geen relaties aangaan met mensen die je verleiden en misbruiken. Het zal niet eens mogelijk zijn.

Het Narp Programma

De grootste verdediging, die ik ken met betrekking tot hoe je krachtig kunt genezen en niet alleen kunt herstellen van narcistisch misbruik, maar ook om je Ware Zelf te vormen, om in de toekomst ongevoelig te zijn voor narcisten, is het NARP-programma. Het is hoe ik mezelf heb ontwikkeld en hoe duizenden anderen in deze gemeenschap dit ook hebben bereikt.

Ik hoop dat dit heeft geholpen en ik hoor graag van je met betrekking tot dit artikel of een ander. Wat zijn de symptomen die je hebt ervaren? Heb je er vertrouwen in dat je hier nooit meer in verstrikt zult raken? En ik wil echt van je weten, waar ben je op je helende reis met je ware kracht en bevrijding? Laat het me weten in de reacties hieronder.

Werktuigen voor veerkracht om aan jezelf te werken

Hoe na misbruik door een narcist worden wat je ooit hebt gedroomd? video

Stop met externe validatie te zoeken.

Soorten Partnergeweld.

Opnieuw een narcist in je leven vermijden hoe doe je dat? Deel 2