Financieel advies voor tijdens een echtscheiding

Ik zou u aanraden om jouw pensioen beleggingen nog een keer te bekijken voordat jouw scheiding begint.

Er is geen beter moment dan vandaag om erachter te komen waar je in hebt geïnvesteerd, hoe de investeringen presteren en/of je al dan niet een wijziging moet aanbrengen.

Als u een financieel adviseur heeft, zou ik denken dat het nu een goed moment voor je is om met hem of haar te gaan samen zitten om te bespreken hoe het is gegaan. Bedenk enkele vragen die je aan de adviseur kunt stellen.

Als de vragen niet worden beantwoord en / of niet genoeg tijd krijgen van de adviseur, moet u mogelijk een andere richting uitzoeken om in te gaan. Als je eenmaal heeft uitgezocht waarin je belegt en/of je tevreden bent met de investeringen dan moet je beginnen te kijken of uw pensioenrekening (en) al dan niet onderhevig zijn aan scheiding in de echtscheiding.

Fondsen die tijdens jouw scheiding aan pensioenrekeningen zijn bijgedragen, zijn waarschijnlijk eigendom van de gemeenschap.

Dit betekent dat je die rekening waarschijnlijk moet verdelen tijdens jouw scheiding. Het maakt niet uit of de pensioenrekening is gefinancierd met inkomen uit je baan of je naam erop staat.

Dat is niet hoe eigendomswetten van de gemeenschap werken. Het enige dat telt, is wanneer de rekening is bijgedragen en waar het geld vandaan kwam.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama. Ze werkt 34 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!