Ooit een onoprechte verontschuldiging gekregen?

Het psychologisch begrip” Fauxapologie” in de context van narcisme

Omdat narcisten verantwoording weigeren af te leggen en denken dat ze altijd gelijk hebben, verontschuldigen ze zich zelden of nooit echt oprecht.

Ze kunnen wel vergeving vragen, maar blijven dan heel vaag over wat ze hebben misdaan.

In plaats daarvan kunnen ze een valse verontschuldiging of fauxpologie opwerpen, bedoeld om af te buigen, schuldgevoel op te wekken of te weerleggen.

Voorbeelden van valse verontschuldiging:

‘Het spijt me dat je

denkt dat ik zo’n teleurstelling van een moeder ben’,

iets hebt geïnterpreteerd dat zo onschuldig en oneerlijk is’,

zo gevoelig bent’,

niet kunt begrijpen hoe anderen zich voelen,

zo boos bent.

Wanneer iemand het laat klinken alsof ze zich verontschuldigen, terwijl ze in feite alleen maar de schuld verschuiven of gedraaide logica gebruiken om hun weg te banen uit verantwoordelijkheid voor hun daden.

Niet-excuses zijn te kwader trouw geformuleerd op een manier die de verantwoording minimaliseert.

Het doel is niet om te verzoenen, maar om schade aan het imago van de narcist te verminderen. Bekering wordt geveinsd of genegeerd, spijt op armlengte gehouden.

Niet-verontschuldigers, zullen allerminst empathie tonen met degenen die gekwetst zijn, zullen hen eerder impliciet de schuld geven van het boos worden, het maken van aanstoot of het interpreteren van de gebeurtenis op een manier die slecht is voor de kwaaddoener.

Onoprechte verontschuldiging.

Gezien het nut van het idee van een onbekwame, onoprechte of valse verontschuldiging en het ontbreken van een standaardterm daarvoor, is het geen verrassing dat er een groeiend aantal informele uitdrukkingen bestaan.

Ze zijn niet allemaal uitwisselbaar: “Het spijt me als je beledigd was” is een als excuus, maar zonder “als” is dat niet zo.

Elk van de bovenstaande termen heeft een bepaalde valuta.

Heb je vragen? Ik beantwoord ze graag. Antwoorden vind je hier.

Veel antwoorden vind je ook door de zoekfunctie te gebruiken.

Je vraagt je misschien af … wat is de volgende stap?

Daring Greatly How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead.

Excuses nog, en sorry. Over de kunst van het verontschuldigen.

Agnes Verbiest was lerares Frans en doceerde neerlandistiek aan de Universiteit van Leiden.

Ze schreef enkele boeken over taal en communicatie, in het bijzonder over de positie van vrouwen, waaronder Het gewicht van de directrice. In oktober 2004 verscheen voor het eerst Als ik jou toch niet had , over de kunst van het complimenteren.

De tweede koffer (2009) is haar eerste roman; daarin geeft zij een genuanceerde kijk op de Arbeitseinsatz. Zojuist – mei 2010 – verscheen Excuses nog, en sorry, over de kunst van het verontschuldigen.

No Excuses The Power of Self-Discipline.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • Begrippen Narcisme
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing

De verhalen van het ego en het werken aan het ego.

Estimated reading time: 4 minutes Annemie hier, De video/artikel van vandaag gaat over het ego en in het bijzonder over… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing

6 Stappen om het ego te verzachten met egowerk (groeitaak)

Estimated reading time: 11 minutes Ik leer veel over egowerk. Ik heb ontdekt dat het een van de krachtigste hulpmiddelen is… Read More

 • complex trauma
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • trauma

Hoe narcistische moeders CPTSS veroorzaken

De link tussen narcistische moeders en CPTSD Complexe posttraumatische stressstoornis en narcistisch emotioneel misbruik. Als we denken aan posttraumatische stressstoornis… Read More

%%footer%%