“Geen contact regel” is meer een kwestie van overleven.

De “Geen contact regel” is geen spel of een truc om iemand terug in ons leven te krijgen. Deze techniek is in veel datingboeken en blogs verkeerd voorgesteld als een manier om iemand te “manipuleren” om terug te komen.

We zouden niet moeten verlangen naar mensen die ons in onze levens hebben mishandeld. Integendeel, geen contactregel is een manier om de giftige invloed van deze beledigende persoon te verwijderen, zodat we een gelukkiger, gezonder leven kunnen leiden, terwijl we ons authentieke zelf cultiveren en het plezier van mensen minimaliseren

Het psychologisch begrip “geen contact regel” in de context van narcisme

Over het algemeen zullen mensen die  misbruikt zijn door een narcist, ervoor kiezen om de banden met die persoon volledig te verbreken.  Dat betekent dat ze “de geen contact regel” gaan toepassen

Het is typisch dat mensen die uiteindelijk geen contact meer hebben dat dat komt doordat hun grenzen op traumatische manieren werden geschonden. Immers het is die schending van hun grenzen die uiteindelijk hen ertoe aanzet om alle communicatie met de narcist te stoppen.

Cyclus doorbreken door “geen contact regel”.

In het bijzonder is voor volwassen kinderen van narcisten het contactloos zijn met hun ouders meestal een diep ambivalente en pijnlijke keuze. Zo’n keuze die voelt aan als een kwestie van overleven om de cyclus van pijn te doorbreken. Zo’n slachtoffer probeert ook om te genezen door geen contact meer te hebben.

Onszelf leren over de technieken van narcisten, sociopaten en psychopaten, is de sleutel tot gezonde relaties.

Het is van vitaal belang dat we de diepte, schade en nasleep van giftige relaties volledig begrijpen. Alleen door diep begrip kunnen we herstel en genezing nastreven.

Onthoud altijd dat de misbruiker ervoor kiest om de narcistische technieken te gebruiken. Die keuze van de narcist is niet de schuld van degenen die het slachtoffer geworden is.

Het slachtoffer werd uitgekozen omwille van zijn kwetsbaarheid.

Die kwetsbaarheid omzetten tot veerkracht is natuurlijk de taak van het slachtoffer.

Je bent niet verantwoordelijk voor hun gedrag of acties wel voor je eigen gedrag.

We leggen “de geen contact regel” vast om enkele redenen, waaronder het behouden van een gezonde geest en ziel na het beëindigen van een toxische, ongezonde of beledigende relatie of vriendschap.

Geen contactregel geeft traumabanden, bindingen die ontstaan tijdens intense emotionele ervaringen, tijd om te genezen van misbruikrelaties.

Als we voortdurend in contact blijven met de giftige persoon, zullen we deze traumabanden alleen maar nieuw leven inblazen en nieuwe banden vormen.

De Geen contactregel geeft ons ook de tijd om te rouwen en te genezen van het beëindigen van een ongezonde relatie of vriendschap zonder het opnieuw in te voeren.

Maar bovenal leggen we geen contact regel vast, zodat giftige mensen zoals kwaadaardige narcisten geen stofzuigertechniek of post-break-up triangulatietechnieken kunnen gebruiken om ons terug te winnen.

Door geen contact op te zetten, verwijderen wij ons in wezen van een bron van levering in een duidelijk niet wederkerige, disfunctionele relatie.

Heb je vragen rond de geen contact regel? Zijn er volgens jou andere alternatieven, laat het me weten. Ik antwoord graag.

Zie meer om dit onderwerp te beheersen.

Boeken cd DVD suggesties als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist.

Ik hoop dat dit bericht, video en audio je behulpzaam zijn. Bovendien kijk ik ernaar uit je te ontmoeten in de reacties. Jouw commentaren zijn de raketbrandstof die me inspireert om dit werk voort te zetten.

Voel je vrij om dit artikel en video te delen en de liefde te verspreiden.

Je lijdt onder de pijn als gevolg van blootstelling aan narcistische mishandeling. Bekijk dan alle mogelijkheden die je vindt op mijn website om je leven te veranderen.


Reacties

2 reacties op ““Geen contact regel” is meer een kwestie van overleven.”

  1. Maria avatar
    Maria

    Ik heb onlangs afscheid genomen van mijn narcistische sibling. Ik zie nu hier (geen contact) dat dit de beste keuze was. Instinctief wist ik al dat niets anders zou ‘helpen’, er valt niet van mens tot mens te praten met een narcist. En slaafje zijn van de narcist is voor mij geen optie.

  2. johanpersyn avatar

    Was dit familie of een vriendin? ‘t is zeker goed om op je intuïtie te volgen. groeten Johan

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees