Dikwijls beschouwt de rechtbank de narcistische ouder als slachtoffer

De overlevende ouder die het echte partnergeweld, misbruik op alle vlak heeft meegemaakt wordt nog eens dieper de grond in geduwd als de narcistische ouder met succes het slachtoffer weet te spelen. De overlevende ouder verliest zijn of haar eigen kinderen die ze zo goed als mogelijk in die situatie hebben beschermd.

Doordat de narcistische ouder heel “weinig” empathie heeft weet hij of zij op het gepaste moment het juiste toneeltje te spelen. Het provoceren van de overlevende ouder zorgt ervoor dat hij of zij het emotioneelst instabiel lijkt.

narcistische ouder als slachtoffer
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Groeitaken gebruiken

Provocaties gebeuren o.a. met valse beschuldigingen, aanzetten tot drugmisbruik, triangulatie met vliegende apen (handlangers van de narcist).
De enige manier om die cirkel te doorbreken is jezelf te versterken, het innerlijke werk doen, ademwerk, egowerk, meditatie, yoga, emoties uiten met creatief zijn, traumaherstel met aangepaste voeding, traumaherstel met aangepaste beweging.
Door die tools te gebruiken die je vindt in het menu bij groeitaken kun je beetje bij beetje je emoties regulieren, een ondersteunend netwerk opbouwen, actie ondernemen tegen ouderverstoting.
Hoe minder de narcistische ouder vat krijgt op de overlevende ouder, hoe meer zijn of haar ware aard zichtbaar wordt, wat dan weer inzicht kan bijbrengen bij kinderen, en hulpverleners.

Een heikelpunt is of sommige “hulpverleners” bij rechtbank en pleegzorg wel willen of kunnen tot andere inzichten komen!

Ze zouden dan van hun hoge stoel vallen en moeten afdalen om de overlevende ouder echt te leren kennen. En daar hebben/willen ze niet de tijd voor nemen. Het blijkt meestal geen prioriteit in het beleid op dit moment
Een complete verandering in de samenleving is dus een noodzakelijk om van de toekomst van de kinderen een prioriteit te maken.
Het kind wordt nog maar eens gediscrimineerd door geen eigen familie meer te mogen hebben als de weg terug van herstel van de overlevende ouder miskend wordt.

Bloeien na narcistisch misbruik – dit is jouw moment! Deel 2

Wat is de beste houding bij co-ouderschap met een narcist?

Doe consistent groeitaken voor zelfgenezing

Codependentie-conditionering wordt als normaal beschouwd.

Klaar voor de rechtbank met een anti-narcistisch juridisch programma?


Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees