Waarom kun je netwerken in wat je goed bent? Deel 2

Werken aan je toekomst is werken hé. Hosselen.

Daarbij kun je wel wat denken gebruiken om creatief te doen, maar dat kan ook vanuit je hart komen. Bedenk wat het belangrijkste is dat je nodig hebt? Bedenk wat het belangrijkste is wat je kinderen nodig hebben? Kijk hoe je met je verstand een oplossing kunt vinden voor die behoefte. Het zijn mensen via netwerken.

De vakantie of jouw verlof staat voor de deur. Een reisje is altijd verfrissend, bekijk waar je naartoe kunt. Zoek het op. Leg opties voor en beslis samen. Stel een doel. En als je de kinderen niet hebt, stel dat doel voor jezelf. Een nieuwe omgeving, er tussen uit dat doet deugd. Je gaat jezelf of anderen moeten voeden. Dan ga je terugkrijgen op een manier waarvoor er geen woorden zijn. Je kunt er zelfs al dankbaar voor zijn dat je die mogelijkheid hebt.

Helaas zijn er die denken dat ze ondertussen persoonlijk groeien naar een magische missie.

Maar in de praktijk verliezen ze tijd en ook geld. Ze kopen boeken en Cd’s, maar geen enkel daarvan lezen ze grondig. Mensen gaan naar cursussen, seminars en workshop altijd, maar opnieuw. Ze proberen de verschillen te vinden tussen de  mogelijkheden.

Moeten ze nu mindfulness doen of Yoga, of moeten ze een “start to run” beginnen. Ze informeren zich, maar. Denk je dat ze het nodig hebben om een rustpauze te hebben, door zich over te informeren over wat ze allemaal zouden kunnen doen?

Als je 80 jaar bent, dan moet je je  daarover zorgen maken wat wel prioritair is, maar niet als je 60, 50, 40 of 30 bent.

Als je wilt leren om 5 km te lopen, dan heb je een tijdspanne van 10 trainingen nodig, maar niet als je gezondheidsproblemen hebt. Je leven is niet afgelopen na die 10 trainingen, dan kun je zien of je daarmee verder doet, of als je mindfulness moet proberen.

Dan volg je daarover een 10 tal sessies en als dat je niet bevalt dan kun je een muziek klas volgen, of een tuinclub frequenteren, er zijn ontzettend veel mogelijkheden zowel online als offline.

Wat ik hoop met dit artikel is dat je je gewoonte om bij de pakken te blijven zitten of gewoon, maar wat rond te hangen zal veranderen en meer zal doen.

Dat je je zult focussen op 1 of 2 dingen, en niet op 10 tallen tegelijk. Ik weet zeker dat als je die focus krijgt dat je grote vooruitgang zult maken, minder momenten van geen kracht.

Vanzelfsprekend om die focus te hebben op het doen van activiteit in plaats van informeren of piekeren zul je je angst om niet goed genoeg te zijn moet laten gaan. Ondanks alles wat in je leven is gebeurd of niet gebeurd ben je goed genoeg om jezelf diep graag te zien en nieuwe activiteiten uit te proberen. Voor je achterkleinkinderen welke erfenis wil je nalaten?

Schrijf enkele zaken op die je interesseren.

Maak dan een plan, waar, wanneer, zoek de adressen op, het begin van de activiteit. Bekijk dan waarmee je het eerst kunt starten. Heb je daar een prioritaire keuze legt het dan vast in je agenda.

En dan de volgende activiteit voor een paar maand later. Kijk wat je gaat doen met de vakanties. Onderzoek je budget. Bekijk naar wat dringend onderhoud vereist enz.

Je gaat moeten snoeien in de zaken die je 100% wilt doen en diegenen van minder betekenis. Jij bent daarover in controle. Het zijn kleine keuzes die moeten gemaakt worden door jou alleen.

Als je voor activiteiten gaat en je begint te werken daaraan dan is het toch duidelijk dat je dan elke dag nieuwe kennis zal leren. Dan gaat je beter en beter worden. Je zult beginnen met te dupliceren van de successen van anderen. Je moet de beste kiezen om van te leren.

Hoe meer mogelijkheden je vindt om creatief te zijn wat je gaat doen hoe meer plezier je eraan zult beleven. Het is zo dat hoe creatiever je ermee omgaat hoe minder het zelfs geld kost.

Basisactiviteiten moet je eenmaal zelf leren.

Stel je beslist om op reis te vertrekken. Je hebt een budget dat het mogelijk maakt om met een caravan of camper te gaan. Neem geen kokkin mee hé. Je gaat daar zelf wat ideeën moeten sprokkelen om in een kleine keuken toch gezond te eten en de kinderen daarbij te betrekken wil het leuk worden.

Wat denk je dat de professionele caravan clubs doen? Biedt het een voordeel om je daarbij aan te sluiten? Het zijn allemaal babystapjes die je doet op welk gebied je ook denkt dat je vooruit moet.

Als je wilt deel hebben aan een betere relatie met de kinderen, een betere gezondheid, een beter werk, een betere liefdesrelatie, een comfortabeler huis, een aangename vakantie, belangrijk is dat als je daar een onderwerp kiest, want wellicht wil je het allemaal, belangrijk is dat je er één kiest en het speelt geen zo’n rol wat je kiest.

Belangrijk is dat je kiest en er aan begint.

Pas op, als je het zo moeilijk hebt op dit moment kan de keuze om naar een therapeut te gaan de juiste zijn om te doen.

Voor diegenen die zeggen dat ze willen schrijven over hun ervaringen. Je moet daar niet over blijven denken en strategieën vinden. In het begin zal het geen al te grote kwaliteit zijn, maar op den duur al naargelang je achtergrond zal je er goed in worden.

Maak eens elke dag een zo goed mogelijke foto en plaats die op Instagram, wees zeker na 90 dagen kun je al heel wat volgers hebben. Hetzelfde met je teksten of video’s op Facebook.

Belangrijk daarbij is dat je eerlijk bent.

Je dient goed te weten dat in het begin je er nog niet veel van kent. Er is een grote opportuniteit in het eerlijk zijn. Denk ij nog altijd in de termen van ‘fake it till you make it’?

Maar er wordt zoveel vals gespeeld dat je al snel door de mand valt. Je hebt een eerlijk proces nodig om je vaardigheid op te bouwen en die eerlijkheid dien je te delen met anderen. Dat alleen maakt dat je echt bent. Mensen zijn die verkooppraatjes beu.

Mensen in je netwerk beginnen te geloven in jou.

Als je open bent over waar je staat tegenover de deskundigen waarmee je je omringt, de groepsleider van het vakantieclubje, de therapeut, de chef-kok waar je op cursus bent, de yoga-guru, de mindfulness lesgever, de trainer van de sportclub, de coach, de outreacher enz., is dat de beste manier waarin mensen in jou beginnen te geloven.

Als je vanaf het begin zo eerlijk bent, als mensen je als eerlijk beschouwen dan zullen ze je volgen van in het begin ook al ben je later een bekende artist. Het zijn die originele fans vanaf het prille begin die het verschil maken. De eerste fan van jezelf dat ben jezelf.

Dat er zovelen zijn die zich terughoudend gedragen is, omdat jij bij jezelf voelt, je hebt gelijk, maar ik zal geen commentaar geven, geen like, ik zal toch het artikel niet delen.

Heb je wel een echt uitzonderlijk probleem? Maar je schrijft het niet neer. Dus krijg je geen terugkoppeling. Wie weet dat het antwoord daar wel door iemand die je commentaar gelezen heeft kan gegeven worden.

Die eerste stap tot contact leggen, is een heel belangrijke.

netwerken
Ondersteunen en luisteren naar zelfgenezershttps://linktr.ee/narcismeHelp

Je kunt zelfs een vaardigheid hebben, zoals Italiaans koken, of Mexicaans, of vegetarisch.

Je kunt daar al jaren mee bezig zijn. Nu ben je alleen, je wilt een nieuwe vriendenkring opbouwen, want je ex-narcist heeft er wat in gerommeld.

Is het niet mogelijk om een workshop te starten in jouw huis, waar gewoon allen de kosten delen? Ondertussen vind je gelijkgezinde mensen, al is het met slecht 5 mensen.

Je zet dat op Facebook, met de juiste hashtags en de plaats en zegt dat je nog 5 plaatsen hebt. En baam. Jezelf daarin niet tegenhouden is prioritair hé. Je vraagt hen je een persoonlijke boodschap te zenden.

Immers je hebt ook van die thuispartij firma’s (homeparty). Dat werkt wel, om de banden te verstevigen, maar zeker als jezelf zo een creatieve expertise hebt.

Omdat je toch alleen maar de kosten deelt, kan het best dat je ook van de ervaringen van anderen leert. Je moet geen bang hebben. Je kan eerlijk zijn over hoeveel gerechten je al in die trant hebt gemaakt.

Als je wilt vooruitgang maken dan moet je aanvallen op die kleine stap om je netwerk op te bouwen.

Maak eerst een kleine video die je plaatst als je een activiteit uitvoert waar je mensen wilt naartoe vragen, om je netwerk uit te bouwen. Het zal andere mensen motiveren als ze ook in een isolement gekomen zijn.

Je kunt mensen een persoonlijke boodschap sturen via Messenger. Je kunt een artikel schrijven en het plaatsen. Er zijn zoveel mogelijkheden om uit je situatie te komen, maar als je niet de eerste zinnetjes schrijft dan komt het er niet van.

Er zijn mogelijkheden om voor andere mensen hun huisdieren te zorgen, zowel in hun huis als bij jou thuis als het vakantie is. Die behoeften van anderen zijn er.

Je gaat er één moeten kiezen en doen.

Reduceer de tijdverspilling! Begin met het focussen op het doen van de volgende stap.

Laat het me ook weten wat je hebt ondernomen vandaag en waar je bent beland binnen 30 dagen. Maak een plan vandaag. Doe het werk en maak dan een nieuw plan en begin dan het werk ook.

En als je een groots plan hebt (bijvoorbeeld de voorbereiding om je narcist te verlaten) dan heb je geld nodig, denk dan op de mogelijkheid van crowd funding, kickstarter, go fund me. Dat doe ik immers ook, om bewustzijn rond narcisme te kunnen brengen.

Maar blijf jezelf, want als je niet echt waarheid vertelt dan zien je lezers dat heel snel. Als je niet echt bent met je Facebook vrienden zullen ze snel doorhebben dat je doet alsof. Maar als je de waarheid vertelt en vertelt over jouw ervaring en strijd tegen iemand die te vertrouwen is zullen mensen een diepere connectie maken.

Dat wil ook niet zeggen dat je een woordenvloed moet ontwikkelen.

Het is een wederzijdse handeling. Het is luisteren, bevestigen, spreken en bevestiging krijgen van wat je gezegd hebt. Geen ellenlange monoloog, dan kun je beter een artikel schrijven. En al zeker niet de woordsalade van de narcist.

Je moet de kans bieden dat iemand je leert kennen op het thema dat die persoon wilt. Het is niet, omdat jij over een onderwerp vol passie bent dat je hem of haar ongevraagd van advies moet geven.

Uiteraard als gevraagd wordt naar je passie, of naar je droom of wat je wenst te bereiken dan zullen mensen met empathie zich daardoor gevoed worden. Ze zullen erdoor vuur vatten.

Enthousiasme en opwinding is aanstekelijk. Dan zullen ze ook opwinding tonen over hun eigen situatie. Bijvoorbeeld de liefde die ze ondervinden van hun kinderen.

Het zorgt ervoor dat mensen je willen aanmoedigen, omdat het moeilijk is om eerlijk te zijn en de waarheid te delen.

Dus wanneer je jezelf buitensluit waar mensen te bang voor zijn en zo niet emotioneel onafhankelijkheid bewerkstelligen, willen mensen je natuurlijk aanmoedigen. Ze zien dat je succesvol bent in je kleine stap dat je vooruit zet.

Het is daarom belangrijk een connectie te maken met andere slachtoffers van narcisten, want diep van binnen willen ze dat ook voor zichzelf. Ze willen dat je een succes wordt, dus je reis kan hen bewijzen dat ZIJ het ook kunnen.

Dus over je eigen waarheid vertellen maakt dat anderen kippenvel krijgen. Het klinkt ook logisch en niet verwarrend als je de waarheid vertelt. De meesten mensen weten dat de ruwe werkelijkheid het voor iemand 100% duidelijk maakt, hoe slecht die werkelijkheid ook is.

De mensen zullen het voelen, opwinding en enthousiasme ondervinden als ze je leren kennen.

Die connectie met nieuwe mensen brengt je op een volgend niveau, zolang je actief blijft.

Soms zegt een beeld meer dan een tekst. Daarom is op Instagram plaatsen wat betekenis heeft aan je leven, en voor een jongeren generatie Snapchat en TikTok een goede outreaching.

Als je een eerlijke conversatie hebt gestart zullen anderen erop inhaken en vanzelf extra en sublieme inhoud maken. Er zijn zoveel goede dingen te zeggen als je een kleine gedurfde stap zet na misbruik door een narcist.

Hoewel je je verleden en de manier waarop de narcisten je hebben behandeld  niet kunt veranderen, kun je deze informatie op zijn minst gebruiken om je zelfrespect en zelfvertrouwen te herstellen en je leven te herbouwen. Laat me weten hoe dat je dat gaat doen of hebt gedaan. Sharen is liken.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees