Herstellen van trauma? Kun je iemand zo ver krijgen om te willen? +video

Herstellen van trauma? Kun je iemand zo ver krijgen om te willen? +video

Het is tijd voor een Q en A. Ik heb deze vraag over herstellen van trauma uit de commentaarsectie van vorige maand gehaald.

De vraag is: hoe kan ik iemand laten begrijpen dat ze genezing nodig hebben?

Het korte antwoord is: dat kan ik niet, want groeien is een persoonlijk gekozen reis. Dus wat bedoel ik? Ik krijg deze vraag vaak, of het nu onze partners zijn, familieleden of vrienden zijn. Ah, velen van ons zoeken veranderingen buiten onszelf.

In wezen willen we dat je iets anders doet met deze onderliggende overtuiging komt dat als dat gebeurt, ik me anders zal voelen. Of dat iemand iets anders doet, zodat die persoon zich anders voelt.

Ik zal me op de één of andere manier me dan beter voelen. Naar mijn mening is dat een ongelooflijk machteloze overtuiging. Waarom? Omdat ik me concentreer op iets buiten mezelf om te veranderen, zodat ik me beter kan voelen in plaats van me te concentreren op het genezen van mezelf.

Het langere antwoord hierop is dus niet focussen op mezelf of ingaan op het verzoek dat iemand anders doet, in plaats van zelf nieuwe manieren verkennen waarop we in deze relatie kunnen verschijnen.

herstellen van trauma
Tools voor zelfgenezing en groei!

Nieuwe manieren waarop we manieren kunnen creëren om voor onszelf te genezen.

Een van de twee dingen gebeurt meestal wanneer we dat doen.

Het eerste dat gebeurt, is dat we deze relatie anders gaan ervaren.

We eisen niet langer dat deze persoon het anders doet zoals herstellen van trauma, omdat we ons beter gaan voelen met onszelf en met hoe we binnen deze relatie verschijnen.

Er gebeurt nog iets stiekem.

Soms modelleren we verandering in ons leven.

En naar mijn mening is dat voor sommigen van ons een ongelooflijk inspirerend iets om bij iemand anders te zien, dat zelf die persoon kan inspireren om te veranderen.

Dus het korte antwoord is: hoe laat ik iemand veranderen en herstellen van trauma?

Dat kunnen we niet doen.

Dit is voor de meesten van ons mensen echt een moeilijk te slikken pil, omdat we willen dat mensen dingen anders doen om zich beter te voelen.

De focus ligt hier op onszelf.

Hoe kunnen we verandering in onszelf versterken en dat kan een rimpeleffect hebben in onze relaties?

Dus ik zal het commentaargedeelte van deze video / dit artikel bekijken, dus laat je vragen achter en ik zal er één pakken en er volgende maand over praten.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

you can thrive after narcissistic abuse
klik om te bestellen

In this English paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

alle artikelen over traumaherstel op narcisme.blog

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees