Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Een narcistische grap is een vermomde agressieve uithaal

Verborgen narcisten houden ervan kwaadaardige opmerkingen volgens hen – een narcistische grap – te maken op uw kosten.

Narcisten proberen verbaal anderen te misbruiken onder het mom van sarcasme en het snijden van een narcistische grap.
Als hun doelwit hen uitdaagt met hun gedrag in vraag te stellen, beweren narcisten dat het doelwit te gevoelig, melodramatisch is of hun ‘humor’ niet snapt.
Het is niet humoristisch. Het is misbruik. Het bewijs is dat narcisten nooit dezelfde vorm van ‘humor’ aankunnen.

een narcistische grap
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Beledigingen vermomd als grap.

Deze zijn verkleed als “gewoon grappen”, zodat ze weg kunnen komen met het zeggen van afschuwelijke beledigingen, terwijl ze toch een onschuldige, koele houding behouden. Ze doen alsof het maar een grap is.  De humor van de narcist is echter niet zonder bedoeling.

Maar elke keer dat je woedend bent op een ongevoelige, harde aanmerking, word je ervan beschuldigd dat je geen gevoel voor humor hebt. Dit is een tactiek die narcisten gebruiken bij verbaal geweld.

De minachtende grijns en sadistische glans in hun ogen verraadt hen – als een roofdier dat speelt met zijn voedsel, krijgt een giftige persoon plezier van je pijn te doen en ermee weg te komen.

Narcisten zijn erg sarcastisch.

Veel slachtoffers hebben gezegd dat hun partners erg sarcastisch waren. In feite lijkt het in veel gevallen hun tweede naam te zijn. Het is een manier om je ook te gaslighten, dus ja ze lijken het te gebruiken.

Sarcasme trekt hen aan. Het brengt hen naar hun innerlijke kern. Sarcasme wordt door hen als een lichte anarchistische verwonding beschouwd. In de toekomst zul je daar wat tijd voor betalen als je je niet verwijdert van zo’n personen.

Het is tenslotte een narcistische grap, toch? Fout.

Het is een manier om je te laten denken dat hun misbruik een grap is. Ook is het een manier om af te wijken van hun wreedheid en je waargenomen gevoeligheid.

Het is belangrijk dat u in dit geval voor uzelf opkomt en duidelijk maakt dat u dit gedrag niet tolereert. Het uiten aan manipulatieve mensen van kritiek op hun heimelijke mislukkingen kan leiden tot verder gaslichten van de misbruiker, maar je kunt blijven bij het standpunt dat hun gedrag niet in orde is. Beëindig de interactie onmiddellijk als dat nodig is.

Subtiele narcist haalt zijn voordeel uit een narcistische grap.

Sommige narcisten zijn slim en subtiel en begrijpen niet alleen sarcasme, maar gebruiken het ook in hun voordeel. Anderen zijn saai en betonnen denkers en sarcasme gaat recht boven hun hoofd.

Niet alle narcisten snappen een grap.

Ik heb narcisten ontmoet die verschrikkelijk sarcastisch waren toen ze andere mensen wilden devalueren. Ik ben ook aanwezig geweest toen iemand sarcastisch een narcist prees. Hij nam het sarcastische “compliment” voor nominale waarde en beet.

Hij miste het punt dat de lof sarcastisch werd aangeboden. Iets wat voor iedereen in de kamer duidelijk was, maar voor hem niet.

Laat me weten welke narcistische grap jouw narcist met je bespeelde? Ik antwoord graag.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

over manipulatie

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees