Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hier gaat het niet over het demoniseren van narcistische mensen.

Ik heb er soms een hekel aan om bij sommige gelegenheden diepgaand over narcisten te praten, of te veel aandacht aan hen te besteden … omdat ik weet dat elke minuit dat we ons op “hen” concentreren, we onszelf, onze eigen liefde en genezing ontzeggen. Zoveel liever praat ik over zelfgenezing en zelfliefde. Dat is het verschil met het demoniseren van narcistische mensen, focus op zelfgenezing.

Misbruik door bepaalde mensen leidt al te gemakkelijk tot het demoniseren van narcistische mensen al dan niet gediagnosticeerd.

Daarbij, we zijn geen psychiaters en kunnen dus geen diagnose stellen, wat een psychiater ook niet kan doen zonder de vrijwillige en fysieke ontmoeting met de narcist. (wat de narcist niet zal doen ook al vraagt de partner dat)

foto cover boek psychiatrie van diagnose tot behandeling
klik voor meer info

Er zijn dus heel weinig mensen die een diagnose kunnen stellen.

En dan nog, is elke mens uniek en is de wetenschap in volle ontwikkeling (psychologie, neurologie, antropologie enz).

Er zijn velen die denken dat ze specialisten zijn. Ze denken dat ze daarom het recht hebben om narcistische mensen te demoniseren. Specialist worden in een bepaalde wetenschap is niet gemakkelijk, maar de meesten hebben daar niet het nodige werk voor gedaan om een wetenschap te doorgronden, en om ervaringen op te doen.

Om verschillende redenen voelen mensen zich aangetrokken tot het lezen van artikelen over narcisme. Ook om verschillende redenen wensen mensen lid te worden van groepen die rond narcisme werken.

Een van de goede redenen om dat te doen is zoeken naar zelfgenezingsmogelijkheden. Het is namelijk moeilijk om een psycholoog te vinden die op de hoogte is van narcisme. Een therapeut die het narcistische trauma kan behandelen vanuit zijn ervaring.

Er is ook een toename aan mensen die een trauma oplopen. Door oorlog en klimaatopwarming ontstaan migratiestromen waar mensen in verschrikkelijke ellende kunnen terecht komen.

De prestatiedruk wordt steeds hoger. In plaats van het demoniseren van narcistische mensen kunnen we dus beter ook hebben voor structurele kwesties die de oorzaak zijn dat kinderen in armoede en zonder de nodige zorg opgroeien, of kinderen verhandeld worden of misbruikt.

demoniseren van narcistische mensen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Eigenlijk is het absoluut niet leuk om te lezen over narcisme.

Eigenlijk is het walgelijk om narcisme in aktie te zien. Het is niet leuk om over narcisme te lezen. Bijvoorbeeld welke gruweldaden de narcist weer eens gedaan heeft. Het lezen van artikels op zich helpt ook niet om zich van het trauma te verlossen. In tegendeel het ontwikkelt de neiging om narcistische mensen te demoniseren.

Ooit reageerde iemand op een artikel of ik niet het gevaar zag dat een narcist misbruik zou maken van de uitleg welke taktieken ze gebruiken, om er enkele nieuwe te leren of er nog beter in te worden.

Ik ben daardoor erg selectief geworden wie ik nog in onze gesloten groep toelaat.

Vooreerst wil ik diegenen die lid zijn beschermen tegen infiltratie van ex-en en van narcisten, die mogelijk misbruik zou kunnen maken van de informatie die sommige leden geven.

Maar de beste manier om de leden tegen dergelijke infiltranten te beschermen is het voornamelijk hebben over herstellen.

Na een paar jaar zijn verschillende mensen wel vaardig geworden in het profileren van een narcist. Maar als je het vooral wil hebben over genezing is de vraag of de motivatie van iemand die wil lid worden van de gesloten groep VKoN op het punt gekomen is om te werken aan zichzelf.

Als een persoon nog altijd gericht is om het terug winnen van een narcist, of een weerwraak te nemen op een vermoedelijke narcist dan is die persoon niet gericht op het herstellen van zijn trauma.

Er zijn verschrikkelijk veel mensen die trauma’s hebben meegemaakt in hun jeugd.

En sommigen hebben daardoor een narcistische persoonlijkheid aangenomen. Die narcistische persoonlijkheid uiten ze natuurlijk niet door hun daderrol onder ogen te zien, maar door het slachtoffer te spelen.

Anderen die deze jeugdtrauma’s hebben meegemaakt zijn kwetsbaar. Narcisten maken deze mensen dikwijls tot hun target.

klik voor meer info

De publieke narcist

Mensen die trauma’s hebben meegemaakt hebben weinig identiteit of een gebroken identiteit op een bepaald moment. In plaats van opzoek te gaan naar hun identiteit nemen sommigen een identiteit aan. Soms is dat de identiteit van de volger van publieke narcisten.

De publieke narcist is hun god geworden. Dat vergemakkelijkt hun identificatie ermee. Ze leven in een symbiose met de narcist. Ze nemen alle standpunten van de narcist over en ook het magisch denken.

Dit is meestal het zondebokmechanisme in werking. Dat zondebokmechanisme verhindert hen te werken aan hun genezing. Ze behoren plots tot een groep. Daardoor hun onzekerheid verdwijnt in fanatisme en zwart/wit denken.

Een trauma-sensitieve context om te kunnen herstellen.

De enige context waarin mensen die willen werken aan hun herstel kan gedijen is dus een context die over de mogelijkheden van genezing gaat. Dat is wat mensen die echt willen herstellen nodig hebben.

Een trauma-sensitieve context laat dus geen verdere shaming, belediging toe. In een trauma sensitieve context gaat iedere partner zeer zorgvuldig te werk in communicatie, waar ieder probeert actief te luisteren op basis van feiten die zorgvuldig geanalyseerd zijn.

Daarom is een kleine gesloten groep van mensen die zich niet laten afleiden eerder een voordeel om echt contact te leggen en elkaar te helpen.

Mensen mogen in het verleden alle soorten stommiteiten gedaan hebben, verslavingen ontwikkeld hebben, aanhangers geweest zijn van elke soort cult, maar de vraag is zijn ze op een punt gekomen dat ze echt willen veranderen. Het is op die motivatie dat we nu selekteren voor VKoN. Dus het is gepast dat ze hun vroegere idolen ontvrienden.

Hoe meer we ons focussen op de narcist (en hoe langer) hoe meer we onszelf beschadigen. Het is net alsof je dagelijks vergif in neemt. Uiteindelijk door de narcist te demoniseren vergroot je de angst nog meer. Je moet net van die obsessie af, en van die toxische relatie die je angst inboezemt.

Narcisme is ook op een schaal.

Sommige narcistische eigenschappen maken iemand nog niet tot een narcist. Dat wil ook niet zeggen dat als je in zo’n toxische relatie bent, dat je dan geen zelfliefde tekort hebt en dat je dient aan jezelf te werken.

Er zijn aantrekkelijke vrouwen en mannen die voor hun uiterlijk zorgen en geen narcist zijn.

Net zoals er zeer succesvolle mannen zijn die status, macht en aardige dingen hebben die geen narcisten zijn.

Bovendien kan iedereen een onbewust moment hebben en ongepast handelen wanneer hij in een wonde wordt getriggerd, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze een narcist zijn.

Het kan gewoon betekenen dat ze een wonde hebben gehad. En wie heeft dat niet?

Deze belachelijkheid doet zich voor wanneer mensen zich alleen richten op het leren over narcisten – ze beginnen te denken dat narcisten overal zijn, en elk klein ‘teken’ betekent dat iemand verdacht is.

Deze “heksenjachten” gebeuren nooit bij mensen die het werk in hun eigen wezen doen om authentiek en krachtig gezond in hun vel te worden.

Echt herstel gaat nooit over demoniseren.

Het gaat er meer om de persoonlijke haat en wrok eruit te halen en te beseffen dat deze mensen zich gedragen zoals ze doen omdat ze ernstig beschadigd zijn – meestal veroorzaakt door beledigende of intens verwaarloosde jeugd.

Daarom gaan we ons op narcisme.blog niet verlagen tot het uitschelden van narcisten, of het vernederen van hen, en ik hoop dat jij dat ook niet doet.

En uiteindelijk gaat ons herstel NIET eens over uitzoeken wie wel of niet een narcist is, net zoals het er niet om gaat onze haat, wrok en woede op hen te richten …

Het gaat eerder over onszelf bevrijden en genezen tot het niveau waarop we onszelf KUNNEN zijn.

We zijn op zoek naar gezonde levensrelaties en gebeurtenissen. Door herstel leren we ons uit te spreken (over onze grenzen), ons zelfvertrouwen op te bouwen, verduidelijken we onze doelen.

Je kunt genoeg aan je genezing werken zodat je een identiteit opbouwt met persoonlijke grenzen die je kunt waarborgen, zodat je op tijd kunt weglopen van dingen en mensen die niet goed voor je zijn.

Is dit wat je nodig hebt?

In de loop der jaren zijn er af en toe mannen geweest die mij ervan beschuldigden dat ik me alleen concentreerde op herstel voor vrouwen.

De waarheid is dat ik jongens NIET heb buitengesloten, want alles wat ik produceer is voor IEDEREEN die is misbruikt.

Het heeft NIETS te maken met seksistisch zijn en mannen buiten de deur laten! Weet alsjeblieft op geen enkele manier dat dit afbreuk doet aan wat ik hier met je zal delen – want het is mijn grootste intentie om zoveel mogelijk rijkdom en diepgang te bieden.

Wanneer we evolutionaire genezing accepteren en onszelf verder ontwikkelen dan onze wonden, gaat het er echt om dat we onze misbruikers als symptomen beschouwen en dan het broodnodige werk in ons eigen wezen doen met betrekking tot onze oorspronkelijke trauma’s uit de kindertijd en generatie die ons onbewust hebben gemaakt en vatbaar voor narcisten.

Herstellingswerk is niet genderspecifiek

Omdat wanneer we de ene persoon – onszelf veranderen waardoor we kunnen genezen en veranderen, we een bloeiend herstel bereiken. Ik heb de afgelopen jaren in deze gemeenschap ontdekt dat dit absoluut niet genderspecifiek is met betrekking tot welk geslacht de misbruikte OF de misbruiker is.

Telkens wanneer ik een artikel schrijf ik voor heteroseksuele mannen en vrouwen, en ook voor leden van de homogemeenschap … omdat ik erken dat mannen en vrouwen narcisten kunnen zijn en dat de slachtoffers mannen en vrouwen zijn van alle leeftijden, binnen alle culturen en alle seksuele oriëntaties.

demoniseren van narcistische mensen
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma!

De manifestatie van narcisme is narcisme.

Ik heb ook GEEN artikels gemaakt die specifiek over mannelijke narcisten gaan!

De manifestatie van het narcisme, ongeacht het geslacht, is dit: een gewetenloos persoon die narcistische toevoer probeert te krijgen, je vasthoudt om dat te doen en daarbij energie en bronnen van je onttrekt.

Evenals het omkeren van hun afschuwelijke gedrag op u, met methoden die de hiaten van uw nog onopgeloste trauma’s en onzekerheden aanpakken. Ook bekend als onze zwakke plekken aangrijpen.

Dit gebeurt zowel bij mannen als bij vrouwen, en de resultaten zijn hetzelfde – een meer gebroken zelfgevoel, verslaving aan de narcist en ernstige verwarring, angst, depressie en C-PTSD.

En de genezing hiervan met NARP, is identiek …

ongeacht of je een man of een vrouw bent, of je al dan niet bent misbruikt door een man of een vrouw.

De reden hiervoor is – omdat de genezing alles te maken heeft met het volgen van je lichaam naar de oorspronkelijke wonden, de energie ervan vrijgeven en ze herprogrammeren met je Super Bewuste Zelf, die de kracht heeft om te genezen wat we niet cognitief kunnen genezen.

Dan verschuiven we uit het trauma en naar een nieuw leven. VKoN is NIET uitsluitend vrouwelijk, voor de mannen die denken dat dit het geval is.

De waarheid is dat vrouwen meer openlijk delen en posten – want dat is precies wat ze doen! Interessant genoeg is 20% van alle leden in deze community mannen, en ze bestaan ​​uit zowel homoseksuele als heteromannen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees