Ken je de stofzuigtactieken van de narcist? +video

Ken je de stofzuigtactieken van de narcist? +video

Empathische en intuïtieve mensen komen echter soms in de problemen door niet naar hun intuïtie te luisteren, wat heel gebruikelijk is wanneer ze zich in relaties bevinden met narcisten, sociopaten en psychopaten. Wanneer we genezen en verbonden raken met ons Ware Zelf en het Ware Leven, kunnen we leren ons niets aantrekken van de narcist. Het is belachelijk hoe de narcist je probeert te stofzuigen, welke ook de toon is die hij of zij op een bepaald moment gebruikt. Hoeveel hij of zij ook belooft, welke stofzuig tactieken van de narcist, hij of zij nu ook uittest.

Als je eenmaal te maken hebt gehad met fysiek, emotioneel of psychisch misbruik, dan is alles wat daarna komt stofzuig tactieken van de narcist.

We kunnen ons niets aantrekken van de narcist. Ook als die een lotto wint, een supermodel date is of alle thee in China bezit.

Immers we hebben de keuze op wat we focussen. Bovendien hebben we de keuze van onze waarden. Daarbij hebben we de keuze van onze richting waar we naar toe willen.

We weten dat de narcist nooit het “Wezen” kunnen ervaren dat we nu hebben.

Bovendien weten we waarmee we nu verbonden zijn. Narcisten, psychopaten en sociopaten zijn echter meesters in het verbergen van hun persoonlijkheid en gedragsafwijkingen (en hun pathologische agenda’s). De narcist in je leven zal met behulp van zeer specifieke technieken van psychologische manipulatie hun ultieme trucs uitvoeren om je terug te krijgen. Ondertussen verbergt hij zijn geheimen terwijl zijn woorden je letterlijk op je knieën zouden brengen.

We hebben niet die gedachte als een straf voor hen. Want we willen dat ook voor iedereen, een waar zelf en leven. Althans, wij geloven dat iedereen er op een dag naartoe gaat.

De beste manier om jezelf te beschermen tegen liefdesbombardementen is door het te zien voor wat het is: het tegenovergestelde van liefde. 

Het is gewoon een techniek om je te lokken. Als je eenmaal weer in de klauwen van de narcist bent, zul je hoogstwaarschijnlijk gedevalueerd worden. In plaats van te vallen voor gladde praatjes en flitsende gebaren, moet je letten op de aanhoudende inzet van jouw partner om probleemgedrag te veranderen.

Slachtoffers van gaslighting verliezen hun kritisch denkvermogen, omdat ze gehersenspoeld worden door de narcist. Sla het gedrag van de narcist op op een recorder, om hersenspoeling tegen te gaan. 

Laat het dan uitlezen door een vertrouwde vriend of therapeut. Narcisten isoleren hun slachtoffers graag van anderen, zodat ze volledige controle hebben; door met anderen te praten, zul je verschillende meningen horen, vooral van degenen die echt om je geven.

Als je jezelf hebt opengesteld voor deze persoon, kennen ze je kwetsbaarheden. 

Ze weten wat je drijft, en net als een goedgetrainde huurmoordenaar, kennen ze de zwakke plekken waarop ze zich kunnen richten om hun bedoeling te bereiken: in dit geval om je op de een of andere manier terug te krijgen.

En daar gaan ze in therapie of zullen zich laten testen!

De persoon met wie je uitging, maar gelukkig al een tijdje vrij van bent, mailt of sms’t je plotseling om je te laten weten dat ze in therapie zijn. Ze komen terug, kijken je strak en oprecht aan en kondigen aan: ‘Ik heb nagedacht over wat je zei. Ik weet dat het belangrijk voor je is en ik wil dit laten werken, dus heb ik besloten om in therapie te gaan.”

Ze beseffen dat ze hulp nodig hebben. Bovendien willen ze in bepaalde mate veranderen want ze worden ook ouder waardoor hun glans verdwijnt. Ze ondernemen stappen om dit te doen. Een van de dingen die ze willen corrigeren, is hoe vreselijk ze je hebben behandeld. (zeggen ze)

Daar gaat je hartzeer, omdat je hevig om deze persoon gaf en mogelijk nog steeds. Ze hebben net op die zwakke plek in je hart geprikt die altijd hoopte (bad, droomde) dat ze zouden ontwaken tot hun potentieel en de persoon zijn die je altijd al wist dat ze zouden kunnen zijn.

Het punt is dat ze heel goed weten hoe effectief deze haak kan zijn, daarom gebruiken ze hem. Het is natuurlijk onzin, maar het is een goede manipulatietactiek omdat het een beroep doet op je empathie en mededogen.

De realiteit van de narcist die in therapie zal gaan?

De illusie dat ze bereid zijn om “het te laten werken” en in therapie te gaan, is een van de favoriete trucs van de narcist. Dit kan te maken hebben met hun woedebeheersingsproblemen, alcoholisme, overmatige jaloezie, ontrouw of seks-/pornoverslaving (vaak een combinatie van al het bovenstaande).

Het is niets meer dan een manier om tijd te kopen. 

Ze zijn niet van plan om eerlijk te zijn in de stoel van de therapeut. In feite zullen ze van de gelegenheid gebruikmaken om je losgeslagen te laten lijken. Hun reis naar het kantoor van de therapeut gebruiken ze als een manier om het jargon te leren om je eruit te laten zien als een instabiele persoon. Ga je dan opnieuw geloven dat jij degene bent met problemen en je geluk hebt dat de narcist “heeft toegezegd bij je te blijven”? Ook bij de therapeut zal je stofzuig tactieken van de narcist ondervinden.

stofzuig tactieken van de narcist
NARP Herstelprogramma voor narcistisch misbruik.

We zouden er graag een gesprek over dit onderwerp van stofzuigtactieken van de narcist hebben. Dus scrol alsjeblieft naar beneden en laat hieronder je opmerkingen en vragen achter.

Maar het belangrijkste is voor ons dat als je één tip samenhangend toepast en daardoor dat je één stap vooruit zal zetten.

Blijf genezen en blijf jezelf liefhebben. Hoe moeilijk dat ook is op sommige momenten om te weerstaan aan het stofzuigen van de narcist doe het innerlijke werk van zelfgenezing.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

6 reacties op “Ken je de stofzuigtactieken van de narcist? +video”

 1. Nathalie avatar
  Nathalie

  Dank u wel, recht vanuit mijn ziel

 2. Nathalie avatar
  Nathalie

  Ik lees uw woorden niet, ik voel ze, dank u wel

 3. johanpersyn avatar

  Moge ze ook helpen uw situatie volkomen bloeiend te maken.

 4. Boo avatar
  Boo

  Klopt ….

 5. Mirjam de Lauw avatar
  Mirjam de Lauw

  Dankuwel! Hopelijk kom ik ook helemaal van die narcistische mensen af.

 6. Lizet avatar
  Lizet

  Helaas ken ik het en ben ik erin gestonken omdat ik ook psychisch in de knoop zat (waar ze misbruik van maakte) conclusie is dat ik weer emotioneel-verslaafd was, toen ze zag dat ze won heeft ze mij gedumpt en genegeerd omdat ze verder ook niet meer wat te winnen had omdat ik het zag, toch bleef ik emotioneel verslaafd en maakte ik soms aanstalten om het steeds weer goed te willen praten/uitleggen, maar een narcist wil het nooit uitpraten en goedleggen en ook nooit nader tot elkaar kwam, kraste hulpvragen onbekommerd weg (was een hulpverleenster). Inmiddels doe ik ‘geen contact’ maar wel veel moeite mee gehad qua herbelevingen overdag zowel dromen en emotioneel nog verbonden voelen/verdriet/boosheid.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees