Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Beste reactie op stofzuigen door een narcist !

De enige manier om van een parasiet af te komen is hem uit te hongeren. Je moet de misbruiker van alle voorraden verhongeren om verder te gaan met je eigen leven door hem of haar de beste reactie te geven op zijn stofzuigen. 

De term stofzuigen wordt in relaties gebruikt om het opzuigen van geluk, positiviteit en optimisme weer te geven dat de andere partner mogelijk ervaart. Omdat deze gevoelens van empowerment de controle van de narcist bedreigen; ze uit de omgeving zuigen is van cruciaal belang bij het stellen van de status quo van de misbruiker-emotioneel misbruikte dynamiek van de relatie.

Als je ze via je antwoord zelfs maar een druppel voorraad geeft, vertel je ze alleen: ‘Er is nog eten voor haar of hem.’ Dit omvat ook antwoorden als “neem geen contact meer met me op”. 

Een willekeurige tekst van een ex bewijst op zichzelf niet noodzakelijk iets kwaadaardigs, maar wees op jouw hoede als er een verleden van toxiciteit is met deze persoon. Het is belangrijk om rekening te houden met hun gedrag in het verleden.

Maar als een bericht je een bedervend gevoel in je maag bezorgt, ben je net ‘gestofzuigd’. DM’s of sms-berichten uit het niets zijn manieren om je weer binnen te halen.

Voorbeelden van Stofzuigen door een toxisch persoon:

  • “Ik kijk naar onze film en denk aan ons.”
  • “Heb je dat rode shirt nog dat ik vroeger droeg?”
  • “Ik heb over je gedroomd.”
  • “Er is een storm, ben je wel veilig?”

Geen reactie, geen reactie!

Stel dat ze zich verontschuldigen voor hun daden in het verleden, stel jezelf dan de vraag: raken ze van streek als je het gesprek probeert te verschuiven? Zoals door te zeggen dat je nu geen tijd hebt.  Als deze persoon toxisch is, klinkt hun “sorry” niet oprecht. Hoor je dat? Ze kunnen zelfs kwaad worden als je zegt dat je nu geen tijd hebt.

Er kan veel mislopen in een relatie, zelfs als je van elkaar houdt, maar een narcist wijzigt niet.

Een toxische relatie kan veranderen maar een verontschuldiging is geen rechtzetting. Er is geen enkele reden om je verzoenend op te stellen door een telefoontje of een sms. Dat is niet de beste reactie op hun stofzuigen.

Er is een verschil tussen na een oprechte verontschuldiging en een rechtzetting van de geleden schade, een niet toxisch persoon vergeven en ermee verzoenen. Je hoeft absoluut niet als gevolg van vergeven op één of andere manier een relatie her te beginnen of vrienden te blijven.

Als iemand met een toxisch verleden tijdens feestdagen, verjaardag, een nieuwe baan, promotie of een jubileum felicitaties stuurt wees dan op je hoede. Ze willen je laten geloven dat ze geïnteresseerd zijn in je prestaties.

Geen aas nemen. Je zou kunnen denken dat de wereldwijde pandemie een “wake-up oproep” is voor de misbruiker om eindelijk de verkeerde weg te zien en de zaken recht te zetten. 

Helaas kan zelfs een wereldwijde pandemie een persoonlijkheidsstoornis niet ongedaan maken. Val nu niet en nooit voor de stofzuigpogingen omdat je denkt dat de misbruiker is veranderd of omdat je bang en alleen bent. 

Er is zelfs veel bewijs dat de meeste narcisten zich niet aan de gezondheidsregels houden.

Narcisten hebben geen berouw voor hun gedrag en geen empathie voor anderen. Hierdoor kunnen ze een reeks verschillende zeer manipulatieve en emotioneel beledigende technieken toepassen zonder schuldgevoel, schaamte of schaamte.

Het is toxisch als:

Ze toen jullie een stel waren moeite hadden om te zeggen “Ik hou van jou” en ze nu dingen zeggen of sturen als:

  • “Je bent de perfecte partner voor mij.”
  • “Je bent mijn soulmate en we horen bij elkaar.”
  • “Niemand anders laat me voelen zoals jij.”

Bijt niet in het aas:

Geen geschenken aanvaarden. Geen beloftes geloven.

Als ze beloven een huis of appartement te kopen, te trouwen met je, als ze je kinderen beloven en ze wilden dit niet tijdens de relatie, dan zijn ze aan het liegen.

Hoovering by proxy!

Enkele manieren waarop ze dit kunnen doen zijn:

  • regelmatig met je ouders chatten en hen vertellen hoeveel ze je missen.
  • gemeenschappelijke vrienden vertellen hoe geweldig je bent en dat ze er spijt van hebben dat ze je hebben laten gaan.
  • jouw kind als tussenpersoon gebruiken door ze berichten naar je terug te laten sturen.

Liegen om je empathie op te wekken:

over een gezondheidscrisis of sterfgeval bij vrienden of familie.

Het lijkt allemaal onschuldig aan de oppervlakte!

Maar dreigen om zichzelf pijn te doen, je met mails overladen en plots aan je deur staan is stalking.

Ongevraagd op belangrijke evenementen verschijnen gaat ook in die richting. Plots sturen hoe hun dag is geweest is ook een teken van een toxische stoornis. Je beschuldigen dat je seks hebt met één van hun vrienden is om een provocatie uit te lokken en terug controle te krijgen. Dit zijn allemaal symptomen van hun persoonlijkheidsstoornis. Net zoals sturen dat vrienden van je roddelen over je.

Als ze zeggen dat ze in direct gevaar verkeren bel dan direct het alarmnummer op en geef hun coördinaten door. In geen geval zelf naar hen toe stappen! Dat is het beste antwoord op stofzuigen.

De beste reactie op stofzuigen is in veel van de gevallen wat hierboven staat is contact opnemen met een betrouwbare vriend of familielid om je verbonden te voelen. Voer een videogesprek, sms, e-mail of een veilig bezoekje met hen.

In het menu vind je verschillende taken en programma’s om jezelf te versterken en emotionele afhankelijkheid gedaan te maken.

Gemeenschap, ondersteuning, acceptatie en validatie zijn essentieel voor echt herstel of zelfs het omgaan met tegenslag.

Dit is de reden waarom de narcist of giftige persoon ons probeert te isoleren. Ze weten dat als we steun hebben, we ALLES kunnen doen.

Isoleer jezelf niet, het is contraproductief. Word in plaats daarvan lid van onze gratis (of donatie als je wilt) live-ondersteuningsgroep VKoN op Facebook. Alle links vind je in het menu.

Verzin geen excuses en krijg vandaag nog de hulp die je nodig hebt!

Wat is volgens jou de voornaamste reden waarom een narcist aan hoovering doet? zou het kunnen dat hij of zij bang is niemand meer te hebben om zijn schuld te kunnen op projecteren? Of hebben ze nog meer bang om niemand te hebben om hen te bewonderen? Laat het ons weten in de commentaarsectie.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Lees meer


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees