Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
misbruik van kinderen door de narcist

Invloed gewond innerlijke kind op volwassen relaties

Het kostte me tientallen jaren om te beseffen dat ik in een reeks gewelddadige relaties zat. Ik herschiep onbewust de traumatische omgeving van mijn kindertijd en de gewelddadige relaties die ik had met mijn verzorgers. Toen ik eenmaal complexe trauma’s ontdekte en de invloed op het gewond innerlijke kind, waren mijn volwassen relaties in de kindertijd allemaal logisch. Dan kon ik echt beginnen te genezen en mijn innerlijke kind geven wat het nooit heeft gehad. Het is zo belangrijk dat we het bewustzijn hiervan blijven vergroten. Voor sommige lezers zal dit artikel het traject van hun kindertijd tot volwassenheid perfect samenvatten!

Een van de gevolgen van de invloed van een gewond innerlijke kind is wanneer je iemand nieuw ontmoet dan projecteer je een fantasie van wie ze zijn. Je creëert meteen een wonderbaarlijke toekomst met hen in je hoofd. Je denkt van een soulmate te hebben ontmoet en zal hun motiveren om hun ware zelf te zijn. Het ware zelf dat jij hebt gezien.

Een ander gevolg van een gewond innerlijke kind is dat je je identificeert als een empaat. Het gevolg is dat je merkt dat je altijd gefocust bent op mensen die volgens jou redding en reparatie nodig hebben.
Je vindt relaties die stabiel zijn saai en gelooft dat ‘passie’ veel conflicten betekent.

Bovendien worstel je t.g.v. invloed van het gewond innerlijke kind om echt te weten wat je behoeften zijn.

Daarbij verwacht je dat je vrienden of partners “gewoon weten” wat je wilt.
Je bevindt je in relaties met veel ’emotioneel drama’: push-dynamiek, onvoorspelbaarheid, verlating.
We hebben allemaal een gewond innerlijke kind. Het kinderdeel van onszelf dat we in ons dragen – dat ons verleden heeft meegemaakt. Want geen enkel mens is perfect, ook gij niet, noch onze ouders.

Er zijn natuurlijk ook ouders die een persoonlijkheidsstoornis hebben en ook criminele ouders en die veroorzaken nog ergere kwetsuren voor ons innerlijk kind met grotere gevolgen voor volwassen resultaten.

Er zijn evenwel ook kinderen die in moeilijke situaties geen trauma of persoonlijkheidsstoornis ontwikkelen, als er kinderen zijn die wel persoonlijkheidsstoornissen ontwikkelen die zijn opgevoed door de best mogelijke verzorgers. Epigenetica, dus markers op het DNA van trauma uit vroegere generaties kunnen ook een rol spelen bij het ontwikkelen van trauma bij volwassenen. Maar het trauma bij volwassenen kan ook het gevolg zijn van langdurige pesterijen dat niets met vroeger te maken heeft, maar wel met de huidige situatie (bijvoorbeeld op het werk) waar de persoon mee te maken heeft.

Armoede en ziekte kan ook bij volwassenen trauma veroorzaken bijvoorbeeld ten gevolge van de pandemie of van een faillissement eventueel ten gevolge van lockdowns, of van faillissement in de supply keten.

nachoolse ontregelde kinderen, invloed gewond innerlijke kind
Groeitaken voor traumaherstel van het gewond innerlijke kind!

Wanneer men als kind niet aan onze “behoeften” voldoet, heeft dat invloed op ons gewond innerlijke kind gewond.

We hebben de neiging om te fantaseren (een beeld projecteren van wie we willen dat iemand is, in plaats van daadwerkelijk getuige te zijn van hun ware karakter.)

We hebben ook een versie van liefde die betekent: lijden, ‘werken’ voor liefde, controle krijgen, emotioneel dramatisch zijn of straf met zich meebrengen.

Andere volwassenen in uw leven en uw broers en zussen hebben ook een diepe invloed op u.

Ik heb hier zelf over nagedacht, en vraag me af of een kind al een disbalans heeft die fysieke factoren veroorzaken (bijvoorbeeld depressie of angst) en de ouders niet wisten hoe ze in de unieke behoeften van dat kind moesten voorzien. Het kind kan nog verder groeien en zich verwaarloosd of gewond voelen.

Innerlijk kind helen is een oefening die je kunt leren. Het betekent in contact komen met je emoties zonder het verhaal achter die emoties te geloven. Bovendien betekent het dat je emoties mogen blijven en zien dat je de pijn kunt overleven. Het betekent zelfcompassie ontdekken.

Dit is een spiegel van de liefde die men ons als kind toont.

Een van de reacties van innerlijke kinderverwonding is wanneer iemand die verbazingwekkend is opduikt en onvoorwaardelijk van je houdt, je hem wegduwt. Dit is omdat je bang bent dat deze geweldige persoon niet van je zal houden voor jou. Je vindt tenslotte dat je niet goed genoeg bent voor zo’n persoon. Je accepteert gewoon dat de gevolgen eraan komen omdat je niet geconditioneerd was om op deze gezonde manier liefde te krijgen.

Het empathische deel komt ZO dicht bij huis, vooral omdat ik meer leerde over Codependentie. Mijn innerlijke kind heeft de neiging te geloven dat ik moet lijden en voor liefde moet zorgen. Zelfmoord was ook een rode draad die mijn moeder op mij en mij zussen gebruikte dus ik merk dat ik ook de neiging heb om bang te zijn voor verlies in liefde.

De gewoonte hebben om het beste te fantaseren rond een date is slechts een symptoom van de angst dat je gebroken bent en niet genoeg, wat de meeste mensen ervaren, en daarom nooit zal slagen in een goede relatie. Het genezen van deze oude wond zal voor deze gewoonte en meer zorgen.

Het is alsof de mensen die we ontmoeten worden gezien met de invloed – filter – of lens van een gewond innerlijke kind dat liefde zoekt, terwijl ze liefde niet begrijpen.

Het komt zo vaak voor dat het innerlijke kind de behoefte voelt om zichzelf te ‘bewijzen’ aan potentiële partners…

als iemand zegt dat ze niet op zoek zijn naar een relatie (en jij bent), negeer je de realiteit van wat deze persoon heeft gezegd, en interpreteer het in plaats daarvan als een uitnodiging om te overfunctioneren en je weg te verdienen naar het ontvangen van liefde… bewustzijn van dit patroon is de katalysator voor verandering en genezing.

De allereerste stap om het innerlijke kind te helen, is het tot stand brengen van een verbinding met hen. Voor sommigen gebeurt dit meteen en voor anderen kan dit enige tijd duren. Echt geloven dat dat kind daar ergens is, verlangend om gezien en begrepen te worden, is waar het allemaal begint!

Je moet de patronen herkennen om ze te veranderen! Gelukkig zijn ze te veranderen! Heb je een goed ondersteuningssysteem? Wat gelooft JOUW innerlijke kind over liefde of relaties?

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Lees meer

De druk binnen een romantische relatie vermijden.

Doe consistent groeitaken voor zelfgenezing

Gratis bronnen

De invloed van emoties op brein en lichaam!

Verander de invloed van narcistische ouders. Zal ik ooit goed genoeg zijn?

Hier kun je Loskomen van de narcistische Conditionering. Deel 2


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees