Categorieën
Afkicken van de narcist Nederland België Nederlandstalig Recent

Een beetje hoop

Als ik wakker wordt en iedereen om wie ik geef is gezond dan heb ik een geweldige dag. Elke vergelijking van jezelf met anderen zou hiermee moeten beginnen: Iedereen begint bij nul, iedereen heeft tegenslagen, iedereen moet een proces doorlopen! Stop met zagen en begin van je leven te genieten;)

Zoek naar de signalen als je vermoedt dat je te maken hebt met een narcist.

Als je merkt dat je erbij betrokken bent, kom je op een weg vol landmijnen. Ze zullen egocentrisch zijn en geen empathie voor je voelen als je lijdt. Ze zullen je controleren en houden nooit rekening met je behoeften.

Je voelt je vaak de eenzaamste persoon ter wereld.

Heb je gehoord van getrouwde mensen die zich zo eenzaam voelen? Ze zijn waarschijnlijk getrouwd met een narcist. Narcistisch misbruik treft meer dan honderd miljoen mensen in de wereld. Het is een vorm van psychologisch en emotioneel misbruik en laat blijvende emotionele littekens achter. Als je bij één blijft, zal het misbruik ervoor zorgen dat je al je zelfrespect en eigenwaarde verliest. Het is de pijn en het narcistische misbruik niet waard. Als je merkt dat je je aangetrokken voelt tot een narcist, laat je dan niet meeslepen. Voor je eigen zelfbehoud, loop weg.

Narcisme is net zo goed een pandemie:

het is wijdverbreid, verergerd door de onmiddellijke doses validatie van sociale media en doordat de samenleving vaak moordend, wreed gedrag beloont om aan de top te komen. Putin is daar een voorbeeld van, en in dezelfde ruimte bevindt zich Trump.

Als je een narcist in je leven hebt, ken je de moeilijkheden die gepaard gaan met narcistisch misbruik: de gasverlichting, de grootsheid, de beloften dat het op een dag beter zal worden (maar dat gebeurt nooit).

We zullen je helpen beseffen dat je niet alleen bent, maar dat je hier doorheen kunt en zult komen ― en dat je zoveel beter verdient. Dus doen dan ook de groeitaken stap voor stap.

Ik begrijp dat hier uitkomen met vallen en opstaan gebeurd.

Het moeilijkste om een narcist totaal los te laten is omdat je beseft dat je nooit iets speciaals voor hem of haar was. Je was altijd maar een voorraad. Iemand die een functie had. Iemand om de tijd mee te doden. Maar weet je wat nog moeilijker te accepteren is? Ze voelen zich niet slecht daarbij. Ze denken niet dat ze je iets verkeerd hebben gedaan. Ze voelen absoluut niets. Dat is een shock voor je wereldbeeld, maar een nieuwe les voor jou.

Wat ga je nu doen?

Mijn beste suggestie aan jou is om deze video te bekijken. Het heeft veel middelen om je te helpen helder te zien, op te staan en uit de pijn te komen. Het is een pad voor je ware opstanding.

Let op, al uw gegevens zijn beveiligd. We nemen uw privacy zeer, zeer serieus. Alles binnen deze cursus is volledig gratis en er is absoluut geen verplichting voor een van haar betaalde bronnen en je kunt je op elk moment afmelden.

Je hebt dus niets te verliezen. Je hebt je genezing te winnen, en dit zou het keerpunt van je hele leven kunnen zijn, om uit dit misbruik te komen. Ik hoop dat dit u hoop heeft gegeven en ik kijk er ook naar uit om uw opmerkingen en uw vragen hieronder te beantwoorden.

Daag jij de status quo uit? Deel 1

Motivational inspirational quotes for your foundation.

Hoe een bloeiend leven hebben na een relatie met een narcist?

Op elk moment kan de niet te vertrouwen narcist je laten vallen!

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren