Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid hoe stop je dat?

Als we begrijpen waarom we een narcistische verslaving hebben, kunnen we erkennen dat onze verslaving niet gaat om de verdiensten van de narcist, maar om de aard en de ernst van het trauma dat we hebben meegemaakt.

Het stelt ons in staat los te komen en vooruit te gaan met krachtige kennis die ons naar gezondere relaties kan brengen dan degene die we in het verleden hebben ervaren.

Hoe breek ik met mijn narcistische verslaving ?

De narcist was getalenteerd. Zag er goed uit. Er was een krachtige chemische aantrekking die lekker geurde. Waren het feromonen? De narcist kroop in je hoofd. Hij bracht je aan het lachen. In het begin vroegen ze je goedkeuring.

Hij wist de goede als slechte knoppen in te drukken. De narcist was een geboren acteur. Hij hielp je een algemene fantasie in je hoofd te creëren en liet je de lege plekken invullen.

Ze doen de duw en trek dans en zorgen ervoor dat je medelijden krijgt met hen. Ze creëren de beloning. Daarna haasten ze zich ook om je in een onechte comfortzone te brengen. Stap voor stap werd je verslaafd aan de narcist.

Niet gelijkwaardige

Je gelooft  dat je echt van hem houdt, maar je weet dat er ongetwijfeld geen toekomst voor jullie is. Het gaat immers allemaal te snel. Je  moet de kettingen eerder breken dan later, omdat je het niet leuk vindt als je je zo voelt bij iemand die niet in staat is om je liefde op gelijkwaardige manier te beantwoorden.

Kwaadaardige intenties.

Of je het aangenaam vindt of niet, er zijn figuren in de wereld die, met puur kwaadaardige bedoelingen, anderen kwaad doen vanwege hun akelig karakter. Dat is hun hoofddoel. Het zijn de doelwitten die dan het puin oprapen.

Maar die doelwitten hebben ontwenningsverschijnselen zoals bij een verslaving.

De ervaren narcist zal zeker een jong kind hersenspoelen. Dan ontstaat er zeker traumabinding. Sommige hebben echt moeilijkheden om niet hun ex-narcist te stalken op sociale media of via sms.

We kunnen beweren dat verslaving aan de narcist mogelijk was, omdat er iets mankeerde in het slachtoffer.

Ja dat klopt. Dat kan alvast een grondige kennis zijn van narcisme en een grondige kennis van wat een gezonde relatie is dat ontbreekt.

Daarom werden ze precies een prooi. Maar niemand vraagt om die zieke persoonlijkheid als hij daarvan op de hoogte is. Daarom is leren over narcisme zo belangrijk.

Om te genezen is het onze eigen verantwoordelijkheid. We zullen niet beteren door te blijven obsessief te denken aan de narcist. Hoewel we ons schamen en ons schuldig voelen, sommigen tegenover hun kinderen, anderen tegenover hun ouders, of tegenover God, dienen we onszelf te vergeven.

Inderdaad alle mensen dienen kwesties rond zelf-liefde aan te pakken.

Dat is zonder twijfel. Maar om dat dat zou betekenen dat het slachtoffer schuld heeft, is een valstrik en een onrecht. Ik zal dat blijven herhalen. Mochten die gevoelens toch aanwezig zijn dan is zelfvergeving hier van enorm belang.

Toch dient het slachtoffer uit zijn rol van slachtoffer te stappen.

Hij/zij dient zijn eigenwaarde te her-affirmeren om te genezen.

Het is nodig voor genezing dat je de dynamiek in de relatie tussen vervolger, en vervolgde, doorhebt. Ook hoe de vervolgde nu en dan de rol van redder krijgt toebedeeld.

Door regelmatig die redders-functie te verkrijgen die beantwoordt aan een psychologische behoefte van het doelwit ervaart het doelwit een valse betekenis in de ogen van de narcist.

Echter, waarom uw waarde te laten afhankelijk maken van een narcist? Naar wie luister je? Maar dit maakt het onmogelijk om te genezen van de hersenspoeling van een manipulator, d.w.z. dan krijg je een traumabinding.

In een ander artikel heb ik intermitterende versterking besproken.

Dat is de krachtigste vorm om iemands gedrag te veranderen. Dat is naar mijn mening de sleutel tot de “verslaving aan de narcist”. Ik denk dat de narcist moedwillig versterkingstactieken gebruikt, omdat het bij hem allemaal om controle gaat.

Hij heeft daarin jaren ervaring opgedaan om zijn eigen schaamte te verbergen met een valse identiteit en valse communicatie. Het is echter bijkomstig of de narcist wel of niet in de leer van een manipulator is gegaan. Het is waarschijnlijk dat hij die technieken onbewust heeft overgenomen door de omgeving waarin hij leeft.

Daarmee bedoel ik, we weten dat de narcist een zeer ongeorganiseerde geest heeft, daarom zijn de “versterkende” gedragingen bijkomstig.

Houd in gedachten dat een narcist denkt dat ze speciaal en uniek zijn.

Ze zijn ervan overtuigd zijn dat ze “normaal” zijn, zelfs superieur. Zijn onvoorspelbaarheid werken het effect van versterkingstactieken in de hand.

Dus, terwijl onze hersenen proberen hun chaotische gedrag met onze denkwereld te verzoenen, vallen we in dat zwarte gat van proberen hen te begrijpen.

Ondertussen, wat er echt gebeurt, is dat we proberen een erg gestoorde, disfunctionele persoon te volgen. We proberen er mee samen te leven. Ondertussen zorgen hun willekeurige en chaotische bekrachtiging ervoor dat we mentaal  gevangen raken in een verslavingscyclus. Ook het spiegelen van dat gedrag bezorgt ons vlooien.

Een van de favoriete strategieën van de narcist is drama.

Drama is zeer verslavend, zie, maar naar het succes van bepaalde series op tv. Ik denk dat dit is waarom de meeste narcisten denken dat ze Godachtig en speciaal zijn, maar echt niet precies weten waarom mensen “verslaafd” zijn aan hen.

Het is hun chaos – de chaos van een hoogst gestoorde geest, met de uiterlijke schijn van normaliteit.

De liefdesbombardementen, complimenten, vleierij, gevoelens van aanvaarding, enz. die ze ons geven, maken positieve hersenchemicaliën in onze hersenen vrij. Als ze dat dan wegnemen, lijkt het op ontwenning.

Dat is de reden waarom mensen worden terug gezogen in deze relaties. Het is als een terugval.

Als je in een diepe vriendschap met een narcist bent, diep van jouw kant, want een narcist is niet in staat om een echte vriend te zijn dan telkens wanneer je “geen contact” probeert, of als hij opzettelijk verdwijnt, voel je met elke dag dat je alleen bent je slechter.

Dus als je er niets aan doet zoals ik verder in het artikel voorstel gaat dit zich uiteindelijk stabiliseren, omdat het niet opnieuw geactiveerd wordt.

Het is zowel een fysiek als een emotioneel gevoel. Het is ook hartverscheurend. De tijd lijkt stil te staan totdat we ons weer verbinden met de narcist.

De kruimels van de narcist.

Je vraagt je af of de narcistische levering aan de narcist op de een of andere manier vergelijkbaar is met de behoefte van de co-afhankelijke aan elke kruimel van de narcist. Immers zonder deze afhankelijkheid voelen we een diepe leegte en verlatenheid als je niet aan je eigenwaarde gewerkt hebt ondertussen.

Het lijkt soms dat het gemis aan de narcist de persoonlijke leegte opvult.  Eens dat de persoonlijke leegte opnieuw ingevuld wordt, want als je die stap zet, vermindert het gemis.

Narcistische ouders kunnen ook hun kinderen beschamen.

Narcistische verslaving komt niet alleen maar voor tussen partners, maar in verschillende types relaties,  die een traumabinding doen ontstaan. Een narcistische ouder kan inspelen op de verlangens naar een echte thuis bij het kind. De narcistische ouder kan dat kind bedreigen met uitsluiting.

Zelfs als je in therapie bent denk ik dat de inzichten die volgen een onderdeel zijn om resultaten te behalen.

Als het doelwit of slachtoffer erop staat te beweren dat er iets ontbrak in haar en dat ze daarom een prooi werd, is dat alleen maar gedeeltelijk waar.

Als de beïnvloeding over meer dan 5 jaar verloopt voor dat de narcist volop zijn prooi devalueert dan heeft dat meestal ervoor gezorgd dat de narcist het doelwit financieel en sociaal afhankelijk heeft gemaakt.

Dat kan bijvoorbeeld door de zorg over de kinderen aan haar over te laten, zodat ze geen carrière uitbouwt

Je kunt dan, maar moeilijk aannemen dat het slachtoffer door haar zwakte er om gevraagd heeft, juist zoals een kankerpatiënt niet gevraagd heeft om die ziekte.

“Zelfs geld is een mechanisme voor controle”, zegt David Korten, een voormalig professor in de Harvard Business School. En narcisten weten dit maar al te goed. Zelfs een klein beetje geld geeft een narcist een gevoel van macht en dominantie over anderen.

Het begint klein met de kleine dingen zoals verwijdering van je naam uit de accounts en groeit vervolgens uit naar stelen, bedreigingen en afpersing.

Dat wil niet zeggen dat kwesties rond zelfliefde in alle doelwitten niet dienen aangepakt. Ja, zonder twijfel, maar om dat dit zou betekenen dat een doelwit de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het slachtofferschap is een valstrik en een onrecht.

Een groot deel van het gevoel dat je verslaafd bent aan een persoon heeft ook te maken met wat we ‘traumabinding’ noemen.

Trauma binding is een band met een andere persoon die ontstaat vanwege de hoogte- en dieptepunten en intermitterende versterking in een toxische relatie.

Abraham Maslow leert dat er een piramide aan behoeften is. René Girard zegt dan weer dat verlangens niet zo uniek zijn, maar vooral onbewust geïnternaliseerd worden door ze te zien bij anderen, maar niet als we er bewust afstand van nemen.

Bij de narcist echter is er een leegte en heeft hij de behoefte en noodzaak om zich superieur te voelen. Jij echter hebt een sociaal en empathisch gevoel om je in te zetten, te verbinden met anderen en te helpen waar het kan, zoals bij het overgrote deel van de mensheid ook al is dat soms om een leegte in te vullen.

Nu heb ik het in deze tekst alleen maar over de narcistische persoonlijkheidsgestoorde want niet alle geesteszieken persoonlijkheidsstoornissen of zelfs verslaafden en alcoholisten zijn emotioneel niet beschikbaar voor een ander.

De overgrote meerderheid van de geestelijk zieke mensen kunnen een gelukkig, gezond en goedlopend leven leiden als ze in staat zijn om hun ziekte daadwerkelijk te beheren.

Het is wanneer een persoon niet emotioneel beschikbaar is voor de kinderen dat er hechtingsproblemen of hechtingsstoornissen optreden bij de kinderen van de geestelijk zieke mensen.

Bij de narcist is dat vanzelfsprekend dat er moeilijkheden bij hun kinderen zullen ontstaan. Ook al, omdat er ook een erfelijkheidsfactor een rol speelt.

Mathilde heeft een verslaving aan de narcist.

Een chatvriendin heeft nog altijd te maken met de ontwenningsverschijnselen van de band van 3 maand met de psychopaat na haar beslissing van 2 maanden geleden om met hem “naar geen contact” te gaan.

Mathilde probeert de afgelopen 2.5 jaar weg te komen van haar narcist.

Het is de slechtste relatie die ze heeft doorgemaakt. Telkens als zij probeert weg te komen, stofzuigt hij er haar weer in.

Kortgeleden heeft zij hem betrapt op ontrouw. Maar hij ontkende en zei dat ze gek was, omdat ze zijn Facebook pagina controleerde.

Hij heeft al buitensporig tegen haar gelogen. Maar, omdat ze geen bewijs had, verklaarde hij haar gek. In het openbaar is hij de perfecte vader, maar thuis is hij als een duivel. Hij zegt haar dat zij te gevoelig is.

Bernice heeft een narcistische verslaving.

Een andere chatvriendin is 32 dagen in “geen contact” en voelt zich afschuwelijk. Maar toch is ze toegewijd om zich nooit meer  zo te voelen.

Ze is ervan overtuigd dat “ zelf liefde” de enige manier is om echte liefde te vinden en de verslavingscycli aan de narcist achter zich te laten.

Er is een dimensionaal verschil tussen zelf-liefde en de persoonlijkheidsstoornis van de narcist.

Betty heeft een verslaving aan de narcist.

Een andere vriendin was altijd al een zelfverzekerde, hoogopgeleide vrouw geweest totdat ze in een relatie kwam met een verborgen narcist. Ze probeerde te herstellen nadat hij haar had uitgeput. Dat ging moeilijk. Soms zat ze in haar slaapkleed in haar auto naar zijn appartement te gluren.

Dan trok ze ’s nachts ook rond in de winter langs een rivier met zelfmoordgedachten. Ze was 4 maanden in afwachting van therapie. Haar gezondheid, haar zelfvertrouwen waren weg.

Vandaag voelt ze eindelijk haarzelf terug, ongelovig dat ze dat toestond dat het gedrag van de narcist haar zo beïnvloedde op een manier die haar zo pijn kon doen.

Bianca heeft een verslaving aan de narcist.

Weer een andere chatvriendin worstelt met haar breuk met haar narcist. Ze maakte er wel zelf een einde aan, ondanks dat ze zoveel van hem hield. Maar ze was er verschrikkelijk uitgeput door.

De relatie met hem was meer dan een fulltime baan. Constant had ze te maken met leugens en verbaal geweld.

Enkele weken later na de breuk stuurt hij e-mails over zijn nieuwe vriendin waar hij zo’n gelukkig leven mee zou hebben. Ze weet dat het weer allemaal leugens zijn.

Ik hoop dat dit artikel dat je goed leest je “over de streep” brengt.

Dat je beslist om je vast te houden aan het “geen contact”, hoe moeilijk ook. Toch als je werkt aan je zelf herstel, kan het nuttig zijn dat je ook een therapeute opzoekt.

Begrijp je dat voor de narcist door de manier hoe hij zich ontwikkeld heeft het ondenkbaar zal zijn dat hij geneest? Toch is het ook voor co-afhankelijken ook moeilijk is.

Vooral narcisten denken voortdurend dat zij een briljante geest hebben, terwijl zij een persoonlijkheidsstoornis hebben. Waarom zouden zij dan moeten veranderen?

Sommigen vinden dat ze nooit meer een man zullen vinden met zo’n lekker lijf. Toch beseffen slachtoffers direct na de breuk dat empathie afwezig was, hoe groot hun verslaving aan de narcist ook is.

Belinda en haar verslaving aan de narcist.

Belinda vindt het zo vermoeiend om al haar energie te stoppen in de doorbreking van haar cognitieve dissonantie. Ze kan niet begrijpen hoe iemand zo slecht kan zijn en zeggen dat hij van haar houdt.

Soms wordt zij gewoon moe en denkt ze dat het misbruik beter zal zijn. De oplossingen zijn nooit permanent en vereisen al haar wilskracht. De teleurstellingen van de dating scènes helpen haar ook niet.

Het lijkt haar te normaal want ze is verslaafd aan de narcist. Obsessief denkt ze terug aan de sprookjes tijd.

NARP SILVER
Birgitta.

Nog een chatvriendin die in een verwoestende relatie geweest is met een narcist, hoe kan het anders. Haar emoties waren direct na de breuk volledig oncontroleerbaar, vond ze.

Maar toch vocht ze dapper tegen de verwarring. Uiteindelijk begon ze een stuk van haar eigenwaarde te beseffen. Daardoor verdween een stuk van haar vroeger zelfbeeld.

Week per week kan ze vasthouden aan het geen contact hebben.

Ze kreeg zelfs op korte tijd haar gewicht terug. Toen sneeuwde het en stuurde hij een sms dat hij bezorgd was om haar veiligheid. Een week later stond hij plots voor haar deur om te zeggen dat het hem zo speet.

Ze liet hem binnen. Na een gesprek van 2 uur belanden ze terug in bed. Daarna liet hij niets van hem horen. Toen stelde ze voor haar zelf deze terugval te vergeven. Ze begreep dat het niet gemakkelijk was, omdat zij een mens was.

Het merendeel van de slachtoffers wist niet dat er zo’n mensen als narcisten bestonden tot dat ze er één op het lijf liepen. Ze hebben zo’n toxische patronen en bespelen je emoties op een duivelse manier.

Marie en haar verslaving aan de narcist.

Na de breuk had Marie het moeilijk om een vriend en een baan te vinden die ze kon vasthouden om in haar levensonderhoud te voorzien. Zij is een alleenstaande moeder.

Haar ex-narcist besteedt al zijn geld aan vrouwen, waardoor hij al maanden geen alimentatiegeld betaalt.

Door haar verslaving aan de narcist is ze echt verlegen over haarzelf.

Marie heeft uitstel gedrag, omdat ze het gevoel heeft dat er niemand naar haar luisterde.

Wat haar ex-narcist verweet was dat zij geen vrienden had als zij hem er weer op wees dat hij een minnares had. Zij is ook beschaamd, omdat ze enkele vingers ontbreekt. Dus hij gebruikte dat.

Babette.

Babette heeft al 16 maanden geen contact meer. Maar nog altijd worstelt ze met haar verslaving aan de narcist. Ze mist hem, ook de seks. Ze weet dat het de slechtste relatie is die ze ooit heeft gehad. Hij heeft haar zelfvertrouwen op het laagste dieptepunt gezet.

Baby is verslaafd aan de narcist.

Baby is eindelijk na 2 jaar verlost van haar gevoelens om haar narcist te missen. Hij heeft haar alleen achtergelaten met hun 2-jarige dochter. Door te werken aan haar zelfacceptatie en eigenwaarde is ze daar in geslaagd.

Ze volgde therapie, yoga en hypnose. Ook spelen met haar dochtertje hielp haar. Ze heeft ook enkele mensen uit haar vriendenkring verwijderd.

Bailey is verslaafd aan de narcist.

Bailey kwam er achter dat ze een hypergevoelige empathische vrouw is, die grootgebracht was in een narcistische omgeving. Ze had het altijd al gewoon gevonden om voor anderen te zorgen. De narcist verleidde haar om in een driehoeksrelatie te stappen.

Intuïtief wist ze vanaf het begin dat er waarschuwingen waren dat het doel van de narcist was om misbruik van haar te maken. Het duurt al 2 jaar om haar los te maken en ze is er bijna.

QUANTUM HEALING STARTER PACK

Bauke breekt gemakkelijk met de narcistische verslaving eens hij is verdwenen.

Echter, Bauke heeft een andere ervaring en voelt geen afkickverschijnselen wanneer de narcist uit haar leven was verdwenen. Nadat haar beledigende echtgenoot na 27 jaar haar 2,5 maanden geleden verliet, zat zij alleen met haar hond in haar appartement.

Ze begon rond te kijken hoe vredig het was en begon erom te huilen. Toen zij als kind opgroeide midden huiselijk geweld en zij 15 jaar oud was wanneer ze een gewelddadige relatie aanging, had ze nog nooit 100% vrede en sereniteit gekend.

Het was zo’n onbekend gevoel voor haar.

Zij kon alleen maar zitten en huilen!

Het mag dan toch duidelijk zijn dat narcisten verslavend zijn want Bauwke bleef wel zolang bij haar narcist. Dat kan niet anders, omdat ze opvallende hersenchemicaliën teweeg brengen die moeilijk te overwinnen zijn bij het slachtoffer of doelwit.

Je kunt verblind zijn, omdat het narcistisch gedrag onder de oppervlakte gebeurt en heel langzaam wordt toegediend. Je gaat meer zelfbewust moeten worden.

Geniet van de rest van je leven en je trouwe geliefden, zelfs al is er alleen maar 1 overgebleven. Herinner jezelf eraan dat je vrij bent en dat het leven goed is.

Ik ben benieuwd naar de commentaren en jouw vragen.

Contacteer me eventueel via Messenger of Facebook.

Ik weet dat je je afvraagt welke de eerst volgende stap is dat je kunt zetten om los te komen. En het is goed om je dat af te vragen.

Dat betekent dat je diep van binnen al een kleine verschuiving voelt. Dat moet waar zijn door dit te denken of te geloven. Dan kun je verder lezen hier.

NARP

Lees Meer Kijk meer.

Gezonde zelfliefde Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen
Gezonde zelfliefde. Waarom het nodig is en hoe je het kunt beoefenen.
De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden
De kracht van zelfliefde Met de Selfin Way in 11 stappen (weer) van jezelf houden.
foto cover van het boek (Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander
(Ik) Hou van Mij van afhankelijkheidsrelaties en zelfhaat naar waarachtige liefde voor jezelf en de ander
cover book ik hou van mij. De helende kracht van zelfcompassie.
Ik hou van mij. De helende kracht van zelfcompassie

In dit heldere, met grote intensiteit geschreven boek laat Annemarie Postma zien wat zelfcompassie is.

Ze laat je zien hoe een gebrek aan zelf-compassie je afhoudt van persoonlijke groei.

Dat beperkt je in je mogelijkheden en hoe ingrijpend meer begrip en liefde voor jezelf je leven kan veranderen.

Een zeer persoonlijk, eerlijk verslag van de auteur die als elfjarig meisje plotseling in een rolstoel belandde en zich na jaren van interne revalidatie een weg terugvocht naar het normale leven.

Ze studeerde rechten, werd het eerste professionele fotomodel in Europa met een zichtbare handicap, trouwde met de liefde van haar leven, schreef inmiddels menig bestseller over persoonlijke groei en spiritualiteit en wordt wereldwijd gelezen.

Een aangrijpend boek met inzichten die voor iedereen en openbaring zou kunnen zijn.

Van internationaal bestsellerauteur Annemarie Postma. Persoonlijk en herkenbaar geschreven. Geheel herziene versie van de gelijknamige bestseller uit 1996 ‘Helder en authentiek verslag van een zoektocht naar herwonnen eigenwaarde’.

foto cover book hou van jezelf
Hou van jezelf. Doorbreek je oude denkpatronen en vind het ware geluk in jezelf.
Een inspirerende handleiding om het ware geluk te vinden in jezelf.
Kunt u in alle eerlijkheid zeggen ‘ik houd van mezelf’?

Of is dit soort liefde door allerlei ongelukkige gebeurtenissen niet meer mogelijk? Van jezelf houden, is toegeven: Ik ben de enige die de pijn die ik voel kan stoppen. Het is me om het even hoe het tot nu toe was: ik ben geen slachtoffer.

Ik heb de kracht om mijn leven te veranderen, ook al voel ik me op dit moment zwak, hulpeloos en gekwetst.

Het hoeft niet altijd zo te blijven. Ik neem mijn verdriet serieus, verdring mijn gevoelens en problemen niet. Ik luister naar de taal van mijn lichaam.

Ik bepaal mijn eigen grenzen, benut de kracht van de gedachte en hoef anderen niet dwangmatig te controleren. Ik dwarsboom mezelf niet langer en heb geleerd: ‘wat ik denk, voel en doe telt. Ik ben belangrijk’.

movie dvd gone girl
Gone Girl DVD

Op de dag dat ze vijf jaar samen zijn geeft Nick Dunne zijn charmante vrouw, Amy, als vermist op. Wanneer de plotselinge verdwijning van zijn vrouw ongelooflijk veel aandacht van de media krijgt, wijzen alle bewijzen naar Nick zelf.

Onder druk van de groeiende media-aandacht begint het positieve beeld dat iedereen van zijn huwelijk had, te verwateren.

Zijn leugens, bedrog en vreemde gedrag zorgen ervoor dat iedereen zich hetzelfde begint af te vragen: Heeft Nick Dunne zijn eigen vrouw vermoord?

movie dvd mommies dearest
Mommie Dearest DVD

Dit is het ongehoorde en controversiële verhaal van de legendarische filmster Joan Crawford (Dunaway) en haar strijd met de dubbele rol van verblekende filmster en getergde moeder.

De Crawford uit het openbare leven had een sterke wil en glamour. Ze was bewonderenswaardig, maar “Mommie Dearest” onthult de privé persoon Crawford. Je ziet de vrouw die wanhopig probeerde moeder te zijn. Een vrouw die als ongehuwde haar kinderen adopteerde. Ze probeerde te overleven in de vernietigende filmindustrie.

De passie, de afmattende druk, en haar afschuwelijke neergang in het alcoholisme en kindermishandeling worden treffend – en onvergetelijk – uitgebeeld in deze film.

the devil wears prada dvd
The Intern & The Devil Wears Prada.

Intern: Robert De Niro speelt Ben Whittaker, een 70 jaar oude weduwnaar die de kans krijgt om als stagiair aan de slag te gaan bij een online fashion start-up.

Aan het hoofd: de ambitieuze oprichtster Jules Ostin, gespeeld door Anne Hathaway. Het is een botsing van generaties, maar de twee blijken goed op elkaar te kunnen bouwen en langzaam maar zeker ontstaat er een hechte vriendschap.

Devil wears Prada: Als assistente van de gevreesde en veeleisende moderedactrice Miranda Priestley heeft Andy Sachs een baan waar ‘een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen’.

Helaas blijkt deze baan als Miranda’s voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht.

thrive membership
klik hier voor Thrive

Een gedachte over “Verslaving aan de narcist en emotionele afhankelijkheid hoe stop je dat?

 1. Na 11 jaar te hebben geleefd met een narcist
  Waarbij h8j 60 maal weg gelopen is
  Nadat hij eerst een flinke ruzie heeft uitgelokt
  Heb ik gisteren met hem totaal gebroken…gelukkig leefde ik al een half jaar apart van hem
  Maar de heftige ruzie en het totaal je naar beneden halen..je afhankelijk maken
  Al je vrienden…je kinderen…je buren tegen je uitspelen
  Het alsmaar berekenend weg lopen…dan dagen..soms weken niets van zich laten horen
  Daarna wordt je weer overspoeld met liefdesverklaringen..kado.s
  En nu zit je dan helemaal alles thuis…met je katten en twee hondjes
  Eten lukt je niet…slapen de eerste nachten wel…ik ben totaal uitgeput
  Heb 5 jaar geleden te horen gekregen dat ik PTSS heb
  Een half jaar geleden een Burn-out erbij gekregen
  En toch belde hij mij elke morgen 20 tot 50 keer op..was boos als ik door het geluid van de telefoon niet wakker werdt
  Is het niet met de Kerst..Oud en Nieuw…of Pasen…Hemelvaartsdag..Verjaardag..het maakte niet uit…hij liep naar eerst flink gescholden te hebben weer weg
  Ik hen sedert 3 jaar weer een goed contact met mijn jongste zoon En vriendin
  Wordt in november oma…en ben heel erg blij dat ik van dit kleinkind mag gaan genieten
  Ik heb namelijk al 7 kleinkinderen…maar mag ze niet zien van mijn oudste zoon en dochter
  Al met al…staat de goed3 verhouding met mijn jongste zoon nu weer de narcist in de weg..en maakt hij nu overal tumult over…ik mag dan ook de naam van mijn zoon in zijn bij zijn niet noemen
  Dit heeft er toe geleid dat ik hem de deur heb gewezen met de woorden
  Tussen mijn zoon en mij komt niemand in te staan
  Dus al met al…heb ik eindelijk mijn verstand terug gekregen
  Maar de verslaving…het moeten bellen…contact zoeken
  Dat is zwaar…om dat niet te dien
  8k heb hem overal geblokt..en probeer ontspanning te zoeken in de Tuin
  Bellen met vriendinnen
  Heb mij voorbereid voor zover als dat kan…dat al hij weer door de straat komt rijden..s.nachts aanbellen…enzv enzv
  Dan kan ik een week weg…helemaal even d3 rust opzoeken
  Mijn vriendin komt mijn huisdieren verzorgen
  Maar ik ben een wrak geworden bij hem
  Heb veel verloren…veel gehuild

Geef een reactie, vraag of antwoord.