Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

klik naar home
klik hier naar het menu op linktree

Ontgrendel de Magie van Glinsterende Momenten: Vind Veiligheid en Verbinding

Ontgrendel de Magie van Glinsterende Momenten: Vind Veiligheid en Verbinding

Glinsteringen kunnen op natuurlijke wijze gedurende de dag opkomen, maar we kunnen ze ook bewust creëren. Een manier om dit te doen, is door aandacht te besteden aan ons zenuwstelsel. Op rustige momenten, zoals wachten in de rij of in het verkeer staan, moedigt

Stanizai aan om te letten op lichamelijke spanning. Adem dan diep in. Deze simpele oefening, altijd en overal uit te voeren, helpt ons zenuwstelsel te reguleren, waardoor we ons veilig en kalm voelen – dit is waar glinsteringen voor zijn bedoeld.

Ook het inplannen van rusttijd is een manier om een glimmer te creëren. “Ik spendeer tijd met mijn kinderen, geniet van een glas wijn met vrienden en ga uit eten”, zegt Meyer. “Het is prima om de resetknop in te drukken. Niet alles hoeft perfect te zijn; soms moeten we gewoon ontspannen.”Omdat glinsteringen ons laten weten dat we vooruitgang boeken richting onze doelen, kunnen we ze in ons voordeel gebruiken.

Stanizai raadt aan om mogelijke manieren om je doel te bereiken op te schrijven of uit te spreken. Meyer gebruikt een vergelijkbare aanpak voor doelen stellen. “Ik focus niet op obstakels”, zegt ze, “ik richt me op wat ik wil en doe wat nodig is. Ik twijfel nooit aan succes

.” Zodra je weet wat je wilt en dat vastlegt, let dan op glinsteringen (ook wel bewijs genoemd) die opduiken en aangeven dat je vooruitgang boekt. Glinsteringen kunnen op verschillende manieren verschijnen, zoals perfecte kansen of interne gevoelens. Voor Meyer zijn het vaak onderbuikgevoelens die aangeven dat ze op de juiste weg is. “Ik voel dingen letterlijk in mijn buik en weet wat voor mij, mijn bedrijf en mijn omgeving werkt”, zegt ze, en benadrukt het belang van vertrouwen in je gevoel.

Triggers zijn bekend vanwege hun link met trauma. Glinsteringen zijn echter nieuw in het gesprek, maar zijn cruciaal om te begrijpen wat ons activeert in zowel overlevings- als veiligheidsmodus. Glimmers zijn eigenlijk het tegenovergestelde van triggers.

Het concept van triggers en glimmers komt voort uit de polyvagale theorie, ontwikkeld door Dr. Stephen Porges, en uitgewerkt door expert in complex trauma, Deb Dana.

Volgens Dana hervormt trauma ons zenuwstelsel zodat beschermingspaden overheersen boven verbinding. Ons doel is niet constant in één staat te verkeren, maar flexibel te zijn en te verschuiven tussen staten. Glimmers activeren ons ventrale vagale systeem en zorgen voor veiligheid en verbondenheid.

Om glimmers te benutten, raadt Dana aan naar de natuur te gaan, te luisteren naar positieve geluiden, bewust gesprekken aan te gaan en kunstwerken te waarderen.

Het erkennen van glinsteringen kan helpen tegen de neiging tot focussen op negatieve ervaringen. Het vergt tijd en oefening, net als leren zingen. Glimmers zijn geen afwijzing van trauma, maar bieden micromomenten van veiligheid en verbinding.

Iedereen kan baat hebben bij het vinden van stralende momenten Als je je slecht voelt, stel dan het doel om kleine momenten van vreugde te vinden. Houd een dagboek bij van jouw genademomenten en deel ze met anderen om positiviteit te verspreiden.

Houd echter rekening met geduld en oefening. Bespreek glinsteringen met professionals als je meer wilt begrijpen. Het herkennen van zowel triggers als glimmers is een levensvaardigheid die je mentale gezondheid kan verbeteren.

Wat gaat er door je heen terwijl je deze post leest?

Jouw gedachten, gevoelens en ervaringen zijn ontzettend waardevol voor ons, want iedere perspectief is uniek en verbonden met het geheel. Je ervaringen kunnen betekenis hebben voor iemand anders. In deze bijzondere tijd wil ik benadrukken hoezeer ik om jou geef. Hoe zorg jij voor jezelf en je dierbaren terwijl je die speelse levenslust behoudt?

Ik daag je uit om zorgvuldig te zijn, maar ook om met moed nieuwe kansen te omarmen. Wie weet welke geweldige avonturen er op je pad kunnen komen! Ik kan niet wachten om je reacties te lezen! Laten we samen een inspirerende dialoog beginnen in de commentaarsectie hieronder!

Als deze blog je aanspreekt, deel hem dan alsjeblieft.

Door te delen kunnen we nog meer mensen inspireren en ondersteunen op hun reis. Vergeet niet om ons te volgen op sociale media. Laat je stem horen door een reactie achter te laten en de tekst een duimpje omhoog te geven. Ontzettend bedankt voor je steun!

Toxische individuen en organisaties kunnen soms veel schade aanrichten, maar laten we ons richten op de positieve veranderingen die we zelf kunnen bewerkstelligen.

We bieden jullie gratis mogelijkheden aan om te groeien, met zelfzorgtips, helende oefeningen en manieren om trauma’s te verwerken. Samen kunnen we echt een verschil maken!

Annemie Declercq auteur bij narcisme.blog
Klik naar wie ben ik?

Door op de afbeelding hierboven te klikken kun je contact met me nemen via Whatsapp, messenger, mail en sociale media!

Ik moedig jullie aan om door te zetten!

Annemie Persyn-Declercq

knop voor alle groeitaken

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.


Geplaatst

in

, ,

door

Tags:

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is. Dit is niet bedoeld om therapie te verstrekken. Deze informatie vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling.

Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals. Annemie Declercq is een bachelor orthopedagoge met ervaring. Je gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder

Ontdek meer van Zelfzorghelpers samen vrij en verbonden!

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder