Narcisten gaan gewoonlijk heel snel door naar nieuwe partners. 

Ze lijken zo geliefd en blij met deze nieuwe relatie van de narcist! Is het mogelijk dat uw ex-narcist kan veranderen en anders kan zijn met iemand anders?

Welkom op een video op narcisme.blog over de nieuwe relatie van de narcist.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creative Commons-licentie.

@narcismeHelp

Signalen gedurende dating

Zelfs als u zich in de gloed van een nieuwe relatie bevindt en het charmeoffensief verblindend helder is, let dan op aanwijzingen dat niet alles in orde zal zijn.

Als hij anderen moet bekritiseren om te laten zien hoe groots hij is in vergelijking, zal hij waarschijnlijk hetzelfde bij jou doen.

Kijk niet alleen naar hoe hij de mensen om hem heen behandelt, maar kijk ook naar zijn geschiedenis.

Is het gevuld met langdurige vriendschappen of bezaaid met relaties – romantisch of zakelijk – waarin hij onvermijdelijk onrecht is aangedaan? Als hij degenen die hij voorheen koesterde gemakkelijk veroordeelt, is de kans groot dat er op een gegeven moment ook donker licht op jou zal schijnen.

De narcist die zichzelf verheven houdt door anderen neer te halen, kan uiteindelijk zelfs met jou concurrerend worden.

Volgens psychologen, therapeuten en neurowetenschappers kunnen narcisten nooit veranderen.

Ze zijn geobsedeerd door het geïdealiseerde beeld van zichzelf, dat volgens hen superieur is aan alle anderen. Het zijn zeer ellendige mensen met een laag zelfbeeld, dus creëren ze een opgeblazen versie van zichzelf in hun hoofd, waardoor ze een vals gevoel van superioriteit krijgen.

Kleine conflicten waar alle normale stellen doorheen gaan, veranderen in oneindige cirkelvormige argumenten met narcisten, omdat ze alleen fouten in anderen zien.

Ze zijn perfect in hun geest met als gevolg wanneer we proberen een normaal gesprek te hebben over hoe we door deze hobbels heen gaan, zullen psychologische misbruikers daar erg tegen ingaan, omdat er ‘niets mis met hen’ is.

Narcisten kunnen nooit echt van iemand houden.

Elke relatie die ze hebben is transactioneel, wat betekent dat ze altijd onderzoeken wat ze eruit kunnen halen.

Vroeg of laat zullen ze hun partner leegzuigen van geld, enthousiasme, zelfrespect of alle drie, en ze gooien ze weg zonder om te kijken.

Daarom moet je nooit jaloers zijn op de nieuwe partner van je narcistische ex – die is niet veranderd.

Narcisten hebben hun gestoorde persoonlijkheid niet opgelost. Ze zijn niet gelukkiger met deze nieuwe relatie van de narcist. Narcisten doorlopen slechts dezelfde eerste stappen (soms op identieke wijze) van de relatie die u met hen had, en u zou blij moeten zijn dat u er vrij van bent.

En zoals altijd kijk ik ernaar uit om uw opmerkingen en vragen hieronder te beantwoorden.

You may also like...

3 Comments

  1. Antwoord:NEE. Zo, dat scheelt weer 44 minuten om de video te kijken. Voor mij ist 5 jaar geleden. Heb alles en iedereen om hem heen acuut geblokkeerd en contact afgekapt. Toevallig kreeg ik in mei te horen dat hij die maand getrouwd was. Het enige wat ik kon denken was: “ik heb t te doen met haar en wens haar veel sterkte.” Wat blijkt? 5 dagen later had hij alweer op straat gezet en zijn ze gescheiden. Het is allemaal 1 groot toneelstuk. T mooie is dat hij altijd denkt dat hij ermee weg kan komen, maar deze keer is hij door de mand gevallen. Gerechtigheid!

  2. Als ze jouw commentaar lezen zullen sommigen jou onmiddellijk geloven en dan is ook voor hen 44 min.gespaard, maar voor sommigen is het niet zo duidelijk als voor jou, spijtig genoeg. Nu heb je eigenlijk die video bekeken of niet? Want je kunt toch niet weten of het enkel daarover gaat zonder te kijken. Groeten Johan.

  3. Ik heb de video bekeken en voor mij is dit een openbaring temeer omdat ik denk dat alles mijn schuld is dat voor mijn neus vreemdging. Ik moet alles nog verwerken maar ik ben blij dat ik er vanaf ben. Een 73-jarige man met de manieren van een klein kind!!!

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!