Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe ga je de kinderen terugwinnen van een narcist? +video +audio

Zit je in een voogdijstrijd met een narcist? Dan moet je precies weten hoe je deze situatie moet aanpakken om je de beste kansen te geven op volledige voogdij, of gedeelde voogdij tegen de gunstigste voorwaarde zodat je je kinderen weer kunt bereiken en herwinnen van een narcist.

Deel 1 de kinderen terugwinnen van een narcist

Het verslaan van de narcist in de rechtszaal heeft alles te maken met weten met wie je te maken hebt en waarom ze doen wat ze doen. Ken je vijand – dit adagium is nog nooit zo waar geweest.

Wees overal op voorbereid!

Narcisten zijn buitengewoon sluw en manipulatief, en ze kunnen de waarheid als geen ander in hun voordeel verdraaien.

Ze zijn vooral goed in het vinden van mazen en grijze gebieden in gerechtelijke bevelen en documenten.

Ze werken ook heel hard aan het presenteren van een heilig publiek beeld over hunzelf, zodat veel mensen daardoor voor de gek zullen worden gehouden, inclusief juristen die geen ervaring hebben met het werken met narcistische persoonlijkheden of cluster B-persoonlijkheden.

kinderen herwinnen van een narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Deel 2 de kinderen terugwinnen van een narcist

Narcisten zijn voorbereid en klaar om te vechten, dus jij moet er ook klaar voor zijn. Ze gooien alles naar je toe. Ze zullen proberen je karakter, je levenskeuzes, je opvoedingsvermogen aan te vallen. Wees daar klaar voor en blijf kalm, wat ze ook zeggen of doen.

Documenteer alles!

Narcisten hebben de neiging om een geweldige indruk te maken (de eerste), maar als je ze leert kennen, zul je een veel donkerdere kant van die charismatische façade ontdekken.

Als iemand die hen kent, ben je waarschijnlijk getuige geweest van een groot aantal incidenten van verbaal, emotioneel of zelfs fysiek misbruik, twijfelachtig gedrag, wreedheid, oneerlijkheid, manipulatie enz.

Deel 3 de kinderen terugwinnen van een narcist

Nu moet je het aan de familierechtbank laten zien en de rechter je laten geloven.

Dus documenteer alles – elk vervelende gebeurtenis van narcistisch of beledigend gedrag, met belangrijke details.

Begin een bestand met ondersteunende documentatie – e-mails, sms-berichten, post op sociale media, misschien zelfs opnames, en blijf het toevoegen elke keer dat uw ex een grens overschrijdt of een overeenkomst schendt.

Als je getuigen hebt die kunnen getuigen dat een narcist jou of je kinderen mishandelt, nog beter. Denk dus forensisch na. Documenteer ook wat ze niet doen of zeggen. Gaan ze naar ouderbijeenkomsten, doktersafspraken, verjaardagsfeestjes, sportwedstrijden, toneelstukken of school?

Als ze dat niet doen, verzamel dan verklaringen van leraren, artsen en andere belangrijke getuigen om het verzuim van je ex te bewijzen.

Simpel gezegd, zorg ervoor dat wanneer je een zaak tegen een narcist indient, je het over feiten, datums, namen en bijzonderheden hebt.

Als je geen documentatie hebt, begin dan nu met documenteren. Noteer eventuele argumenten of bizar gedrag in een kalender en maak deze gedetailleerd.

De narcist zal ongetwijfeld proberen zichzelf te presenteren als de perfecte ouder. Het is dus aan jou om dit valse beeld steen voor steen te ontmantelen.

Dat geldt ook voor jou: pas op met dingen in het heetst van de strijd te zeggen. De narcist zal ook bewijs tegen je verzamelen en misschien zelf provoceren om tot hun niveau te verlagen.

Deel 4 de kinderen terugwinnen van een narcist

Probeer in de regel geen ruzie of zelf geen contact te hebben met de narcistische ex of met wie je ook vecht in de rechtbank voorafgaand aan de voogdijzitting.

Narcisten zijn er erg goed in om je in een conflict te trekken en je emotioneel te maken. Want als je emotioneel bent, maak je waarschijnlijk een fout. Dan zal de narcist dat in de rechtszaal tegen je gebruiken.

Dus als je toch ruzie krijgt, of als er geen manier is om het in de toekomst te vermijden, zorg er dan voor dat je kalm blijft, ongeacht wat ze naar je gooien.

Deel 5 de kinderen terugwinnen van een narcist

Als je snauwt en begint te vloeken, hem of haar uitscheldt of bedreigingen uitdeelt, zullen ze het in de rechtszaal tegen je gebruiken.

Geef ze dus geen munitie! Als het niet lukt om tot een minnelijke schikking te komen, kan je mediatie het beste aan de advocaten overlaten.

Ik weet dat dit verschrikkelijk moeilijk is omdat je kind erbij betrokken is, dus je bent bast emotioneel, defensief, angstig of in een vechtmodus. Weersta de drang om met een narcist in zee te gaan. Ze winnen altijd als je je kalmte verliest.

Deel 6 de kinderen terugwinnen van een narcist

Als je in de rechtzaal bent, vermijd dan zelf de diagnose van de narcist te stellen. Voor je is het misschien heel duidelijk welke dat zijn, maar voor de rechtbank is dat niet duidelijk. Het kan dus een averechts effect op je hebben omdat je er lasterlijk en veroordelend uitziet.

Het laatste wat je wilt doen is de narcist eruit laten zien als de aardige, verstandige!

Praat liever over specifieke voorbeelden van verontrustend gedrag dat je kind negatief beïnvloed zonder iemand een etiket op te plakken.

Deel 7 de kinderen terugwinnen van een narcist

Het kan moeilijk zijn om in jezelf te geloven, omdat de meeste mensen die in een voogdijgevecht met hun narcistische exen terechtkomen jarenlang emotioneel misbruik hebben moeten doorstaan. Dus ze komen niet uit de sterkste gemoedstoestand.

Je voelt je misschien verslagen, en gewoon ontzetten uitgeput. De narcist heeft je jarenlang ondermijnd en je zelfvertrouwen en eigenwaarde aangetast.

Deel 8 de kinderen terugwinnen van een narcist

Tegen de tijd dat je een voet in die rechtzaal zet heb je misschien het gevoel dat je niets meer in je hebt. Het enige dat je op de been houdt, is de liefde voor je kind. Je bent misschien je huwelijk kwijt, je illusies en je dromen van een perfect gezin, maar je verliest je kind niet.

Je zult er alles aan doen om je kind te beschermen?

Maak gebruik van die diepe, bodemloze bron van liefde die je voor je kinderen hebt, en vind de kracht, de moed en het geloof om de narcist te bestrijden. Dit is het moment om ze verantwoordelijk te houden en tegen ze op te komen. Dus leid met moed en geloof dat alles zal worden opgelost.

Deel 9 de kinderen terugwinnen van een narcist

Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Het leven terugwinnen ?

Plannen en documenteren om gedragspatronen te herkennen.

Trauma en traumazorg in Europa

Heb je reeds geluisterd naar het kleine kind in jou? video

kenmerken van de narcistische vader

Kinderen van een narcist

Iemand met PTSS kan er niet zo maar overheen stappen

alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma
audio van deze blog op narcisme.blog

Reacties

Eén reactie op “Hoe ga je de kinderen terugwinnen van een narcist? +video +audio”

  1. Yvette klein avatar
    Yvette klein

    Wat een geweldige video’s . Ik ben de laatste narcist aan het loslaten, nl. De bijstand, ben hierover aan het schrijven. Na parentificatie, zondebok, mishandeling partner, eenzaamheid, alcohol, bezinning, schudden I’m mijn ptss-tuig, voel ik me zo sterk. Schrijf mijn eigen pad op de aquarius route met een uranuskracht, innerlijk weten en ontegenzeggelijke woordenstroom dat ik mijn missie uit kan voeren. Dat is vrijheid leven en armoede verlaten

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees