Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Hoe het verlies aan identiteit herstellen van misbruik?

Veel overlevenden van narcistische mishandeling realiseren zich niet eens dat ze lijden aan een verlies aan identiteit en herstel van narcistisch misbruik totdat ze de situatie hebben verlaten en niet zeker weten wat ze met zichzelf moeten doen — hun innerlijke kind en identiteitsgevoel zijn verdwenen.

U hoeft “Geen Contact” niet alleen te doen.

Zelfs als de narcist u heeft gedwongen om uw beste vrienden en vertrouwenspersonen weg te duwen. Je verdient een sterk gevoel van eigenwaarde en ondersteunende relaties.

Laat een verlies van identiteit en gevoelens van waardeloosheid door narcistische mishandeling je niet tegenhouden. Als u symptomen van een identiteitscrisis ervaart, leert u hoe u uw herstel kunt beginnen door narcistische mishandeling. Vandaag is de dag dat je zegt “niet meer”.

Wat ga je doen om weerstand aan narcisme te bieden en je gaat  helpen de verschrikkelijke verwoesting door de narcist aangericht te overwinnen?

De eerste stap is door deze blog te volgen, zodat je een melding krijgt zodra een nieuwe video, audio of artikel wordt uitgebracht.

Blijf glimlachen, werken aan je genezing. Er gaat niets anders voor het ontwikkelen van jouw veerkracht.

Je hebt gaven, talenten en vaardigheden, en ook minder aangename tot zeer traumatische met narcisten & narcisme.  We beschouwen het als onze taak om je te helpen deze te delen met de wereld.  Je helpen actie te ondernemen na misbruik door een narcist zul je je in de gezonde zone brengen.

Dat kan zijn door je te doen stappen nemen naar hulpverlening. Misschien raad ik je aan om uit je isolement te treden.  Wellicht dien je je zelfliefde verder  ontwikkelen door creatief te zijn.

De spanning in je lichaam kan je verminderen door mindfulness, meditatie, osteopathie, acupunctuur enz.

Het kan belangrijk zijn dat je in beweging komt door sport of fitness. Bovendien blijft het enorm belangrijk om op je voeding te letten, zodat je niet verzwakt. Een volledige check-up bij de huisarts kan belangrijk zijn gezien je enkele gezondheidsrisico’s kan lopen.

Nieuwe vertrouwvolle relaties.

Herhaling van traumatische situaties wil je vermijden door bewustwording, engagement in een gemeenschap online & offline, zodat je nieuwe vertrouwvolle contacten vindt die kunnen uitgroeien tot vriendschap.

Heb je al geluisterd naar de audio van deze blog?  Dat kan namelijk helpen om de boodschap verder te laten inzinken.

Herhaling is immers de bakermat van de kennis aan je vingertoppen klaar om te gebruiken om toegepast te worden nadat je er over hebt gemediteerd en je eigen mening hebt gevormd.

Het is belangrijk dat je deze blog volgt om regelmatig op de hoogte gebracht te worden. Het is als je blijft kloppen op dezelfde nagel dat je resultaat krijgt. Daarom plaats ik ook regelmatig nieuwe onderwerpen.

Deze site volgen doe je door je beste email in te vullen op de site-bar rechts.

Hoe verlies aan identiteit en herstel van narcistisch misbruik herstellen?

Omring jezelf met behulpzame mensen.

Ga terug naar de mensen die de narcist je dwong weg te duwen – ze zullen het begrijpen. De meesten zullen uw ervaring naar waarde schatten en u kunt hun positieve persoonlijkheidskenmerken op een gezonde manier absorberen.

Doe iets wat de narcist altijd zei dat je dat niet kon.

Misschien is dit een hobby, carrière of iets wat je altijd al wilde meemaken.

Doe iets alleen omdat je innerlijke kind het wil.

De narcist heeft je zo lang vastgehouden. Het is tijd om op onder uw eigen voorwaarden te leven. Zorg ervoor dat je niet uit wrok handelt.

Langzaam vooruitgang boeken.

In eerste instantie kan het moeilijk zijn om met andere mensen te communiceren en beslissingen voor jezelf te nemen. Het is prima om nog niet alles over jezelf te weten. Dit hoort allemaal bij het genezen van verlies aan identiteit en herstel van narcistisch misbruik. Als u te snel wilt vooruitgang boeken, kunt u in een andere giftige situatie terechtkomen of overgaan tot ongezonde copingwerktuigen.

Grenzen stellen en stand houden.

Het is belangrijk om te weten waar uw grenzen liggen en zich eraan te houden. Waar ga je de grens trekken tussen een gezonde relatie en verlies aan identiteit?

Hoe zit het met het onderscheid tussen opbouwend advies en beledigende kritiek?

Verbied, blokkeer en knip ze uit.

Een narcist zal elke gelegenheid aangrijpen om je in zijn web te houden.

‘Geen contact’ is niet gemakkelijk – vooral, omdat de narcist je tot afhankelijkheid dwingt –, maar het is de enige trefzekere manier om misbruik voorgoed te voorkomen.

Je kunt ook toetreden tot één van de Facebook groepen bestemt om je verder te ondersteunen.

Steun voor volwassen kinderen van narcisten. Je kunt ook uw boodschap via Facebook Messenger over maken. En/of mij bevrienden of Facebook, zodat wij elkaar beter leren kennen om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Alle links vind je in het menu.

Aanvullende informatie in kleinere statussen dan de eerder langere artikels hier op deze site vind je op mijn Facebook pagina’s.

Zonder actie te ondernemen na misbruik door een narcist wordt je zeker niet bewust van wat je overkomt. Je voelt je leeg, overweldigt, je energie lijkt verdwenen. Helaas de weg terug is niet gemakkelijk zonder de nodige steun en kennis.

Maar geen paniek, je hoeft immers het wiel niet uit te vinden. Narcisme kent een zeer lange geschiedenis. En vaak vind je in je omgeving iemand die het ook meegemaakt heeft als je het durft te uiten.

Anders vind je ook mij op sociale media en anderen die zorgen voor bewustmaking. Die kun je ook liken en delen zonder daarvoor bevriend te zijn. Ecoaching link vind je in het menu.

Nadat je hebt gekeken, hoor ik graag van je.

Welke tekst zou u het meeste helpen en waarom?

Als je enkele gedachten niet akkoord gaat of andere suggesties hebt en aanvullingen – laat het me weten!

Een getuigenis is altijd zeer welkom, omdat ze ook de ogen opent van anderen.
Deel zoveel mogelijk details in de onderstaande opmerkingen. Vergeet niet dat honderden ongelooflijke zielen hier elke week komen voor inzicht en inspiratie.

Uw verhaal is misschien precies wat iemand anders nodig heeft om een grote doorbraak te krijgen.
Belangrijk: deel uw ideeën rechtstreeks in de opmerkingen. Links naar andere berichten, video’s, etc. kunnen worden verwijderd.

Bedankt voor het lezen, bekijken en delen van uw gedachten want actie te ondernemen na misbruik door een narcist is heel belangrijk. Immers alles blijft hetzelfde is alleen een kleine waarheid, het zal slechter worden als je niets onderneemt.
Ik hoop dat de aflevering van vandaag JOU inspireert om je gaven te blijven delen, ondanks de kritiek.

Zoekfunctie in narcisme.blog.

Als je nog meer wilt weten over een bepaalde onderwerp gebruik dan de zoekfunctie door een keyword in te vullen eventueel verschillende woorden met een + teken verbonden, en dan te zien of je relevantie, nieuwe of oudere posten wenst te bekijken.
Ook heb ik enkele artikels waar de verschillende begrippen die het mogelijk maken om narcisme te begrijpen uitgelegd staan.
Zoeken op verschillende lange artikels kunt u bijvoorbeeld in Chrome door naar de werkbalk van Chrome te gaan en op “Vind” te zoeken.


Op die manier helpt dit je om actie te ondernemen na misbruik door een narcist door specifieke termen te vinden die alleen op dat moment voor jou van belang zijn.
In kleine stappen help je je immers vooruit. Dan verschijnt er een vak waar je uw zoekwoord voor die pagina kunt in tikken. Je bent bijvoorbeeld op zoek naar “EMDR” in de boekenlijst dan typ je daar “EMDR” in.

Emdr is een soort therapie die bedoeld is om trauma’s te verwerken. Zie ook de begrippenlijst in het menu.

Maak hier een keuze uit boeken – e-boek – cd – dvd als je je wilt verdiepen om actie te ondernemen na misbruik door een narcist. Bekijk de boekenlijsten in het menu.

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

van kwetsuur naar litteken

Super interessant boek voor professionals en de hulpverlening. Je krijgt een goed inzicht in het hoe en waarom van trauma en hoe dit het functioneren van een kind en zijn gezin beïnvloed.

Als je suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees