Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Het patroon in het gedrag tussen gebeurtenis en de narcistische aanval.

Als mens vertonen we allemaal een patroon in het gedrag. Een co-ouder met veel conflicten kan bijvoorbeeld bekwaam zijn in het afwenden van verantwoordelijkheid en het charmeren van anderen. En ze zijn in staat geweest om hun conflictrijke gedrag binnen het gerechtelijk systeem of in gezinstherapie met succes weg te redeneren en toe te dekken. Maar na een tijdje krijg je het patroon in het gedrag te zien. Je ziet namelijk het patroon in het gedrag tussen een gebeurtenis en de narcistische aanval.

Dit kan je het gevoel geven dat je gek aan het worden bent. Wij kennen de ongelukkige realiteit waarin je je misschien bevindt.

Rechters en professionals in de geestelijke gezondheidszorg raken vaak verdwaald in de aanval van ‘feiten’ en gekke tactieken van een persoonlijkheid met een hoog conflict.

patroon in ons gedrag
Groeitaak

Effectief navigeren door een rechtssysteem

Dankzij een onmiskenbare patroon in het gedrag, zoals liegen, manipuleren, uitingen van woede en intimidatie waarmee je te maken kunt krijgen, kan je, als je alles goed documenteert, catalogiseert, en vastpint op een tijdlijn, jouw juridisch adviseur of een andere professional effectief navigeren door een rechtssysteem ontworpen om vijandigheid te creëren.

Het rechtssysteem is de speeltuin van een persoonlijkheid met veel conflicten. Elimineer het heen-en-weer spel dat hij of zij in de rechtszaal doet. Vervang dat heen -en weer spel door een georganiseerde presentatie van feiten op een tijdlijn. Zo’n tijdlijn kan zowel patronen van negatief gedrag in de (gestoorde)persoonlijkheid met veel conflicten als positief gedrag (in het normaal gedrag) weergeven.

Vaak heb je in deze disfunctionele dynamiek het gevoel dat je de enige bent die een verband ziet tussen een gebeurtenis en de aanval van tactieken die erop volgen.

Je leeft het tenslotte elke dag zodat je de intieme details begrijpt.

De professionals van buiten hebben echter niet de mogelijkheid om deze complexiteit te observeren.

Wraaknemingen

Heb je je co-ouder bijvoorbeeld om hulp gevraagd bij de onkosten? Het gevolg kan zijn dat de volgende dag de politie voor je deur staat om een ​​beschuldiging van aanranding te onderzoeken.

Valse beschuldigingen of machtsstrijd over normale ouderschapsbeslissingen zijn vaak het gevolg van een gebeurtenis die jouw co-ouder met veel conflict ertoe heeft aangezet om wraak te nemen.

Met een goed overzicht kun je dit gedragspatroon en de gebeurtenissen laten zien. Die gedragspatronen zijn vaak de katalysator die professionals routinematig over het hoofd zien.

Breng de feiten op een duidelijke, chronologische en visuele manier aan om proactief alle vragen te beantwoorden die een rechter of een geestelijke gezondheidswerker kan stellen voordat ze ze stellen.

Wacht niet om je verdediging op te stellen.

Probeer reactief te ‘bewijzen’ dat je een gezonde en betrokken ouder bent. Laat patronen zien van positieve opvoedingspraktijken, zoals het voorzien in de medische en geestelijke gezondheidsbehoeften van jouw kind, het bijwonen van schoolactiviteiten of het helpen bij huiswerk, het vervoer naar extra-schoolse activiteiten of logopedie activiteiten.

Op narcismeblog vind je de typische kenmerken van narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar ook door met mensen te praten op VKoN kun je specifieke patronen herkennen.

Hoeveel (co-)ouders hebben te maken met dronkenschap van hun ex tijdens de bezoekregeling met hun kinderen? En met agressie of agressief rijden? Laat het ons weten in de commentaren.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees