Kinderen van een narcist

Je zult maar één leven hebben en dat geldt ook voor je kinderen van een narcist. Op een dag word je oud en jouw kinderen ook. Hoe ouder je wordt, des te meer angst en nog meer beklemming dat in je geest zal veroorzaken.

Je zult een levenslange gevangenisstraf uitzitten als je contact blijft houden met die persoon. Het psychologische aspect is zoveel krachtiger dan het fysieke aspect. Concentreer je op jezelf en het welzijn van jouw kinderen van een narcist.

Is dit wat je wilt dat ze ook accepteren in hun toekomstige relaties?

Dat is hoe hun toekomst eruit zal zien als je met de narcist en zijn entourage blijft communiceren, vooral in het bijzijn van de kinderen. Ze gaan het normaliseren. De narcistische ouder kan doen wat ze willen en je kunt hun gedrag niet veranderen, maar je gaat de dingen nu anders doen in je eigen huis.

Je zult geen psychologische gevangene meer zijn.

Jouw kinderen van een narcist zullen leren waar de liefde is niet de angst. Concentreer je niet op wat je van de narcist kunt krijgen. Zeg geen slechte dingen over de narcist tegen de kinderen, want dan verspreid je negativiteit naar je kinderen. Voorkom dat de narcist de kinderen meeneemt als je denkt dat ze in gevaar zijn, bijv. Drugs, lichamelijk letsel enz.

Richt de aandacht en liefde alleen op jezelf en jouw kinderen. Je hebt de kans om ze een gezonde opvoeding te geven. De narcist haalt de kinderen op en zet ze dan weer af. Communiceer alleen met hen via sms. Als ze vervelende berichten schrijven en ze proberen je neer te halen met vervelende teksten, antwoord dan met ‘cool’. Co-ouderschap is moeilijk, maar grenzen zijn essentieel en je moet ontdekken wat voor je werkt en consistent zijn.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees