Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Gewoonten veranderen voor zelfgenezing van misbruik:

Illusies

De enige stappen die tussen jou en je persoonlijke groei staan, zijn de “leugens” die je gelooft waarom je het niet kunt bereiken zoals volledig herstellen na narcistisch misbruik of gewoonten veranderen.

Illusies noemt iedereen met een reden * ziek – ill *. De eerste drie letters zeggen het allemaal. Illusies zijn ontkenningen. Het zijn leugens en verkeerde overtuigingen die geconditioneerd zijn, en een zichzelf vervullende profetie zijn als eindresultaat.

Als iemand niet wordt geleerd hoe ze hun waarde kunnen herkennen, kunnen ze een leven lang zichzelf in de voet schieten met “zelfsabotage”  gedrag, * gelovend * dat dit alles is wat ze verdienen. Of ze kunnen zichzelf ervan overtuigen dat anderen hen alleen maar pijn zullen doen.

Deze dynamiek vormt de basis voor “jagen en weglopen” in relaties en voor ongezonde keuzes die je maakt. 

Uw persoonlijke groeidoelstellingen moeten beginnen waar u nu bent en waar u wilt uitkomen, maar in kleine stappen.

Groei is niet lineair. Maar het ontwikkelen van doelen die je kunt testen en observeren terwijl je ze bereikt, is het ticket voor langdurig en permanent succes in * zelf * meesterschap.

 “Je geluk, je groei en zelfbloei zijn, maar zo beperkt als de leugens die je gelooft en de passiviteit die je kiest.”

Behoeften worden gedachten. Gedachten worden gedrag. Gedrag wordt gewoonte. Gewoonte wordt karakter. Kies dus vooral verstandig uw gewoonten.

‘Je bent wat je herhaaldelijk doet. Excellentie is dan ook geen daad maar een gewoonte.’ ~ Aristoteles.

Iedereen heeft elementaire emotionele  behoeften. Wanneer je aan een behoefte voldoet, voel je je goed over jezelf. Je zelfidentiteit en zelfliefde worden weerspiegeld in gedrag, dat gewoonte kan worden.

Gezonde gewoonten bevorderen een gezond gevoel van het zelf. Ze bevorderen emotionele groei. Aan de andere kant, als aan uw behoeften niet eerder in het leven is voldaan, kan dit ook gewoonten bevorderen die leiden tot  zelfsabotage. 

‘De kunst is om er een gewoonte van te maken en om je gewoontes te herkennen en dan gewoonten te veranderen.’

Een doel zonder plan leidt tot vastzitten. Een doel met een plan resulteert in zelfbeheersing.

Wat zijn enkele van je persoonlijke doelen? Velen van ons hebben doelen om een ​​paar kilo af te vallen of in de sportschool te gaan. En ik heb in de loop der jaren veel mensen geraadpleegd die persoonlijke groei-doelen hebben die ze willen bereiken, maar ontmoedigd raken omdat ze geen plan hadden om ze te bereiken.

Wil je meer zelfbewust worden of je verveling of eenzaamheid aanpakken? Sommigen die al enig bewustzijn hebben, kunnen zeggen dat ze dieper willen graven om te begrijpen waarom ze gewoonten herhalen die hen pijn doen zoals jagen op relaties of in een ongezonde blijven.

Sommigen willen inzicht in hoe ze bewustmakingsdoelen kunnen ontwikkelen of gezonde gewoonten kunnen overwinnen.

Het is een uitstekende start om doelen in gedachten te hebben. Dat is het mindset-onderdeel van zelfbekrachtiging.

Het andere deel is ervoor zorgen dat wat u wilt bereiken, wordt beantwoord met een plan om daar te komen. En daar kan ik je mee helpen.

De behoefte voelen om de hele tijd bezig te zijn, gaat over wegrennen van wat pijn doet terwijl je jaagt naar wat de pijn verdooft. Dat zijn moeilijke gewoonten om te veranderen.

We hebben het allemaal druk en hebben niet veel tijd voor onszelf. Dat is toch leven? Daar heb ik het niet over. Waar ik naar verwijs, is wanneer een persoon * de hele tijd bezig moet zijn om te ontsnappen aan momenten van alleen zijn. Ken je zo’n persoon, of heb je dit zelf eerder meegemaakt?

We zouden het goed moeten vinden om zo nu en dan alleen te zijn. Het is op deze momenten waar rustige introspectie en zelfbewustzijn plaatsvinden.

Voor de persoon die nooit alleen wil zijn en altijd bezig is, wisselen ze die gewoonte om zichzelf niet te leren kennen en niet te eren met elke afleiding die hen bezig houdt – waardoor hun zelfbewustzijn wordt voorkomen en ze die workalcholic gewoonten niet veranderen.

Persoonlijke groei vereist tijd alleen en introspectie.

Bewustzijn heeft invloed op je keuzes. Keuzes beïnvloeden je gedrag. En gedrag beïnvloedt je gewoonten. Lees dat eens opnieuw.

Ze zijn allemaal verbonden. 

Je bewustzijn  is een cruciaal onderdeel bij het herkennen van je gewoonten.

Gewoonten worden beïnvloed door of je ervoor kiest om deel te nemen aan een gedrag en of het een gewoonte wordt … voor goed of slecht. 

Onthoud dat het je gewoonten niet uitmaakt of ze je helpen of je pijn doen. Het is je * bewustzijn * en je  verantwoordelijkheid die de keuze op gang brengt om gezonde veranderingen aan te brengen of om niets te doen en je vast te blijven voelen. En het is jouw bewustzijn dat ervoor zorgt dat je niet meer vastzit in het overwinnen van gezonde gewoonten.

Als je “unstuck” wilt krijgen, begint het met herkenning,  bewustzijn en een toewijding aan blijvende gewoonte- verandering.

Je volwassen relaties zullen doorgaan met het opnieuw spelen van je kinderwonden totdat je een bewuste beslissing neemt om de cyclus te stoppen.

“We zijn wat we regelmatig doen.” Aristoteles zei dat het beste in die zin wordt onderwezen dat patronen  en gewoonten die vroeg werden onderwezen, je hele leven zullen blijven bestaan, maar niet als (of totdat) er een bewuste beslissing wordt genomen om beter te willen. 

Als je in de kindertijd “ongehoord” werd, kun je onbewust op zoek gaan naar relaties als volwassene met partners die emotioneel niet beschikbaar zijn. Dit zal ook invaliderende  of kernwonden triggeren, maar daar ben je toch wel aan gewoon. Of u kunt vluchten voor intimiteit of authenticiteit voor de bekendheid van een andere ongezonde relatie. 

Het herkennen van het patroon is een nodige stap in het maken van een bewuste keuze om beter voor jezelf te willen zijn. Door beter te willen, begin je te leren waar zelfvernietigende gewoonten zijn begonnen. Begin met het nemen van stappen om gezonde gewoonten te scheppen, om gezonde relaties te bevorderen. 

Zoek naar “narcisme.blog zelfzorg” als je de juiste stappen wilt zetten.

Ongezonde gewoonten gaan door om twee redenen: ofwel blijven ze gedaan of blijven ze toegestaan.

Tegen de tijd dat een gewoonte wordt herkend, is deze meestal automatisch op de automatische piloot. Gedrag  dat eenmaal wordt versterkt, komt vaak opnieuw voor.

Zoals het gezegde luidt: ‘Eens is een gedrag, meer dan eens een patroon.’ Wanneer een patroon is vastgesteld, kan het overgaan naar een blinde gewoonte, goed of slecht.

Als je gewoonte gezond is, zoals het creëren van een balans tussen werk en privé, dan is het een overwinning. Als een gewoonte ongezond is, zoals wanneer het werkleven uit balans is of wanneer  zelfsabotage- gedrag optreedt, kan dit ook een gewoonte zijn – een slechte gewoonte. 

Gewoonteverandering is een proces dat inzicht, bewustzijn en toewijding vereist om gezonde veranderingen aan te brengen. Gewoontes blijven doorgaan als ze niet worden erkend, of als hun impact op je leven wordt ontkend of niet wordt aangepakt. En gewoonten kunnen blijven bestaan ​​zolang iedereen zijn rol speelt en meespeelt. 

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

alle artikelen over gewoonten

Voeg je bij 4.590 andere abonnees