Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Weinig artikelen over het herstellen van narcistisch misbruik? +video

Narcistisch misbruik is grotendeels cognitief misbruik.

Overlevenden kunnen niet eens beginnen om iets te genezen aan hun kern totdat ze zich ervan bewust zijn dat ze worden misbruikt. Narcistisch misbruik is grotendeels cognitief van aard, een vorm van uitbuiting door middel van mind games.

De geest moet worden genezen door een erkenning van wat er is gedaan, waarom en hoe. Die kennis kan alleen worden opgedaan door erover te lezen uit externe bronnen en te praten met anderen die goed geïnformeerd zijn over narcistisch misbruik.

Narcistisch misbruik herstel vindt plaats in fasen.

Zelfs nadat overlevenden zich bewust worden van het misbruik en in staat zijn om het te accepteren, moeten ze nog steeds breken met de traumaband aan de narcist en de relatie stoppen. Soms blijft de traumaband bestaan, zelfs nadat de relatie is beëindigd.

Mensen wenden zich tot het internet voor antwoorden over en validatie voor waar ze door gaan, want dat ontbreekt bijna overal elders. Meestal krijgen we niet die antwoorden van we onze relaties of zelfs met onze kern kring van supporters.

Deze informatie maakt ook deel uit van de belangrijke genezing die moet plaatsvinden, omdat het overlevenden in staat stelt om zichzelf te machtigen door het definiëren van hun eigen verhaal van het misbruik, in plaats van het aanvaarden van de narcistische versie van de gebeurtenissen.

Narcistisch misbruik is een sociaal probleem met een duidelijk en herkenbaar patroon.

Wat wij allen, als overlevenden, gemeen hebben, is dat onze misbruikers een soortgelijk patroon van misbruik hebben gevolgd en dezelfde dingen tegen ons hebben gezegd en dat we zelfs op dezelfde manier hebben gereageerd.

Het vinden van die informatie helpt ons breken met narcisten en kan ons helpen om te breken met onze traumabanden door ons te helpen beseffen dat we ze hebben. Door noodzaak, het is een intellectuele oefening die je bereikt door het lezen en kijken naar materialen, die gratis kan worden gevonden via het internet.

Het is logisch dat het stadium van herstel dat informatie weergeeft het belangrijkste is wat we vinden en waarin overlevenden leren dat ze allemaal op vergelijkbare manieren zijn misbruikt. Dit is het grootste deel van wat ze vinden om te lezen over narcisme.

Het proces van genezing van kernwonden is geïndividualiseerd.

Wanneer overlevenden hebben verwerkt aan wat ze hebben meegemaakt en geleerd om de narcistische relatie los te laten, zijn ze klaar om naar binnen te kijken en te leren welke delen van zichzelf ze nodig hebben om te genezen, hetzij omdat ze een narcist aangetrokken hebben of omdat de narcist bepaalde aspecten heeft uitgehold.

Wat die kernwonden zijn en hoe we ze gaan genezen is meestal een individueel proces.

Artikelen op het internet zal minder nuttig zijn in dit stadium, omdat, in tegenstelling tot het patroon van misbruik dat alle overlevenden delen, is genezing individueel en niet zo universeel. Die materialen zijn er, maar worden minder breed gedeeld. Dit is logisch, omdat het proces van genezing van kernwonden vaak diepgaand traumaherstel vereist met een therapeut of een meer hands-on benadering omdat er niet één weg naar herstel is.

Gebrek aan bewustzijn leidt tot een gebrek aan informatie.

Er is nog steeds een gebrek aan publieke bewustwording van wat narcistisch misbruik is. Zelfs veel geestelijke gezondheidswerkers zijn zich niet bewust van hoe de symptomen te herkennen of om iemand die in dit soort relatie is te behandelen. Veel van de mensen die erover schrijven zijn overlevenden die zichzelf nog steeds genezen en misschien nog niet genoeg te zeggen hebben over het onderwerp genezing van kernwonden, omdat ze die kernwonden nog steeds hebben. Dus wie gaat deze artikelen schrijven?

trainingsprogramma over familiekwetsuren

Genezing na misbruik alleen

Er zal een tijd komen, als dat nog niet het geval is, wanneer je moe wordt van het lezen over narcisme en wanneer u de aantrekkingskracht om dieper te graven en te genezen na misbruik op een andere manier dient te voelen.

Ik herkende toen ik dit stadium bereikte en ik heb enkele maanden doorgebracht in een echt moeilijke plaats waar ik niet veel over geschreven heb. Ik wilde niet veel tijd besteden aan wat ik heb meegemaakt in deze fase, want ik wil niet dat anderen denken dat ze mijn pad moeten nemen. Ik wil niet dat mensen alleen denken dat ze zullen genezen van de dingen die mij genezen of alleen kijken naar de dingen waarnaar ik keek of de dingen doen die ik deed, dat ze allen dan vrij zullen zijn.

Ik begin er uit te komen en verder te gaan naar een nieuwe plek waar het licht begint door te komen. Ik laat veel grotere stukken pijn los nu de relatie losliep, dingen waarvan ik niet eens wist dat ze er waren.

nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik om te bestellen

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

Zodra je naar binnen draait, word je reis minder universeel.

De reden waarom niet erkennen dit is een probleem is dat het impliceert dat slachtoffers besteden te veel tijd aan het lezen van artikelen over wat ze gingen door en niet het krijgen van de hulp die ze nodig hebben.

Ik pleit niet voor een gebrek aan erkenning van naar binnen kijken. Het is mogelijk om vast te komen te zitten. Op een gegeven moment moeten slachtoffers verder gaan in wat die volgende stap is voor hen als ze eenmaal zijn verstreken door het stadium van genezing die hen in staat stelt om het misbruik te herkennen en de band te breken met de narcist.

Maar aan de andere kant van het spectrum, mensen bewegen door herstel in hun eigen tempo. Er is ook niet één weg naar herstel.

We moeten niet laten andere mensen ons vertellen wanneer het tijd is om verder te gaan of hoe. Tegelijkertijd moeten we ons best doen om onszelf verantwoordelijk te houden voor het verplaatsen van het pad naar genezing na misbruik en het vinden van de middelen die ons het beste helpen als we de kracht vinden om dit te doen.

Dat is het beste wat we kunnen doen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

banner over zelfgenezing

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees