Een nieuwe gewoonte installeren om jezelf te bekrachtigen. +video

Dit artikel gaat over hoe je een nieuwe gewoonte kunt creëren.

Dus, in de eerste plaats, waarom willen we een nieuwe gewoonte creëren? Een nieuwe gewoonte is onze weg uit ons onderbewustzijn. Een nieuwe gewoonte installeren is onze weg uit de dingen die we gedachteloos op de automatische piloot doen, zonder er dag in dag uit over na te denken.

Dus vijf stappen om een ​​nieuwe gewoonte te creëren.

We willen een eerste keuze en een kleine verandering, zoiets kleins dat het nauwelijks merkbaar is. Enkele voorbeelden hiervan kunnen zijn: 10 minuten vroeger opstaan, een meditatiebeoefening van twee of drie minuten starten. Vijf keer diep ademhalen.

De hele tijd zie ik: de kleinheid hiervan, de onbeduidendheid die bijna nauwelijks merkbaar is. Dit is zo belangrijk. Want als je zelfgenezing wilt, wil je al deze nieuwe dingen doen.

Sommigen van jullie zien me elke ochtend meerdere dingen doen. Ik sta op en schrijf in mijn dagboek, ik train. Weet je, ik mediteer voor ik opsta. Ook doe ik ademwerk. Ik slik vitamine D en B12. (Dat helpt bij traumaherstel!)

Ik ben niet al deze dingen tegelijk gaan doen.

De reden hiervoor is dat we met ons onderbewustzijn willen werken, niet ertegen. Maar er is mentale weerstand.

Ons onderbewustzijn zal proberen ons ervan te weerhouden deze nieuwe dingen te doen. Ook de hele tijd dat we deze nieuwe dingen doen ondervinden we weerstand..

nieuwe gewoonte
Tools voor groei en zelfgenezing!

Dus wat belangrijk is, zoals ik al zei, is het kiezen van een gewoonte die zo klein is, een nieuw gedrag dat zo klein is, zodat het niet moeilijk is.

Omdat het niet alleen de kans groter maakt dat we die belofte, die nieuwe kleine belofte aan onszelf, minstens 30 dagen kunnen nakomen.
Onthoud dat consistentie belangrijk is om een nieuwe gewoonte te installeren. Het zal ons ook oefenen om onze mentale weerstand te overwinnen.

Omdat elke keer ik zeg dat ik 10 minuten eerder wakker word, en elke keer dat mijn wekker 10 minuten eerder afgaat, dan kun je maar beter geloven dat mijn mentale weerstand zal zeggen: Oh, nee, je hebt nog 10 minuten. Ga weer slapen. Dus elke keer dat ik een nieuwe keuze maak, overwin ik die mentale weerstand.

Dus met een kleine nieuwe gewoonte, met een kleinigheid bouwen we een fundament.

We stellen onszelf in staat om deze nieuwe keuzes te maken. En na verloop van tijd zouden we kunnen beginnen met het toevoegen van nieuw gedrag. We beginnen met de eerste stap om een ​​bedoeling te bepalen. Wat betekent dat? Dat betekent dat ik dat bewust ga doen.

Onthoud nu dat we het onderbewustzijn hebben, dat is mijn automatische piloot. Dus ik ga mezelf er bewust aan herinneren dat ik dit nieuwe ding wil doen. Ik zal mezelf er de hele dag aan herinneren totdat ik het gedaan heb. Dan ga ik mezelf eraan herinneren dat ik het de volgende dag wil doen.

Zo simpel is het. Dat is belangrijk omdat een herinnering met een bewuste bedoeling het activeren van het bewustzijn is. Het activeren van het bewustzijn dat op dat moment de keuze heeft om te zeggen: weet je wat? Nu ga ik niet nog ongeveer 10 minuten zeggen, ik sta op.

Dus hoe meer we dat bewustzijn consequent eraan herinneren, hoe groter de kans dat we die keuze maken om de nieuwe gewoonte te doen.

Nummer drie: doet het, wat er ook gebeurt, elke keer dat je het doet. Zoals ik al zei, je geeft jezelf kracht. De taal die ik gebruik als jullie me volgen, is dat je jezelf een kleine belofte stelt om te doen, ongeacht wat de omstandigheden zijn. Het activeren van die keuze is zo krachtig.

Wat empowerment – bekrachtiging niet is, is de nieuwe gewoonte niet doen.

Als je dan op jezelf let en je hoort die innerlijke criticus en al die schaamte word je daardoor hopeloos, hulpeloos en machteloos.
Het is zo belangrijk, vooral in de beginstadia van het creëren van een nieuwe gewoonte, om die keuze te doen, wat er ook gebeurt, en dan de laatste stap.

Dit is bouwen aan empowerment.

Ik wil dat je drie dingen doet. Ik wil dat je opmerkt dat je het hebt gedaan. Dus een keer ging ik en ik deed die twee minuten meditatie of ik stond 10 minuten eerder op. Ga niet meteen terug in de automatische piloot met een miljoen andere dingen die ik in mijn tijd bewust moet doen.

Weet je wat? Dat heb je gedaan. Zo simpel is het. Opnieuw activeren we ons bewustzijn. We versterken onszelf doordat we die belofte hebben nagekomen. Dat we een bedoeling hadden en dat we deden wat we zeiden.

En dan wil ik dat je daarna elke drang weerstaat om die innerlijke criticus te voeden om dit wat je gedaan hebt te bagatelliseren. Laat dit niet ongeldig verklaren, door te zeggen: uh, het was vandaag maar twee minuten, dat was niets. Of je kunt je hyperfocussen op de realiteit waar je zou kunnen voelen dat je niet meteen de effecten hebt van je nieuwe gewoonte.

Twee minuten meditatie. Voel je je daarna goed? Niet? Dat is oké, want wat belangrijk is, onthoudt dat we breken met een gewoonte. We creëren een nieuwe gewoonte of breken uit het onderbewustzijn.

Dus ontkracht jezelf niet als je het eenmaal hebt gedaan door het te minimaliseren of ongeldig te maken of het bijna te maken alsof je het niet had moeten doen. Dus weersta die drang.

En dan de laatste:

Ik wil dat je de veranderingen begint te observeren terwijl ze zich in de loop van de tijd opstapelen.

Zeg ik na verloop van tijd, omdat veel van deze veranderingen, zoals ik al zei, niet meteen zullen gebeuren. We gaan over van onmiddellijke terugkoppeling. Ik voel me op dit moment goed. Dat is meestal wat veel van onze negatieve gewoonten naar een meer lange termijn drijft.

Dus moet ik een maand lang mediteren of 10 minuten eerder wakker worden. En dan begin ik me een beetje anders te voelen. Hoe meer we deze effecten opmerken dat we niet alleen bevoegd zijn omdat de keuze te hebben gemaakt die me nu deze nieuwe verandering bezorgde, hoe meer deze effecten ook positief zijn.

Maar we hebben nu ook het bewijs in ons bewustzijn dat er weerstand kan overwonnen worden.

We hebben het bewijs dat we rekening kunnen houden met de volgende miljoen keer dat onze hersenen ons vertellen dat niet te doen dat we het toch kunnen doen, toch?

Dus voor mij is dat weer, mijn mentale gebabbel stoppen. Op het moment dat ik wakker word, zegt hij dat ik niet moet gaan. Mijn onderbewustzijn vertelt me ​​dat ik niet moet mediteren. Het vertelt me ​​dat ik niet naar de sportschool moet gaan. Ik zou pas morgen kunnen gaan of ik zou een set minder kunnen doen.

Mijn onderbewustzijn vertelt me ​​een miljoen dingen, maar ik maak de keuze om het toch te doen.

Waarom?

Omdat ik nu, in de loop van de tijd, heb geobserveerd hoe ik me voel als ik deze dingen elke dag consequent doe en hoe ik me voel als ik dat niet doe.

Dus in die ruimte, nu in mijn gedachten, tussen het horen van mijn mentale stem, mijn gebabbel, mijn weerstand, die er altijd is, kan ik mezelf eraan herinneren: Nee, weet je wat? Je wilt het vandaag niet doen.

Ik wil het niet elke dag doen. Je gedachten hebben een groot argument gemaakt waarom ik het niet zou moeten doen of ik hoef het vandaag niet te doen. Maar ik kies ervoor. Toch kies ik ervoor om zoals ik zei, omdat ik het verschil merkte dat je bij zal blijven.

Dus ik hoop dat je deze stappen nuttig vindt.

nieuwe gewoonte
Tools voor zelfgenezing en groei!

Onthoud dat verandering naar een nieuwe gewoonte moeilijk is.

Het creëren van nieuwe gewoonten is moeilijk, maar het is de uitweg uit onze onderbewuste programmering.

En hoe meer we dit beoefenen, niet alleen hebben we enkele geweldige nieuwe gewoonten, die echt verbazingwekkende effecten in ons leven kunnen hebben. Maar we kunnen ons bekrachtigd gaan voelen. Hoe sterker we zijn door deze nieuwe bekrachtiging, hoe meer we onszelf vertrouwen. Hoe meer we zien, hoe meer we ons aan ons woord houden.

Dan kunnen we echt alles in ons leven creëren. Dus ik hoop dat jullie dit nuttig vonden. Bedankt voor het afstemmen. Klik op “vind ik leuk”, en ik hoop dat je ons ook volgt, anders doe het nu!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Hoe mediteren voor herstel na narcistisch misbruik? (groeitaak)

Giftige positiviteit en dankbaarheid

Het onderbewustzijn opnieuw programmeren met overtuigingen video

Zelfgenezing van narcistische misbruik: bedenkingen! Deel 2

Hoe bloeien als een empathische persoon deel 2 (groeitaak)

Goede keuze met een NPD maken. Transformatie na misbruik.

Wie is er klaar om stapje per stapje de groeitaken te doen? Laat het ons weten in de commentaren. Geef deze post een like en vertel me in welke streek je woont.


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees