Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Emotionele energie brandstof om voor jezelf te zorgen

Narcisten hebben emotionele energie van anderen nodig om zich goed te voelen. We, de niet narcisten produceren die in onszelf en gebruiken die voor onszelf, net zoals oplaadbare batterijen. Bovendien gebruiken we deze ‘levensenergie’ om te leven en te gedijen als mensen.

We gebruiken ook het overschot ervan. Het overschot gaat verder dan wat we nodig hebben voor onszelf. Het is een soort brandstof om onze relaties levend te houden. Dit noemt men ‘voor jezelf zorgen’.

Net zoals voedsel onmisbaar is om in leven te blijven, is levensenergie eveneens nodig. Net als voedsel – hebben we er geen onbeperkte voorraad van. (Vraag het aan iedereen die kinderen heeft grootgebracht.) ⁣⁠ ⁣⁠
Wanneer we niet in staat zijn deze emotionele energie te geven, lijden onze relaties daaronder.

Als we voortdurend levensenergie geven aan een narcist die er voortdurend om vraagt, zal het geven ervan ons uitputten. Onze voorraad wordt de voorraad van de narcist.
Onze relaties en zelfs onze gezondheid kunnen ten slotte falen door de uitputting van onze levensenergie en vitaliteit. Zo wordt het doelwit van narcistisch misbruik, onzichtbaar, van binnenuit verzwakt. ⁣⁠

Wat is die “levensenergie” die niet elektrisch of voedsel is?
Het kan tijd, aandacht, inspanning of seks zijn. Het proces van het in stand houden van menselijk leven, gezondheid en relaties kan levensenergie uitputten. Een persoon kan zijn levenskracht met anderen delen of uitwisselen.

⁠In wezen is dit emotionele energie. ⁣⁠ ⁣⁠Liefde geef je vrijelijk. Narcisme eist … gratis. Het doelwit zal onbekend blijven met het feit dat zij vrijelijk geven aan de narcist en er zal geen eind komen aan het geven, noch aan de eisen ervan. ⁣⁠

Een persoon met een gestoorde en ongezonde persoonlijkheid is nooit in staat een gezonde relatie aan te gaan. ⁣⁠ ⁣⁠Dit accepteren zal deel uitmaken van je genezingsreis en een stap op weg naar herstel.

Waarom de groeitaken doen?

Bij het doen van de groeitaken kun je leren je emoties te beheersen, de traumaband te leren verbreken, ongezonde aanpassingen te ontmantelen, gehechtheidstrauma’s te helen, te leren hoe ons verleden ons nu beïnvloedt, de cyclus van push-pull te helen, te gedijen met een solide gevoel van eigenliefde.

Je kunt stap voor stap leren de relatie te creëren die je wilt, leren hoe je de overlevingsmodus kunt herkennen, jezelf sterker maken bij waarschuwingen met een rode vlag, traumareacties genezen en vervangen, adaptieve vaardigheden leren, co-afhankelijke aanpassingen genezen.
Je duikt diep in zelfontdekking wanneer je consequent de groeitaken uitvoert. Je begint je doelen te verkennen. Je helpt bij het uitpakken en genezen van traumatische banden, gewelddadige relaties en gehechtheidstrauma’s, terwijl je je op weg helpt naar bloei in je leven.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Trauma en traumazorg in Europa

Voedsel eten die jouw hersenen ondersteunen i.p.v. ontsteken.

Je kunt de narcist niet veranderen door liever te zien.

We hebben geen onbeperkte hoeveelheid levensenergie!

Narcistische levering – toevoer – voorraad – bron?

Zelfgenezers: context, tips, tools en methoden. Deel 4

De kookkunst van de narcist.

dr. Nicole LePera holistic-psychologist

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees