Een ondoorbreekbaar kinderlijk patroon om te geven? +video

Een ondoorbreekbaar kinderlijk patroon om te geven? +video

Niemand ontsnapt aan de oneerlijkheid van het leven. Maar weinigen zijn een volledig monster.

De barmhartige Samaritaan zijn is goed. Door het leven gaan zonder ooit andermans behoeften te hebben onderkend en eerder zijn eigen behoeften bevredigen is haast onmenselijk. Het is mogelijk dat dit of het tegengestelde een ondoorbreekbaar kinderlijk patroon.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

Velen sterven van armoede.

Het zijn schrijnende toestanden in sommige delen van de wereld, en in sommige delen van een grootstad.

Er zijn veel plaatsen die beroep doen op de inspanning van vrijwilligers om er het leven te behouden of te geven (Artsen Zonder Grenzen bijvoorbeeld, christenen in Syrië die alle slachtoffers helpen).

Als er geen zo’n vrijwilligers meer zijn, zien we snel dat in zulke gebieden de mensen onder dwang hun leven wordt afgenomen.

Heb ik ooit vrijwillig een stuk leven, tijd, geld, inspanning weggeven aan het leven van een ander?

Niet, omdat ze me daartoe gemanipuleerd hadden of als gewoonte van in mijn kinderjaren, omdat ik bij mijn ouderlijk gezin werd verwaarloosd of gemanipuleerd?

ALS IK DAT PATROON NIET KAN DOORBREKEN DAN ZAL IK VOOR ALTIJD HET SLACHTOFFER WORDEN.

Dagelijks kan iemand mijn tijd of leven of geld in beslag nemen zonder dat ik me er bij goed voel.

Daarom mijn keuze met besef:

Doe ik iets voor een ander vanuit een kinderlijk patroon dat ik in stand houd en niet kan doorbreken?

Weiger ik te kiezen als reactie op dit kinderlijk patroon?

Of is er een morele keuze om voor een ander te leven (niet vanuit een subjectief gevoel voor mezelf of voor een ander).

Als je bijkomende suggesties, vragen of oplossingen hebt dan hou ik er echt van om die te horen in de commentaren of als het meer persoonlijk is, contacteer me.

Sharing is caring.

Wanneer dit artikel op een of andere manier je heeft aangesproken, kun je dit aanbevelen door het te delen, zodat anderen het kunnen vinden.

Als je het slachtoffer bent geworden van narcistische mishandeling, weet dan dat je niet alleen bent en dat er een uitweg is. Als je iemand kent die eronder lijdt, geef dit artikel dan door.

Neem contact op met mij op Facebook voor meer informatie over hoe ik je kan helpen te genezen van misbruik in relaties, gezinnen en werkplekken. Bij contact in de hoofding vind je manieren om contact met me op te nemen als je coaching nodig hebt of een andere vraag.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees