Geen herstel van narcistische misbruik zonder inspanningen.

Geen herstel van narcistische misbruik zonder inspanningen.

Inzicht in narcisme en in de fases van herstel helpt enorm om te kunnen herstellen. Het is voldoende om een basis inzicht te hebben in narcisme om te kunnen werken aan je herstel. In feite kun je hier zowel een aha-moment verkrijgen of kan je angst enorm toenemen.

Het kost zeker een belangrijke inspanning om je angst om te zetten in hoop voor een goed doel en niet opgeven. Er speelt echter een belangrijk ongeloof dat “liefde instaat zou zijn om alles te genezen”.

Het is niet nodig dat je een expert psychiater wordt, tenslotte hoef je niet de narcist te helpen, maar jezelf om te herstellen van het trauma. En wie beter dan jijzelf zou jezelf kunnen kennen? Alleen jij kunt weten hoe je voelt bij bepaalde gebeurtenissen en wat je geweten daarover zegt om te doen.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die werden gebruikt onder een “Creative Commons-licentie”. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies: https://app.contentsamurai.com/cc/316999

Je hoeft niet alles over narcisme te kennen.

Dus overdrijven in de noodzaak aan kennis over narcisme en twijfelen over een diagnose is het een punt waar je jezelf zou moeten verplichten om verder te studeren.

Belangrijk is dat je weet hoe de verslaving van jezelf aan de narcist werkt.

Dat je ook de gevolgen daarvan zit zoals ontkenning, minimalisering en de drang om de narcist te veranderen.

Je leven voelt enorm eenzaam en je fundamenten van geloof in de mensheid zijn gebroken.

In eerste instantie geraak je in een apathische fase, toch met het Narp programma module 1 kun je hier verlichting vinden, en zul je je energie terugkomen.

Die apathische fase is de bodem die je bereikt en die je geen uitweg meer geeft om niet naar binnen te gaan.

Omdat je het niet gewoon bent om naar binnen te gaan, ga je lectuur zoeken rond narcisme en zo word je meer bewust van wat narcisme met je doet.

Natuurlijk komt ook de schuldvraag op steken en de drang om terug te eisen wat de narcist van je ‘gestolen’ heeft. Kortom je wilt dat je misbruik erkend wordt.

Ook hier de juiste stappen nemen afhankelijk van je mogelijkheden vergt een belangrijke inspanning. Je dient je voor te bereiden op een scheiding.

In deze fase is het mogelijk dat je verhuist, ander werk moet zoeken, alleen komt te staan voor de opvoeding en kosten van de kinderen. Ook hier hebben we een belangrijke inspanning. Dit gaat tevens gepaard met een woede, omdat de narcist liegt, bedriegt, ontkent en zelf beschuldigt.

Volgend op de woede heb je een periode dat je verdrietig bent, depressief en dat veel gelijklopende ervaringen van vroeger naar boven komen en je overweldigen.

Ga je voor de volledige verantwoordelijkheid?

In die periode kan het belangrijk zijn om zoveel mogelijk te noteren in je dagboek van wat je herinnert van misbruik dat je hebt meegemaakt. Maar ook de signalen die je had, de twijfels, op die manier kun je tot een radicale verantwoordelijkheid komen om aan je zelfliefdetekort te werken.

In die periode kun je ook angst voelen dat het opnieuw zal beginnen, maar ook een volledig onvermogen om te genieten. Je ziet geen toekomstperspectief.

Naarmate dat je de herstellingen doorvoert met Narp of het innerlijk proces doet krijg je stilaan terug een sterker gevoel over jezelf.  De narcist zal dan ook proberen je terug te stofzuigen en in zijn macht te behouden door ondermeer smaadcampagnes.

Eindelijk leer je volledig vanuit jezelf te vertrekken en niet wat anderen menen over jou te weten. Je leert jezelf kennen en je krijgt wat meer zelfvertrouwen.

Belangrijk is dan niet in de ervaring te blijven hangen door je verhaal dat je hebt meegemaakt telkens te herhalen of door je te koesteren in een slachtofferrol. Hier is het belangrijk dat je geen kwetsbaarheid toont tegenover de narcist en zijn aanhangers.

Bovendien is het ook belangrijk van geen verwarring, medelijden of angst te tonen.  Dit vergt een belangrijke inspanning om te leren je niet meer te laten provoceren, geen sympathie meer te tonen, schuldgevoel noch woede.

Eindelijk ga je inzien dat je partner een persoonlijkheidsstoornis had, maar ook je eigen zwakheden zoals misschien hoogsensitiviteit. Je gaat er echt werk van maken om al je kwetsuren en pijn punten in je lichaam te transformeren.

Je hebt tijd genoeg om zoveel mogelijk mensen te leren kennen.

Het kost ook een belangrijke inspanning om geduld te hebben en niet opnieuw holderdebolder verliefd te worden. Het is echt belangrijk dat je minimum 1 jaar tussen laat voor je een nieuwe relatie begint.

Stel dat je opnieuw een relatie gestart bent dan zal elke gebeurtenis, seizoen, feest enz. je doen herinneren aan je narcist en dit is dan een moment van verwerking waar weinig ruimte is voor een nieuwe partner.

Het zal een grote inspanning vergen om volledig voor je dromen te gaan, financieel en emotioneel onafhankelijk te worden.

Dit is de belangrijkste inspanning om een bloeiend leven te kunnen leiden.

Zoals steeds zijn we benieuwd naar uw reactie en suggesties.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

klik op de foto voor meer info

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • afkicken van de narcist
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Programma voor omgaan met narcisme
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • Waarom werd ik door de narcist zo behandeld?

Kun je voor jezelf zorgen (zelf)partner? (groeitaak)

Ik weet dat je denkt dat narcisten je machteloos maken, ze laten je getraumatiseerd, verslagen en machteloos achter. Maar dit hoeft… Read More

 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent

Vooruit naar actualisatie en manifestatie na misbruik.

'Misschien gaat de reis er niet zozeer om dat je iets wordt. Misschien gaat het erom dat je niet alles… Read More

 • Begrippen Narcisme
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • persoonlijke ontwikkeling
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Herstellen narcistisch financieel misbruik: hoe doe je dat? (groeitaak)

Ik geloof echt dat narcistisch financieel misbruik één van de meest ondragelijke en moeilijke dingen is om van te herstellen.… Read More

%%footer%%