Deze geleide meditatie zal je helpen zelfcompassie te ontwikkelen

Deze geleide meditatie zal je helpen zelfcompassie te ontwikkelen

Je mag deze tekst kopiëren in de tekst to speech programma, of zelf inspreken om naar te beluisteren, of je kunt hem beluisteren in Google translate.

Om te beginnen, zoek een comfortabele positie om de volgende paar momenten samen door te brengen en begin je aandacht te richten op je fysieke lichaam.

Gewoon opmerken hoe het voelt in het huidige moment, als je je veilig voelt om dit te doen, kun je ervoor kiezen om je ogen te sluiten of je blik voor je te verzachten of zachtjes langs je neus naar beneden te gaan.

Begin je aandacht naar binnen te richten door een paar keer diep adem te halen, in te ademen door je neus terwijl je je longen en misschien zelfs je buik voelt uitzetten en dan langzaam uit te ademen, terwijl je je lichaam uitnodigt om te beginnen te ontspannen.

Samen zullen we nu oefenen bij onszelf compassie uit te breiden door te beginnen met het oproepen van een tijd waarin je een moeilijke ervaring hebt en we kritisch zijn of boos zijn op jezelf.

Als deze ervaring in je opkomt, breng dan het volgende moment nieuwsgierig door met het verkennen van de gedachten in je geest.

Let op de verschillende dingen die je tegen jezelf zegt en de toon die je gebruikt. Begin nu je aandacht te verleggen naar je fysieke lichaam. Het volgende moment breng je door met het opmerken hoe je lichaam zich voelt bij het horen van deze dingen.

Sta je lichaam toe om te ontspannen of te verzachten in moeilijke of ongemakkelijke ervaringen die zich kunnen voordoen en begin langzamer en dieper te ademen bij elk ongemak.

Sommigen van jullie kunnen er dus voor kiezen om je handen op je hart te leggen of ergens anders waar je je geroepen voelt als je het volgende stil of hardop begint te bevestigen of te herhalen, waarbij je verschuivingen of veranderingen in de sensaties van je lichaam opmerkt.

Bevestig, dit is een moeilijk moment waar ik mee worstel.

Mag ik accepteren hoe ik me op dit moment voel?

Bevestig, we worstelen allemaal in het leven, ik ben niet alleen. Ik mag dit in mijn hart weten in onze resterende tijd samen.

Begin gebieden van verwarmende, verzachtende tederheid op te merken en neem een moment om te verankeren in de sensaties van mededogen terwijl je je dan begint voor te stellen dat ze zich verspreiden door je lichaam.

Herhaal dan het volgende.

Ik ben mededogen en liefde waard. Ik mag lief zijn voor mezelf.

Sommigen van jullie kunnen besluiten om de opname nu te pauzeren om door te gaan met deze oefening, terwijl je ook je aandacht weer voorzichtig naar buiten kunt uitbreiden en meer volledig en nu terugkeren naar de kamer of ruimte om je heen.

Wiebelen met je vingers en tenen, open je ogen als ze gesloten zijn.

Onthoud deze oefening als je terugkeert naar je dag en de hele tijd momenten neemt om je zelfliefde mededogen uit te breiden.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Heb je een fout gezien in dit artikel? Laat me het weten! Ik ben je dankbaar!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Geplaatst

in

, , ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees