Bescherm je tegen de smaadcampagne door de narcist.

 

Er is niets wat je kunt doen aan wat de vrienden van de narcist denken en bezighouden als er een smaadcampagne door de narcist loopt tegen u.

 

Ernstig, hoe belangrijk kunnen ze zijn als ze de vrienden van de narcist zijn? We denken dat de wereld de narcist als perfect ziet en ons als de schuldige en de reden voor alle chaos, maar dit is niet waar. De reden voor de smaadcampagne door de narcist is, omdat zonder ‘leveranciers’ van ondersteuning de narcist nergens staat. Zo ook komt hij weer in de belangstelling, wat zijn zoektocht naar nieuwe voorraad vergemakkelijkt.

Hoe weet je hoe al de vrienden van de narcist denken over de smaadcampagne door de narcist?

Omdat de narcist je vertelt hoe ze denken?

Elke ex-narcist zegt dat… hoe iedereen je haatte, bla blabla.

 

smaadcampagne door de narcist
klik voor meer info

Ik wist dat de smaadcampagne door de narcist natuurlijk een leugen was, want waarom haatten ze me?

Een smaadcampagne is niet anders dan een reeks leugens en kwaadaardige roddels in dienst van narcisten, pesters en manipulators met het doel het personage en de reputatie van iemand in diskrediet te brengen en te vernietigen.

De lastercampagne is een georkestreerde reeks leugens en verkeerde informatie die door giftige mensen is begonnen als een methode voor schadebeheersing in het geval ze worden blootgesteld.

Narcisten gebruiken op een beredeneerde en effectieve manier een reeks leugens en roddels om bewust hun doel neer te halen en zichzelf er goed uit te laten zien.

Dat is hun manier van zijn. Superieur willen zijn door anderen uit te buiten, te vernietigen. En als de tijd rijp is, het stadium van de lovebombing voorbij dan beginnen ze aan hun grootste amusement: de devaluatie om te eindigen in de breuk.

Waarom start de smaadcampagne door de narcist?

Er kunnen vele redenen zijn, zoals dat je ze beoordeelt voor wie ze werkelijk zijn. Meestal is het om je in diskrediet te brengen als je besluit ze bloot te leggen. Ook uit angst als een relatie ten einde loopt, omdat je de waarheid aan zijn vrienden zou kunnen vertellen kan de narcist besluiten in de aanval te gaan.

Hij schat dat een paar maanden vooraf in, hoe je zult reageren bij de breuk.

Maar ook kan het, omdat de narcist niet genoeg aandacht krijgt of een eenvoudig meningsverschil geeft. Hij houdt immers ervan als hij jou pijn kan doen.

De narcist isoleert en/ of verstoot het slachtoffer door een lastercampagne uit de familie en mensen die ze ooit als vrienden hadden gezien. Tegen de tijd dat het slachtoffer te weten komt over het verraad en de smaad, is het te laat, de schade is al aangericht.

Niemand gelooft, jou. Jouw geloofwaardigheid is ondermijnd, jouw karakter vermoord.

De narcist heeft een duister beeld van zijn doelwit geschilderd en jouw ontkenningen voegen alleen maar brandstof toe aan de narcistische versie van de gebeurtenissen.

De narcist begint een lastercampagne lang voordat een relatie afgelopen is.

Ze plannen vooruit, wetende dat geen van hun relaties goed eindigt. Wanneer  de tijd komt van het beëindigen van de relatie hebben ze alle vrienden en in principe iedereen die naar hen luistert overgehaald dat hun doel onstabiel is.

Ze liegen, verspreiden kwaadaardige roddels en verdraaien de waarheid in een poging om het karakter en de reputatie van hun slachtoffer te vernietigen.

Narcistische misbruikers gebruiken andere mensen om hun vuile werk voor hen te doen.

Ze zullen derden gebruiken om hun doel te bereiken en hun mikpunt te misbruiken. Omdat deze vorm van misbruik indirect is, heeft dit tot gevolg dat ze eruitzien als een onschuldige partij.

Het behoud van hun imago is van het grootste belang. Ze hebben dit al gedaan en zijn goed geoefend in het manipuleren en beheersen van mensen. Oefening baart kunst en helaas worden ze geloofd. Vooral in de familie worden lastercampagnes gestart.

De narcist vervreemdt zijn doelwit opnieuw van familieleden door leugens en roddels.

De narcist rekruteert familieleden die handlangers worden om hun slachtoffer te verbannen. Iedereen die wordt gezien als een bedreiging voor een narcistische persoonlijkheid op de werkplek of in de familie beschouwt de narcist als een doelwit.

Simpelweg populairder zijn dan de narcist is genoeg om je het doelwit te maken van een smeercampagne op het werk. Het slachtoffer kan onder deze omstandigheden worden gepest, geïsoleerd of verbannen door zijn collega’s.

Ze kunnen hem beschuldigen van mislukkingen, slechte prestaties of tekortkomingen, waar ze geen schuld aan hebben.

“Misschien hoor je verhalen over” mij zal de narcist of de handlangers (vliegende apen) zeggen. Ze zullen je vertellen wat ze willen dat je weet, maar ze zullen weglaten wat ze deden. Er was een tijd dat je goed was voor die mensen, maar ze willen niet dat je dat weet.

NARP

Vergis je niet, de narcist weet dat hun doelwit een goed persoon is.

Ze weten precies hoe ze hun doelwit laten voelen door hun verraad. Maar dat kan hen geen zak schelen. Er is geen verband tussen wat ze aanrichten en hoe jij je voelt, zeggen ze.

Het maakt voor hen simpelweg niet uit zolang ze zelf uit de situatie komen waar ze naar rozen ruiken.

Sommigen zullen plezier beleven en een gevoel van kracht voelen door simpelweg te weten dat ze de oorzaak zijn van andermans pijn en emotionele nood. Door hun manipulatie hebben ze controle over de emoties van hun doelwit en over hun relaties met anderen.

Ze vertonen absoluut geen spijt of schande over de psychische schade en het trauma dat ze hun slachtoffer berokkenen, maar niet als ze natuurlijk worden gepakt.

 

narcisme.blog de smaadcampagne door de narcist narcisme.blog
klik voor meer info

Wat kun je eraan doen aan de smaadcampagne door de narcist?

Als u bewijs hebt van laster door valse beschuldigingen, zoek dan juridisch advies. Smaad is immers een gepubliceerde valse verklaring die schadelijk is voor jouw reputatie; een geschreven laster.

Laster is de actie of misdaad van het maken van een valse gesproken verklaring die schadelijk is voor jouw reputatie.

Het is niet eens logisch om aan te nemen dat iedereen in het leven van de narcist vindt dat jij de schuldige bent.

Nu, dit gezegd zijnde, er is macht in uw stilte.

Mijn advies is om niemand iets te zeggen als er een smaadcampagne is tegen u over wat er gezegd wordt.

Laat zijn mond blijven klapperen en de wereld zal de boodschap krijgen. Heb vertrouwen in de waarheid en fuck degenen die de leugens geloven.

Dit werkt, maar je moet je eraan houden: stilte tegenover de smaadcampagne door de narcist.

Zodra je begint te vertellen wat je bent en hoe slecht de narcist is en wat hij heeft gedaan, wint hij.

Je blijft gewoon lief en aardig tegen iedereen en spreekt geen shit over de narcist en het zal uiteindelijk duidelijk zijn wie hier de klootzak is. Ik garandeer het je.

QUANTUM HEALING STARTER PACK

Je besteedt veel te veel tijd aan communicatie met de narcist over niets belangrijks.

De narcist kan je emoties bespelen want hij kent je door en door. Daarom is het dat je moet groeien uit die kwetsbaarheden. Stop er mee. Negeer de narcist. Je moet of je komt hier nooit voorbij.

De narcist zou niet de gelegenheid moeten hebben je te bespotten met gezegden als “Laten we de beste vrienden blijven… ” Geef niet toe! Blijf sterk!

Laat me weten in de commentaren of via Messenger of je het eens bent met mijn visie hierop en of u nog meer suggesties hebt.

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

3 Feedbacks on “Bescherm je tegen de smaadcampagne door de narcist.”

  1. Herken ik volledig… Mijn ex was voor mij al eens getrouwd en na de breuk stuurde hij de wereld rond dat zij hem bedrogen had. De vrouw durfde jaren niet buiten te komen en werd in het ganse dorp scheef bekeken. Ook ik geloofde hem. Nu, na een relatie van 15jaar, krijg ik van hetzelfde laken een broek. Wat ik over mij al gehoord heb, je houdt het niet voor mogelijk. Er is gewoon niets van waar! In het begin van de breuk ging ik overal achter om mijn verhaal te vertellen en de mensen te overtuigen van mijn onschuld. Nu, na 1 jaar, ben ik slimmer geworden. Onze gezamenlijke vriendenkring zijn mijn vrienden gebleven en hebben het contact met hem verbroken. Dat zegt genoeg, denk ik… Sommige mensen geloven wel nog zijn leugens, maar dat zijn dan mensen die ofwel geen dichte vrienden zijn ofwel mij niet kennen. In het begin trok ik mij dat ook aan dat die mensen een negatief beeld over mij hadden ten onrechte, maar nu na 1 jaar kan ik dat wat beter plaatsen. Ik heb ook contact met zijn eerste ex-vrouw en zij zegt dat iedereen na een tijdje toch met hangende pootjes terug gekomen is naar haar om hen te verontschuldigen dat ze in zijn leugens getrapt zijn. Dus inderdaad, hoe lastig het ook is, probeer het van je af te schudden, en denk: de mensen die het geloven, zijn dom/naïef en die zijn het niet waard om mijn vrienden te zijn! Blijven volhouden, anders ga je er inderdaad aan onderdoor!

  2. Ik heb te maken met een narcistische ex-man, we hebben samen een, nu bijna volwassen, dochter.
    Ik realiseer me dat deze persoonlijkheidsstoornis zijn oorsprong vindt in een zeer traumatische jeugd (en vermoedelijk ook een genetisch/biologische belasting). Dat zeg ik niet om het gedrag van hem goed te praten, absoluut niet! Het helpt mij om enigszins te begrijpen waar dit destructieve sadistische gedrag zijn oorsprong vindt. De wond/leegte in deze beschadigde mens is voor hem ondragelijk, hij zal dus alles, werkelijk alles doen om deze pijn af te dekken. Een mechanisme wat we allemaal kennen, alleen neemt dit mechanisme bij geestelijk gezonde mensen niet ‘de innerlijke afslag’ dat we zo grenzeloos destructief worden naar anderen én daar gewetenloos mee door kunnen gaan.
    Mijn ex lijdt wel degelijk onder zijn vreselijke jeugdtrauma’s. Hij is alleen niet in staat om ze op te lossen omdat ook zijn gehechtheid aan slachtofferschap en het feit dat hij juist ook zijn trauma’s uit de weg wil gaan, hem daarvan weerhoudt. Zijn incidentele bezoeken aan therapeuten, meestal goed opgeleide holistische therapeuten (zonder kennis van persoonlijkheidsstoornissen!) resulteren in een ‘uitbraak’ van extreem verwrongen destructief gedrag. Ik denk eigenlijk dat deze trauma’s bij een mens die NPS heeft ontwikkeld, beter onaangeroerd goed afgedekt onder de oppervlakte kunnen blijven. Dat houdt voor onze dochter, maar ook voor mij bv in dat emotionele afstand houden essentieel is, hem niet te vaak zien, hem bij voorkeur niet (te vaak) tegen de haren instrijken, opdat het narcistische monster in de kelder blijft.

  3. Ik werd aangerand door mijn ex-partner terwijl we op een citytrip waren. Extreme jaloezie en uitbarstingen daarmee begon het in onze relatie maar groeide uit tot een hel waar niemand zou moeten inzitten… Hij gaat zelf ook verhalen rondstrooien dat wij elke dag sm seks hadden om mijn nek kneuzing door wurging goed te praten en dat verhaal lijkt te werken ook in zijn omgeving. Ik probeer te geloven dat de waarheid zal overwinnen en het gerecht het juiste zal doen. Ondertussen blijft het wel een litteken die alleen jij kan verzorgen want de narcistische psychopaat zal jou nooit komen spijt betuigen. En dat is wat het hard maakt, de normale mens voelt mee bij verdriet omdat we weten wat het is. Zij weten dit niet en gaan dus zonder problemen door naar hun volgende slachtoffer.

Geef een reactie, vraag of antwoord.