Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Bescherm je tegen de smaadcampagne door de narcist!

Er is niets wat je kunt doen aan wat de vrienden van de narcist denken en bezighouden als er een smaadcampagne door de narcist loopt tegen je. Ernstig, hoe belangrijk kunnen ze zijn als ze de vrienden van de narcist zijn? We denken dat de wereld de narcist als perfect ziet en ons als de schuldige en de reden voor alle chaos, maar dit is niet waar. De reden voor de smaadcampagne door de narcist is, omdat zonder ‘leveranciers’ van ondersteuning de narcist nergens staat. Zo ook komt hij weer in de belangstelling, wat zijn zoektocht naar nieuwe voorraad vergemakkelijkt.

Hoe weet je hoe al de vrienden van de narcist denken over de smaadcampagne van de narcist?

Omdat de narcist je vertelt hoe ze denken? Elke ex-narcist zegt dat… hoe iedereen je haatte, bla blabla.

Ik wist dat de smaadcampagne door de narcist natuurlijk een leugen was, want waarom haatten ze me?

Een smaadcampagne is niet anders dan een reeks leugens en kwaadaardige roddels in dienst van narcisten, pesters en manipulators met het doel het personage en de reputatie van iemand in diskrediet te brengen en te vernietigen.

De lastercampagne is een georkestreerde reeks leugens en verkeerde informatie die door giftige mensen is begonnen als een methode voor schadebeheersing in het geval ze worden blootgesteld.

Narcisten gebruiken op een beredeneerde en effectieve manier een reeks leugens en roddels om bewust hun doel neer te halen en zichzelf er goed uit te laten zien.

Dat is hun manier van zijn. Superieur willen zijn door anderen uit te buiten, te vernietigen. En als de tijd rijp is, dat betekent het stadium van de lovebombing voorbij dan beginnen ze aan hun grootste amusement: de devaluatie om te eindigen in de breuk.

Waarom start de smaadcampagne door de narcist?

Er kunnen vele redenen zijn, zoals dat je ze beoordeelt voor wie ze werkelijk zijn. Is het om je in diskrediet te brengen als je besluit ze te ontmaskeren? Ook uit angst als een relatie ten einde loopt, omdat je de waarheid aan zijn vrienden zou kunnen vertellen kan de narcist besluiten in de aanval te gaan.

Hij schat dat een paar maanden vooraf in, hoe je zult reageren bij de breuk. Maar ook kan het, omdat de narcist niet genoeg aandacht krijgt of een eenvoudig meningsverschil geeft. Hij houdt ervan als hij je pijn kan doen.

De narcist isoleert en/of verstoot het slachtoffer door een lastercampagne uit de familie en mensen die ze eerder als vrienden hadden gezien. Tegen de tijd dat het slachtoffer te weten komt over het verraad en de smaad, is het te laat. De schade is dan al aangericht.

Niemand gelooft, jou. Jouw geloofwaardigheid is ondermijnd, jouw karakter vermoord.

De narcist heeft een duister beeld van zijn doelwit geschilderd en jouw ontkenningen voegen alleen maar brandstof toe aan de narcistische versie van de gebeurtenissen.

De narcist begint een lastercampagne lang voordat een relatie afgelopen is.

Ze plannen vooruit, wetende dat geen van hun relaties goed eindigt. Wanneer de tijd komt van het beëindigen van de relatie hebben ze alle vrienden en in principe iedereen die naar hen luistert overgehaald dat hun doel instabiel is. Ze liegen, verspreiden kwaadaardige roddels en verdraaien de waarheid. Dat is een doelbewuste poging om het karakter en de reputatie van hun slachtoffer te vernietigen.

Narcistische misbruikers gebruiken andere mensen om hun vuile werk voor hen te doen.

Ze zullen derden gebruiken om hun doel te bereiken en hun mikpunt te misbruiken. Omdat deze vorm van misbruik indirect is, heeft dit tot gevolg dat ze eruitzien als een onschuldige partij.

Het behoud van hun imago is van het grootste belang. Ze hebben dit al gedaan. Ze zijn goed geoefend in het manipuleren en beheersen van mensen. Oefening baart kunst en helaas worden ze geloofd. Vooral in de familie worden lastercampagnes gestart.

De narcist vervreemdt zijn doelwit opnieuw van familieleden door leugens en roddels.

De narcist rekruteert familieleden die handlangers worden om hun slachtoffer te verbannen. Iedereen die wordt gezien als een bedreiging voor een narcistische persoonlijkheid op de werkplek of in de familie beschouwt de narcist als een doelwit.

Simpelweg populairder zijn dan de narcist is genoeg om je het doelwit te maken van een smeercampagne op het werk. Het slachtoffer kan onder deze omstandigheden worden gepest, geïsoleerd of verbannen door zijn collega’s.

Ze kunnen hem beschuldigen van mislukkingen, slechte prestaties of tekortkomingen, waar ze geen schuld aan hebben.

“Misschien hoor je verhalen over” mij zal de narcist of de handlangers (vliegende apen) zeggen. Ze zullen je vertellen wat ze willen dat je weet, maar ze zullen weglaten wat ze deden. Er was een tijd dat je goed was voor die mensen. Maar ze willen niet dat dat geweten wordt.

Vergis je niet, de narcist weet dat hun doelwit een goed persoon is.

Ze weten precies hoe ze hun doelwit laten voelen door hun verraad. Maar dat kan hen geen zak schelen. Er is geen verband tussen wat ze aanrichten en hoe jij je voelt, zeggen ze. Het maakt voor hen simpelweg niet uit zolang ze zelf uit de situatie komen waar ze naar rozen ruiken.

Sommigen zullen plezier beleven en een gevoel van kracht voelen door simpelweg te weten dat ze de oorzaak zijn van andermans pijn en emotionele nood. Door hun manipulatie hebben ze controle over de emoties van hun doelwit en over hun relaties met anderen.

Ze vertonen absoluut geen spijt of schande over de psychische schade en het trauma dat ze hun slachtoffer berokkenen, maar niet als ze natuurlijk worden gepakt.

smaadcampagne door de narcist
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Wat kun je eraan doen aan de smaadcampagne door de narcist?

Als u bewijs hebt van laster door valse beschuldigingen, zoek dan juridisch advies. Smaad is een gepubliceerde valse verklaring die schadelijk is voor je reputatie; een geschreven laster. Laster is de actie of misdaad van het maken van een valse gesproken verklaring die schadelijk is voor jouw reputatie.

Het is niet eens logisch om aan te nemen dat iedereen in het leven van de narcist vindt dat jij de schuldige bent.

Nu, dit gezegd zijnde, er is macht in uw stilte. Mijn advies is om niemand iets te zeggen over wat er gezegd wordt als er een smaadcampagne is tegen u. Laat zijn mond blijven klapperen en de wereld zal de boodschap krijgen. Heb vertrouwen in de waarheid en fuck degenen die de leugens geloven.

Dit werkt, maar je moet je eraan houden: stilte tegenover de smaadcampagne door de narcist.

Zodra je begint te vertellen wat je bent. Als je vertelt hoe slecht de narcist is en wat hij heeft gedaan, wint hij. Je blijft gewoon lief en aardig tegen iedereen. Je spreekt geen shit over de narcist. Het zal uiteindelijk duidelijk zijn wie hier de klootzak is. Ik garandeer het je.

Je besteedt veel te veel tijd aan communicatie met de narcist over niets belangrijks.

De narcist kan je emoties bespelen want hij kent je door en door. Daarom is het dat je moet groeien uit die kwetsbaarheden. Stop er mee. Negeer de narcist. Je moet of je komt hier nooit voorbij. De narcist zou niet de gelegenheid moeten hebben je te bespotten met gezegden als “Laten we de beste vrienden blijven.” Geef niet toe! Blijf sterk!

Laat me weten in de commentaren of via Messenger of je het eens bent met mijn visie hierop, en/of u nog meer suggesties hebt. Alle links vind je in het menu.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop meer info

Reacties

6 reacties op “Bescherm je tegen de smaadcampagne door de narcist!”

 1. Nancy avatar
  Nancy

  Herken ik volledig… Mijn ex was voor mij al eens getrouwd en na de breuk stuurde hij de wereld rond dat zij hem bedrogen had. De vrouw durfde jaren niet buiten te komen en werd in het ganse dorp scheef bekeken. Ook ik geloofde hem. Nu, na een relatie van 15jaar, krijg ik van hetzelfde laken een broek. Wat ik over mij al gehoord heb, je houdt het niet voor mogelijk. Er is gewoon niets van waar! In het begin van de breuk ging ik overal achter om mijn verhaal te vertellen en de mensen te overtuigen van mijn onschuld. Nu, na 1 jaar, ben ik slimmer geworden. Onze gezamenlijke vriendenkring zijn mijn vrienden gebleven en hebben het contact met hem verbroken. Dat zegt genoeg, denk ik… Sommige mensen geloven wel nog zijn leugens, maar dat zijn dan mensen die ofwel geen dichte vrienden zijn ofwel mij niet kennen. In het begin trok ik mij dat ook aan dat die mensen een negatief beeld over mij hadden ten onrechte, maar nu na 1 jaar kan ik dat wat beter plaatsen. Ik heb ook contact met zijn eerste ex-vrouw en zij zegt dat iedereen na een tijdje toch met hangende pootjes terug gekomen is naar haar om hen te verontschuldigen dat ze in zijn leugens getrapt zijn. Dus inderdaad, hoe lastig het ook is, probeer het van je af te schudden, en denk: de mensen die het geloven, zijn dom/naïef en die zijn het niet waard om mijn vrienden te zijn! Blijven volhouden, anders ga je er inderdaad aan onderdoor!

 2. Mir avatar
  Mir

  Ik heb te maken met een narcistische ex-man, we hebben samen een, nu bijna volwassen, dochter.
  Ik realiseer me dat deze persoonlijkheidsstoornis zijn oorsprong vindt in een zeer traumatische jeugd (en vermoedelijk ook een genetisch/biologische belasting). Dat zeg ik niet om het gedrag van hem goed te praten, absoluut niet! Het helpt mij om enigszins te begrijpen waar dit destructieve sadistische gedrag zijn oorsprong vindt. De wond/leegte in deze beschadigde mens is voor hem ondragelijk, hij zal dus alles, werkelijk alles doen om deze pijn af te dekken. Een mechanisme wat we allemaal kennen, alleen neemt dit mechanisme bij geestelijk gezonde mensen niet ‘de innerlijke afslag’ dat we zo grenzeloos destructief worden naar anderen én daar gewetenloos mee door kunnen gaan.
  Mijn ex lijdt wel degelijk onder zijn vreselijke jeugdtrauma’s. Hij is alleen niet in staat om ze op te lossen omdat ook zijn gehechtheid aan slachtofferschap en het feit dat hij juist ook zijn trauma’s uit de weg wil gaan, hem daarvan weerhoudt. Zijn incidentele bezoeken aan therapeuten, meestal goed opgeleide holistische therapeuten (zonder kennis van persoonlijkheidsstoornissen!) resulteren in een ‘uitbraak’ van extreem verwrongen destructief gedrag. Ik denk eigenlijk dat deze trauma’s bij een mens die NPS heeft ontwikkeld, beter onaangeroerd goed afgedekt onder de oppervlakte kunnen blijven. Dat houdt voor onze dochter, maar ook voor mij bv in dat emotionele afstand houden essentieel is, hem niet te vaak zien, hem bij voorkeur niet (te vaak) tegen de haren instrijken, opdat het narcistische monster in de kelder blijft.

 3. Virginia van der putten avatar
  Virginia van der putten

  Ik werd aangerand door mijn ex-partner terwijl we op een citytrip waren. Extreme jaloezie en uitbarstingen daarmee begon het in onze relatie maar groeide uit tot een hel waar niemand zou moeten inzitten… Hij gaat zelf ook verhalen rondstrooien dat wij elke dag sm seks hadden om mijn nek kneuzing door wurging goed te praten en dat verhaal lijkt te werken ook in zijn omgeving. Ik probeer te geloven dat de waarheid zal overwinnen en het gerecht het juiste zal doen. Ondertussen blijft het wel een litteken die alleen jij kan verzorgen want de narcistische psychopaat zal jou nooit komen spijt betuigen. En dat is wat het hard maakt, de normale mens voelt mee bij verdriet omdat we weten wat het is. Zij weten dit niet en gaan dus zonder problemen door naar hun volgende slachtoffer.

 4. Pascale avatar
  Pascale

  Ik lees heel dikwijls “totaal afstand nemen” maar ik ga daar niet mee akkoord. Voor ons is het een heling van nog altijd lief te zijn naar de dader/narcist toe maar wel duidelijk onszelf af te schermen. De narcist heeft een probleem, niet wij !!! Dus ja ik neem nog altijd contact, ik ben lief en dan verschiet de narcist want ik ben weer lief en ik krijg ergens weer waar ik zo naar verlang maar ik houd wel afstand, ik hou de controle en ik ben de narcist niet kwijt. Ik hou tenslotte nog van hem alleen weet ik nu wie hij is, echt is en ja ik kan daar mee om. Zorg er vooral voor dat ge op uw eigen benen staat, heel sterk staat, zowel emotioneel als financieel want elke seconde kan het veranderen in een onbegrijpelijke toestand, althans voor ons dus wees elke seconde voorbereid. Als je ‘t zo doet dan gaat dat en ach ja, de narcist praat ons overal slecht maar probeer het te plaatsen, te begrijpen en dan raakt ons dat niet, uiteindelijk hebben wij niets verkeerd gedaan. Ik doe altijd maar verder, sta op mijn eigen benen, ik blijf lief, al wie mij liefheeft heeft mij nog altijd lief en dat er zijn die anders spreken ? Ach ja, jammer voor hun dan he want ze hadden aan mij misschien wel een zeer goede vriendin kunnen hebben. Uiteindelijk voel ik mij goed zo. Ik ben lief, ik ben diegene die bruist van energie, ik zie er dan ook goed uit, ik heb echte vrienden, ik voel liefde en oja, ik wil hem ook nog altijd liefde geven. Wij zijn goede mensen en zo moeten we het houden, enkel zo blijven we ons goed voelen en kunnen we nog verder groeien in onze goedheid. Dat is althans mijn ervaring en hoe ik het aanpak. Heel veel sterkte aan allen !!

 5. johanpersyn avatar

  Dank je wel voor je mooie en uitgebreide reactie. Het is prachtig dat je je goed voelt en sterk. Dat is het voornaamste. Of je nu een relatie hebt met een gematigde narcist ga ik niet beoordelen, maar die mogelijkheid om te reageren sluit ik niet uit. Zie bijvoorbeeld de tekst over “gematigde narcist”. Het voornaamste is dat je die zelfliefde gevoed krijgt zodat je liefde kunt geven. En dat je blijft beseffen dat er heel weinig kans is dat het die relatie zal veranderen, want uiteindelijk is het een persoonlijkheidsstoornis, en herstel in de handen ligt van die persoon.

 6. Pascale avatar
  Pascale

  Beste Johan, Ben erin geboren en heb al vreselijke zaken meegemaakt, ik spaar u de details maar ik garandeer u erge, heel erge zaken. Ik wil alleen maar aan iedere HSP het advies geven om vooruit te gaan. Als je niet meer kunt slaap dan even, eet gezond, ga effe buiten wandelen en zet weer een stap voorwaarts, never give up and smile !! Komaan, wij zijn motors van energie, wij kunnen dat, daarom hebben ze ons ook uitgekozen en hebben ze ons nodig, geef gas en automatisch zullen ze weer kalmeren want zij willen mee profiteren van die energie, zien ons weer als nuttig voor hun ego en oja als ze lief zijn ben ik lief terug. Maak u niet kwaad, blijf lief en ga gewoon altijd maar vooruit met uw leven. Maar het vergt focus, disciplime en gigantisch veel energie, I know !

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.590 andere abonnees