Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

De narcistische familie voelt zich superieur. +video

Een narcistische schoonfamilie uit de duizend.

Als er ooit een duidelijk beeld was van een narcistische schoonfamilie, dan is dat absoluut mijn schoonfamilie. Junior Pater Familias en zijn vliegende aapjes.

Na mijn herhaalde pogingen om een gesprek te voeren met hen, ben ik uiteindelijk gestopt omdat er geen respons kwam.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie.

Toen de grootste eikel van de bende mijn vrouw begon aan te vallen, werd ik niet meer geacht om haar te verdedigen.

Ik herinner me dat ik naar familie-evenementen ging en het zo vreemd vond en eerlijk gezegd vrij ongemakkelijk was dat de meeste conversaties over andere mensen gingen. Dit was zeker niet om anderen in een goed daglicht te stellen.

Opvoedingsadvies van mensen zonder kinderen.

Meestal dachten ze ook om opvoedingsadvies te moeten geven aan onze kinderen terwijl de moeder er bijzat.

Er leek deze aura van eigengerechtigheid te zijn en een trots die de grootste rotte stank had.

Ze tilden zichzelf constant op door anderen neer te halen en in het bijzonder hun eigen zus.

Ik heb nooit echt begrepen hoe ze dachten dat ze zo superieur waren toen ze duidelijk behoorlijk disfunctioneel waren.

Natuurlijk zagen ze het niet en zullen ze dat nooit zien.

Bij de narcistische familie draait alles om imago.

Alleen om haar doel te kunnen bereiken werd door mijn schoonzus en schoonbroer fantastisch gelogen en bedrogen.

De boodschap luidt: “Wij zijn groter, beter, intelligenter, hebben geen problemen en zijn perfect.” En in zekere zin zijn ze dat ook wat liegen en bedriegen betreft.

Als dat volgens hen betekent dat ze de gebreken en fouten van anderen blootleggen en vergroten om ons het gevoel te geven dat we inferieur zijn, dan zullen ze dat doen ook.

Uiteraard betrof het vooral de gebreken van mijn excellente vrouw, hun zus kortom mijn schoonfamilie.

Dat deden ze constant!

Het verbaast me hoe absoluut blind narcisten kunnen zijn over hun eigen ziekte en hoge niveaus van disfunctionaliteit.

schoonfamilie
trainingsprogramma over familiekwetsuren

Maar als dat  alles is wat je weet, dan moet het “normaal” lijken, ongeacht hoe uitzonderlijk verdraaid het is.

Ik heb me gerealiseerd dat mijn “losraken” van deze narcistische familie niet alleen mijn vrouw bevrijdde, maar ook onze kinderen bevrijdde die dat gestook tegen ons beu waren en die hun nooit geloofden als er iets werd gezegd die niet in de narcistische familie concept paste.

Daar ben ik zo dankbaar voor !!

Hoe zal jij of heb jij gereageerd op de narcistische familie? Laat het me weten in de commentaren hieronder. Deel dit bericht je helpt er de slachtoffers van narcisten mee te ondersteunen. Delen is zorgzaam.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw aantal sterren vast te leggen!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Narcistische zus of gouden kindje verraadt je altijd.

Een gevoel van eigenwaarde alsof je achterlijk bent. Deel 2

Drie manieren waarmee je je gebrek aan zelfliefde kunt aanvullen. 4

Een gebrek aan empathie.

Het conflict begint met verbaal geweld door een narcist(e). Dl 2

nieuw boek van Melanie Tonia Evans
klik

In this paperback e-book audiobook you will find Melanie’s method of recovery that we highly recommend. After all, we have applied that blooming method to ourselves. For that reason, many personal experiences are the result of the daily use of Melanie’s method that we describe in our texts.

narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

,

door

Reacties

6 reacties op “De narcistische familie voelt zich superieur. +video”

 1. JasMien avatar

  Hier was het narcistennest het “warme nest”. Warm als het hun uitkwam. Enorme egoïsten, steeds met zichzelf en over zichzelf bezig. Ze moesten bejubeld worden. Ook kon je niks vertellen zelf, want je werd constant onderbroken.
  Blij dat ik niet meer hoef mee te doen met die “feestjes”.

 2. avatar
  Anoniem

  Ik dacht dat ik een sektefamilie terechtgekomen was.

 3. JasMien avatar

  dat heb ik ook vaak gedacht, dat is geen familie, maar een “sekte” …

 4. Liz avatar
  Liz

  Ik noemde ze ook altijd de Ku Klux Kan. Zeer herkenbaar allemaal. De moeder op de troon, 1 zoon het gouden kind en de rest de zogenaamde flying monkey’s gaven hun extra voeding. Ze weten alles beter en luisteren niet naar de waarheid. Jij bent niets, en o wee als je je eigen mening geeft! Ik liep altijd met een rode nek, mijn gevoel wist dat er iets niet klopte maar mijn verstand kon het niet aan.

 5. Satini avatar
  Satini

  Ik heb in mijn familie naar mijn gevoel een aangetrouwde (man) narcist rondlopen.
  In het kort verteld probeert deze persoon samen met mijn zus (haar man) in mijn ogen de familie te willen delegeren.
  Hij houdt van alcohol gebruik te maken en in dat soort buien zijn er vaak situaties voorgekomen door hem wat altijd door de vingers werd en wordt gezien helaas door de rest van mijn families. Ik heb in verleden ook normale contacten gehad met deze mensen, maar naarmate dat de jaren verstreken bleef het maar voorkomen en nu ben ik op een punt beland dat ik het niet meer kan accepteren en wil en ga me nu na mijn familie op de hoogte hebben gebracht hoe ik dit allemaal ervaar van mensen die in mijn ogen niet te vertrouwen zijn van distantiëren. Zoals ik al zei zijn er familieleden wat zij ook allemaal meegemaakt hebben van hen nog steeds hun ogen voor dichtknijpen en maar blijven slikken.
  Er zijn ook bloed eigen familieleden, die mij als arrogant beschouwen hierin, omdat ik mijn recente ervaring met hen gedeeld heb van gebeurtenissen. Helaas kan ik zeggen, dat deze familieleden ik ook niet kan vertrouwen, omdat het ook toegelaten wordt door mijn eigen families.

  Vind het gewoon weg diep triest.

 6. Anouck avatar
  Anouck

  Ik had een schoonfamilie uit een loepzuiver narcistisch ras. Mijn schoonzus was de mater familias, de keizerin in verborgen narcistenland. Hoe ik er mee omga? Ik publiceer dit jaar een boek waarmee ik heel veel slachtoffers hoop te gaan behoeden voor verdere beschadiging door dit destructieve fenomeen.

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees