De narcistische familie voelt zich superieur.

Deze presentatie bevat afbeeldingen die zijn gebruikt onder een Creatieve Commons-licentie. Klik hier voor de volledige lijst met afbeeldingen en attributies:

https://link.attribute.to/cc/376882

Een narcistische schoonfamilie uit de duizend.

Als er ooit een duidelijk beeld was van een narcistische schoonfamilie, dan is dat absoluut mijn schoonfamilie. Junior Pater Familias en zijn vliegende aapjes.

Na mijn herhaalde pogingen om een gesprek te voeren met hen, ben ik uiteindelijk gestopt omdat er geen respons kwam.

Toen de grootste eikel van de bende mijn vrouw begon aan te vallen, werd ik niet meer geacht om haar te verdedigen.

Ik herinner me dat ik naar familie-evenementen ging en het zo vreemd vond en eerlijk gezegd vrij ongemakkelijk was dat de meeste conversaties over andere mensen gingen. Dit was zeker niet om anderen in een goed daglicht te stellen.

Opvoedingsadvies van mensen zonder kinderen.

Meestal dachten ze ook om opvoedingsadvies te moeten geven aan onze kinderen terwijl de moeder er bijzat.

Er leek deze aura van eigengerechtigheid te zijn en een trots die de grootste rotte stank had.

Ze tilden zichzelf constant op door anderen neer te halen en in het bijzonder hun eigen zus.

Ik heb nooit echt begrepen hoe ze dachten dat ze zo superieur waren toen ze duidelijk behoorlijk disfunctioneel waren.

Natuurlijk zagen ze het niet en zullen ze dat nooit zien.

Bij de narcistische familie draait alles om imago.

Alleen om dat te kunnen bereiken werd door mijn schoonzus en schoonbroer fantastisch gelogen en bedrogen.

De boodschap luidt: “Wij zijn groter, beter, intelligenter, hebben geen problemen en zijn perfect.” En in zekere zin zijn ze dat ook wat liegen en bedriegen betreft.

Als dat volgens hen betekent dat ze de gebreken en fouten van anderen blootleggen en vergroten om ons het gevoel te geven dat we inferieur zijn, dan zullen ze dat doen ook.

Uiteraard betrof het vooral de gebreken van mijn excellente vrouw, hun zus.

Dat deden ze constant!

Het verbaast me hoe absoluut blind narcisten kunnen zijn over hun eigen ziekte en hoge niveaus van disfunctionaliteit.

Maar als dat  alles is wat je weet, dan moet het “normaal” lijken, ongeacht hoe uitzonderlijk verdraaid het is.

Ik heb me gerealiseerd dat mijn “losraken” van deze narcistische familie niet alleen mijn vrouw bevrijdde, maar ook onze kinderen bevrijdde die dat gestook tegen ons beu waren en die hun nooit geloofden als er iets werd gezegd die niet in de narcistische familie concept paste.

Daar ben ik zo dankbaar voor !!

Hoe zal jij of heb jij gereageerd op de narcistische familie? Laat het me weten in de commentaren hieronder.

Deel dit bericht je helpt er de slachtoffers van narcisten mee te ondersteunen.

Delen is zorgzaam.

Liefs xx

 

Annemie Persyn Declercq

Lees meer

4 Feedbacks on “De narcistische familie voelt zich superieur.”

  1. Hier was het narcistennest het “warme nest”. Warm als het hun uitkwam. Enorme egoïsten, steeds met zichzelf en over zichzelf bezig. Ze moesten bejubeld worden. Ook kon je niks vertellen zelf, want je werd constant onderbroken.
    Blij dat ik niet meer hoef mee te doen met die “feestjes”.

  2. Ik noemde ze ook altijd de Ku Klux Kan. Zeer herkenbaar allemaal. De moeder op de troon, 1 zoon het gouden kind en de rest de zogenaamde flying monkey’s gaven hun extra voeding. Ze weten alles beter en luisteren niet naar de waarheid. Jij bent niets, en o wee als je je eigen mening geeft! Ik liep altijd met een rode nek, mijn gevoel wist dat er iets niet klopte maar mijn verstand kon het niet aan.

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.