heb je een vals geloofssysteem

“Wat moet ik doen als de narcist mijn gezinslid is?”

Veel mensen e-mailen me met deze vraag. Ze schrijven ook: “Jij had te maken met een intieme narcistische partner. Maar ik heb oplossingen nodig voor mijn moeder — vader — broer — zus.” Kortom, wat doe je met narcisme bij familieleden.

Geschatte leestijd: 2 minuten

Daarom willen we specifiek deze video maken.

Heb je vragen of suggesties? We antwoorden graag.

e-book

We hebben hier onze overtuigingen en ervaringen gedeeld over narcisme bij familieleden. Natuurlijk zijn ze niet van iedereen gelijk en we respecteren wat de waarheid van iemand anders is.

Maar je zult geen bevrijding ervaren als je niet durft buiten uw eigen perspectief gaan.

Daarom kies zelf wie tot je familie behoort

Familie is wat je ervan maakt. Je hebt geen vlees en bloed nodig om nauwe verwanten te maken.

Een gezin kan op veel manieren worden gevormd: partners zonder kinderen, hechte platonische huisgenoten, een man en zijn hond, goede buren, grootouders of tantes of ooms die kinderen opvoeden.

Vijftig jaar geleden leefde 88 procent van de kinderen onder de 18 jaar in een nucleair tweeoudergezin, dat cijfer is momenteel ongeveer 69 procent.

De beste familie voor jou is de familie die je kiest. Tegenwoordig heb je geen huwelijk of kinderen nodig om een gezin te stichten.

In de afgelopen decennia bevat de feesttafel zelfs meer dan alleen bloedverwanten; en soms zijn er helemaal geen bloedverwanten aanwezig. Het gezicht van het moderne gezin is drastisch veranderd.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!