Als u de complexiteit begrijpt van wie de narcist is waarmee u te maken hebt, voelt u zich misschien al wat beter. Gewoon “benoemen” brengt verlichting, omdat het een vorm van insluiting is.

Maar het is ook gewoon dat je veel twijfelt. Trouwens, in deze specifieke situatie kunnen zaken veranderen. Als je er vertrouwen hebt dat gerechtigheid op de een of andere manier wordt gediend, zou je de motivatie kunnen vinden om op te staan en jezelf terug te krijgen met creativiteit.

Één van die manieren is ten volle je creativiteit gebruiken om uiting te geven aan jouw ervaring en de wonden die dat oproept.

Onze missie is om emotionele genezing te ondersteunen met kunst en creativiteit voor mensen die in pijn, verdriet, angst of stress leven.

Hier worden online cursussen aangeboden aan het publiek om uw creativiteit te stimuleren. Deze online cursussen met expressieve kunst zijn voor iedereen die emotionele, spirituele of fysieke gevolgen ondervindt van een verwoestend verlies.

Dat kan ook een angstaanjagende ziekte, een onbeheerste omstandigheid, een familie-onthouding of andere levensprocessen zijn.

Duizenden mannen, vrouwen en kinderen hebben hun pijn een stem gegeven met creativiteit door verf, kleur, persoonlijke verwerking op doek of in het ontwikkelen van online vaardigheden.

Dit doen ze met het schrijven of het maken van foto’s, zodat ze hun creativiteit hebben aangewend om tot innerlijke rust te komen.

Onder creativiteit verstaan ​​we altijd verhalen vertellen, poëzie, muziek, dans, beeldende kunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, alles wat gewoonlijk als creativiteit wordt gezien.

We geloven dat kunst, zoals schrijven of met foto’s je verhaal vertellen en genezing samengaan om er één te worden.

Naarmate creativiteit en genezing samenvloeien, zal het vakgebied van de kunst veranderen en zal het medische veld veranderen.

Voor velen van ons is helende creativiteit een spiritueel pad, een transformationeel proces, een manier van zijn.

Wij stimuleren bij onze lezers creativiteit om te helen van narcistisch misbruik, om de kracht van het creatieve proces als een helende kracht aan te wenden.

Ik geloof dat creativiteit de genezende mechanismen van het lichaam vrijmaakt om te genezen.

Veel van mijn lezers geloven dat het lichaam, geest en ziel verenigd is. In kunst en genezing is geen interpretatie of therapie nodig. Het creatieve proces is de genezer. Hier is creativiteit op zich al transformationeel.

Het gebied van de kunsttherapie en het gebied van expressieve kunst maakt ook gebruik van kunst in genezing. Er is de neiging zich meer te concentreren op therapie of methode en betekent training en / of licentiëring, hoewel er veel overlap is in werkmethoden.

Het zijn prachtige velden en zijn meestal anders dan waar creativiteit en genezing worden besproken. De kunstenaars en instructeurs waar we over praten zijn meestal geen getrainde kunstexperts of beeldende therapeuten.

Het zijn gewoon mensen die het creatieve proces van kunst gebruiken om zichzelf, anderen en de aarde te genezen.

Creativiteit geneest.

Onderaan dit artikel vind je informatie over hoe creativiteit geneest, en hoe elke persoon zichzelf kan helen met kunst, muziek en dans enz.

In narcisme.blog kun je ook de gedeelde ervaringen van genezers vinden die werken in medische programma’s met kunst, en van kunstenaars die helende kunst maken om zichzelf, anderen en de aarde te genezen.

Deze tekst bevat links (aanverwante teksten) naar andere kunst- en genezingssites, aarding-sites en sites voor ritueel helen op het web.

We hebben ook links naar kunsttherapie en sites met expressieve kunst voor lezers die geïnteresseerd zijn in kunstzinnige therapie. We zien onszelf als een medemens die digitaal aanwezig willen zijn, om je, anderen en de aarde te helpen genezen.

Ik geloof dat kunst en genezing van jezelf, anderen, de gemeenschap en de aarde zullen genezen. Het is iets wat je doet. Het is een daad om te genezen met jouw geest.

Online Fotocursus.

Baal je er ook wel eens van dat je dat ene leuke moment weer niet vast kon leggen met je camera? Wil jij je camera zo leren kennen dat jij de foto maakt en niet meer afhankelijk bent van de nukken van je camera?

Deze cursus leert je om je camera als gereedschap te gebruiken, leert je kijken en zien. Je krijgt  de hulpmiddelen om fotografisch boven jezelf uit te stijgen.
Een (betaalde) optie is dat de docent Mischa van “Heel Holland Fotografeert” twee persoonlijke video’s maakt waarin hij jouw foto’s bespreekt en je persoonlijke tips en trucs geeft!

Start met het mixen van jouw eigen muziek.

Maak jij thuis achter de computer je eigen muziek, maar klinkt het nog niet zoals je zou willen? Ben jij op zoek naar je eigen sound voor je muziek, of heb je gewoon geen idee waar je moet beginnen?

Cursus Info-graphics maken met Adobe Illustrator.

Leer krachtige infographics te maken met Adobe Illustrator met illustraties, symbolen en grafieken.

Beeld en kleur communiceren sneller dan geschreven teksten. We leven in het informatietijdperk. De vraag naar efficiënt en snel communiceren is enorm toegenomen.

Vandaar ook de groeiende behoefte aan goede info-graphics. Want één beeld zegt meer dan 1000 woorden. Dus het streven is om (complexe )informatie op eenvoudige manier te communiceren.

Leer Communiceren met info-graphics.

In een infographic kun je op een mooie en toegankelijke manier informatie weergeven. Complexe informatie is hierdoor eenvoudig te communiceren. In deze cursus leer jij zelf info-graphics maken.

Je leert de theorie, waar je op moet letten en wát iets een goede infographic maakt. Ook laat ik je zien hoe een infographic kan bijdragen aan de vindbaarheid van jouw eigen website.

Videomontages maken met iMovie.

Leer hoe je met iMovie gratis, heel makkelijk en snel videoproducties kan maken. iMovie is gratis software die je standaard krijgt bij aanschaf van een Apple-computer 

Wie ben ik?

Zelfkennis zorgt ervoor dat je gaat handelen vanuit jouw kern. Integratie van wie je wilt zijn, waarbij denken, voelen en doen op één lijn komen waardoor je jouw ware potentieel gaat ervaren.

Gezonder leven.

Iedereen die gezonder wil leven en ook zijn of haar kinderen gezonder wil opvoeden. Coaches, psychologen, diëtisten, huisartsen, HR managers, pedagogen of in het algemeen professionelen die zich bezig houden met gezondheid.

Starten met Adobe Illustrator.

Illustrator is een grafisch tekenpakket op basis van vectoren waarmee je logo’s en illustraties kunt maken. Deze cursus behandelt de belangrijkste en meest gebruikte gereedschappen en functies van Illustrator.

Maak kennis met de interface en de werking van het programma, en geef jezelf hiermee een goede start om het programma en de mogelijkheden verder te leren kennen.

3D Anime Character. Modelleren in Cinema 4D.

Leer hoe je een animé character ontwerpt en modelleert in Cinema 4D voor game en animatie.

Drone Hobby Cursus.

Wil je van het vliegen met drones jouw hobby maken? Leer dan alles over drones in deze cursus, van de techniek achter drones tot de wet- en regelgeving die in Nederland voor drones geldt.

Handletteren met kleur.

Houd jij van kleur? Wil je hand-letter werkstukjes maken met een wauw-factor? Heb jij allerlei materialen, maar weet je niet wat je ermee kunt doen? Dan is deze cursus voor jou!

Persoonlijke Identiteit Test (PIT test).

Zeer toegankelijke en snel in te vullen online persoonlijkheidstest. Kies tussen 42 stellingen en ontvang een zeer uitgebreide, persoonlijke en inzichtelijke rapportage. Vergroot je zelfkennis!

Publish Online met InDesign.

Publish online is uitermate geschikt voor het zelf uitbrengen van een online magazine, interactieve brochure. Leer hoe je er eentje maakt in deze online training.

Blijf fysiek en mentaal fit met Stoelyoga.

Heb jij een vol en druk leven en zou je graag iets vaker ontspannen willen zijn? Dan is deze cursus stoelyoga écht iets voor jou om te ontdekken! Stoelyoga stimuleert je bloedcirculatie, geeft energie, ontspanning en concentratie.

Leren Ontspannen met Meditatie.

Wil jij ontdekken wat meditatie voor jou kan doen? In deze online cursus leer ik jou op een toegankelijke manier mediteren en ontspannen. Ontdek zelf de positieve veranderingen die meditatie in jouw leven kunnen brengen.

Visagie – Leer prachtige make-up aan te brengen.

Complete online cursus visagie, leer bruidsmake-up, smokey eyes, dag en avond make-up aan te brengen door de online filmpjes.

Online Mindfulness Cursus.

Word je meer bewust van jouw gevoel en emotie, voel je levendiger en meer in overeenstemming met jezelf en anderen. Ontdek wat mindfulness voor jou kan betekenen in deze 8 weekse online mindfulness cursus.

Cinemagraphs maken met Adobe Photoshop.

Leer in deze cursus hoe je zelf een spannende cinemagraph kunt maken met Adobe Photoshop.

Stop nu met piekeren – Toolkit.

Wil je ook lekkerder in je vel zitten, de chaos in je hoofd stoppen en geen negatieve gedachten meer? Zet vandaag de eerste stap met deze gratis online stoppen met piekeren toolkit.

Essentiële Yoga voor Beginners.

Essentiële Yoga voor Beginners om thuis mee aan de slag te gaan. Je kunt op elk moment de oefeningen uitvoeren en rustig de Yoga oefeningen volgen.

The Soul Door- Surf met je brein naar oneindige mogelijkheden.

Vaak denken we dat we afhankelijk zijn van omstandigheden buiten onze wil om. Maar het omgekeerde is waar! Dat wat je denkt en voelt weerkaatst als een spiegel in je leven.

Arise en Shine deel 1 Loslaten, opstaan en gaan stralen!

Leer in deze training om op te staan in wie je werkelijk bent. Overwin blokkades die je ervaart en sta krachtiger en met meer zelfvertrouwen in het leven. Deze training is opgebouwd vanuit een positief christelijke identiteit.

Hou weer van jezelf!

Ben je je eigenwaarde en zelfvertrouwen verloren door narcistisch misbruik (psychische mishandeling)? Na deze cursus hou jij weer van jezelf, geniet je weer van het leven en ben je weer gelukkig!

A Happy Way of Life – Haal Het Beste Uit Jezelf.

Patty Harpenau is je coach in deze cursus waarin je een ‘ boost’ krijgt in gelukkig leven, het beste uit jezelf te halen en een flinke dosis levensintelligentie.

Je concentratie verbeteren met een online cursus.

Deze cursus helpt deelnemers van alle leeftijden om hun concentratie te verbeteren. Hierbij spelen speciale oefeningen een belangrijke rol. Maar de cursus bevat bijvoorbeeld ook aanwijzingen voor geschikte voeding.

In 10 stappen: ‘Succesvol je faalangst overwinnen’.

In 10 stappen: Succesvol je faalangst overwinnen. Zeg vaarwel tegen al je beren met deze online training van Tamara Straatman – NLP Quality of Life Coach.

Character Animate in Cinema 4D – Maak een eigen Robot.

In deze cursus ga ik alle facetten behandelen die komen kijken bij het ontwerpen, bouwen, Riggen en texturen van deze complete robot.

Hoe voorkom je een Burn-out?

Een burn-out is te voorkomen en te verhelpen met de juiste instructies. Daarom heeft Stichting Gezondheid Nederland onder het credo “ik zorg voor mijn eigen gezondheid” een zelfhulp-training ontwikkeld die inzicht geeft in de verschillende therapiemogelijkheden.

Animaties maken met Cinema 4D.

Leer hoe je stap voor stap met “Cinema 4D” of “After Effects 3D animaties” en modellen maakt.

Meer met Mindmaps: Stap voor stap een Fraaie & Kleurrijke Mindmap maken!

In deze cursus ga je aan de slag met het maken van een kleurrijke MindMap. Aan het einde van de cursus kun jij zelf een effectieve & kleurrijke MindMap maken!

Effectiever Studeren.

Met deze cursus leer je in 5 stappen op een effectieve manier te studeren. Je leert hoe je je motivatie kan verhogen. Bovendien leer je wat een goede planning is. Ook hoe je moet studeren en wat je kunt doen met tentamenstress?

Omgaan met faalangst.

Met deze cursus leer je in 5 stappen wat faalangst is en hoe het werkt, wat je eraan kunt doen, hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen en je leert zelfs op een positieve manier te falen.

Overwin je verlegenheid.

Deze cursus helpt je in twaalf weken jouw verlegenheid te overwinnen en zorgt er voor dat je met meer plezier en ontspanning aanwezig kunt zijn in sociale situaties.

Online Cursus: Snellezen.

Vergroot je leessnelheid makkelijk en direct via deze korte online cursus.

Overwin Obstakels. Realiseer je Dromen!

Ontdek de nieuwste psychologische technieken, zodat je obstakels makkelijker kunt overwinnen en meer gaat doen wat je écht belangrijk vindt. Voor een fijner, waardevoller en gezonder leven.

Wat wil ik?

(Innerlijk) Leiderschap begint met de keuze jezelf serieus te nemen. Leer in deze online cursus om bewust te kiezen voor het realiseren van wat je echt wilt in jouw werk en leven.

Een contragewicht creëren door creativiteit te stimuleren

Hoe je stressvolle percepties en reacties kunt veranderen met innerlijk gemak?

De wetenschap heeft aangetoond dat positieve emoties onze stress-producerende gevoelens en percepties kunnen helpen verschuiven en vervangen.

Dit dient om de uitputtingseffecten van onze stressvolle reacties te compenseren. Creativiteit heeft ook een positieve invloed op onze psychologische en fysiologische niveaus.

Naarmate we meer en meer onze emoties in handen nemen, kunnen we veel van de stress en emotionele pijn die we ervaren verminderen en voorkomen. Onze emoties in handen nemen kan door ze creatief te uiten.

Door onze stress te neutraliseren en te transformeren, worden we een bewuste bijdrage aan onze eigen gezondheid, balans en vervulling. Om te helpen een bewuste regisseur te worden van onze emotionele aard en stressvolle reacties, begin je met de praktijk van zelf-monitoring. Dit is een eerste stap naar veerkracht.

Photo by Trang Doan @narcismeHelp

Innerlijke zelfcontrole.

Terwijl u uw dag begint, en af en toe gedurende de dag, moet u uzelf de volgende vragen stellen:

Wat voel ik op dit moment?

Brengen mijn gedachten en emoties verontrustende en stressvolle projecties teweeg? Hebben die projecties betrekking tot toekomstige resultaten? Voel ik me veerkrachtig en evenwichtig in mijn beslissingen, acties en reacties op wat de dag brengt?

Herinner ik me dat ik de keuze heb.

Er is een keuze om te pauzeren en de antwoorden en suggesties van mijn hart af te wegen. Die pauze in je denkproces kun je nemen voordat ik in dezelfde oude mentale en emotionele reacties val die mijn geest verlagen.

Immers het is dat oude denkpatroon dat de energie onttrekt die nodig is om effectief te creëren en te werken.

Dit soort vragen zijn gewoon om het geheugen te stimuleren dat er proactieve creatieve dingen zijn die we kunnen doen om een aanzienlijke hoeveelheid stress en lage productiviteit te verminderen en te voorkomen.

Positieve zelf-bespreking gedurende creatieve activiteit.

Heb je een oprechte en eerlijke zelfbespreking over de attitudes en het gedrag genoteerd? De meest zinvolle zelfbespreking vindt plaats wanneer het hart – je ware zelf – spreekt tot de geest.

Als je voelt dat je afdwaalt in de verwerking van je geest, doe dan een oprechte poging om je terug te trekken naar je harten ruimte.

Bovendien als besluiteloosheid of twijfel aan jezelf begint op te duiken, realiseer je eenvoudig dat dit je oude manier van denken is.

Adem rustig uit. Keer voorzichtig terug naar je aandacht voor de verandering die je echt wilt.

Photo by Pixabay

Wil je anderen helpen meer bewustzijn te ontwikkelen rond narcisme en veerkracht?

Of je nu je eigen leven wilt verbeteren of je bent een leraar, therapeut, coach, yoga / fitnessinstructeur, arts, verpleegkundige of ouder die anderen wil helpen hun leven te verbeteren, het lezen, delen en commentaar geven op teksten van narcisme. blog is een perfecte manier om te helpen. Bovendien steun je mensen waar je om geeft.

Ontvang uitgebreide uitleg over hoe je je leven terug op spoor kunt krijgen door het nemen van grote of kleine beslissingen na een intense opbouw van een digitale vriendschap.

Misschien kunt u rechtstreeks willen uw ervaring delen door zelf een tekst te schrijven, of door een interview te laten afnemen. Ervaringsverhalen van iemand die het overleefd heeft, is het meest inspirerend materiaal voor allen die nog zo ver niet zijn. Zend me daarom uw tekst naar jo030256@gmail.com

Geef jezelf krediet voor hoe je omgaat met deze zeer moeilijke en soms onmogelijke narcist.

Veel succes.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!