Ouders en de schoolvakantie

Wanneer kinderen opgroeien in een omgeving waar ze altijd moeten presteren, produceren en concurreren – als ze altijd er moeten voor ‘gaan’, gaan ze vechten of vluchten. We zien dan ook een toename van het pesten o.a. omdat de lat heel hoog ligt en frustraties worden dan afgereageerd op anderen. Ook voor de ouders vergt het veel van hen als de samenleving, de school, buiten-schoolse activiteiten enkel op presteren is gericht.

Wat is een goede verhouding van parate kennis leren en sociale vaardigheden verwerven en gewoon speeltijd?

Ouders zijn ook in gevecht of vlucht. Je wilt dat je kind mee is. Maar meestal heb je het zelf heel druk door je werk.  Bij veel zaken van hun kinderen zijn ze niet bewust aanwezig, omdat ze te veel zorgen hebben, waardoor ze gemakkelijk overweldigd worden wanneer iets niet gemakkelijk loopt.

Ouders moeten ook aan het werk zijn, en ondertussen hun kinderen brengen waar ze heen moeten, en omgaan met alle dingen die het leven hen tegelijkertijd natuurlijk te bieden heeft. Gelukkig is er soms opa of oma die inspringen en die voor een beetje rust zorgen.

Wat gebeurt er bij de kinderen in stressvolle situaties in klas, op de speelkoer, ’s morgens bij het ontbijt en ’s avonds bij het maken van het huiswerk?

Stresshormonen zoals cortisol en adrenaline komen vrij in het lichaam van kinderen. En we weten nu dat dit (na verloop van tijd) de hersenen van kinderen structureel verandert.

Ben ik verbaasd dat met aantal kinderen die gelabeld worden met ADHD omhoogschieten? Nee, dat ben ik niet. Onze omgeving vormt onze hersenen en zenuwstelsel onder deze hoge hoeveelheden cortisol en adrenaline.

Hier zijn enkele dingen die ik denk dat we kunnen doen om een ​​meer *emotioneel gezonde* samenleving te ondersteunen en veel hiervan betekent dat we een flexibel, adaptief zenuwstelsel nodig hebben.

1. MEER STILTE:

Meer tijd voor kinderen om gewoon te zijn. Weet je hoe, wanneer je rusttijd krijgt, je geest de neiging heeft om je niet eens te laten rusten? Dit is het gevolg van een hypervigilant zenuwstelsel. We moeten het zenuwstelsel van kinderen voorbereiden om flexibel en gezond te zijn. Openstaan ​​om te rusten. Veilig in rust. In stilte zitten en staren naar een punt terwijl je je gedachten de vrije loop laat en rustig blijft ademen kan heilzaam zijn.

2. Meer SPELEN:

Zonder beoordeeld, gescoord, en zonder deelnametrofeeën. Puur, ongestructureerd spel zonder eindresultaat.

3. Minder focus op resultaat.

Meer focus op het ontvouwen van de natuurlijke talenten van kinderen. Gebrek aan persoonlijke doelen en betekenis is direct verbonden met depressie en angst. Als kinderen hun natuurlijke talenten kunnen ontvouwen hebben ze minder angst.

4. EMOTIONEEL ONDERWIJS:

voorlichting over gezonde gezinsdynamiek, emotionele intelligentie, en bewustzijn van het zenuwstelsel. Let op: deze opvoeding zou ons tot een hele omwenteling van de huidige systemen leiden.

5. RELATIONEEL ONDERWIJS:

relaties creëren ons welzijn (of het gebrek daaraan.) Focus op gezonde, veilige en zekere gehechtheidseducatie zodat kinderen als volwassenen gezonde gezinnen kunnen stichten zelfs als ze in disfunctionele gezinssystemen worden geboren.

6. Gemeenschapsdienst:

Samenwerking en gemeenschapsverbinding helpt kinderen te begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn. Het stelt hen ook in staat om te worden blootgesteld aan gemarginaliseerde mensen of anderen die “anders” zijn dan hen. Ontmoeting en verbinding maken met mensen die anders zijn dan wij is de sleutel tot tolerantie en het opbouwen van empathie.

Weiger om al de magische momenten met je kinderen te laten voorbij gaan. Stop met het beoordelen en veroordelen en start met het genieten van er te zijn.

Misschien is dat ook de reden waarom we de tijd op sociale media (TikTok, Instagram enz.) moeten beperken.

Denk je dat kinderen nog steeds kunnen gedijen in een traditioneel schoolsysteem als ze de juiste steun en rust krijgen?

ouders
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

De thuisomgeving van het kind is het invloedrijkste aspect van hun leven.

Ouders zijn een “goddelijke kracht” voor een kind. Gezonde ouders hebben het vermogen om heel veel extern te navigeren.

Sommige scholen remmen de unieke individualiteit van het kind. Het vreet aan hun creativiteit, hun nieuwsgierigheid en spuugt kleine mensen uit die hongerig zijn naar aandacht.

Soms is de school een fabriek waar jonge zielen veel te veel tijd doorbrengen om ouders hard te laten werken en de economie draaiende te houden. Er zijn veel goede leerkrachten die daar tegen in gaan.

Er is veel te veel aandacht voor externe validatie om overal de beste in te zijn. Het is geen wonder dat kinderen, en wij allemaal, het moeilijk hebben en nood hebben aan de schoolvakantie.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig advertentievrij en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Psychologie referenties over trauma & zelfgenezing!

Ben je opgevoed door een narcistische ouder?

Trauma en traumazorg in Europa

Dag van rechten van het kind

Wat te doen om geen angst meer te hebben voor de narcist?

Hoe ga je gelukkig worden in je eigen vel na narcistisch misbruik?

artikels over ouderschap

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.581 andere abonnees