Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en
pijnlijke uitdrukking

Chronische klachten zijn vaak van psychosomatische aard.

Waarom zal het focussen op uw symptomen u niet helpen genezen van chronische klachten en pijnen en wat u in plaats daarvan kunt doen?

Let op: dit betekent niet dat chronische pijnen ‘allemaal in je hoofd’ zitten, dit betekent dat je hersenen en lichaam communiceren op een manier die niet bevorderlijk is voor je algehele functionerende fysiologie.

Symptomen/stoornissen van psychosomatische aard zijn onder meer:

chronische rugspanning/pijn, chronische migraine, ME/chronische vermoeidheid, potten, auto-immuunziekten, ziekte van lyme, post virale vermoeidheid (langdurig convid), fibromyalgie, voedselovergevoeligheden, angst, depressie, tmu, niet-specifieke pijn, hormoonstoornissen en meer.

Iets wat al deze symptomen en aandoeningen gemeen hebben, is dat wanneer je het specifieke gebied aanpakt waar het symptoom zich presenteert, je weinig tot geen resultaten of herstel krijgt.
Bijv.: onderzoeken en behandelen van mitochondriën en cellen/hersenen/lymfe/immuunsysteem voor chronische vermoeidheid of het doen van spin-MRI en het krijgen van ostheo/chir/chirurgische behandeling voor chronische rugpijn.

Dit is ook de reden waarom energiebeheer niet werkt om chronische vermoeidheid te genezen of waarom gesprekstherapie angst niet geneest of waarom een ​​verandering in dieet uw voedselgevoeligheden niet zal veranderen of waarom u een andere bureaustoel krijgt en twee keer per week naar een osteopaat gaat zal uw chronische rugpijn niet genezen.
Dit zijn allemaal manieren om het symptoom te beheersen op basis van het symptomatische gebied in plaats van de persoon als geheel te onderzoeken.
Het immuunsysteem, het spijsverteringsstelsel, uw ruggengraat, uw hersenen, uw lymfestelsel, uw hart, enz. zijn van nature gezond en resulteren meestal als normaal uit tests en scans.
Het symptoom is een bijproduct van iets anders dat via het autonome zenuwstelsel in het lichaam en in de geest gebeurt.

chronische pijn
Trauma en traumazorg in Europa

Wat de symptomen veroorzaakt is een opeenstapeling van chronische stress, chronische coping-mechanismen, onverwerkt trauma, …

Een geest en een lichaam die bezig zijn met het compenseren van de onbalans in je systeem. Een lichaam en geest die versleten raken en een ontregeld zenuwstelsel veroorzaken dat verkeerd communiceert met organen en systemen in het lichaam.
En als we dan crashen of een diagnose krijgen, is dit de ultieme boodschap van lichaam en geest die iets zegt in de trant van “We kunnen dit niet meer doen – het is te veel!”

En totdat we onze hersenen veranderen en ons lichaam en onze geest genezen, kunnen we vast blijven zitten in een chronische cyclus van symptomen en aandoeningen.
Genezing is mogelijk en het gebeurt uiteindelijk wanneer we de onderliggende mechanismen tussen lichaam en geest aanpakken en opnieuw bedraden. (niet als we symptomen beheersen en onderdrukken)

Medische disclaimer: alle inhoud hier is alleen voor informatieve doeleinden. Deze inhoud vervangt niet het professionele oordeel van jouw eigen aanbieder van geestelijke gezondheidszorg. Raadpleeg een erkende professional in de geestelijke gezondheidszorg voor alle individuele vragen en problemen.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop meer info

Geplaatst

in

, ,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.588 andere abonnees