Body-mind verbinding geschiedenis

Body-mind verbinding geschiedenis

Houdingen ten opzichte van gezondheid, genezing en geest/lichaam zijn in de loop der jaren astronomisch veranderd dat vormt een body-mind verbinding geschiedenis.

Tot in de 17e eeuw behandelde elk geneeskundestelsel over de hele wereld de geest en lichaam als geheel. Maar 300 jaar geleden splitste de Westerse geneeskunde zich van deze ideeën af en begon de geest en het lichaam als gescheiden te zien.

Het lichaam werd gezien als een machine. Een louter vat voor de hersenen, dat zijn bevelen uitvoerde, maar geen eigen stem had. ⁠ ⁠ Er waren een hele reeks voordelen aan deze denkwijze.

We hebben ontelbare vooruitgang geboekt op het gebied van chirurgie, traumazorg, geneesmiddelen en andere gebieden van allopathische geneeskunde. Maar toen de wetenschap in deze richting veranderde, bewoog ze zich weg van het onderzoek naar het emotionele en spirituele leven van mensen, en bespeelde ze ons aangeboren vermogen om te helen.

body-mind verbinding geschiedenis
Hulp voor zelfgenezers en zelfzorg: klik op de afbeelding

In de vorige eeuw veranderde deze kijk op geest-lichaam opnieuw, en we werden nieuwsgierig naar hoe ze elkaar beïnvloedden.

Onderzoekers begonnen de geest-lichaam verbinding te bestuderen en wetenschappelijk de complexe verbanden tussen hen aan te tonen.

Wat onderzoekers vonden was dat symptomen eigenlijk de overlevingsreacties van je lichaam zijn op overbelasting. Ze komen niet door psychische problemen. Ook zijn ze geen reeks fysieke symptomen veroorzaakt door een lichaam dat zichzelf aanvalt of defecte genen of celfunctie heeft. Het is ook NIET alleen een stressreactie.

Het is een proces dat begint in onze cellen, ons immuun- en zenuwstelsel, onze weefsels en enzym cascades, en in onze geest en lichamen. ⁠ ⁠ Opkomende wetenschap zoals ‘the cell danger respons’ ondersteunt wat zovelen al weten diep in hun hart, geest en ingewanden, dat is dat je niet echt kunt scheiden hoe levenservaringen je gedachten beïnvloeden en hoe je je voelt, dan hoe dit denken en gevoelens je lichaam beïnvloeden, of hoe pijngevoel of fysieke symptomen je gedachten en emoties beïnvloeden.

De geest-lichaam verbinding is fundamenteel voor het helen van je hele wezen en het behandelen van zowel fysieke als psychologische aandoeningen!!!!

De categorie zelfzorg is er om je te helpen beter te begrijpen hoe jezelf helen mogelijk is.

Steun elkaar in de commentaren!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

begrippen narcisme