Waking up naar bevrijding door zelfliefde.

Waking up naar bevrijding door zelfliefde.

Van jezelf houden houdt in dat je jezelf waardeert voor wie je bent als persoon. Het is het vermogen om jezelf van een interne plaats te zien in plaats van je waarde te baseren op een uiterlijke waarde. Dit is de bevrijding door zelfliefde. Je stopt dan met je te vergelijken met anderen. Bovendien kun je dan naar jezelf kijken in verschillende stadia en jezelf accepteren. Je hebt een bepaalde lengte, uiterlijk, kracht, intelligentie of wat dan ook dat eigen aan je is, bijvoorbeeld een beperking, en je kunt je ook daarmee content stellen. Tevreden en dankbaar voor wat je wel hebt. Je hoeft immers niet de perfectie te zijn.

Zelfliefde gaat over het kennen van de diepe diepten van jezelf, dankbaar zijn voor precies wie je bent en wie je niet bent.

Zelfliefde is ook in staat om kritiek constructief te nemen en het te gebruiken om jezelf te verbeteren in plaats van je tekortkomingen aan anderen te wijten. Als je van jezelf houdt, is het gemakkelijk om verantwoordelijkheid voor jezelf te nemen.

Het is wanneer we op een erg laag pitje staan dat de spoed van de “Waking Up” sterk en persistent wordt.

De stem van de intuïtie spreekt duidelijk: nu is het tijd om de “niet relatie” met deze man / vrouw te verbreken. Je bent een sterke onafhankelijke, capabele en begaafde mens.

Verlaat deze regressieve, pathologische “niet relatie”. Kom weer in contact met je ware zelf – de persoon die je moest zijn. Transformeer naar bevrijding door zelfliefde.

Bestudeer de narcistische persoonlijkheid in de diepte.

Je zult leren hoe je ze veel eerder kunt herkennen. Vertrouw ook op je intuïtie. Het spreekt altijd de waarheid. Werk aan je eigen zelfbeheersing, duidelijke grenzen en eis zelfrespect.

Je bent een persoon met veel geschenken en heeft een unieke waarde. Je bent empathisch en elke persoon die je tegenkomt, heeft het geluk dat je de weg bent gepasseerd. Blijf op de minder gereisde weg, degene die leidt naar een hoger bewustzijn en innerlijke vrede.

bevrijding door zelfliefde
Tools voor zelfgenezing!

Oefen zelfzorg.

Eet en slaap goed. Oefen op de manieren die je prettig vindt. Doe een poging om consistent te zijn. Naarmate de dagen vorderen, wees geduldig met jezelf. En begin met kleine stapjes en bouw zo verder op.

Genezing beweegt niet in een rechte lijn. Het is een complex proces. We bereiken plateaus en hebben het gevoel dat we nergens naartoe gaan. Dat is niet waar. Genezing is zichzelf inhalen.

Wees spontaan – lach, zing, dans en wees gek met een vriend. Voel je jezelf opgeheven, lichter en vrijer. Dat stimuleert de vagus nervus.

Zodra je de vrouw of man in je leven als een narcistische persoonlijkheid identificeert, weet dan dat deze persoon niet zal veranderen ondanks alle beloften, intimidaties, geschenken, vermommingen en dramatische uitvoeringen.

Het is aan jou om een beslissing te nemen voor je leven en om je bevrijding door zelfliefde van de narcist te doen.

Dat is wat telt. Je hebt de kennis, kracht en wijsheid om jezelf los te maken van de narcist. Je hebt veel broeders en zusters in de geest die wachten om je overwinningsdans te horen en te zien.

Erken en bezit je wijsheid.

Dit is de sleutel samen met je intuïtie – de aas die je hebt verborgen op de bodem van je spel. Gebruik het nu en voor de rest van je leven. Hoe meer je deze geschenken activeert, hoe krachtiger ze worden.

De narcist is een zwakke lafaard, een vals groots zelf, “vol geluid en woede, niets betekenend.”

Ontwikkel een oefening om de geest stil te houden.

Dit kan elke vorm aannemen die voor je werkt. Elke dag moeite doen. Als je een dag of een week mist, keer dan terug naar je praktijk.

Dit kan formele meditatie zijn, zitten en lopen, elke dag spontaan schrijven, werken met planten in een tuin of een kleine ruimte, schetsen, schilderen, wandelen op een rustige plek, zachte yogabewegingen uitvoeren met de nadruk op ademhaling door de neus die het nerveuze leven kalmeert.

Je bent een waardevol uniek individu.

Volg je eigen pad – vergeet wat ‘de maatschappij’ zegt. Het gaat om de inzichten die je elke dag hebt. Houd vertrouwen met jezelf. Je zult je bevrijden van de narcistische persoonlijkheid.

Je kunt jezelf blijven beheersen. Werk elke dag aan je fysieke, mentale en psychologische gezondheid – het is een prioriteit, vooral als het gaat om het tegengaan van de herhaalde, uitbuitende pogingen van de narcist.

Je verdient dit misbruik niet. Ga voor bevrijding door zelfliefde.

Bevrijd jezelf. Van de geïnternaliseerde waarden van toxische personen en situaties. Vergeef jezelf de fouten die je hebt gemaakt door je overlevingsmechanisme, een copingstrategie die je te lang hebt aangehouden. Je zult je eigen weg vinden. Je energie en emotionele en psychologische gezondheid zullen zijn hersteld als je leert over zelfgenezing en toepast wat haalbaar is op een bepaald moment.

Geef jezelf krediet voor hoe je omgaat met deze zeer moeilijke en soms onmogelijke narcist.

Hoe zorg jij voor jezelf en heb je bevrijding door zelfliefde?

En dan hebben we het niet over heerlijke schoonheidsbehandelingen of nieuwe kleren. Ook hier op de redactie merken we dat we soms meer focus leggen op ‘externe vormen van zelfliefde’. Ook wij hebben onze nodige uurtjes (lees: dááágen) nodig gehad om echt naar binnen te keren en onze schaduwkant onder ogen durven komen. Het vergt een hoop, lef, zelfkennis en verantwoordelijkheid.

Dit is allemaal onderdeel van een veel duurzamere vorm van zelfliefde. Merel Teunis vertelt in Self Love Talk hoe jij langdurig een liefdevolle levensstijl voor jezelf kunt creëren. Self Love Talk is een boek boordevol mooie inzichten, prachtige quotes, simpele praktische tips en openhartige anekdotes over hoe jij meer liefde in jouw leven kunt brengen.

Ben jij klaar voor de puurste vorm van liefde? Je kunt het boek of het e-boek bestellen via bol.com op volgende links boek: 

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

knop voor alle groeitaken
Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma