Armoede van collega’s in de Vlaamse Overheid werken: hoe er mee omgaan!

Het artikel van Annemie over armoede van collega’s die bij de Vlaamse overheid werken en hoe er mee omgaan!

Mensen worden pas mens in verbondenheid. Verbindend werken is ook versterkend en autonomie verhogend. In verbondenheid vindt een mens de kracht om te groeien. Een hulpverlener die een verbintenis kan aangaan met een persoon, die is getekend door een leven in armoede, zal versterkend werken.

Door samen met hem op weg te gaan, kan er vertrouwen groeien in de hulpverlener, in zichzelf, in de buitenwereld. Die verbintenis kan ervoor zorgen dat de persoon in kwestie zich als mens erkend en gerespecteerd voelt.

armoede Vlaamse Overheid
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Dat geeft kracht om de draad weer op te nemen en opnieuw te groeien. Als mensen betekenisvol worden voor anderen en voor de maatschappij, kunnen ze zichzelf ook verder ontwikkelen, meer autonomie verwerven, verantwoordelijkheid opnemen en meer greep krijgen op hun eigen leven en hun omgeving. Krachtgericht werken geeft verbinding en verbinding geeft meer kracht en autonomie. Daarop werken is voor ons het fundament van een hulpverleningsrelatie met mensen in armoede. Dat is waar Bind- kracht voor staat … “

Mag ik even Annemie Declercq voorstellen?

Over partnergeweld in een Vlaams huwelijk.

Het leven rond de armoedegrens!

Proxy recruitment, Puppet Making en vliegende apen.

Trauma en traumazorg in Europa

319 complimenten die maken dat je je goed voelt.

De narcistische vlucht is buitengewoon vervuilend voor het klimaat!

Deel dit artikel met de mensen van wie je houdt en waarvan je weet dat ze zelf geen anderen uitsluiten in je gemeenschappen, zodat zij en hun families ook kunnen ontsnappen aan misbruik.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees