Categorieën
gemeenschapsvorming Nederland België Nederlandstalig Recent

Armoede van collega’s in de Vlaamse Overheid werken: hoe er mee omgaan!

Het artikel van Annemie over armoede van collega’s die bij de Vlaamse overheid werken en hoe er mee omgaan!

Mensen worden pas mens in verbondenheid. Verbindend werken is ook versterkend en autonomie verhogend. In verbondenheid vindt een mens de kracht om te groeien. Een hulpverlener die een verbintenis kan aangaan met een persoon, die is getekend door een leven in armoede, zal versterkend werken.

Door samen met hem op weg te gaan, kan er vertrouwen groeien in de hulpverlener, in zichzelf, in de buitenwereld. Die verbintenis kan ervoor zorgen dat de persoon in kwestie zich als mens erkend en gerespecteerd voelt.

Dat geeft kracht om de draad weer op te nemen en opnieuw te groeien. Als mensen betekenisvol worden voor anderen en voor de maatschappij, kunnen ze zichzelf ook verder ontwikkelen, meer autonomie verwerven, verantwoordelijkheid opnemen en meer greep krijgen op hun eigen leven en hun omgeving. Krachtgericht werken geeft verbinding en verbinding geeft meer kracht en autonomie. Daarop werken is voor ons het fundament van een hulpverleningsrelatie met mensen in armoede. Dat is waar Bind- kracht voor staat … “

Door Annemie Declercq

Annemie behaalde aan de Hogeschool Gent een Bachelor diploma in Orthopedagogie. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie.
Ze werkt al vele jaren om mensen te helpen werk te vinden en te behouden en dit als armoede consulente.
Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren.
Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder, pleegmoeder, en plusmama van 2. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik, ouderverstoting en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe! Reactie annuleren