About narcisme.blog

Kunnen levensechte voorbeelden je helpen om te genezen van narcist(e)isch misbruik?

De materialen en inhoud op deze website zijn alleen bedoeld als algemene informatie.

Ten eerste zijn levensechte voorbeelden van narcisme niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies. Daarbij vervangen ze ook geen diagnose of behandeling. Weliswaar zullen levensechte voorbeelden van narcist(e)isch misbruik helpen bij de herkenning.

Ten slotte komt de hulp ook van het besef dat het gedrag dat het slachtoffer werd aangedaan een narcist(e)isch patroon heeft. Daarenboven gaan ze beseffen dat ze niet de enigen zijn die dat meemaken.

Zodoende, mogen gebruikers van deze website niet vertrouwen op de informatie die wordt verstrekt voor hun eigen gezondheidsbehoeften. Vandaar dat alle specifieke vragen moeten worden voorgelegd aan uw eigen zorgverlener, opdat ik geen psychiater, geen psycholoog of therapeut ben. Mijn pluspunt is echter, ik heb wel ervaring met narcisme. Ik heb ook ervaring met gesprekken met slachtoffers van narcist(e)en.

Degenen onder ons die gevangen zitten in relaties met narcist(e)en herkennen niet altijd wat er gaande is. Als gevolg daarvan, voelen ze zich vaak verbijsterd, verward door het gedrag of interacties met hun narcist(e)en.

Het is niet voldoende om de klinische beschrijvingen en de wetenschappelijke verhandelingen te vinden over aandoeningen en hun symptomen.  Ook de kreten van door angst geteisterde slachtoffers in films brengen daarom geen bewustzijn. Zeker zijn de wetenschappelijke verhandelingen van groot nut.

Soms moeten we voorbeelden- levensechte voorbeelden- van het gedrag van deze mensen vertonen.

Levensechte voorbeelden helpen bij het kunnen internaliseren van de informatie. Levensechte voorbeelden helpen om die informatie te onderscheiden die van toepassing is op ons eigen leven.

narcist(e)en zijn vaak erg goed in de waarheid verbergen. Ze presenteren van een gewijzigde versie van de werkelijkheid aan de niet-ingewijden waarnemer.

U kunt de perfecte familie denken te kennen: ze gaan regelmatig naar de kerk. Altijd is iedereen strak in het pak. Hun kinderen kunnen goede manieren hebben. Ten slotte wonen ze in een prachtig onderhouden huis.

Stel dat je op bezoek gaat. Je vindt een huis waardig om opgenomen te worden in een tijdschrift. Daarenboven zie je er prachtige boeketten bloemen geteeld in de perfect onderhouden serres in de achtertuin op de tafel staan.

Evenwel, wat je niet ziet is hoe de moeder haar kinderen behandelt alsof ze haar bedienden zijn.

Ze kleineert hen. De moeder terroriseert hen. Misschien maakt ze zelfs misbruik van hen. Terwijl zegt hun vader gewoon : “je weet hoe je moeder is -waarom bent u haar aan het tegenwerken ?”

Dit is een narcist(e)isch huishouden. Maar vanaf de buitenkant ziet het er perfect uit. Net als het imago van de narcist(e) perfect moet zijn.

zelfliefde Je hoeft geen hulpverlener voor anderen te zijn tenzij je die bent narcisme.blog

Verhalen over interacties met narcist(e)en laten soms een “aha!” moment toe.

Op dezelfde wijze is een aha moment een openbaring van herkenning, waarbij het raadselachtige gedrag en interacties met de narcist(e) in ons eigen leven plotseling duidelijk worden.

Alleen door het lezen of horen van de beproevingen van anderen kunnen sommigen van ons de resonerende snaar vinden die ons wakker maakt over het narcist(e)ische misbruik in ons eigen leven.

Meestal vind je dan ook informatie of een specifiek kenmerk met daarbij de nodige voorbeelden, en wat je best daar mee doet en niet doet.

Ook vind je een audio, zodat het mogelijk is mijn artikel te beluisteren tijdens een minder aandachtvragende activiteit.

Die verhalen zijn hier te vinden.

Johan Persyn is op Fabook te bereiken.

Disclaimer

Ten slotte kan je beslissingen die je neemt om meer kennis te hebben over narcisme en over jezelf als co-dependent  “accountable” maken bij iemand die je echt vertrouwt.

Versla nu het falen, verwijder negativiteit, krijg beheersing.

Verstil de negatieve zelfspot, stop je innerlijke kritiek: ik ben zo’n idioot, ik zal nooit slagen, ik doe nooit iets goed. Scheid de criticus van jou, ga weg van jouw innerlijke kritiek, gebruik positieve zelfspot terwijl je verder aandacht luistert en kijkt naar de gedachten die creatief opborrelen tot waar je actie onderneemt.

OVER Johan

johanpersyn.com avatarIk ben Johan Persyn, geen psychiater,  geen psycholoog en geen therapeut.

Een out-reacher die hier is om je te helpen onoverwinnelijk te worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!

Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

 

8 geheimen van NLP Klik hier

Echt bruikbare suggesties

Van kwetsuur naar litteken hulpverlening aan kinderen met complex trauma Paperback

auteurs :

Eileen Tang, Nicole Vliegen, Patrick Meurs

Kinderen met complex trauma (ook gehechtheidstrauma of vroeg ontwikkelingstrauma genoemd) worden in de hulpverlening aangemeld omdat ze moeilijk in de omgang zijn.

Hun opvoeders, begeleiders en ouders kunnen een gespecialiseerde handleiding gebruiken om deze kinderen zonder kleerscheuren te helpen opgroeien. Ontwikkelingstaken die bij andere kinderen iets meer ‘vanzelf’ verlopen, of met slechts kleinere hobbels in de weg, zijn voor deze kinderen soms onoverkomelijke struikelblokken of doen de ontwikkeling helemaal vastlopen.

Van kwetsuur naar litteken

Ze krijgen wel eens etiketten als ‘ontwikkelingsgestoord’, ‘gedragsgestoord’, of ‘gehechtheidsgestoord’ opgeplakt. Deze kinderen en hun ouders verdienen een trauma-sensitieve context met veel begrip én professionele kennis. Dit boek wil daartoe bijdragen.

In het boek wordt bekeken hoe moeilijke ervaringen tijdens de eerste levensfase de ontwikkeling van een kind kunnen beïnvloeden, en welke ontwikkeling deze kinderen (vaak adoptie- en pleegkinderen) vervolgens kunnen doormaken. Daarna wordt de lezer meegenomen in de therapieruimte, om er stil te staan bij de processen van verandering en groei die meer constructieve ontwikkelingssporen mogelijk kunnen maken.

René Girard mimesis and theory/ on demystifaction of narcissism

De Mimesis Theorie brengt twintig  essays van Rene Girard op literatuur en literaire theorie samen met zijn klassieke thema’s rond bedrog en verlangen. Ze hebben een onuitwisbare stempel gedrukt op het gebied van literaire en culturele studies.

Verspreid over meer dan vijftig jaar van de kritieke productie biedt deze bloemlezing alleen inzichten in het ontstaan, de ontwikkeling en uitbreiding van de mimetische theorie van Girard’s -een baanbrekende rekening van menselijke interactie en van het ontstaan ​​van culturele vormen.

De essays lopen doorheen het gamma van de westerse literaire cultuur, van Racine en Shakespeare aan de existentialistische geschriften van Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre. De auteurs Who Beïnvloed Girard MOST-hebben-Stendhal, Proust en Dostojevski-ontvangen langdurige behandeling, en de observaties van Girard op het veranderende landschap van literatuurwetenschap zijn opgetekend in een aantal essays .

Daarbij is een deel toegewijd aan de psychoanalyse, formalisme, structuralisme en post-structuralism. Soms overschaduwd zijn werk in de religieuze en culturele antropologie het werk van Girard op het gebied van de literatuurwetenschap. Alle essays in deze bundel ontwikkelen het idee dat de grootste auteurstevens  de grootste studenten van de menselijke natuur zijn. Zo ziijn hun  artistieke intuïties over het algemeen meer doordringend dan de analyse van de filosofen of de sociale wetenschappers. Girard biedt geen literatuurwetenschap.

Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness geluk, veerkracht & intuïtie

‘Werkboek Hooggevoeligheid & Mindfulness’ van Carolina Bont is het langverwachte vervolg op haar eerdere bestsellers over hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit (meer dan 55.000 exemplaren verkocht). Als je hooggevoelig bent, is balans vinden in de hectiek van alledag een extra uitdaging.

Dit werkboek helpt om beter om te gaan met de lastige kanten van hooggevoeligheid én optimaal de sterke kanten ervan te gebruiken.
Door te oefenen met mindfulness zet je gerichte stappen op weg naar meer innerlijke rust. Zo ontstaat er ruimte om meer te vertrouwen op intuïtie en te genieten van het leven. Daarnaast leer je technieken om je weerbaarheid te vergroten. De energie-uitwisselingen met je omgeving worden duidelijker, waardoor er nieuwe levenskracht vrijkomt.

Lezers over eerdere titels:

‘Een goed, helder en bruikbaar boek met zinvolle tips en adviezen. Hier kun ja wat mee als hoogsensitief persoon.’
‘Wat een fantastisch boek! Praktisch, herkenbaar en direct te gebruiken! Dit wordt mijn lijfboek!’
‘Ik heb veel gelezen over dit onderwerp. Maar dit boek onderscheid zich van andere boeken! Erg waardevol! Ben echt enthousiast!

Veerkracht bij kindertrauma Handboek voor hulpverleners
Omarm je emoties vrij van angst voor je gevoelens

Een vervelende ontmoeting met je ouders. Zenuwen voor een auditie. Een vriendin die jou maar eens als eerste moet bellen. De twijfelende reactie van je omgeving op je nieuwe baan. In dit soort situaties zijn we geneigd onze werkelijke gevoelens weg te stoppen.

Wat gebeurt er als je dichter bij je diepere gevoelens komt, zoals verdriet en boosheid? Word je dan zenuwachtig of onrustig? Of bezorgd? Deze emoties zijn afgeleiden van angst, en doordat we bang zijn vluchten we weg. Het contact met onszelf en onze naasten raakt geblokkeerd. Omarm je emoties is de volgende stap van mindfulness.

Het boek helpt je om je angsten te verminderen en met de kracht van je gevoelens je leven in te richten zoals je het zelf echt wilt. Deze emotionele mindfulness biedt een nieuwe aanpak: het zijn niet je gedachten die je leven sturen, maar je gevoelens. Via aandacht voor lichamelijke gewaarwordingen leer je gevoelens bewust toe te laten en ingesleten patronen te doorbreken.

Zo kun je het contact met jezelf en je omgeving herstellen en verbeteren. Het boek bevat verhalen over grote veranderingen: verhalen van mensen die waren vastgelopen in hun leven. Zij voelden zich eenzaam en wanhopig, maar leerden hun angst voor hun emoties te overwinnen en zich echt te verbinden met andere mensen.

Ondersteund door recent neurowetenschappelijk onderzoek legt Ronald J. Frederick in vier heldere stappen uit hoe je kunt genezen van je emotiefobie en een vervuld leven leiden. Zijn methode heeft zich in de praktijk bewezen als een effectieve aanpak. Elk hoofdstuk eindigt met een samenvatting en bevat oefeningen waarmee je aan de slag kunt om je eigen leven en de relaties met de mensen om je heen te verbeteren.

Opvoeding over de grens gehechtheid, trauma en veerkracht

Kinderen groeien op in oneindig veel varianten van leefvormen en culturen, en hebben daarmee doorgaans weinig moeite. Hun aanpassingsvermogen is verbazend groot. Maar er zijn grenzen aan hun veerkracht. Genocidaal geweld, mishandeling in het gezin of structurele verwaarlozing in tehuizen laten diepe sporen na.
Toch weten kinderen ook dergelijke traumatische ervaringen te overleven.

Door een drastische verandering in hun levensomstandigheden zijn ze in staat een verrassende inhaalslag maken. Zonder het belang van genetische verschillen te onderschatten, wordt in dit boek betoogd dat opvoeding uiteindelijk het zwaarste stempel drukt op de ontwikkeling van kinderen.

In Opvoeding over de grens worden culturele variaties maar ook afwijkingen in de opvoeding en gehechtheid besproken, en wordt aangetoond dat het gezin in welke vorm dan ook de onvermijdelijke plek is voor opvoeding en herstel. Dit boek presenteert daarmee een beknopte psychopathologie van de opvoeding.

Veerkracht
Aan de slag met positieve psychologie meer veerkracht en zelfvertrouwen voor leerlingen van 10 tot 15 jaar
Mentaal Kapitaal (E-boek – ePub formaat) EBOOK Versterk je mentale veerkracht en vermijd burn-out

Soofos

Advertisements

Dank je om creatief te zijn in uw reactie!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.