Over narcisme.blog : Website over het omgaan met narcisme.

+ 720 teksten voor grondig inzicht rond narcisme & zelfliefde.

+ Messenger contact om klaarheid te krijgen.

+ audio en pdf van teksten voor het grondig bekijken en beluisteren wanneer je wilt.

+ selectie van boeken om uw verder te verdiepen.

+ supportgroep voor contacten te leggen en reacties.

Kunnen levensechte voorbeelden je helpen om te genezen van narcistisch misbruik?

De materialen en inhoud op deze website zijn alleen bedoeld als algemene informatie.

Ten eerste zijn levensechte voorbeelden van narcisme niet bedoeld als vervanging voor professioneel advies. 

Daarbij vervangen ze ook geen diagnose of behandeling. Natuurlijk zullen levensechte voorbeelden van narcistisch misbruik helpen bij de herkenning.

Ten slotte komt de hulp ook van het besef dat het gedrag dat het slachtoffer werd aangedaan een narcistisch patroon heeft. Verder gaan ze beseffen dat ze niet de enigen zijn die dat meemaken.

Zo, mogen gebruikers van deze website niet vertrouwen op de informatie die wordt verstrekt voor hun eigen gezondheidsbehoeften. Vandaar dat alle specifieke vragen moeten worden voorgelegd aan uw eigen zorgverlener, omdat ik geen psychiater, geen psycholoog of therapeut ben.

Mijn pluspunt is echter, ik heb wel ervaring met narcisme. Ik heb ook ervaring met gesprekken met slachtoffers van narcisten.

Degenen onder ons die gevangen zitten in relaties met narcisten herkennen niet altijd wat er gaande is. Als gevolg daarvan, voelen ze zich vaak verbijsterdverward door het gedrag of interacties met hun narcisten.

Het is niet voldoende om de klinische beschrijvingen en de wetenschappelijke verhandelingen te vinden over aandoeningen en hun symptomen.  Ook de kreten van door angst geteisterde slachtoffers in films brengen daarom geen bewustzijn. Zeker zijn de wetenschappelijke verhandelingen van groot nut.

Soms moeten we voorbeelden- levensechte voorbeelden- van het gedrag van deze mensen vertonen.

Levensechte voorbeelden helpen bij het kunnen internaliseren van de informatie. Levensechte voorbeelden helpen om die informatie te onderscheiden die van toepassing is op ons eigen leven.

Narcisten zijn vaak erg goed in de waarheid verbergen. Ze presenteren van een gewijzigde versie van de werkelijkheid aan de niet-ingewijde waarnemer.

De perfecte familie.

U kunt de perfecte familie denken te kennen: ze gaan regelmatig naar de kerk. Altijd is iedereen strak in het pak. Hun kinderen kunnen goede manieren hebben. Ten slotte wonen ze in een prachtig onderhouden huis.

Stel dat je op bezoek gaat. Je vindt een huis waardig om opgenomen te worden in een tijdschrift. Behalve dat zie je er prachtige boeketten bloemen geteeld in de perfect onderhouden serres in de achtertuin op de tafel staan.

Echter, wat je niet ziet, is hoe de moeder haar kinderen behandelt alsof ze haar bedienden zijn.

Ze kleineert hen. De moeder terroriseert hen. Misschien maakt ze zelfs misbruik van hen. Terwijl zegt hun vader gewoon: “je weet hoe je moeder is dan waarom bent u haar aan het tegenwerken?”

Dit is een narcistisch huishouden. Maar vanaf de buitenkant ziet het er perfect uit. Net als het imago van de narcist perfect moet zijn.

Verhalen over interacties met narcisten laten soms een “aha!” moment toe.

Op dezelfde wijze is een aha moment een openbaring van herkenning, waarbij het raadselachtige gedrag en interacties met de narcist in ons eigen leven plotseling duidelijk worden.

Alleen door het lezen of horen van de beproevingen van anderen kunnen sommigen van ons de resonerende snaar vinden die ons wakker maakt over het narcistische misbruik in ons eigen leven.

Meestal vind je dan ook informatie of een specifiek kenmerk met daarbij de nodige voorbeelden, en wat je best daar mee doet en niet doet.

Ook vind je een audio en video zodat het mogelijk is mijn artikel te beluisteren tijdens een minder aandacht vragende activiteit.

Die verhalen zijn hier te vinden.

Johan Persyn is op Facebook te bereiken.

Disclaimer.

Ten slotte kan je beslissingen die je neemt om meer kennis te hebben over narcisme en over jezelf als co-dependent  “accountable” maken bij iemand die je echt vertrouwt.

Versla nu het falen, verwijder negativiteit, krijg beheersing.

Verstil de negatieve zelfspotstop je innerlijke kritiek: ik ben zo’n idioot, ik zal nooit slagen, ik doe nooit iets goed. Scheid de criticus van jou, ga weg van jouw innerlijke kritiek, gebruik positieve zelfspot terwijl je verder aandacht luistert en kijkt naar de gedachten die creatief opborrelen tot waar je actie onderneemt.

 

We zijn out-reachers die hier zijn om je te helpen onoverwinnelijk te worden en je interne BS en blokkades te overwinnen, zodat je een ongelooflijk geweldig leven kunt maken!Ik schrijf  over persoonlijke ontwikkeling, manifesteren & meer voor slachtoffers van narcisme.

Liefs xx

Johan en Annemie Persyn Declercq

Echt bruikbare suggesties.

Ik ben hier om je te helpen als er een goede fit is tussen ons twee.

Het is het verschil tussen mij, ik, ik, ik en ik ben volledig op jou gericht.

Dat is een totale verschuiving in energie. Bovendien is het 100 duizend keer aantrekkelijker. Bovendien is het die mooie kracht die een gesprek leuk maakt, gemakkelijk en weinig stress veroorzaakt tussen ons, want het enige dat je doet, is aandacht geven aan de andere persoon.

Dat is een behoorlijke communicatievaardigheid als je die kunt toepassen in je toekomstige relaties. En een reusachtig verschil met hoe de narcist communiceert.

Dat is het voordeel denk ik…  als je echt in het nu bent. Waar ik je naartoe breng.

Als Je terug leeft in het moment, en dat kan jou en iedereen het beste van alles brengen.

Iets wat ik wil aangeven. Je kunt een verschuiving maken, en binnen een korte periode heb je duidelijkheid en onderneem je waarschijnlijk actie.

Dat is het soort ding dat je kunt hebben als je terugkoppeling krijgt.

Waar een digitale outreach van pas komt, is voor terugkoppeling, toch? Waar een coach voor is, is voor terugkoppeling? Terugkoppeling in wat je goed doet, wat je in real time verkeerd doet. Het is hoe we verbinding kunnen maken.

Dat is hoe je zal veranderen. Dat leer je niet van een narcist maar dat is hoe goede communicatie verloopt, niet dwingend maar zachtaardig, niet idealiserend, niet beledigend, niet wanhopig, niet zweverig.

Op dit moment zullen we je helpen te veranderen van obsessie met de narcist naar het begin van zelfliefde. We zullen je wat terugkoppeling geven. We geven je wat terugkoppeling over je leven en helpen je om op het volgende niveau te komen als je wilt een gesprek hebben.

Daarnaast als je elke dag 15 min leest op mijn blog wil je je bewustzijn versterken van wat de context en het interpersoonlijke dat verkeerd loopt met een vermoedelijke narcist en zijn partner(s) is.

Als je naar de zijbalk kijkt, is er een plek om je beste e-mail te plaatsen. We willen je goede informatie geven die je gaat helpen je leven op een nieuwe manier op te bouwen, toch?

Alleen al het nemen van deze ene doorbraak van gewoon loslaten van je dwangmatige behoefte aan een relatie zal je meer geluk brengen dan je je kunt voorstellen als je de dingen op de juiste manier doet.

Dus, op dit moment, kijk naar de rechter zijkant, zet je beste e-mail erin. Klik op de knop met de tekst Schrijf me in‘ en we zullen van je misschien ook op Facebook horen omdat we je elke dag waarde gaan aanbieden en je leven helpen veranderen.

Download ook de audio van deze tekst om alles goed te laten inzinken zodat je net als anderen resultaat bereikt.

Je kunt onze MP3 steeds opnieuw beluisteren om de boodschap van dit artikel te versterken. Ik kijk ernaar uit je weer te zien.

PS Schrijf hier in voor de nieuwsbrief en krijg het gratis 21-daagse programma: Leren leven met narcisme. Bekijk hier het nieuwe herstelprogramma van Melanie Tonia Evans.

 

Bruikbare suggestie

van kwetsuur naar litteken
Van kwetsuur naar litteken aan kinderen met complex trauma. Paperback.

 

Deel uw gedachten met ons om waarde toe te voegen.