Zelfgenezing van narcistisch misbruik: bedenkingen deel 2

Zelfgenezing van narcistisch misbruik: bedenkingen deel 2

Als je open staat om meer te leren over narcisme en zelfgenezing van misbruik:

Je moet je gewoonten inventariseren om ze te veranderen.

o, waar gaat inventariseren van zelfgenezing van misbruik? 

Inventarisatie gaat over bewustzijn en verantwoordelijkheid. Het gaat over het erkennen van gewoonten die je niet dienen en je alleen maar pijn doen.

Inventarisatie gaat over een oproep tot actie, om te groeien, om te evolueren.

De gewoonten die we inventariseren, moeten goede gewoonten zijn die een verandering van richting waard zijn.

Het is door te herkennen waar we zijn op onze eigen reis. Dat helpt ons de inventaris op te stellen over wat voor ons werkt en wat ons tegenwerkt.
Inventariseren van je gewoontes gaat over beter willen doen en de nodige stappen ondernemen om * beter te doen * voor jezelf, voor je geluk en voor je waarde en niet die van de narcist.

Wat ga jij nu doen?

Jagen op wat goed voelt tijdens het rennen van wat pijn doet of schaamte veroorzaakt, is hoe een traumaband versterkt wordt en hoe de cyclus doorgaat.

Ken de tekenen:
een gevoel van schuld bij hen.
Proberen ze te “repareren” of “redden”
behoeften opgeven
verzinnen voor hen
proberen steeds harder om ze te
“achtervolgen” voor goedkeuring
Veel “hoeden” te dragen
Willen dat ze je “redden”

En weet dat je zoveel meer waard bent, zoveel beter !! De uitdaging is het loskomen van de intermitterende wapening! Als het goed is, is het geweldig.

Dan wordt het zuur en we houden vast aan de opleving als het weer goed wordt, toch? Helaas is dit het patroon van codependentie!

Dit is wat het zo moeilijk maakt om los te breken.

Maar doe een paar stappen terug. Als je de dingen vanuit een ander perspectief bekijkt, verschijnen de rode vlaggen en waarschuwingsborden meer en meer.

En met elke stap die je zet, versterk je jezelf, je begint te zien dat je gezonder verdient.
Hoe gaat het met jou?

Verder gaan met je leven gaat niet over het vinden van een nieuwe relatie. Het gaat erom jezelf te vinden. Als je net als velen van ons daar bent, is je verteld om “verder te gaan” na een toxische breakup, waarbij je jezelf en je relatie als vervangbaar beschouwt.

Je vertellen dat je ‘verder moest gaan’, spaarde waarschijnlijk hun eigen ego, want als het een giftige breuk was, was het ook een giftige relatie. Als een relatie eindigt, is tijd je beste vriend.

Tijd

Tijd alleen. Tijd om je te concentreren op waarom je betrokken raakte bij een ongezonde situatie. Tijd alleen om erachter te komen wat je doelen, je verleden en heden zijn, zodat je het niet zult herhalen in je volgende relatie.

Tijd is je beste vriend omdat je jezelf leert kennen, en de delen van jezelf die onder het tapijt zijn geduwd of vermeden … je kunt geen tijd alleen hebben om dingen uit te zoeken als je ‘verder gaat’ in een gekke haast. 

Wanneer je een partner, een vriend of zelfs een giftige familiedynamiek tegenkomt die je vertelt om verder te gaan of ze te vergeten, komt dat vaak omdat ze geen verantwoording hoeven af ​​te leggen voor de pijn die ze je kunnen hebben veroorzaakt en ‘verder gaan’ is de gemakkelijke route voor hen.

Dit komt neer op zelfsabotage en zelfvernietigend gedrag, slechte keuzes en herhaalde cycli.

Ze worden niet voor niets cycli genoemd. Als ze “doorgaan”, kijken ze niet naar binnen of werken ze niet aan zichzelf; ze zijn aan de running en jagen om iets te verdoven. Tragisch, zeker.  Blijf focussen op * jij * en kijk hoe je begint te groeien in je leven. 

Hoe moeilijk is het voor jou?

Het is niet de kracht van het doel, maar de kracht van de persoon erachter die het resultaat beheerst. Doelen zullen er altijd anders uitzien, afhankelijk van levensstijl, aanpassingsvermogen, persoonlijke investering en persoonlijke richting.

Het identificeren van uw persoonlijke groeidoelstellingen is het halve proces, ze moeten ook haalbaar en meetbaar zijn en persoonlijk voor uw leven en reis. Doelen stellen is een geweldige manier om jezelf positief uit te dagen, jezelf te bekrachtigen en een niveau hoger te komen in je persoonlijke ontwikkeling en in je leven.
De kracht die je in je hebt, helpt je doelen van vooruitgang naar beheersing te brengen.

Dit spreekt waarheid voor gewoonten die je niet helpen, eenzijdige relaties, zelfvernietigende overtuigingen, giftige agenda’s of iets wat je ervan weerhoudt jezelf te bekrachtigen of je eigenwaarde te erkennen.

De achteruitkijkspiegel herinnert ons eraan dat dit het verleden is. Blijf gefocust om zowel de pijn te verlichten van de trauma’s in het verleden, als je doelen te bereiken voor de persoon die je echt bent in de toekomst.

Werken relaties met narcisten ooit?

Het ding om te begrijpen is dat wanneer je een relatie met een narcist aangaat, je meteen verschillende agenda’s hebt. De narcist is op zoek naar narcistische voorraad, jij zoekt naar liefde.

De narcist zoekt controle terwijl je op zoek bent naar wederzijds respect. Je bent vanaf het begin op verschillende pagina’s in jullie zogenaamde verhaal, je wilt compleet andere dingen. Het probleem is dat ze liegen over hun agenda, ze laten je denken dat ze dezelfde dingen willen als jij. Een gezonde relatie is er een waarin de twee betrokkenen samen in hun behoeften voorzien.

Dit komt zelfs niet in de buurt van wat een narcist aankan.

Je moet alle dromen begrijpen die ze je hebben verkocht, het waren slechts illusies. Ze spiegelden jezelf terug. Ze waren nooit die persoon waarmee je mocht een relatie beginnen. 

Immers de dynamiek van een relatie met een narcist komt voort uit illusie en niet uit realiteit. Zoek op “narcisme.blog taak” om aan je herstel te werken, deel en geef het je visie.

Er zijn narcisten die precies weten wat ze doen, ze plannen zelfs de boosaardigheid die ze mensen zullen toebrengen. Er zijn echter ook enkele narcisten die absoluut in hun eigen maskers geloven.

Ze denken eigenlijk dat ze de slachtoffers zijn.

Het maakt niet uit hoeveel schade ze in het leven van een persoon hebben aangericht, het enige waarvan ze zich bewust zijn, is hun eigen pijn.

De truc is om jezelf af te stemmen op wat is, niet op wat was. Blijf in het heden. Er is een verschil tussen ‘leven in het moment’ en ‘in het heden blijven’. Met leven in het moment is gebaseerd op onmiddellijke bevrediging, impuls en spijt.

Door in het heden te blijven, is het gebaseerd op gezonde keuzes, herkennen wat je helpt en negeren negativiteit en disfunctionele gewoonten uit je leven.
Wat is – is ervoor kiezen om in het heden te blijven.
Wat was – leeft in het moment.

Wat je consequent doet, is wat je leven vormt.

Zorg ervoor dat je keuzes je in een positieve richting vormen.

Ze worden niet voor niets patronen genoemd.
Consistentie is de sleutel, zolang er consequent wordt gewerkt aan een gezonde gewoonte of een positief patroon.
Gewoonten worden al vroeg in het leven aangeleerd en worden na verloop van tijd versterkt.

Als een kind ontdekt dat hun enige gevoel voor validatie voortkomt uit het achtervolgen van emotioneel niet-beschikbare familieleden, kan die gewoonte doorgaan in de volwassenheid die zich nu herhaalt in giftige intieme relaties.

Of, aan de andere kant, kinderen die grenzen en eigenwaarde hebben geleerd, kunnen opgroeien door deze gezonde gewoonten voort te zetten in hun volwassen relaties.

Het is nooit te laat om jezelf te herstellen en je waarde en waarde te leren kennen.

Het is nooit te laat om gewoonten te doorbreken die zijn geleerd om te overleven, maar die niet werken voor je bloei.

Zelfgenezing is een vorm van kunst. Het vergt oefening. Er is geduld voor nodig. Er is doorzettingsvermogen voor nodig. Blijven gaan. Je kunt dit.

Wat is verdriet?

rouwen zijn de emotionele, fysieke en mentale reacties die je ervaart bij een traumatische gebeurtenis of een persoonlijk verlies.

Geen twee mensen ervaren het hetzelfde, maar er zijn een paar belangrijke dingen die het vermelden waard zijn:
genezing begint met acceptatie
Je reis is uniek voor jou
Er is geen tijdlijn met verdriet
Afleidingen verdoven het rouwproces

Wat is trauma?

Trauma is een gebeurtenis, of herhaalde gebeurtenissen die (trigger) verdriet veroorzaken. Het kan een op zichzelf staande gebeurtenis zijn zoals een natuurramp of een doorlopend iets als een narcistische relatie.

Trauma’s in de kindertijd vormen vaak het toneel voor de rollen die op volwassen leeftijd worden gespeeld en de hoeden die worden gedragen.

Kinderen die hun waarde niet hebben geleerd, zullen op zoek gaan naar giftige relaties of situaties op volwassen leeftijd, in de overtuiging dat dat alles is wat ze waard zijn … en een cyclus gaat verder.

PTSD en cPTSD zijn veel voorkomende ervaringen en symptomen als gevolg van een traumatische gebeurtenis of verlies.

Genezing van de effecten van PTSD of cPTSD kan traag en pijnlijk zijn. Maar je bent niet de enige. Blijf volhouden. Blijf gaan.

Blijf vechten voor het goede gevecht.

Als het je afleidt van vooruitgang, leidt het je af van vrede.

Ik schrijf vaak over afleidingen. Afleidingen houden zich niet bezig met je doelen, je voortgang of waar je naartoe gaat. Ze willen je afleiden en je in een lus houden.

Alles wat je van je pad afleidt of je afleidt van je grootheid is een * afleiding *. Het kan een giftige partner zijn die je heeft weggegooid wanneer je ze het meest nodig had; het kan een werkomgeving zijn die uw moreel verlaagt of waardoor u zich niet gewaardeerd voelt; het kan een slechte gewoonte zijn die zijn welkom te lang heeft overschreden …
Als het je afleidt van je persoonlijke ontwikkeling en empowerment, hoort het niet in je leven thuis.

Zoek op “narcisme.blog Taak” als je wil herstellen van misbruik en deel en geef het je visie.

Wie is er een narcistische psychopaat in je buurt?

Elke negatieve eigenschap die de narcist bezit, zal hij proberen op je te projecteren. Het is zielig en het is eenvoudig. Zelfs als de narcist deze projectie & gaslighting slingert en zijn stortvloed van narcistische woede op je loslaat, zal hij tegelijkertijd beweren dat het allemaal om “alleen positieve vibes” gaat.

De narcist beweert dat hij “resoneert vanuit een vibratie van liefde” Serieus, lach gewoon in het gezicht van de clown – figuurlijk en op afstand. De narcist maakte een stomp boven zijn gewicht door zelfs met je te praten.

Hij wist dat hij de hele tijd boven zijn gewicht stompte. Kent u het? . . . Heeft de narcist bizarre beschuldigingen over jou gemaakt die eigenlijk van toepassing zijn op zijn eigen? Negeer de leugens en keer ze terug naar de afzender.

Wil je terug naar de gouden periode van de fase van liefdesbombardementen door een narcist?

Je vangt er een glimp van op tijdens de stofzuigpogingen van de narcist, maar je zult al snel ontdekken dat het allemaal gewoon meer leugens zijn.

Er is zeker een stukje van de persoon die je vroeger diep van binnen kende, wachtend om geliefd en begrepen te worden. ⁣ Maar de waarheid is dat narcisten dezelfde nepspiegeling gebruiken als sekteleiders en gladde autoverkopers om een ​​gevoel van verstandhouding te faken en kameraadschap met hun doelwitten. ⁣ ⁣

Dus wat dat betekent, is dat de narcist niet echt dezelfde voorkeuren, antipathieën, dromen of verlangens heeft die je hebt naast de oppervlakkige dingen zoals pizza-toppings en favoriete restaurants. ⁣

Ze delen zeker niet dezelfde diepe, zorgzame persoonlijkheid die je hebt.⁣ ⁣

Je kunt de rest van je leven wachten tot ze teruggaan naar de persoon die je dacht dat ze waren, maar het zal allemaal tevergeefs zijn. ⁣ ⁣

Ze kennen de woorden, maar niet de muziek. Daarom krijg je alleen maar willekeurige woorden die volgens hen aan je hart zullen trekken, maar er zal absoluut geen gevoel achter zitten.

Ze zullen de woorden spreken die je wilt horen en wanneer ze je  terug hebben in hun web, zullen ze teruggaan om je te ontdoen van je levensessentie. ⁣ ⁣

Narcisten zullen nooit stoppen je te misbruiken omdat hun misbruik de strategie is hoe ze aanbod van je krijgen.

Hun misbruik is hoe ze je verslaafd houden. En dat is alles wat ze echt willen om de voordelen te verkrijgen wanneer ze dat willen. ⁣

Verwacht niet meer van de narcist, want dat krijgt u nooit van hen. Nooit. ⁣ ⁣Als je er klaar voor bent om niet langer een niet-gewaardeerde bevoorradingsbron te zijn en klaar om je leven terug te eisen, doe dan de taken die je vindt met de zoekfunctie hier op narcisme.blog. ⁣

Support

Te veel mooie, liefdevolle mensen geloven dat zij en de narcist zielsverwanten of spirituele tweelingen zijn. Ze geloven dat de narcist gewoon toegeeft aan de “vermijdingsdynamiek”  en dat hij of zij terug tot zijn of haar positieven zal komen en vroeg of laat terugkeren naar de relatie.  
⁣⁠
En zij zullen jaren wachten om dit te laten gebeuren. Zij zullen onnoemelijk veel en gruwelijk misbruik verdragen.  
Begrijp alsjeblieft dat een “soulmate” je niet zal verraden, je in de rug zal steken, je pathologische leugens zal vertellen, of het hun plicht zal maken om je hun liefde voor jou onwaardig te laten voelen. Dat doen alleen sadistische manipulatoren.⁣⁠ Dat zijn ze, geen zielsverwanten.
⁣⁠
Veel schrijvers over narcisme  romantiseren emotioneel misbruik en noemen het ‘spirituele lessen’ en ‘evolutie’.⁣⁠
⁣⁠
Dit is een van de ergste vormen van gaslighting.⁣⁠


De waarheid is, een verblijf in een relatie met een persoon die emotioneel misbruik maakt van jou en herhaaldelijk zijn beloftes breekt kan verlammende niveaus van chronische depressie veroorzaken als gevolg van herhaalde emotionele trauma’s. De verbale en andere vernederingen verergeren onze beperkende overtuigingen over onszelf.

Hippocampus

Nog alarmerender is dat herhaalde emotionele verwondingen de hippocampus in de hersenen doet krimpen, die verantwoordelijk is voor het geheugen en het leren, terwijl de uitbreiding van de amygdala, waarin de primitieve emoties zoals angst, verdriet, schuld, afgunst, en schaamte huizen groter wordt.⁣⁠
Kortom, jij wordt gewoonlijk gekaapt door jouw bevriezingsreactie, niet in staat rationele gedachten of reacties te vormen.

Ik liet mensen los die ik voor altijd wilde houden.

Voor mij is dat mijn grootste kracht geworden als je me kent, je weet dat mijn hart groot is en mijn liefde onvoorwaardelijk.
Als ik je liet gaan, was dat om redenen die geen uitleg behoeven, behalve ik niet. Jij was het.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

narcistisch misbruik herstelprogramma

Geplaatst

in

door

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees