Zelfgenezers: context hersenen, tips, tools en methoden. Deel 3

Zelfgenezers: context hersenen, tips, tools en methoden. Deel 3

We brengen het grootste deel van onze tijd door in ons sympathische zenuwstelsel (vechten of vluchten).

Maar we hebben een ander zenuwstelsel verbonden met onze hersenen dat het parasympathische systeem wordt genoemd dat vooral de rust en de vertering regelt. Het sympathische zenuwstelsel laat de meeste mensen zwemmen in cortisol.

Ademwerk is een snelle activering van het parasympathische zenuwstelsel, dat de cortisolspiegel verlaagt. Ademwerk stimuleert ook de nervus vagus die een bericht naar de hersenen stuurt om te ontspannen.

De toename van zuurstof naar de hersenen zorgt voor een euforisch gevoel. Het vermindert angstgevoelens en spoelt het lymfestelsel door. Het voelt ook geweldig. Op dagen dat ik moe ben, of als ik ademhaal, krijg ik een energie die ik niet echt kan beschrijven.
Je kunt weken zonder eten en dagen zonder water.

Maar niet meer dan een paar minuten zonder adem. Leren om toegang te krijgen tot en te werken met je ademhaling is een krachtig hulpmiddel om de geest en het lichaam te verbinden en je interne wereld te beheersen om beter te bestaan ​​in je externe wereld.
Mijn toekomstige fantasie houdt in dat ademwerk ‘normaal’ is in kantoren, scholen, sportscholen en openbare parken.

hersenen
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma!

Ademwerk Hoe doe je dat?

Diep ademhalen uit de buik.
Houd je adem 5 seconden vast.
Laat natuurlijk los.
Herhaal 5-10 keer.
Het is normaal dat je zich in het begin duizelig voelt. Dit zijn gewoon je cellen die zich aanpassen aan de zuurstof.
Gelukkig ademen!

Het is interessant hoe ons verleden ons naar het heden brengt.

Mijn moeder kreeg me als laatste in haar leven (36). Ik kan me niet herinneren dat ze zich ‘goed’ voelde. Ze had het moeilijk met mij omdat ik haar deed herinneren aan haar eerst geboren zoon. Haar chronische emotionele pijn was constant in mijn leven. Een paar jaar nadat ze mij had gekregen, begon ze met pijnstillers. Daar ging ze me door tot het einde.

Tijd doorbrengen met mijn moeder betekende haar bezoeken in bed of op een bank. Ze is bij talloze doktoren geweest en ontzettend grote hoeveelheid medicatie genomen. Bijna wekelijks kwam de dokter langs. Ook heeft zij een aantal operaties ondergaan. Niets “werkte”.
Moest ik geloven dat er een oppervlakkig probleem is dat snel kon worden opgelost? Ik begreep haar keuzes, dieet, gewoonten, gedachten en overtuigingen als de pijn in haar gewrichten en de depressie in haar geest.

Terwijl ik leer en evolueer, realiseer ik me dat de meest bekrachtigende plek voor de menselijke geest is te begrijpen dat jij de co-schepper bent van je gezondheid. Geen passieve deelnemer. Door mezelf te genezen en anderen te begeleiden die hetzelfde doen, eer ik mijn moeder die me hier vandaag heeft gebracht.

Ken je “Grain Brain” door dr. David Perlmutter hier meer info.

Wat is de reden dat je op zoek bent op “narcisme.blog”? Laat het ons weten in de commentaren.

Het is grappig, de samenleving beloont het idee van controleproblemen als positief.

We hebben controleproblemen in verband gebracht met ‘het samen hebben’ of ‘weten wat we willen’. In werkelijkheid zijn controleproblemen een diep teken dat je jezelf niet vertrouwt.

Controle is een illusie. Als je merkt dat je ernaar zoekt, komt dat meestal omdat je bang bent om door een situatie te navigeren waarin je je niet op je gemak voelt.
Beheersende neigingen hebben de zenuwbanen van de hersenen bedraad om de omgeving te scannen om altijd iets ‘te doen’. Meestal lijkt dit op het onvermogen om stil te zitten. Het kost moeite om de hersenbanen opnieuw te bedraden om geen controle als beloning te zoeken.

Als je deze patronen identificeert en ze voldoende doorwerkt om een uitkomst te accepteren die je niet had gepland, kunnen deze paden in de loop van de tijd langzaam veranderen. Heb jij controleproblemen?

Ik geloof dat glutengevoeligheid de oorzaak is van veel van wat we ‘psychische aandoeningen’ noemen.

De meeste mensen zijn op de hoogte van coeliakie, maar de waarheid is dat ongeveer 75% van de mensen een immuunrespons heeft op gluten. Dit betekent dat je het kunt eten, er geen (of in ieder geval subtiele) reacties op hebt en je immuunsysteem is aangetast.

Als reactie op dit effect treedt een ontsteking op. Ontsteking is eigenlijk een nuttige reactie voor het lichaam om de schade te ‘herstellen’. Het probleem is bij het standaard dieet van pasta, koekjes en sandwiches dat deze ontsteking chronisch wordt.

Het cytokinemodel (dat de toekomst zal zijn voor het behandelen van alle psychiatrische problemen) heeft onomstotelijk een verband gelegd tussen talloze symptomen van psychische aandoeningen en ontstekingen.

Gluten is voor bijna iedereen een inflammatoire trigger.

Een andere belangrijke reden om gluten uit uw dieet te schrappen, is het unieke vermogen om door de bloed-hersenbarrière te komen en ‘lekkende hersenen’ te veroorzaken.

Ik herinner me dat toen ik besloot om gluten te dumpen, het behoorlijk schokkend was om te zien dat er gewoon veel van in mijn voeding zat. Het is geen verrassing dat zoveel mensen worstelen met psychische problemen. Na een paar maanden glutenvrij te zijn geweest, merkte ik dat mijn geest helderder en scherper aanvoelde. Heeft iemand anders de mentale effecten van gluten opgemerkt?

Ademt u correct?

Hoe je ademt heeft invloed op jouw immuunsysteem, stresshormonen, jouw hersenen en alle belangrijke organen. Velen van ons doen wat ik stress-ademhaling noem, wat oppervlakkig ademen vanuit de borst is.

Dit geeft aan de hersenen aan dat je zich in een stressvolle situatie bevindt. Je geeft de bijnieren een signaal om cortisol vrij te maken. Correct ademen zal de hersenen rustig maken en je uit de strijd of de vluchtreactie halen.
Een goed moment om dit te doen is voor het slapengaan. Leg een hand op je buik en een hand op je hart. Haal diep adem en kijk welke hand opstijgt. Als de hand over je hart omhoog komt, oefen dan het ademen vanuit je buik. Met voldoende oefening verander je daadwerkelijk je ademhalingspatroon.
Doe dit elke avond 5 minuten voordat je naar bed gaat. Je zult een verschil merken in de manier waarop uw lichaam stress verwerkt.
Adem voor je hersenen

Gezonde darmen, gezonde geest

Probeer gefermenteerde groenten zoals zuurkool, kefir, oesters of een probioticum om meer gezonde bacteriën in de darmen te krijgen. Hoe houd je je darmen gezond?

Vóór de leeftijd van 7 bevinden de hersenen van een kind zich in een theta-toestand.

Dezelfde toestand die wordt gebruikt bij hypnose. Een kind haalt alles uit zijn omgeving. Het schrijft in zijn hoofd een programma om te ‘zijn’ in de wereld. Het programma is geschreven door zorgverleners (meestal ouders) zonder dat het kind zelf kan kiezen of deze overtuigingen er moeten zijn.

Het onderbewustzijn is volledig gevormd op de leeftijd van 7. Het volgt de meeste volwassenen een leven lang.

Zelfs als je ouders ondersteunend waren, heb je waarschijnlijk een aantal (of veel) beperkende overtuigingen of emotionele blokkades uit je kindertijd. Het opwindende is dat je je onderbewustzijn opnieuw kunt programmeren met overtuigingen als je dat wilt.

90% + van uw tijd wordt doorgebracht in het gebruikelijke onderbewustzijn, dus werken aan programmeren is een echte game-wisselaar. Begrijp dat het programmeren jaren duurde, dus toegewijd dagelijks werk is vereist om de paden van de hersenen te veranderen.

Hier zijn enkele manieren om te beginnen:

Meditatie.

Meditatie geeft je de zeldzame kans om je eigen gedachten te observeren in plaats van erop te reageren. Het is een goed idee om een ​​dagboek bij de hand te hebben op de plek waar je mediteert, zodat je alle gedachten kunt opschrijven die je kunt blijven observeren. Dit zal je een deel van je onderbewuste gedachtenprogrammering laten zien en je waardevolle feedback geven.

Bevestigingen.

Veel mensen denken dat affirmaties ‘niet werken’, maar in werkelijkheid zijn ze een krachtig hulpmiddel.

Om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn, moet je zich concentreren op de woorden die je zegt. Je kunt vervolgens deze gedachten in het lichaam VOELEN. Bijvoorbeeld: “Ik ben zelfverzekerd” als een bevestiging zou inhouden dat je deze uitspraak tegen jezelf zegt. Stel je dan voor hoe vertrouwen VOELT in het lichaam. Je zult merken dat het lichaam direct reageert op gedachten.

Binaurale beats.

Binaurale beats zijn laagfrequente geluiden die hersengolven beïnvloeden en een veranderd bewustzijn creëren. Deze vind je op YouTube. Door deze samen met meditatie en affirmaties te gebruiken, worden ze de tools nog krachtiger. Het is het beste om deze voor het slapengaan te doen als de hersengolven minder actief zijn.

Bijnierinsufficiëntie is een hersenprobleem

De hypothalamus-hypofyse-bijnieras (HPA) is hoe de hypothalamus een stresssignaal naar de bijnieren stuurt door cortisol vrij te geven.
Boven de nieren bevinden zich twee klieren, de bijnieren, die cortisol afgeven als ze gestrest zijn. Bijniervermoeidheid is wanneer deze klieren te veel gestrest raken en te veel cortisol produceren. Symptomen zijn onder meer angst, donkere kringen onder de ogen, duizeligheid, spierzwakte, verlies van eetlust en buiten adem raken door trappen op te lopen.

De meeste mensen willen de bijnieren fixeren zn ondersteunen, maar de bijnieren geven alleen cortisol af als de hypothalamus dit via de HPA aangeeft.

Om de bijnieren te herstellen, moet je voedingsstoffen leveren aan de rustige en overbelaste hersenen. Een dieet met veel in vet oplosbare vitamines en weinig complexe koolhydraten zal de hersenen genezen en je uit een constante staat van vechten of vluchten halen.
Heeft iemand last van bijnierinsufficiëntie?

De belangrijkste relatie in je leven is niet die met je ouders, kinderen of je partner.

Het is de relatie tussen jou en je gedachten.

Observeer. Elke dag
Ik heb geleerd mijn emoties te observeren.
Ik verbind me dagelijks aan 5 minuten meditatie.
Mijn voornaamste zorg is het beheersen van mijn eigen emoties.
Ik waardeer en geef prioriteit aan tijd alleen zonder afleiding.

Intervaltraining met hoge intensiteit (HIIT) heeft de meeste invloed op de gezondheid van de hersenen.

Dus wat is HIIT? Het zijn korte uitbarstingen van intensieve training, zoals sprinten op 90-100% van je maximale vermogen. Dit kan 30 seconden tot 1-2 minuten zijn. Met een korte pauze herhaal je dezelfde oefening. De hele training moet 25 minuten of minder duren.

Er zijn VEEL onderzoeken gedaan naar HIIT en de voordelen ervan voor de hersenen.

De productie van de hersenen afgeleide neurotrofe factor (BDNF) is een verkoopargument omdat dit niet gebeurt bij andere soorten oefeningen. BDNF is wondervoedsel voor de hersenen, met name de hippocampus. Dat is het deel van de hersenen dat wordt geassocieerd met geheugen, leren en hoger denken.
HIIT kan buiten worden gedaan in de frisse lucht onder de zon, wat altijd beter is dan een sportschool.

Hier zijn enkele eenvoudige HIIT-oefeningen: touwtjespringen, burpees, squats, push-ups, sprints en sprongen.
Ik merk altijd een kalme helderheid in mijn hoofd op dagen dat ik korte uitbarstingen van intensieve training doe.
Doe je HIIT?

Laat het ons weten in de commentaren.

deel 4

deel 1

deel 2

Gebruik de commentaren om elkaar te steunen!

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like.

Lees meer

Narp herstel-programma of narcissistic abuse recovery programma