Hoe ga je zelftwijfel door het leven met een NPD veranderen?

 

Ik twijfelde soms aan mijn eigen geestelijke gezondheid.

 

Het is gebruikelijk voor mensen die een lange tijd hebben geleefd in een zeer geladen omgeving met een NPD om te beginnen hun eigen morele kompas te verliezen.

Soms gaan ze zelf twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid. Kortom, er ontstaat zelftwijfel door het leven met een NPD.

Het is gebruikelijk voor mensen die hebben geleefd met een NPD om in het geheim te vrezen dat zij zelf een of andere vorm van psychische aandoening kunnen hebben.

Misschien hebben zij zichzelf een deel van het gedrag van de persoon waarmee zij leven zien nabootsen of kopiëren. Dit fenomeen wordt vaak aangeduid als het krijgen van vlooien.

Vervolgens hebben ze hun eigen woede gezien. Daarna ondervonden ze hun gevoel van machteloosheid en hopeloosheid. Wellicht hebben ze zich verdedigd tegen het geweld, met geweld.

 

Intussen hebben zij symptomen van depressie gezien in hun eigen leven en erkennen ze dat niet alles OK is.

 

Onder andere door over de normen voor de verschillende persoonlijkheidsstoornissen te lezen erkennen sommige van hun eigen gedrag in die definities.

Ook hebben ze slechte keuzes gemaakt in het omgaan met een NPD geliefde waardoor zijzelf hun leven moeilijk hebben gemaakt. Ten slotte had niemand jou daarop voorbereid.

 

 

Voorbeelden van zelftwijfel door het leven met een NPD.

 

  • gewoonlijk verontschuldigt zich een niet NPD voor zijn fouten, terwijl hij feitelijk niet verantwoordelijk is voor de daden van de NPD.
  • Het streven naar therapie komt door de overtuiging dat ze niet perfect zijn, maar ze voelen zich wel waardeloos.
  • Waarom blijf je als niet NPD-relaties onderhouden met een gewelddadige partner? Omdat je gelooft dat je zo’n slecht behandeling verdient.
  • Een niet-PD vertrouwt niet langer in zijn eigen oordeel, maar aanvaardt toch blindelings de adviezen van vreemden en mensen die hun situatie niet goed kennen.

 

Wat moet je niet doen als je zelftwijfel door het leven met een NPD hebt?

 

  • uw eigen oordeel niet negeren.
  • Niet blindelings instemmen met de woorden of meningen van anderen als “de waarheid”.
  • Ga niet uit van het ergste over jezelf. Je hebt zwakke punten, maar ook sterke.
  • Geloof niet dat elk slecht ding dat je hoort over jou de waarheid is en van toepassing op jou.
  • Sta niet toe dat je gevoelens je gedachten overstemmen. Je kunt je slecht voelen en toch blijven verstandig denken en daardoor verstandig handelen.

 

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven.

 

Dus is nu mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte en een eye catcher was in dit artikel.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Daarnaast kun je nu ook dit artikel onderaan downloaden in de audioversie. Als je liever dit artikel beluistert, doe het met aandacht.

Bovendien bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

 

Aanverwante teksten.

Jij bent een badass Twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastisch nieuw leven

Twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastische nieuw leven.

 

https://www.bol.com/nl/p/zelfvertrouwen-kun-je-oefenen/1001004011856784/?Referrer=ADVNLPPceff0900cdbf929700c6834c59000053616&utm_source=53616&utm_medium=Affiliates&utm_campaign=CPS&utm_content=txl

Zelfvertrouwen kun je oefenen.

 

Hoogsensitiviteit @ work de weg naar minder stress, een betere focus en meer zelfvertrouwen

Hoogsensitiviteit @ work: de weg naar minder stress, een betere focus en meer zelfvertrouwen.

 

Hoe reageren narcisten op een confrontatie? Deel 2

 

Recente en minder gekende teksten op narcisme.blog

 

Hoe stop je de emotionele afhankelijkheid en verslaving aan de narcist? Deel 2

 

De uitdaging van co-ouderschap met een narcist.

 

Is jouw man een narcist? Deel 3

 

Goede keuze met een NPD maken. Transformatie na misbruik.

 

Hoe te stoppen met te vallen voor narcisten?

 

Hoe weten we of het veilig voor ons is, na narcistische misbruik?

Annemie Persyn Declercq
Orthopedagoge

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Op 26 en 27 september organiseert Melanie Tonia Evans het “You Can Thrive After Narcissistic Abuse evenement”. Dit is een live online Première Global Healing workshop voor iedereen die lijdt aan misbruik van een echtgenoot, partner, familielid, vriend, baas, collega of ander individu.

Deze gebeurtenis is belangrijk voor u, ongeacht uw geslacht of leeftijd. Hoe lang geleden u gescheiden bent van deze persoon speelt geen rol. Zelfs als ze nog steeds in je leven zijn ben je welkom.

Klik voor meer info

Hier is een samenvatting van wat Melanie behandelt tijdens de komende workshop:

🔮 Hoe word je glashelder en krijg je klaarheid als de persoon waarmee je te maken hebt je narcistisch misbruikt.

✅ De #1 factor die bepaalt of ze in staat zijn om te veranderen.

!?️ Hoe herken je de meest voorkomende persoonlijkheidskenmerken in JOU die je een doelwit maken voor narcisten. Hoe je in de toekomst kunt stoppen met het aantrekken van misbruikers.

💻 De 6 redenen waarom de meeste mensen niet herstellen van misbruik.

Dit zal u niet meer gebeuren na deze workshop!

⚖ Hoe kun je omgaan met een narcist in moeilijke situaties zoals co-ouderschap, voogdij gevechten, echtscheiding en andere juridische / zakelijke deals.

⚕ Hoe te genezen van trauma symptomen zoals C-PTSS, angst, depressie en fibromyalgie en leven vrij van hen eens en voor altijd.

Deze gebeurtenis is niet alleen bedoeld om u te helpen los te komen en te genezen van elke misbruiksituatie. Dit healing event leert u ook hoe u een nieuw en bloeiend leven kunt creëren die giftige mensen niet langer kunnen beïnvloeden.

Als je dit soort relaties hebt meegemaakt, kan ik je sterk aanbevelen om deel te nemen aan een hele dag “healing event”.

Laat Melanie je leren hoe je kunt verschuiven van een slachtoffer van misbruik naar een bloeier na misbruik op een manier die gemakkelijk te begrijpen en onmiddellijk van toepassing is op je leven.

Ik ken Melanie’s werk en wat ze zal delen is de meest geavanceerde en impactvolle informatie over genezing van giftige en beledigende relaties.

Het is Melanie’s diepe begrip van het trauma toegebracht door narcisten die haar passie om zo veel mogelijk mensen te helpen om te genezen aanwakkert. En Melanie’s wijsheid en genezingsprocessen hebben zoveel mensen geholpen hun leven te herstellen en voorbij het overleven naar een echt bloeiend leven te gaan.

Dit is een zeldzame kans voor u om rechtstreeks te leren van een vertrouwde collega die een bekende misbruik herstel expert is.

Klik hier om uw ticket voor deze baanbrekende misbruikherstel gebeurtenis veilig te stellen.

PLUS zo veel meer …

PS Ik heb gezien dat Melanie ook een aantal spannende bonussen heeft voor u ook! Na aankoop van uw ticket krijgt u direct toegang tot het volgende:

De 50 Traits of a Narcissist Checklist zodat u kunt achterhalen of u te maken hebt met een narcist.

Plus een exclusieve 35 minuten durende videotraining genaamd “The 6 Mistakes That People Make When Recovering From Abuse”. Dit biedt een uitstekend startpunt voor je genezingsreis.

Klik hier om je ticket te reserveren en om alle speciale bonussen te ontvangen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een implicatie dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Annemie Persyn Declercq

Geef een reactie, vraag of antwoord.