Hoe ga je zelftwijfel door het leven met een NPD veranderen?

Het is gebruikelijk voor mensen die hebben geleefd met een NPD om in het geheim te vrezen dat zij zelf een of andere vorm van psychische aandoening kunnen hebben. Misschien hebben zij zichzelf een deel van het gedrag van de persoon waarmee zij leven zien nabootsen of kopiëren. Dit fenomeen wordt vaak aangeduid als het krijgen van vlooien.

Ik twijfelde soms aan mijn eigen geestelijke gezondheid.

Het is gebruikelijk voor mensen die een lange tijd hebben geleefd in een zeer geladen omgeving met een NPD om te beginnen hun eigen morele kompas te verliezen.

Soms gaan ze zelf twijfelen aan hun eigen geestelijke gezondheid. Kortom, er ontstaat zelftwijfel door het leven met een NPD.

Het is gebruikelijk voor mensen die hebben geleefd met een NPD om in het geheim te vrezen dat zij zelf een of andere vorm van psychische aandoening kunnen hebben.

Misschien hebben zij zichzelf een deel van het gedrag van de persoon waarmee zij leven zien nabootsen of kopiëren. Dit fenomeen wordt vaak aangeduid als het krijgen van vlooien.

Vervolgens hebben ze hun eigen woede gezien. Daarna ondervonden ze hun gevoel van machteloosheid en hopeloosheid. Wellicht hebben ze zich verdedigd tegen het geweld, met geweld.

Intussen hebben zij symptomen van depressie gezien in hun eigen leven en erkennen ze dat niet alles OK is.

Onder andere door over de normen voor de verschillende persoonlijkheidsstoornissen te lezen erkennen sommige van hun eigen gedrag in die definities.

Ook hebben ze slechte keuzes gemaakt in het omgaan met een NPD geliefde waardoor zijzelf hun leven moeilijk hebben gemaakt. Ten slotte had niemand jou daarop voorbereid.

Voorbeelden van zelftwijfel door het leven met een NPD.

 • gewoonlijk verontschuldigt zich een niet NPD voor zijn fouten, terwijl hij feitelijk niet verantwoordelijk is voor de daden van de NPD.
 • Het streven naar therapie komt door de overtuiging dat ze niet perfect zijn, maar ze voelen zich wel waardeloos.
 • Waarom blijf je als niet NPD-relaties onderhouden met een gewelddadige partner? Omdat je gelooft dat je zo’n slecht behandeling verdient.
 • Een niet-PD vertrouwt niet langer in zijn eigen oordeel, maar aanvaardt toch blindelings de adviezen van vreemden en mensen die hun situatie niet goed kennen.

Wat moet je niet doen als je zelftwijfel door het leven met een NPD hebt?

 • uw eigen oordeel niet negeren.
 • Niet blindelings instemmen met de woorden of meningen van anderen als “de waarheid”.
 • Ga niet uit van het ergste over jezelf. Je hebt zwakke punten, maar ook sterke.
 • Geloof niet dat elk slecht ding dat je hoort over jou de waarheid is en van toepassing op jou.
 • Sta niet toe dat je gevoelens je gedachten overstemmen. Je kunt je slecht voelen en toch blijven verstandig denken en daardoor verstandig handelen.

Als je regelmatig terugkomt naar mijn website kan de kennis gebruikt worden in jouw leven.

Dus is nu mij volgen aan te raden. Daar hou ik van. Toegepaste kennis is macht. Ik hou er ook van als ik van je hoor wat jou het meeste raakte en een eye catcher was in dit artikel.

Bovendien zijn andere lezers ook nieuwsgierig om te horen wat jij nog zou willen toevoegen.

Daarnaast kun je nu ook dit artikel onderaan downloaden in de audioversie. Als je liever dit artikel beluistert, doe het met aandacht.

Bovendien bedankt, zoals altijd om aardig en creatief te zijn in de reacties.

Aanverwante teksten.

Twijfel niet langer aan jezelf en start een fantastische nieuw leven.

Zelfvertrouwen kun je oefenen.

Hoogsensitiviteit @ work: de weg naar minder stress, een betere focus en meer zelfvertrouwen.

Ik suggereer dat je grondig overweegt of het Quantum Healing Starters packet iets voor jou is, want het is een eenvoudig systeem dat iedereen kan gebruiken om zich te bevrijden van het trauma van narcistisch misbruik. Om dit te doen klik je hier.

Like onze Facebook pagina, verwittiging nieuwe post en chat …

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN. Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Zowel vrouwen als mannen kunnen misbruikers of slachtoffers zijn, dus beschouw mijn voornaamwoordkeuze niet als een gevolg dat het ene geslacht misbruikt en het andere het slachtoffer is.

Weet je dat de meerderheid van de mensen met een giftige relatie er nooit overheen komt?

In feite worden ze vaak jarenlang en soms decennia nadat de relatie is beëindigd, geconfronteerd met slopende psychologische en gezondheidseffecten. Deze mensen zijn op zoek naar een relatie expert rond narcisme.

Melanie Tonia Evans, een relatie expert rond narcisme, weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen.

Met liefde,

Johan en Annemie Persyn Declercq

PS: Voer ook de groeitaken uit die je vindt door te zoeken op “narcisme.blog taak”.

Niets van deze site, of een pagina, moet worden opgevat als juridisch advies – je moet altijd zoeken naar de diensten van een jurist. Evenzo mag niets op deze site worden opgevat als medisch advies. Indien nodig moet een beroep worden gedaan op de hulp van een medische professional of een professional in de geestelijke gezondheidszorg.

Alle informatie wordt te goeder trouw verstrekt om het grote publiek, slachtoffers en overlevenden voor te lichten over misbruik. Houd er rekening mee dat een deel van de inhoud van deze site kan ‘triggeren’. 

Indien je wenst te groeien in zelfliefde en u wenst uw narcistisch ziel trauma te herstellen word nu lid van onze Privé Support Group VKoN.

Lees eerst de info voordat uw aanvraag te doen. Voor wie is VKoN bedoeld? Iedereen die genoeg heeft van een teleurstellend leven en zichzelf, en die bereid is om innerlijk werk te doen om te genezen.

Melanie Tonia Evans is een relatie expert rond narcisme.

Ze weet alles van het fenomeen narcisme en PTSS, ze heeft zelf twee levens- en bijna-dood narcistische misbruikrelaties meegemaakt die haar achterlieten met medische aandoeningen waarvan haar werd verteld dat ze onmogelijk te genezen waren.

Deze relatie expert rond narcisme ontwikkelde een genezingsmethode die tienduizenden mensen uit meer dan 120 verschillende landen heeft geholpen.

Tegenwoordig is Melanie de # 1 expert op het gebied van herstel van narcistisch misbruik ter wereld en ze weet, na meer dan 10 jaar mensen te hebben geholpen met genezen, waarom het zo moeilijk is om over giftige relaties heen te komen. Bekijk haar programma: http://bit.ly/herstelprogrammaMTE

Related Post
Share
Leave a Comment

Recent Posts

 • communicatie
 • communicatie met de narcist
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • werktuigen voor veerkracht weerbaarheid hulpeloosheid

Narcisten gebruiken apps om te bedriegen, je kunt hen ontdekken.

Zovelen die met een giftige narcist of psychopaat zijn uitgegaan of leven, hebben de triangulatie en het bedrog meegemaakt en… Read More

 • alleenstaande ouder
 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • Transformeren naar geluk na misbruik door een narcist
 • zelfgenezing
 • zelfliefde

Als onze relatiepartners niet groeien helpt het ons niet.

Er is ons een idee over relaties verkocht dat niet in ieders relatiecontainer past.​​Nu ik officieel gepensioneerd in mijn leven… Read More

 • groeitaak
 • Nederland België Nederlandstalig
 • Recent
 • zelfgenezing
 • zelfzorg

EFT een dagelijkse tool om je emoties te verlichten. (taak)

Dus vandaag wil ik met jullie informatie delen om emotionele energie los te laten met EFT, die in ons lichaam… Read More

%%footer%%