Het herstellen van een gezonde balans door te werken aan jezelf.

Aan jezelf werken betekent het nemen van uw energie, uw tijd en uw aandacht weg van het persoonlijkheidsgestoorde individu in je leven. Het betekent ook het herstellen van een meer gezonde balans, waar u een passende hoeveelheid tijd besteedt aan het verbeteren van uw eigen situatie.

Dit kun je doen en het maakt niet uit wat de persoon doet die lijdt aan de persoonlijkheidsstoornis.

Het verbaast soms mensen die met mij chatten wanneer we beginnen te praten over de noodzaak om te werken aan onszelf.

Maar  ik ben niet degene die ziek is …

U hoeft niet ziek te zijn om te werken aan jezelf!

De gezondste mensen in de wereld zijn vaak degenen die het hardst aan zichzelf werken — zoals Olympische atleten.

Het zijn mensen die zichzelf verwaarlozen die het meeste risico lopen om ziek te worden. Wat waar is voor ons lichaam geldt ook voor onze geest.

Het komt vaak voor dat mensen die een relatie hebben met iemand die lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis dat die al hun eigen behoeften in een doos hebben gezet en uit het zicht hebben weggestopt, terwijl zij het vuur van het relatie conflict bestrijden.

Toen onze dromen in de wacht worden gezet, is het gebruikelijk dat we wrok opbouwen in de richting van de persoon van wie de behoeften altijd voorrang hebben.

Door misbruik groeit ons gevoel van onrechtvaardigheid.

We vinden het niet erg om dat te doen voor een hulpeloze baby of een gewonde vriend. Als we herhaaldelijk dat moeten doen voor iemand die net zo goed voor zichzelf kan zorgen is ons gevoel van onrechtvaardigheid gegroeid.

Na verloop van tijd, kruipt wrok ongecontroleerd in alles wat we doen.

Net als een gif dat zich in onze gedachten, onze woorden, onze lichaamstaal, onze toon of onze reacties verspreidt. Het is er en iedereen kan dat zien.

Als — over een lange tijd — onze behoeften niet voldaan worden, of onze plannen worden herhaaldelijk opzij gezet, terwijl we wanhopig proberen om te zorgen voor iemand anders, is het moeilijk om zichzelf positief te voelen.

We houden de dader verantwoordelijk voor het misbruik.

Maar het is ook gebruikelijk om te beginnen met die persoon de schuld voor alles  wat fout gaat te geven met inbegrip van de slechte keuzes die we ook hebben gemaakt.

klik op de foto

Wat gebeurt er als we iemand anders voor alles wat slecht is in ons leven kwalijk nemen?

Hopeloosheid. Hulpeloosheid, machteloosheid.

Als iemand anders alle macht heeft -, hoewel we een deel van onze macht  aan hen gegeven hebben — zien we uiteindelijk geen voordeel om te werken aan onszelf. Immers, er is geen enkel punt in het bouwen van een huis als je kunt zien dat iemand anders het sloopt.

Heeft u zich ooit op die manier gevoeld?

Waarom is er geen enkel punt in het werken aan jezelf?

Dat is wanhoop en het kan een teken zijn dat je jouw behoeften te lang hebt verwaarloosd. U hebt uw vermogen daardoor aan iemand anders gegeven. Als de kapitein van je eigen schip heb je uw post verlaten. Het schip dat ben jij …

Dus hoe kan ik aan mezelf werken?

Geconfronteerd met deze realiteit, zijn er enkele manieren waarop u  kunt beginnen met aan uzelf te werken:

U kunt het ontkennen of negeren, of weigeren te erkennen.

U kunt dat verbergen, vermommen, excuses voor vinden, rechtvaardigen,  het weg leggen, rationaliseren.

U kunt er filosofisch over zijn en zeggen — goed dat is gewoon wie ik ben en ik kan niet veranderen net zoals een luipaard ook zijn vlekken niet kan veranderen.

Je kunt jezelf straffen, uw eigen schelden zelfs, tegen jezelf zeggen dat je waardeloos, defect, zwak, lelijk, niet goed in relaties bent of dat niemand je ooit zal liefhebben.

Je kunt het erkennen en je kunt aan de slag met jezelf.

Meer alleen-zijn.

De juiste hoeveelheid van eenzaamheid kan een prachtig ding zijn om te kunnen groeien.

Sommige mensen zijn verzorgers en gaan voor een lange periode op vakantie, weg van de eisen van de zorg voor andermans behoeften.

Voor mensen die voortdurend de zorg voor jonge kinderen, chronisch zieken, ouderen is de gedachte aan een rustige wandeling op een leeg strand erg aantrekkelijk.

Als dat uzelf beschrijft — is het OK om een pauze te nemen en de wereld achter jou te laten voor een dag, een uur — of wat geschikt is.

Je kunt niet sterk zijn voor anderen, maar niet als je eerst zorgt voor jezelf.

De mens heeft rust nodig. die ze ook nodig heeft zoals voedsel, water zuurstof en slaap.

Studies tonen aan dat non-stop bewaking en alertheid rampzalige gevolgen heeft voor zowel de verzorger als de patiënt.

Of dat je kinderen, je bejaarde ouders, je beste vriend, uw echtgenoot die u beloofd hebt om lief te hebben “in ziekte en gezondheid” — je kunt ze niet goed houden als je jezelf niet goed lief te hebt.

Tijd alleen — in de juiste mate — kan een onmisbaar onderdeel zijn van de zorg voor jezelf.

Lichaamsbeweging.

OK dit kan overkomen als een schuldgevoel voor sommigen van jullie, maar de waarheid is dat het mogelijk is om je beter te voelen wanneer je lichaam en je geest samenwerken.

Voor sommige mensen betekent dat een marathon lopen en slopende trainingen.

Voor de rest van ons stervelingen, betekent dat een wandeling maken, of fietsen zelfs gewoon stoppen voor een paar seconden en proberen een paar keer diep te ademen.

Het maakt niet uit hoe intens — gewoon doen wat  vandaag fysiek er voor zorgt dat je je beter voelt.

Geneesmiddelen gebruik.

Doe nooit aan zelfmedicatie. Je moet overleggen met uw arts of therapeut over wat goed voor u is.

Er zijn een hele reeks van antidepressiva die kunnen helpen na een tijdje als u door een moeilijke tijd moet.

Zoek een hobby.

Er gaat niets boven iets wat je graag doet.

Heeft u iets waarvoor je liefde voelt?

Kun je 3 dingen opschrijven? Zoals koken, dineren, tuinieren?

Vaak, als we in de greep van een disfunctionele relatie zijn, dan zijn het de eerste dingen die we uit het raam gooien.

Schaamt u zich om tijd te besteden aan uw interesses?

Voelt u zich egoïstisch om geld te besteden aan dingen waarvan jij alleen kan genieten? Ben je bang voor wat mensen zullen denken als je begint met jezelf te zijn in plaats van de persoon die andere mensen verwachten dat je bent?

Stel jezelf vrij — de echte jij.

Aansluiten bij een groep.

Net zoals er geen twee mensen gelijk zijn —  zijn er geen twee groepen gelijk en dus elke groep heeft zijn eigen dynamiek, regels, sterke en zwakke punten. Er is weinig wat we kunnen zeggen in het algemeen.

Als u ooit de vreugde van het verbinden met een groep hebt ondervonden die dezelfde visie deelt  dan heb je ervaren dat de energie totaal is. Dezelfde reis die je nu doet kan een bijna magische release van synergie zijn groter dan de som van de delen in een groep.

Er is niets zoals de ontdekkingsreiziger in jezelf loslaten en nieuwe zaken ontdekken die meer leven in jezelf brengt.

Geven aan Charity / Vrijwilliger voor een goed doel.

Velen van ons zijn gevers.

Wij zijn de brandweerlieden, de fixeermiddelen, de verzorgers, de rebuilders, de gewetensvolle personen.

Velen van ons krijgen een natuurlijk gevoel van voldoening door het helpen van iemand. We voelen ons aangetrokken om het lijden te verlichten, om een helpende hand te bieden, om uit te kijken en te zorgen voor de underdogs van onze samenleving.

Natuurlijk is dat de neiging waardoor velen van ons in de problemen zijn gekomen in het verleden.

We hebben de rotzooi van iemand anders opgeruimd zelfs als ze goed in staat waren om het zelf op te ruimen. Daarbij hebben nog een schuld betaald wanneer ze de middelen hebben om het zelf te betalen. En velen van ons zijn gedesillusioneerd, boos en wrokkig daardoor.

Maar diep van binnen willen we toch geven, omdat we het nodig hebben om te geven.

Wat we nodig hebben is om waardevoller doelen te vinden.

We moeten opnieuw beginnen om te geven aan mensen die echt moeilijk hebben om geluk te vinden en  niet op zoek zijn naar een gratis ritje.

Er is een oceaan van nood in onze wereld, in onze steden, in andere continenten, in onze ziekenhuizen, onze weeshuizen, onze rusthuizen, in vluchtelingenkampen, in gaarkeukens.

Wie heeft het echt nodig?

Het kan een prachtig ding zijn om te ontdekken dat je iets te delen hebt met iemand anders die daar behoeften aan heeft. Er zijn veel gerenommeerde organisaties die op zoek zijn naar hulp. Het is aan ons om hen te contacteren en onze roeping te vinden.

Verkennen van muziek.

Één van de dingen die er gebeurt met mensen die onder een repressief regime leven van een narcist is dat ze hun ware zelf verbergen onder een gevel van wat hen het minst in de problemen zal brengen.

Veel mensen hebben zich gedwongen om nep-belangen na te streven, maar het zijn dingen die ze niet echt kunnen schelen om hun werkelijke belangen te verbergen alleen maar om de vrede te bewaren.

Wanneer je begint te komen uit een toestand van wederzijdse afhankelijkheid, kan je jezelf opnieuw terug  gaan naar je wortels — de songs, de geluiden, de vreugde die u in je verleden hebt gevoeld toen je voelde dat je echt vrij was.

Het kan voelen als een “guilty pleasure” in eerste instantie.  Je kan het gevoel hebben alsof het op één of andere manier verkeerd is om zo genotzuchtig te zijn.

Het is niet. Het is verkeerd om mensen te misbruiken. Het is nooit verkeerd om van jezelf te houden. Stel jezelf vrij.

Welke boeken lees je?

Ooit afgevraagd wanneer je de tijd gaat vinden om de klassiekers te lezen?

Ben je lid van een boekenclub? Lees een bestseller, een roman of een suspense thriller? Doe het gewoon!

Mensen hebben de neiging om tijd te vinden voor de dingen die zij belangrijk vinden. Als je jezelf belangrijk vindt dan kunt u beginnen om tijd te maken om de dingen te doen die je graag doet.

Niet de dingen die mensen verwachten dat je graag hebt, of die je het gevoel geven alsof je ze moet graag hebben. Wat met de dingen die je echt graag doet?

Maak een lijst!

Wat zijn je dromen? Wat zou u zeggen dat de reden is waarom dat je leeft? Wat is uw doel?

Wat wilt u bereikt hebben voordat je sterft of je te oud of ziek bent om het te doen? Maak een lijst — En doe het dan!

Kies eenvoudige dingen eerst, alleen maar om mee te beginnen. Probeer dan iets moeilijker.

Riskeer iets.

Zie hoeveel krijg je gedaan in één dag, één maand, één jaar.

Hou uw score bij in uw lijst. Beloon uzelf voor alles wat u doet. U zult verrast zijn hoeveel u in staat bent als je vastbesloten bent.

Ga naar een film.

Heb je ooit echt wel een geweldige film gezien? Hoeveel geweldige films heb je niet gezien, omdat je het te druk had met de behoeften te bevredigen van een ander? Verrijk je wereld!

Reizen.

Niets kan je horizon meer verbreden dan reizen naar een deel van de wereld die je nooit eerder hebt bezocht.

Het is moeilijk om te reizen zonder je te confronteren met verschillende mensen met verschillende culturen dan u — andere aannames, verschillende hoop angsten en dromen.

Reizen naar een andere stad voor een dag of om een ander continent voor een maand — afhankelijk van uw middelen en uw gevoel van avontuur.

Ga die reis doen die je jezelf altijd beloofd hebt die je op een dag zou doen.

Ga die reis doen die u altijd al van gedroomd hebt, maar nooit gedacht dat je ze zou doen!

Ga een bezoek brengen aan een dorp in de Pyreneeën, een  vluchtelingenkamp in Afrika, La Concha strand in San Sebastian of Pasterze gletsjers in Oostenrijk.

Bezoek de stad van je voorouders, of de geboorteplaats van je held.

Loop op een strand, beklim een berg, verken een grot, neem een motorfiets en rijdt.

Een woord over mislukking.

Iedereen mislukt. De persoon die nooit een fout gemaakt heeft, heeft nooit iets gedaan.

Nadat we grote ontberingen hebben meegemaakt in ons leven, kunnen zelfs kleine mislukkingen lijken op overweldigende nederlagen.

Het is gemakkelijk om ons te vertellen dat we niet goed doen. Het is gemakkelijk om ons te vertellen dat we zwak zijn dat we nutteloos, waardeloos, ten dode opgeschreven zijn. We zijn net geboren verliezers.

Tegenspoed bezoekt iedereen.

Zelfs grote helden hebben een grote strijd doorstaan.

Ziekte, een onverwachte factuur, het verlies van iets of iemand die we gewaardeerd hebben, een eerlijke vergissing, een slechte beslissing, een teleurstelling. We weten niet hoe het zal zijn, maar we weten dat het iets zal zijn.

We kunnen zelfs overwegen hoe we drastische veranderingen kunnen aan onze omstandigheden wensen te doen.

Als je serieus denkt over het veranderen van uw leven ga dan naar een therapeut, een vriend, een arts, een coach.

Het is makkelijker om op te staan als iemand ons een hand geeft.

Tijden van mislukken en tegenspoed zijn er niet om de toekomst te voorspellen.  Ze  maken deel uit van de tijdelijke eb en vloed van het leven. Ze gebeuren. Net zo zeker als de vloed komt, gaat het eb weer weg.

Harde tijden zullen er komen, en dat zijn momenten dat het goed is om vrienden te hebben.  Om te delen met gelijkgezinden zoals hier, om een vertrouwenspersoon te bellen, om in te checken met een therapeut of gebruik te maken van een bron die we hebben verscholen voor een regenachtige dag.

Dat zijn goede tijden om aan onze lijst van de dingen toe te voegen waar we het meest trots op zijn te lezen en onszelf te belonen voor wat goede dingen die we hebben bereikt.

Dat zijn goede tijden om te werken op onze lijst van dingen die we willen bereiken, als we in staat zijn. Stel je het ergste geval — dan het beste geval — dan de middelste geval — en proberen om redelijke verwachtingen voor wat er kan gebeuren in te stellen.

En zo zeker als er teleurstellingen en mislukkingen zijn  zullen er goede verrassingen en successen komen. Dat beloven we.

En tenslotte …

Zoals iedereen bent u de architect en auteur.

Ieder van ons is de uitvinder en de schepper. U bent de magie die staat te wachten om te worden losgelaten.

U bent uniek begiftigd met geschenken, met wijsheid, met talent en schoonheid.

Je hebt zoveel te geven en te ontvangen in deze wereld.

Er is zo veel potentieel in u.

We hebben een paar eenvoudige ideeën die hier worden aangeboden — maar je kunt waarschijnlijk  een honderdtal meer, beter, rijker ideeën vinden.

Wij wensen u veel succes als je je wereld wilt verkennen en werken aan jezelf.

We nodigen u uit om uw eigen ervaringen te delen in de commentaren  — zodat we ons kunnen laten inspireren door jouw verhaal.

You may also like...

Geef een reactie, vraag of antwoord. Dank je wel!