Werkboek narcisme gespecialiseerd in narcistisch misbruik

Werkboek narcisme gespecialiseerd in narcistisch misbruik

Bestel het werkboek narcisme van Iris Koops

Mocht je jezelf herkennen in narcistische mishandeling dan raad ik de boeken van Iris Koops aan, special haar werkboek narcisme.

Je vindt via het werkboek narcisme daarin hulpbegeleiding. Door die begeleiding kun je je losmaken van de destructieve relatie. Ook de gevolgen en invloed die het voor je heeft, wordt besproken.

Daarom raad ik Iris Koops aan.  Je hebt altijd eerst het werkboek narcisme nodig. Hiermee krijg je belangrijke inzichten over narcisme.

Daardoor ga je de diepere effecten van narcistische mishandeling op jezelf herkennen. Door het toepassen van het werkboek kun je het herstelproces al in gang zetten. Het werkboek narcisme is dus onmisbaar.

Mocht je hierna behoefte hebben aan praktische handvatten om je herstel te bevorderen dan kan een workshop van Iris Koops ook helpen.

Heel speciaal is het om lotgenoten te ontmoeten.  Als je dat verkiest, is deelname aan een workshop zeker een optie. Er is ruimte voor je verhaal.

In de workshops van Iris Koops is het groepsgewijs. Dit betekent dat de individuele aandacht beperkt is. De workshop kan niet gezien worden als vervanging van therapie

Wil je het losmakingsproces diepgaand in gang zetten dan is individuele begeleiding aan te bevelen?

Door individuele begeleiding kunnen de diepere lagen van het onbewuste worden meegenomen. Narcistische mishandeling heeft een enorm effect op het onderbewustzijn.

Word je leven nog dagelijks beheerst door de invloed van de narcistische mishandeling? Dan zul je je ook die diepe lagen moeten aanspreken. Een workshop kan hier niet aan voldoen. Dan dien je een professionele therapeute te vinden.

werkboek narcisme, narcistische misbruik
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf

Hulp van coach of therapeut.

De invloed van narcistische mishandeling is vaak enorm, en misschien heb je hulp nodig van iemand die het herstelproces kent en je hierin kan begeleiden. Ook kan het zijn dat je gewoon praktische vragen hebt.

Vragen zoals “ik wil scheiden van mijn narcistische partner, hoe moet ik dit aanpakken”? Doordat narcistische mishandeling zo ingrijpt op alle aspecten in je leven, kan het heel prettig zijn om ook over de praktische kanten adviezen te krijgen.

Die vind je dus ook in het werkboek narcisme van Iris Koops.  De eerste stap naar je herstel is het lezen van het werkboek narcisme. Via dit werkboek van Iris Koops vergaar je onmisbare basiskennis. Alle begeleiding hierna bouwt hier effectief op verder.

Kies je eigen coach of therapeut met kennis van psychologie of orthopedagogie.

Er is een netwerk van coaches en therapeuten die zich via Iris Koops hebben gespecialiseerd in de gevolgen van narcistische mishandeling. Ditzelfde netwerk kent de “behandeling” hiervan.

Zij zijn bijna allemaal ervaringsdeskundigen. Een behoorlijk aantal van hen wordt vergoed door de ziektekostenverzekering. Inmiddels strekt het netwerk van coaches of therapeuten zich over heel Nederland uit.

Verder is de plaats niet echt van belang.  In het algemeen kan de begeleiding per mail en/of telefoon ook heel goed werken.

Hier vind je diverse ervaringen van cliënten die een traject doen of hebben gedaan.

Begeleiding bij de coach of therapeut zelf en via mail, telefoon of skype.

Herstellen doe je zelf. Het is je eigen proces. Het kan een zwaar proces zijn, waarin het belangrijk is dat je kunt terugvallen op iemand die dit proces zelf kent.

Vanzelfsprekend heeft die ook een professionele achtergrond. Ga dat zeker na. Deze coach of therapeut zal aan de zijlijn staan. Tegelijkertijd zal hij je bijstaan zodra dat nodig is.

Praktisch betekent dit dat er niet alleen de mogelijkheid bestaat een coachsessie te hebben op afspraak.  Bovendien kun je per mail je vragen voorleggen.

Ook voor steun kun je bij hem of haar terecht. Begeleiding via mail is effectief en flexibel. Je hebt de zekerheid dat er iemand is om op terug te vallen.

Daardoor hoef je niet lang te wachten op de volgende sessie. Weet je dat tussentijdse telefonische afspraken (of via Skype) ook altijd mogelijk zijn?

De juiste hulp is heel belangrijk.

Ik weet uit ervaring hoe je door narcistische mishandeling in een isolement kunt raken.  Narcistische mishandeling heeft tot gevolg dat je niet meer durft te vertrouwen op je eigen kracht.

Je zult weer in verbinding moeten komen met je eigen kracht. In die kracht ga je je eigen antwoorden vinden. Bovendien leert de ervaring dat jij als slachtoffer heel goed weet wat je nodig hebt.

Echter, ligt die kennis diep van binnen. Ook weet je hoe je kan herstellen. Je bent alleen die verbinding met deze innerlijke wijsheid kwijtgeraakt.

Wat levert het je op?

Omslag Van duister naar licht
overgang van gespannen naar ontspannen
wending van geestelijke gevangenis naar echte vrijheid
kentering van overleven naar leven
verandering van onbewust naar bewust
transformatie van onbegrepen naar begrepen
ommezwaai van “meegaan en verdwijnen” naar “blijven staan”
omslag van achteruitgang naar vooruitgang
verwisseling van instabiel naar stabiel
overgang van onzeker naar zeker
correctie van chaos naar structuur en houvast
alternering van “in” het systeem naar “uit” het systeem
bijstelling van de schijnwereld naar de realiteit
transformatie van machteloos naar krachtig
van de verstoorde wereld naar de gezonde wereld
van slachtoffer naar jezelf!

Hoe werkt het werkboek narcisme?

  • Als je geïnteresseerd bent, vraag dan de uitgebreide informatie op. In dit stuk staat hoe het traject er uitziet en wat je kan verwachten. Vanzelfsprekend vind je hier de informatie van de betrokken coaches en therapeuten. Ze stellen zich aan je voor en hebben elk een website voor extra informatie.
  • Mag het duidelijk zijn dat wanneer je door een van hen wil begeleid worden, dan kun je rechtstreeks contact opnemen. Vanzelfsprekend doe je dit met diegene die je aanspreekt op de website van Iris Koops.
  • In het geval dat je de vrijblijvende kennismaking-intake positief ervaren hebt, kun je traject beginnen.

Narcistisch misbruik is vergelijkbaar met een computervirus en veroorzaakt disfunctionele programmering in de hersenen.

Het is als een stukje slechte code. Die code antwoordt zichzelf en het systeem wordt effectief gecorrumpeerd. De gegevens die we gedurende ons hele leven over het leven en over onszelf hebben verworven worden vernietigd.
Dit ‘misbruikprogramma’ wijzigt onze mentale instelling en voegt zijn eigen commando’s toe. Het is net een computerworm die een softwareprogramma aantast, maar dan in ons geval een hersenworm.
Dus, om de narcistische programmering te doorbreken die ons leven vernietigt, moeten we stoppen met ons bezig te houden met de processen die de verslavingen en de schadelijke neurologische bedrading in leven houden.

1 – De eerste stap is het radicaal accepteren en erkennen van het probleem zoals dat is. We moeten stoppen met terugvallen in oude programma’s en overtuigingen dat we “iedereen het voordeel van de twijfel geven” of “ruimte geven aan anderen om mens te zijn”. We zien nu, met verwoestende duidelijkheid, de schadelijke effecten van deze suggesties, want als je in een gewelddadige relatie zit met een narcist, als je dan hun advies opvolgt, zal dat vroeg of laat leiden tot je totale ondergang.

2 – Het is bijna onmogelijk om zonder hulp emotionele verslaving, ook wel codependentie genoemd, te doorbreken. Daarom willen we onszelf in een vooruitstrevende groep of nuttig programma krijgen.

3 – Stop dan met het verslavende gedrag: Stop met toegeven aan het hooveren. Delete het geloof dat we een effect kunnen hebben op de woorden of het gedrag van de narcist. Breek met geloven dat we een speciaal soort liefde hebben die de uitkomst van de relatie kan veranderen. Stop met het gebruik van empathische projectie om onszelf voor de gek te houden door te denken dat de narcist dezelfde emoties en motieven heeft als wij. Begin de realiteit te accepteren van de situatie in plaats van op een continu hamsterwiel te lopen.

Maar hier is de uitdaging bij elk werkboek narcisme.

Er verandert niets als er niets verandert. Dat betekent, als je een genezen leven wilt scheppen voor jezelf en je zelfbeeld wilt transformeren, dan moet je iets anders met enthousiasme dagelijks doen dan wat je al hebt gedaan. Misschien moet je enkele kleine stappen waar je enthousiasme over hebt vastleggen en dan dagelijks met discipline toepassen.
De groeitaken zullen je helpen je hogere zelf, diepere waarheden, onbenutte mogelijkheden en levensdoel naar voren te brengen.

Het maakt niet uit of je je hebt losgemaakt van giftige relaties, de ware schoonheid van de groeitaken die we presenteren in het menu is dat het kan worden voltooid.
Als je leert hoe je moet groeien, zul je ophouden je teleurstellingen, verliezen, tegenslagen en mislukkingen steeds weer te beleven. Alleen door geïnspireerde actie, en niet door analyse, argumentatie of intellectualisering, kan er echte verandering worden bereikt.

Je zult je niet langer gedwongen voelen om vruchteloze conflicten aan te gaan met giftige mensen, omdat je klaar bent om nieuwe gewoonten te maken die je naar een genezen zelf zullen stuwen, een krachtig zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. Bovendien kun je zelfs een punt bereiken waarop je niet langer doodsbang bent voor het vooruitzicht om je giftige relatie (s) voorgoed te verlaten.
Je kunt de groeitaken doen stap voor stap, en kiezen wat best met je resoneert.

Laat ons weten hoe het me je gaat.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

Iris Koops

over therapie

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees