Wat gebeurt er op je weg naar je bestemming?

weg naar je bestemming

Groei wordt vaak verkeerd begrepen als iets wat ‘zou moeten gebeuren’ zodra we ‘aangekomen’ zijn op wat we willen bereiken. 

Zodra we ons diploma hebben. Of, als we eenmaal een inkomen van zes cijfers hebben behaald. Als je eenmaal een nieuwe relatie hebt. Als eenmaal de narcist uit ons leven verdwenen is. Of als je eenmaal bewijzen hebt denk je op weg naar je bestemming te zijn.

Hoewel dit geweldige doelen kunnen zijn, betekent dit niet noodzakelijk dat je emotioneel gegroeid bent tijdens de reis.

In plaats daarvan gaat groei niet zozeer over ergens ‘aankomen’, maar wel over:

Een relatie ontgroeien.

Onszelf toestaan ​​om te rouwen.

Onze angsten overwinnen.

Generatiepatronen doorbreken.

Onze onvolkomenheden omarmen.

Echt zijn met onszelf.

Ons Zelf verkiezen boven een relatie.

Onze waarheid leven.

OK zijn met “nee” zeggen.

Erkennen dat tijd alleen doorbrengen noodzakelijk is.

Je niet laten inhouden door angst om in de steek te laten waar je niet thuishoort.

Deze situaties dringen aan op groei. 

We kunnen de *gemakkelijke* route kiezen en groei weigeren door in ontkenning te leven of in giftige positiviteit of zelfgenoegzaamheid te blijven… maar wat levert dit ons op? 

Door te kiezen voor groei, kiezen we de weg die vaak minder wordt afgelegd… en die leidt tot een krachtige bestemming.

Gepubliceerd door Annemie Declercq

Annemie is in het bezit van een Bachelor diploma in Orthopedagogie dat ze heeft behaald aan de Hogeschool Gent. Ze heeft een passie voor het bouwen van groepsluiken werkwelzijn en het gebruikmaken van de goedstoel-methodiek en presentie. Ze werkt al vele jaren in de VDAB om mensen te helpen werk te vinden en te behouden. Ze houdt van fietsen, boeken, schrijven, wandelen en muziek luisteren. Annemie Declercq is moeder van 3 kinderen, grootmoeder pleegmoeder, plusmama, armoede consulent en orthopedagoge. Ze werkt 33 jaar in de VDAB in Roeselare. Ervaringsdeskundige narcistisch misbruik en zelfgenezer van trauma.

Voeg hieronder een reactie toe!