Geloven we dat een relatie nodig is om geliefd te zijn?

Dus, waarom krijgen we een relatie?

Voor een gevoel van verbondenheid. Groeien. Leren. Verliefd worden. Om belachelijk kwetsbaar te zijn met die ene persoon die ons echt begrijpt. Zich gewild voelen. gewaardeerd. Om onze angsten te delen. Onze geneugten. Onze prestaties. Hoe groot is onze relatiebehoefte of behoefte aan een relatie? En waarom?

Of. Niet…

Sommigen van ons hebben jong geleerd dat onze waarde alleen gebaseerd is op het hebben van een relatie. Over het zijn van een “paar”, of in het onafscheidelijk zijn.

Er zijn mensen die opgegroeid zijn in een situatie waar we onze verzorgers zagen jagen op de ene doodlopende relatie na de andere, met de kinderen op sleeptouw. 

Sommigen van ons zagen de woede, schaamte of ernstige depressie onze verzorgers treffen als ze zich niet in een bepaald stadium van een relatie bevonden. 

En we zagen waarschijnlijk wat op manie leek toen ze nonchalant praatten over hun nieuwste verovering, omdat ze op de top van de wereld leken.

behoefte aan een relatie
naar onze programma’s

Of hebben we onze vrienden naar de volgende relatie zien rennen nadat hun laatste in rook opging. 

Dus, we denken, “Als zij het kunnen, kan ik het ook.” “Of we denken, zijn we minder aantrekkelijk?”

De rode vlaggen beginnen te zwaaien op basis van hoe vaak we geloven dat we een relatie moeten hebben om ons waardig te voelen. Dit denken is giftig en leidt tot wederzijdse afhankelijkheid en een vicieuze cirkel van idealisering, devaluatie en weggooien.

Ik denk niet dat er iets mis is met iemand zijn die liever een relatie heeft, maar het is iets anders als je het niet aankan om alleen te zijn. Een relatie hebben is geweldig, maar je zou genoeg voor jezelf moeten zijn. 

Je in je eentje voldoende, tevreden en gelukkig voelen, zou het uitgangspunt moeten zijn voor elke relatie. Het moet zijn, om te voorkomen dat je compromissen sluit in een relatie of persoonlijk stagneert.

Het kan moeilijk zijn om jezelf verantwoordelijk te houden, vooral als je je geliefd en opgewonden voelt in een relatie. 

Die opwinding vertroebelt je zicht en het wordt moeilijk om patronen in je eigen gedrag te zien. Dus soms moeten we een stapje terug doen en kijken naar hoe we ons alleen voelen, als alleenstaanden, en of we om de juiste redenen op zoek zijn naar relaties.

Misschien vind je het idee om verliefd te zijn of met iemand te zijn gewoon leuk, maar dat bedwelmende gevoel kan je ervan weerhouden om een ​​aantal grote onverenigbaarheden te zien. Niet iedereen die voelt als je soulmate is geschikt voor jou.

Aan jezelf werken is de enige manier om er zeker van te zijn dat je een gelukkige, gezonde relatie hebt in plaats van alleen maar gekoppeld te zijn omwille van het gekoppeld zijn.

Veel mensen koppelen gevoelens van eigenwaarde aan een relatie. Dit is een ongelooflijk onzekere en gevaarlijke plek om te zijn, omdat de normale ups en downs van een relatie je zelfrespect in een wervelwind zullen gooien.

Is de nieuwe relatie van de Narcist beter dan zijn vorige?

Manieren om je innerlijke kind te helpen

De druk binnen een romantische relatie vermijden.

Bewust kiezen voor relaties – afstemmen innerlijke wereld.

Door trauma verwarren we gezonde met giftige relaties.

Trauma en traumazorg in Europa


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees