Geloven we dat een relatie nodig is om geliefd te zijn?

Dus, waarom krijgen we een relatie?

Voor een gevoel van verbondenheid. Groeien. Leren. Verliefd worden. Om belachelijk kwetsbaar te zijn met die ene persoon die ons echt begrijpt. Zich gewild voelen. gewaardeerd. Om onze angsten te delen. Onze geneugten. Onze prestaties. Hoe groot is onze relatiebehoefte of behoefte aan een relatie? En waarom?

Of. Niet…

Geschatte leestijd: 2 minuten

Sommigen van ons hebben jong geleerd dat onze waarde alleen gebaseerd is op het hebben van een relatie. Over het zijn van een “paar”, of in het onafscheidelijk zijn.

Sommigen van ons zijn opgegroeid waar we onze verzorgers zagen jagen op de ene doodlopende relatie na de andere, met de kinderen op sleeptouw. 

Sommigen van ons zagen de woede, schaamte of ernstige depressie onze verzorgers treffen als ze zich niet in een bepaald stadium van een relatie bevonden. 

En we zagen waarschijnlijk wat op manie leek toen ze nonchalant praatten over hun nieuwste verovering, omdat ze op de top van de wereld leken.

Of misschien hebben we onze vrienden naar de volgende relatie zien rennen nadat hun laatste in rook opging. 

Dus, we denken, “Als zij het kunnen, kan ik het ook.” “Of we denken, zijn we misschien minder aantrekkelijk?”

De rode vlaggen beginnen te zwaaien op basis van hoe vaak we geloven dat we een relatie moeten hebben om ons waardig te voelen. Dit denken is giftig en leidt tot wederzijdse afhankelijkheid en een vicieuze cirkel van idealisering, devaluatie en weggooien.

#traumabinding #relatiememes #relatiequotes #zelfliefde #zelfrespect #zelfbewustzijn #bekrachtiging #groeiquotes #welzijn #emotionelegroei #emotioneleintelligentie #emotioneelonbeschikbaar #zelfgenezers #emotionelegezondheid #orthopedagogischegedachten #therapeutischegedachten #narcismeblog

Wat ga je met de tips uit het artikel doen? Heb je een vraag of suggestie? Laat zeker even een reactie achter:). Dank je wel!