Geloven we dat een relatie nodig is om geliefd te zijn?

Geloven we dat een relatie nodig is om geliefd te zijn?

Dus, waarom krijgen we een relatie?

Voor een gevoel van verbondenheid. Groeien. Leren. Verliefd worden. Om belachelijk kwetsbaar te zijn met die ene persoon die ons echt begrijpt. Zich gewild voelen. gewaardeerd. Om onze angsten te delen. Onze geneugten. Onze prestaties. Hoe groot is onze relatiebehoefte of behoefte aan een relatie? En waarom?

Of. Niet…

Sommigen van ons hebben jong geleerd dat onze waarde alleen gebaseerd is op het hebben van een relatie. Over het zijn van een “paar”, of in het onafscheidelijk zijn.

Er zijn mensen die opgegroeid zijn in een situatie waar we onze verzorgers zagen jagen op de ene doodlopende relatie na de andere, met de kinderen op sleeptouw. 

Sommigen van ons zagen de woede, schaamte of ernstige depressie onze verzorgers treffen als ze zich niet in een bepaald stadium van een relatie bevonden. 

En we zagen waarschijnlijk wat op manie leek toen ze nonchalant praatten over hun nieuwste verovering, omdat ze op de top van de wereld leken.

behoefte aan een relatie
naar onze programma’s

Of hebben we onze vrienden naar de volgende relatie zien rennen nadat hun laatste in rook opging. 

Dus, we denken, “Als zij het kunnen, kan ik het ook.” “Of we denken, zijn we minder aantrekkelijk?”

De rode vlaggen beginnen te zwaaien op basis van hoe vaak we geloven dat we een relatie moeten hebben om ons waardig te voelen. Dit denken is giftig en leidt tot wederzijdse afhankelijkheid en een vicieuze cirkel van idealisering, devaluatie en weggooien.

Ik denk niet dat er iets mis is met iemand zijn die liever een relatie heeft, maar het is iets anders als je het niet aankan om alleen te zijn. Een relatie hebben is geweldig, maar je zou genoeg voor jezelf moeten zijn. 

Je in je eentje voldoende, tevreden en gelukkig voelen, zou het uitgangspunt moeten zijn voor elke relatie. Het moet zijn, om te voorkomen dat je compromissen sluit in een relatie of persoonlijk stagneert.

Het kan moeilijk zijn om jezelf verantwoordelijk te houden, vooral als je je geliefd en opgewonden voelt in een relatie. 

Die opwinding vertroebelt je zicht en het wordt moeilijk om patronen in je eigen gedrag te zien. Dus soms moeten we een stapje terug doen en kijken naar hoe we ons alleen voelen, als alleenstaanden, en of we om de juiste redenen op zoek zijn naar relaties.

Misschien vind je het idee om verliefd te zijn of met iemand te zijn gewoon leuk, maar dat bedwelmende gevoel kan je ervan weerhouden om een ​​aantal grote onverenigbaarheden te zien. Niet iedereen die voelt als je soulmate is geschikt voor jou.

Aan jezelf werken is de enige manier om er zeker van te zijn dat je een gelukkige, gezonde relatie hebt in plaats van alleen maar gekoppeld te zijn omwille van het gekoppeld zijn.

Veel mensen koppelen gevoelens van eigenwaarde aan een relatie. Dit is een ongelooflijk onzekere en gevaarlijke plek om te zijn, omdat de normale ups en downs van een relatie je zelfrespect in een wervelwind zullen gooien.

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees