Wat doe je met Zelf-Sabotage? Is dat niet de demon van je leven? Deel 2

Wat doe je met Zelf-Sabotage? Is dat niet de demon van je leven? Deel 2

De definitie van ‘gek gedrag’.

Neem nu dat je blijft in een verhouding met een narcist, waarvan je weet dat hij jou bedriegt. Dat kan een groot gezondheidsrisico inhouden. Maar het leven is kort, misschien verlies je je zelfliefde en krijg je nooit de liefde die je verdient.

De definitie van gek zijn is steeds opnieuw iets proberen op dezelfde manier en verschillende resultaten verwachten elke keer dat u het probeert. De waarheid is dat is waarschijnlijk niet gek.

Misschien is het meer een obsessie voor zover definities gaan.

Maar als je een bepaalde weg of methode of manier of tactiek of techniek probeert, en je hebt een enorme ego over het doen van uw eigen stijl, en uw idee werkt niet, en dan is er iemand hier, en je bent hier, en ze zeggen: “Hallo, ik sta aan de deur, ik ben aan het kloppen. Gelieve te openen a.u.b.? Hallo, hallo, hallo? ”  Maar ze zeggen nee, ik doe niet open en ik doe het op mijn manier.

Dan zijn er diegenen die wel willen luisteren naar hen.

Je zou willen luisteren naar de manier waarop ze het doen en de resultaten (bij te houden in zelfliefde) krijgen die ze krijgen, omdat ze je kunnen helpen, omdat ze dat pad hebben doorkruist. Misschien hebben ze geprobeerd eerst een zekere periode op de manier die jij nu voorstelt en weten ze dat dat niet werkt.

Misschien hebben ze gedurende jaren verschillende manieren geprobeerd. Als je een manier probeert gedurende jaren en plots verander je iets en je hebt een doorbraak, dan is dat toch de doorbraak die jij nodig hebt.

Als je ze vroeg, zouden ze zeggen: “loop deze stappen door om deze bestemming te bereiken zoals ik deed.” Het is bewezen. Dan is dat toch zinvol?

Maar gelukkig bij slachtoffers van narcisten vind je weinig mensen met een enorm ego. En is dat wel het geval, dan heb je waarschijnlijk te maken met iemand die geen emotionele afhankelijkheidsstoornis heeft, of een gebrek aan zelfliefde, maar best een borderline stoornis of zelfs een verborgen narcistische stoornis.

De verborgen narcisten komen op bezoek om zich te vervolmaken.

Deze laatsten zullen dan pochen met hun kennis, maar blijven meestal niet bij het onderwerp. Je hebt ook nooit het gevoel dat zij ook maar iets geïnteresseerd zijn in jou als persoon.

Ze kunnen uren doorgaan met de verhalen over hun miserie zonder zich af te vragen of dat wel belangrijk is.  Het is ook geen gedeeld leiding geven aan het gesprek.

Dikwijls ook hebben ze voorbereid wat ze zullen zeggen, en antwoorden ze dus niet op de vragen die je stelt die dan wel over hen gaan.

Ze zeggen dan ook dat ze echt geweldig zijn, en dat ze dit en dit en dit doen, maar het klinkt ook niet allemaal eerlijk. Ze zijn een slachtoffer maar ondertussen zijn ze zelf aan het rotzooien, en vragen ze constant aandacht voor hun uiterlijk.

En bevestiging van hun luxeleventje dat ze leven op de kap van de narcist. (zogenaamd)

Nergens hoor je zeggen dat ze hun best doen om te weerstaan aan de drang om de narcist te contacteren door dat ze hem gaan blokkeren. De waarheid is dat ze hun eigen verslaving niet willen zien. Ik zie dat dan ook op hun profiel, voor zover ze het al toelaten dat ik het helemaal zie.

Als ik niet zie bijvoorbeeld welke vrienden ze hebben nadat ze me bevriend hebben, weet je dat ze vrienden hebben die niet mogen weten dat ik tot hun vriendenkring, hoor. En als je dat dan bekijkt daar zit daar niemand bij die een beetje een solidaire visie heeft.

De waarheid van een slachtoffer.

De waarheid zou dan zijn dat ze er niet in slagen om los te komen van hun narcist. Dat ze niet bereid zijn, of nog niet de moed hebben om een eigen leven te leiden. Ze ontkennen hun financiële afhankelijkheid niet, en dat ze gaan moeten sparen en levensstijl verminderen.

Bovendien zijn dat de mensen die echt advies willen. Net zo zijn dat niet de mensen die je later gaan blokkeren als ze teruggevallen zijn. Dat zijn mensen die hun best willen doen. Die kun je vragen stellen wat ze dan doen? Je komt er dan ook achter.

Soms moet je zeggen; doe dit nooit meer. En meestal moet je iemand richten om één iets te doen.  Als ze zelf niets vragen dan valt al wat ik zeg in dovemansoren.

Raak me niet aan, narcisme.blog, wat doe je met zelf-sabotage, resultaat in zelfliefde
klik op de foto voor meer info

Varkens.

Er is een oud gezegde dat afkomstig is uit het Nieuwe Testament, waar Jezus zegt: “Werp uw parels  “niet voor de varkens.” Ik kijk daarnaar.  Dat is niet een zeer goede metafoor voor mensen met kwetsuren.  Want mensen zijn niet noodzakelijkerwijs varkens.

Maar als je iets kostbaar van advies geeft, als je iets wat de resultaten creëert, zegt om te doen zoals mindfulness als je iets wat overvloed kan creëren in iemands leven en je geeft het hen gratis en ze passen het niet toe waarom zou je het dan verder geven?

Dat is nu net waarom ik alles gratis weg geef. Al het advies dat ik heb, geef ik gratis weg.  Helaas passen er weinigen toe wat ik hen adviseert. Wie het wel toepast en resultaat krijgt, zul je eeuwig dankbaar zijn.

Maar ik schrijf geen boeken en bij elke tekst vind je een mogelijkheid voor een boek te kopen, een e-book, cd of dvd of online programma te kopen voor je zelfgenezing of je creativiteit te ontwikkelen. Dus op die manier kan mijn business wel draaien.

Wanneer je bij een mentor, therapeut, coach, ervaringsdeskundig, outreacher komt, dien je jezelf te ontdoen van jouw ego.

Als je dit ego hebt hangen er grote blokken aan je hart. Je blokkeert daardoor je genezing en groei die jij zoekt. Dat is ook de reden waarom er geen groei komt.  Je leert niets bij, omdat je denkt dat je het al weet, en je schat de waarde van wat je hoort niet juist in.

Je wilt de deur openen naar bevrijding, niet sluiten. Dan dien je actief te luisteren naar elkaar. Je mentor zal wel willen dat je progressie maakt. Er is dat oude gezegde dat zegt.

“wanneer een student klaar is, dan verschijnt de leraar.”

Nou, toen de student niet klaar was, verschijnt de leraar, maar wat denk je? De student luistert niet naar hen, dus de leraar vertrekt naar een andere student.  Is dat terecht?

Als ik over narcisme onderwijs en ik ben aan het uitleggen van iets opnieuw en opnieuw, en de student, luistert niet, dan zal ik blijven om ze te raken weer opnieuw, en opnieuw, en totdat ze de correctie die ik heb voorgesteld bevatten.

Het is omdat ze niet luisteren omdat ze een hard hart hebben, omdat ze een groot ego of een zodanige obsessie aan de narcist hebben dat ze niet inzien bijvoorbeeld dat wat zij “houden van” noemen, eigenlijk een trauma binding is.

Soms dien je je ego te laten afbreken, want als ik dat niet doen, dan zal het leven hen terug in het gezicht slaan.

Als je niet luistert naar je mentor, zal de groei je raken in het gezicht. Als je niet je hart opent en nederig bent, zal het leven je nog veel moeilijkheden bezorgen.

Ego kan ook betekenen een visie dat iedereen goed is. Dat jij met liefde en geduld alles kunt genezen van de narcist. Dat je jezelf moet blijven, en doodeerlijk zijn en al je kwetsbaarheden bloot leggen van in het begin van een relatie. Dat jij misschien als coach een goede therapeut bent voor jouw relatie.

Nee, jij kunt de narcist niet veranderen.

Je kunt er met veel energie in te stoppen mee leren leven, maar denken dat zijn gedrag gaat stoppen, neen, denken dat hij of zij je liefde zal geven, neen dat niet.

Dan zal een goede therapeut, mentor of coach eens luisteren en je zeggen dat proberen van hem te veranderen, daar moet je mee stoppen dat moet jij veranderen. Dat kan natuurlijk pijn doen aan het laatste stukje ego dat je had.

Kijk als we met elkaar chatten en we brainstormen over jouw situatie, luisteren dan een beetje naar wat je moet veranderen. Is dat logisch?  Ik zal je blijven goed advies geven en vragen om bepaalde teksten te lezen.

Als ik met iemand contact krijg zal ik blijven helpen bij de transformatie en de discipline die nodig is omdat deze persoon zou veranderen.

Verantwoordelijkheid afleggen.

Het volgende uitgangspunt betreft het moeten verantwoording afleggen aan de persoon die je kan helpen, een groep die je kan helpen, een verantwoordingsgroep.

Je moet verantwoordelijk zijn voor de resultaten die je produceert. Om dat te doen, dien je te weten welke resultaten je hebt bereikt, daarom is een dagboek zeer belangrijk.  Je hebt een doel en een uitkomst en je hebt aan een groep te rapporteren. Het kan je mentor zijn; het kan een verantwoordingssysteem zijn.

Mensen die niet verantwoordelijk zijn, groeien niet.

Een goed voorbeeld hiervan is gewoon iets simpels, zoals het heffen van gewichten. Ik hef geen gewichten meer zoals vroeger. In het kader van mijn looptraining deed ik vroeger wel krachttraining. Maar ook liet ik me regelmatig testen zodat ik de resultaten kon bijhouden. Nu heb je daar allemaal apps voor.

Zolang je je resultaten bijhoudt, heb je groei. Want door de resultaten bij te houden werk je veel harder. Daardoor heb je constant spiergroei. Als je stopt met resultaten bij te houden heb je veel minder spiergroei, hoewel het best mogelijk is dat je dezelfde hoeveel tijd besteedt.

resultaat in zelfliefde
Groeitaken voor zelfgenezing bij trauma

Resultaten bij te houden die je krijgt in zelfliefde.

Als u niet bijhoudt wat de resultaten zijn en je dient aan niemand te rapporteren van de resultaten die je wilt en die je feite bereikt, dat heb je een groot probleem.

U bent niet van plan om te groeien langs een bepaald punt. Want je hebt het gevoel alsof je alles doet wat nodig is.  Maar je verliest de richting van uw doel. Je verliest de richting vanwaar je naartoe gaat, je verliest richting van wat je hoort te doen, en de waarheid is, je weet niet eens of je op een schema zit.

Als je niet weet dat je op de rails zit en je weet niet eens waar je mee bezig bent hoe kun je dan aan een mentor een vraag stellen.

In alle geval zal ik je vragen welke resultaten je produceert.

Op een schaal van 0 tot 10 hoeveel emotionele pijn heb je nu rond je ex-narcist? Wat zijn de activiteiten die je nu aan het doen bent?  Ben je hem /haar nog aan het bespieden op sociale media? Antwoord je op scheldpartijen via sms of heb je hem geblokkeerd. Wat is je doel?

Als u niet weet wat de uitkomst, weet je niet wat je produceert, zie je niet hoe je het doet, en je weet niet eens wat je hebt gedaan, dat gaat om de eerste stap, is om duidelijk te krijgen en dan stippelen we een duidelijk pad uit om te volgen. Je moet dat volgen en het verslag brengen en verantwoording afleggen.

De hele tijd stellen mensen doelen, en ze zijn niet verantwoordelijk.

Dat is net wat de narcist doet.

Zij beginnen aan het begin van het jaar; ze zeggen: “Ik ga met fitness beginnen dit jaar, “en dan gaan ze een sportschool lidmaatschap kopen. Raad eens wat ze niet doen na dat ze zijn ingeschreven?

Ze gaan niet verder naar de sportschool. Ze verliezen track, en ze doen het niet meer. Wat ik wil dat je doet, is het tegenovergestelde. Ik wil dat je blijft op dat pad om te blijven resultaten te produceren.

Zeker is het voor iedereen belangrijk om voldoende te slapen. En voldoende te bewegen. Hou dat bij in je dagboek.

Hoe gaan we dat samen gaan doen als jij wilt dat ik je ondersteun dat is dat ik je ook verantwoordelijk hou. Als je wilt veranderen scroll dan nu naar beneden en vul je beste email in bij nu in schrijven. (volgen – abonnement)

We gaan u helpen om betere resultaten te krijgen in je leven (tegenover het narcistisch misbruik).

De manier hoe we dat gaan doen is samen.

Wanneer je regelmatig terugkeert naar onze website en de teksten goed bestudeert en naar de audio’s luistert, gaat u betere resultaten krijgen. Dat is het.

We gaan je helpen verantwoordelijk te blijven en als gemeenschap te groeien door onze verantwoordingsplicht.

Op dit ogenblik, zijn deze middelen aan u kosteloos gegeven. Scrol naar beneden, vul je e-mail in en klik op de knop: schrijf me in.  Voeg me ook toe op Messenger. Schrijf me een gedetailleerd verslag van wat je hebt meegemaakt.

Vertel me wat je vandaag hebt geleerd uit dit artikel en wij zullen u helpen uw leven te maken en om uw resultaten te exploderen naar een nieuw niveau dat je nog nooit hebt doorkruist in voor, omdat je, mijn vriend, je hebt wel de macht om grote dingen te doen in je leven.

Ga hier naar deel 1 Wat doe je met zelfsabotage? Is dat niet de demon van je leven?

Gebruik misschien de commentaren om elkaar te steunen!

Zoals altijd laat me weten in de commentaren wat je denkt, wat je voelt en wat je ervaart terwijl je deze blog leest. Ik hou er aan van te zeggen dat ik je graag zie en ik hoop dat je goed voor jezelf zorgt, voor je geliefden en voor je innerlijk kind. Ik hoor hopelijk snel van je terug.

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. Delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media. Geef deze tekst een waardering door uw commentaar en like. Dank je!

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer

knop voor alle groeitaken

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Disclaimer/Vrijwaring

Door toegang te krijgen tot deze blog, of video erken je, begrijp je en ga je ermee akkoord dat de inhoud van die video/blog geen therapie is en niet bedoeld is om therapie te verstrekken en het vormt geen medisch, juridisch of ander professioneel advies en/of behandeling. Je erkent en begrijpt dat auteurs van deze blog/video geen erkende therapeuten zijn, psychiaters, psychotherapeuten, artsen of andere medische, psychologische en/of psychiatrische professionals en gaat ermee akkoord om indien nodig de juiste medische en/of therapeutische behandeling te zoeken.

Jij erkent, begrijpt en gaat ermee akkoord, en verklaart dat je gekwalificeerd bent voor de aard van de inhoud van deze blog en video, in goede gezondheid en in een goede fysieke en mentale conditie om deel te nemen aan dergelijke activiteiten. Je bent het er verder mee eens en verbindt je, dat als je op enig moment van mening bent dat je deelname aan een activiteit die voorkomt in een video, in een groeitaak, of blog, of video’s jezelf of anderen zou kunnen in gevaar brengen, je zult weigeren om hieraan deel te nemen. Of als een dergelijke activiteit is begonnen, onmiddellijk verdere deelname aan dergelijke activiteit zal stoppen. Als je deelneemt aan een activiteit, doe je dat vrijwillig en willens en wetens en je alle risico’s van materiële schade, persoonlijk letsel en/of overlijden voor jezelf of anderen op zich neemt voortvloeiend uit je deelname aan dergelijke activiteiten.

Voeg je bij 4.606 andere abonnees