Zelfhelpers, zelfzorgers, traumaherstellers, traumaverwerkers, samen vrij en verbonden!

naar Home: klik op de afbeelding

Menu

zoeken in Archieven
zoeken in Categorie*en

Bloeien na narcistisch misbruik – dit is je moment! Deel 2

Omdat de energie van ‘verandering’ de ruimte moet hebben om binnen te komen en te grijpen

Je kunt geen nieuwe Ferrari parkeren waar de garage wordt geblokkeerd door een roestig oud wrak. Onze oude gewoontes, manieren van zijn, spijt, ongenezen en onafgemaakte zaken houden ons alleen verstopt en verward in ‘meer van hetzelfde’ in plaats van te bloeien na narcistische misbruik.

Om een ​​geactualiseerde mens te zijn die open staat  voor het ervaren van onze grootste expansie en potentieel, vereist dat veel moed. Het vereist het eren van ons Innerlijk Wezen en zijn waarheid. Stop met jezelf  te verkopen voor de mentale constructies en egoïstische verlangens waar onze persoonlijkheid koppig aan vasthoudt.

Doe doelgericht werk wat duidelijk ongemakkelijk is voor ons vertrouwde Oude Zelf op te lossen, dat vaak vastzit in oude pijnlijke overtuigingen, patronen, relaties en gewoonten. En het krachtigste wat we kunnen doen om dat te bereiken is door niet naar buiten te kijken en te vergelijken, maar naar binnen te gaan.

Iets ongelooflijk krachtig gebeurt wanneer we dit doen en zeggen: “Ik verbind me nu om de delen van mezelf die in oude patronen vastzitten te helen en te veranderen, zodat ik vrij kan gaan om nieuwe en aangenamere werkelijkheden te genereren.”

Wat heb je nodig om los te laten?

Nu is de volgende vraag die we ons kunnen stellen: “Wat heb ik nodig om mijn pijn los te laten om te veranderen?” En om je nu krachtig te laten beginnen, is mijn suggestie om jezelf dit precies af te vragen.

Mijn suggestie is om even te gaan zitten met een dagboek en een pen. Kun je deze volgende vraag opschrijven: “Wat heb ik nodig om los te laten om te gaan leven als mijn Hoogste en Ware Zelf?” Wees dan heel eerlijk tegen jezelf en vermeld wat er je te binnenschiet. We kennen altijd het antwoord, ook al willen we dat niet.

Is het rommel en twijfelachtige relaties die je zwaar belasten?

Ik kan dit niet genoeg als beginpunt voorstellen. Weet je hoeveel verse energie je in je leven kunt laten door al je oude rommel en dingen waar je geen doel meer voor hebt vrij te geven? Zijn het verslavingen die je gebruikt om zelfgenezing toe te passen, in plaats van je emoties te verwerken en te helen tot voltooiing?

Is het buitensporig tijdrovend om te verdoven, zoals tv of sociale media? Zijn het herhaalpatronen in je leven dat je nog steeds leeft, in de hoop dat iemand of iets deze keer zal veranderen? Is het aanhoudende en pijnlijke emotionele bagage? Zit je vast met pijnlijke mensen en situaties die je schade berokkenen?

Probeert je iets te zijn en te doen dat niet is wie je echt bent?

Het is de moeite waard om je tijd met deze lijst te nemen, want door je bewust te maken, schud je jezelf uit de trance en begin je deze fundamentele waarheden te begrijpen: ‘Als er niets verandert, verandert er niets’ en ‘moet ik de verandering worden die ik wil leven om het te ervaren.’

De volgende stap om je nieuwe krachtige en gezondheid te genereren, is begrijpen dat wanneer we loslaten, er een leegte is.  Dat is een duidelijk ongemak dat je eerst zal voelen als het oude zelf en het oude leven wegvloeien en het nieuwe zelf en het nieuwe leven begint te verschijnen.

We moeten voorbereid zijn om er te zijn en deze tijd door te komen, want dat is waar onze Ware Sterkte geactiveerd is.

Het is tijdens deze tijd van loslaten dat we ongelooflijke kansen krijgen om te stoppen onszelf af te leiden van het echte innerlijke werk dat de basis legt van ons hele leven. Het is hier dat we ons echt gaan liefhebben en ondersteunen en innerlijke helende routines aannemen die ons in staat stellen los te laten en te beginnen los te komen van ons vorige trauma, en daardoor onszelf te helen tot heelheid.

Wees je bewust dat je ego en persoonlijkheid dit met al zijn kracht zullen weerstaan.

Je ego wil logisch bewijs en kan niet geloven in een nieuwe toekomst die hij nog niet heeft ervaren. Daarom moeten we onze kracht in onze wezens, onze lichamen, ons weten brengen, waar onze ware scheppingskracht wordt geactiveerd.

Het is confronterend werk. Het is ongemakkelijk en absoluut pijnlijk, maar in plaats van weg te rennen van de pijnlijke aspecten van onszelf en ons leven die ons niet dienen, die ons achtervolgen en opjagen en ons leven saboteren, kunnen we ze eindelijk ontmoeten, vasthouden en loslaten.

Dan hebben we de gouden sleutel om trajecten van het leven in te voeren waar we voor die tijd nooit toegang toe hadden.

bloeien na narcistisch misbruik
De juiste groeitaken voor stimulering van jouw zelfgenezendvermogen bij trauma!

Het is deze tijd van het zijn in ‘de leegte’ die mensen als ‘depressie’ en zelfs ‘mislukking’ beschouwen.

Het is gek hoe we geloven dat het vasthouden aan de oude manieren en het leven beter is dan niets.

Maar toch is het wanneer we het dek opruimen en de moed hebben om bij onszelf te zijn zonder wat de maatschappij als acceptabel mag beschouwen, en gewoon trouw te zijn aan “onze waarden en Innerlijk” in plaats van ons vast te klampen aan uiterlijke rekwisieten, dat de wonderen zich in ons leven beginnen te ontvouwen.

We vinden ook de vrede, veiligheid, liefde en echte achting die alleen echt oprecht van binnenuit ontstaat. We dachten dat we het leven en anderen moesten overwinnen, maar we moesten altijd onszelf overwinnen, wat inhoudt dat we onze dichte innerlijke delen loslaten die vastzitten in pijnlijke trauma’s en overtuigingen en het licht brengen naar waar deze waren.

Dit was alleen mogelijk wanneer we stopten met zelfvermijding en ons zelf in de steek lieten over wat er echt gaande was in ons.

We hebben niet langer ‘tijd’ om niet met ons diepste zelf te zijn.

De tijd racet nu en versnelt. Elk jaar gaat het sneller en sneller. Er zijn energetische redenen waarom dit gebeurt, maar dat is niet de discussie voor vandaag. Waar het gesprek over gaat, is hoe we de meest geactualiseerde wezens kunnen zijn op de directste, krachtige en snelste manieren.

We hebben letterlijk geen tijd om vast te blijven zitten. Alleen zo scheuren we ons uit elkaar, omdat de energetische frequentie waar we nu allemaal in leven, dit niet ondersteunt.

Hier is het complete simpele antwoord – beslis met heel je hart wat je wilt, en laat dat alles los wat daar weerstand tegen biedt om te bloeien na narcistisch misbruik.

Pas dan op met wat je zegt tegen jezelf en werk aan wat dat is. Ondersteun jezelf met innerlijke genezing terwijl de oude orde uitvalt en de nieuwe orde doorbreekt. Als je dit doet, zal je je leven onbeschrijflijk veranderen op manieren en tijdframes die als magie lijken. Dat is hoe krachtige tijd en energie nu beweegt.

Laat me je een eenvoudig voorbeeld geven dat je op elk gebied van je leven kunt toepassen om door te breken naar je ongelooflijkste jaar van bloeien. Waarom? Omdat deze formule oude programma’s afbreekt en nieuwe in hun plaats toepast.

Oké, dit begint bij:

Stap 1: Noem je pijnlijke herhalingspatroon.

Een voorbeeld kan zijn: ‘Mensen waarderen mij niet en behandelen me niet met respect’. Andere meer specifieke patronen kunnen zijn: ‘Het beheersen van relaties’ ‘Liefdeloze relaties’ ‘Onrechtmatige relaties.’

bloeien na narcistisch misbruik
De juiste groeitaken voor stimulering van je zelfgenezendvermogen bij trauma!

Stap 2: Identificeer wat je wilt ervaren als he wenst te bloeien na narcistisch misbruik.

Maak een lijst van wat je wilt en nodig hebt om gewaardeerd en gerespecteerd te worden. Beschrijf hoe ‘gezond’ je eruit zou willen zien. Moet je hier wat onderzoek naar doen om duidelijk te worden?

Stap 3: Ruim de gebieden in je leven op die je niet waardeert en die je zelf niet respecteert.

Absoluut dit betreft zelfzorg, gezond eten en bewegen van je lichaam, jezelf eren met dingen zoals lichaamsbeweging, en het oefenen van gezonde zelfbeheersing en ondersteuning. Dit omvat ook stoppen met ‘geven om te krijgen’, niet ‘nee’ kunnen zeggen, en geloven dat als je andere mensen niet toestaat je slecht te behandelen, ze je zullen afwijzen en je niet geliefd zult worden.

Stap 4: spreek je grenzen uit over wat je nodig hebt om vooruit te komen met mensen die je waarheid niet eren – duidelijk en eerlijk en direct.

Heb geen gehechtheid aan het resultaat. Je eert de Schepping van je hele leven. Dat is van het grootste belang. Wees bereid om alles te verliezen om alles te krijgen.

Stap 5: Stel je waarheid hiervan vast.

Als sommige personen je beslissingen niet begrijpen, je gevoelens niet als echt beschouwen of niet als team willen werken, maakt dat niet uit, want EINDELIJK krijg je het. Nu is het tijd om deze persoon en situatie los te laten, het maakt niet uit hoeveel dat pijn doet, en begin de generatieve bron te zijn van wat het is dat je wel in je leven wilt.

Stap 6: Vooruitkijkend, ben je vastbesloten om een ​​bron van liefde en respect voor jezelf te zijn om te kunnen bloeien na narcistisch misbruik.

Je bent eerlijk over wat je nodig hebt van mensen, je bent bereid om direct en eerlijk moeilijke gesprekken te hebben. Als mensen niet over de middelen beschikken om zich aan te passen op het niveau waar je van houdt en jezelf en anderen respecteren, laat het los en blijf een leven genereren en creëren met degenen die dat wel doen.

Ik beloof je dat wanneer je dit goed aanpakt, ze absoluut bestaan! Je leven zal zich vullen met gezonde vrienden, medewerkers, collega’s en intieme levensreizigers.

We zitten allemaal in hetzelfde schuitje!

Ik houd van onze gesloten ondersteuningsgroep op Facebook: volwassen kinderen van narcisten en deel graag mijn deel van mijn groei, bewustzijn en uitbreidingen met jullie.

Ik ben zeer verheugd om dit jaar diep met jullie samen te werken met mijn teksten en sociale mediakanalen zoals Pinterest/zelfliefde en Instagram/persynjohan en Facebook/ Ecoaching. Alle nuttige links vind je in het menu.

Natuurlijk werken we verder aan een systeem voor verandering en voor wie basiskennis van de Engelse taal heeft kan gebruikmaken van het Narcissistic Abuse Recovery Program (NARP) van Melanie.

Dus laten we ons allemaal verenigen om te helen, onze trauma’s te doorbreken en te bloeien. Zo kunnen we het beste leven voor onszelf, onze geliefden en onze wereld mogelijk maken.

Ik kan niet wachten helpen om je te zien bloeien na narcistisch misbruik.

En ik zou graag van je willen horen wat je bedoelingen en doelen nu zijn. Wat je moet loslaten om ze te bereiken?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Lees meer

knop meer info
alle artikels over narp-systeem, narps-programma, narcissistic abuse recovery programma, narcistisch misbruik herstelprogramma

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder!Reactie annuleren

Voeg je bij 4.587 andere abonnees