Cognitieve dissonantie: Van woorden naar realiteit. Van hoofd naar hart.

Ik heb de harde manier geleerd om op mijn eigen observaties te vertrouwen. Ik denk dat we gewond raken omdat we de signalen negeren dat er iets niet klopt aan een persoon. Uit de psychologie kennen we de term cognitieve dissonantie daarvoor: de spanning die ontstaat als waargenomen feiten of opvattingen in strijd zijn met de eigen overtuiging of opvatting

Elke keer dat ik in mijn relaties gekwetst ben, is dat omdat ik mijn reactie, op een reactie van een persoon negeerde. Soms verwarren mensen je door de juiste dingen te zeggen en toch komen hun acties niet overeen met wat ze zeggen. Maar je voelt de cognitieve dissonantie.

cognitieve dissonantie
Ga naar het menu

Het is pijnlijk en overweldigend, dus uiteindelijk negeer je je instincten wat cognitieve dissonantie is.

Er zijn gevallen geweest waarin mensen me dit jaar pijn hebben gedaan, maar ik zag dingen over hen die niet klopten. Dus eerlijk gezegd deed het veel minder pijn dan vroeger. Ik had niet veel van hen verwacht, dus ik werd niet teleurgesteld, noch nam ik het persoonlijk op.

Je kunt het gedrag van mensen niet altijd personaliseren.

Ze gaan doen wat ze gaan doen.

Ze zijn wie ze zijn.

Elke keer dat ik het gevoel heb dat ze me kwetsen of dat ik een persoon niet kan vertrouwen, kom ik erachter dat ik gelijk heb. Ik moest mezelf leren vertrouwen.

Bovendien heb ik niets verkeerd gedaan, en wat ze ook doen of de keuzes die ze maken, hebben geen reflectie op mij. Ik heb dit altijd in mijn hoofd geweten. Maar ik wist het nooit in mijn hart. Het waren eerder woorden. Nu zijn ze mijn realiteit. Wat mensen echt doen, zijn mijn zaken niet.

Tot slot!

Ik ben me er heel goed van bewust dat wat ik met je deel slechts een “idee” geeft totdat je het begint te leven en Thriver Healing belichaamt.

Het lijkt heel erg op willen weten hoe het zou zijn om af te vallen, je gezond en energiek te voelen voordat je een sportschool binnenstapt en een gezond eetplan volgt. Zodra je het pad van herstel bewandelt, met zijn zelfpartnerschap en de toewijding om van jezelf te houden en jezelf te helen, zul je resultaten gaan voelen en zien.

Veel mensen in onze gemeenschap die beginnen met genezen met het Engelstalige NARP, voelen een verschil, zelfs na hun eerste Quanta Freedom Healing, en beginnen binnen een paar weken echte resultaten te zien.

Vaak hebben hun levens dramatische veranderingen ondergaan en zijn ze zelfs tussen de 6 en 18 maanden onherkenbaar.

Deze reis weg van cognitieve dissonantie is niet gemakkelijk!

Het is een van de meest moedige dingen die we ooit zullen doen. Laat de uiterlijke rekwisieten los en keer naar binnen gaan om diep lief te hebben en jezelf weer heel te maken.

Dit is ons thuiskomen, en is de bestemming die we altijd heel graag wilden, zonder het te weten.

Met elke cel in mijn Wezen zou ik niets veranderen aan mijn leven en waar het naartoe ging met narcistisch misbruik, want uiteindelijk, en glorieus, gaf deze reis me terug naar mezelf.

Als je me “alles” in de wereld zou aanbieden om terug te gaan naar mijn leven, zelfs vóór narcistisch misbruik, zou ik het aanbod niet accepteren, omdat de vreugde, uitbreiding en realisatie van de dingen die ik vandaag deel met mijn mensen (evenals zo veel meer) had alleen door deze spectaculaire reis kunnen gebeuren.

Uit de diepste duisternis ontginnen we ons grootste goud.

Weet alsjeblieft in je hart dat dit voor jou mogelijk is. Voel je ergens diep van binnen, de waarheid dat dit allemaal een doel had?

Als je aan het NARPen bent en nu vrij bent van de narcist, en het gevoel hebt: “IK WIL deze gekke, goede dingen en ik ben er echt klaar voor om ervoor te GAAN!” dan kan ik deze Engelstalige Empowered Self Course niet genoeg aanbevelen.

Deze cursus zal je helpen om je naar de volgende uitbreidingen en successen van je leven te katapulteren na narcistisch misbruik. De Empowered Self Course is precies wat ik nodig had om de dromen te maken die ik met heel mijn hart wilde.

Je zult zien en voelen waarom het werkte! Het werkte beter dan mijn stoutste dromen.

Ik hoop dat ik je vandaag heb geïnspireerd, en zoals altijd kijk ik er naar uit om je opmerkingen en vragen hieronder te beantwoorden.

knop meer info

Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees