Tips van een specialist in traumaverwerking van kinderen

Tips van een specialist in traumaverwerking van kinderen

Het Gen Oekraïense project zetten ze hun afdeling “advies van een specialist” voort met tips voor traumaverwerking van kinderen. Deze keer sprak kamppsycholoog Elena Dovgan uitvoerig over het helpen van een kind thuis wanneer je naar een specialist moet en vooral – hoe je begrijpt dat hij absoluut moet.

Hoe begrijp jij dat het tijd is om contact op te nemen voor je kind met een specialist?

Je moet een psycholoog raadplegen als het kind een traumatische gebeurtenis heeft overleefd of getuige is geweest. Vooral als haar gedrag is verschenen: – overmatig irritatie; – agressie; – slaapstoornis; – verandering van gewoonte eetgedrag; – frequente stemmingswisselingen; – hysterie; – overmatig eten;

Is het mogelijk om therapeutische praktijk te vinden voor thuis?

Therapeutische praktijken thuis zijn mogelijk en zelfs nodig, maar pas na een ontmoeting met een specialist die je helpt om de nodige, juiste en effectieve manieren te vinden om emoties te leven, te reguleren, om te gaan met de conditie, te overwinnen en manieren te vinden

Is het mogelijk om een kind af te leiden met plezier?

Voor een kind dat een burn-out of verdriet ervaart, is het ontzettend belangrijk om een emotioneel stabiele volwassene te hebben die in staat is om de conditie van elk kind aan te kunnen.

De taak van een volwassene is om de emoties en toestand van het kind te “spiegelen”, d.w.z. te spreken, te reflecteren en te helpen begrijpen wat het kind op dit moment meemaakt en te helpen omgaan met de toestand.

Als een volwassene niet in staat is om met de emoties van een kind om te gaan en gebruikmaakt van afleiding, dan heeft het kind geen ervaring met rouw en verdriet, het begrijpt zijn emotionele toestand niet, en in uitersten kan devaluatie je eigen emoties vormen.

Ik herinner je eraan dat je eventuele vragen kunt achterlaten in de commentaren. Wij zullen zeker antwoorden vinden bij specialisten.

tip traumaverwerking kinderen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Tip traumaverwerking kinderen: Routine is een belangrijke voorwaarde voor effectief herstel

We krijgen vaak vragen: “Hoe verbeter je het welzijn van je kind thuis? “. Eerst en vooral een heldere modus van de dag. Het is systematisch werken dat het kind zal helpen zich op zijn leven te richten en geleidelijk weg te gaan van traumatische ervaring.

Modus is in de eerste plaats controle over je leven en enige stabiliteit. Vooral als het moeilijk is om iets te plannen.

tips traumaverwerking kinderen
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

Hoe maak je een schema?

Je kunt het beste beginnen met een ochtendoefening – het helpt op de beste manier om in een goede bui wakker te worden. Maak een maaltijdschema – het scheelt veel tijd voor andere activiteiten. Maak anderhalf of twee uur vrij voor een wandeling in de frisse lucht. Een wandeling zou dagelijks moeten zijn, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Vergeet ook niet de creatieve activiteiten waar je kind het meest van houdt: tekenen, lezen, poëzie – het kan van alles zijn.

Kunsttherapie zal je beste vriend zijn tijdens herstel.

U kunt dit project steunen! Meer informatie daarover vind je hier.

Vul de vragenlijst in als je kinderrevalidatie wilt aanvragen bij 

Gen.Camp
— u of uw kind is mishandeld in Ukrainia en hulp nodig heeft.

Wie kan lid worden van Gen.Camp? Kinderen van 6-12 jaar die tekenen van psychisch trauma als gevolg van de oorlog hebben uitgesproken en zo snel mogelijk hulp nodig hebben.

Misschien kunnen we elkaar steunen in de commentaren?

Als dit artikel resoneert met je, deel het dan alsjeblieft. We houden onze blog volledig zonder advertenties en delen helpt ons om meer mensen op hun reis te helpen. Volg ons ook op sociale media.

Waardering: 1 uit 5.

Lees meer