Tekenen dat je relatie groeit ook al heb je beiden trauma’s.

Als je er over twijfelt wat je beter kunt doen om je relatie te doen standhouden kun je overwegen in welke mate de volgende items in jouw relatie solide zijn en tekenen dat je relatie groeit.

Jullie hebben beiden eigen grenzen:

je problemen worden onderling tussen de partners gehouden en niet ‘uitgezonden’ naar vrienden of familie om ze erbij te betrekken.

Je deelt dezelfde waarden en visie voor de toekomst:

Bovendien hebben jullie regelmatig de ongemakkelijke gesprekken gehad over geld, kinderen, levensstijl en wat voor jullie beiden belangrijk is.

Positief perspectieven over de toekomst van de relatie hebben zijn tekenen dat de relatie groeit

Je hebt een algemeen positief beeld van elkaar, gaat ervan uit dat je voor elkaar goede bedoelingen hebt. Ook vertrouw je elkaar om keuzes te maken in het belang van de relatie.

Je kunt (om) en met elkaar lachen.

Daarbij kun je dom, luchtig en op je gemak zijn bij elkaar. Je verwacht niet dat één persoon aan al je behoeften voldoet.

Open gesprekken zijn tekenen dat je relatie groeit:

Je voelt je veilig om naar elkaar toe te gaan om te praten over wat je voelt of wat je bezighoudt. Jullie zijn allebei in staat om door conflicten heen te werken zonder schaamte, harde kritiek of weg te lopen.

Jij neemt verantwoordelijkheid voor je eigen toestanden.

Je bent je bewust van je eigen patronen. Ook besef je heel goed hoe deze patronen de relatie beïnvloeden. Je doet een bewuste poging om aan die dingen te werken door groeitaken te doen.

Authentieke liefde is een kans om te groeien, te leren en te evolueren.

Een oprechte liefde is een kans om relaties af te leren waarin zelfverraad geen plaats heeft.

Onvervalste liefde lijkt soms op in tranen zitten na een conflict. Dan vraag je je af waarom je zo overstuur bent over iets wat zo ‘klein’ is. Bovendien lijkt authentieke liefde op leren hoe je iemand kunt vertrouwen en leren hoe je jezelf kunt vertrouwen.

De waarheid over relaties die je niet in films ziet.

Je partner hoort je niet gelukkig te maken.
Je geluk, vervulling en zelfgevoel is iets wat alleen jij jezelf kunt geven.
De echte liefde die we zoeken is geen sprookje, het is het vermogen om onszelf te zijn.
Wat we willen is gezien, gehoord en gewaardeerd worden om wie we zijn in plaats van gevormd te worden tot wie iemand wil dat we zijn.

Passie is niet onveilig, onvoorspelbaar of geen chaotisch gedrag.
Authentieke liefde voelt geaard, voorspelbaar, veilig en open. Het laat je niet gissen of proberen om gekozen te worden.
Als je met de juiste persoon bent, voelt een relatie niet als werk is een mythe, want een relatie is altijd werk aan jezelf (van beide partners).

Gezonde relaties hebben te maken met emotionele kwetsbaarheid, duidelijke communicatie en het vermogen om wonden uit je kindertijd te verwerken die je bij elkaar zult triggeren. Dit kost werk, vooral als deze dingen niet in je huis zijn gemodelleerd toen je opgroeide hoe je met moeilijke emoties omgaat.

Wanneer je je leven met iemand deelt, deel je ook hun jeugd.

Jeugdwonden zullen in consistente patronen naar boven komen totdat jullie er allebei doorheen werken. Dat kun een levenslange taak zijn.

Als je iets van je partner wilt, moet je leren erom te vragen. Ervan uitgaand dat jouw partner zou moeten weten hoe hij of zij aan jouw behoeften kan voldoen, is een recept voor wrok.

Liefde is een actie, geen gevoel.

Op sommige dagen voel je je niet van nature liefdevol voor je partner. Dit is wanneer je ervoor kiest om liefdevol te handelen.
Het hebben van een aantrekkingskracht op iemand anders betekent niet dat je relatie verkeerd voor je is. Aantrekking is een natuurlijke biologische, menselijke reactie. Het betekent niet dat je niet van je partner houdt.

HET TRAUMA VAN JE PARTNER BEGRIJPEN:

Onopgelost trauma creëert denkpatronen (kernovertuigingen).

Coping-mechanismen (hoe we omgaan met stress).

De manier waarop we ons hechten aan een ander mens (hoeveel we vertrouwen).

Hoe we onze emoties reguleren (hoe we omgaan met het dagelijkse leven.)

Door ons eigen trauma te begrijpen en hoe dat zich manifesteert, kunnen we het trauma van onze partner en de gedragspatronen die uit dat trauma voortkomen, beginnen te begrijpen. We kunnen kwetsbaar verbinden en een prachtige ruimte van genezing creëren met toewijding en oefening.

BEWUSTZIJN VAN HET ZENUWSTELSEL:

De toestand van ons zenuwstelsel creëert gedachten, gedrag, reacties en communicatiestijlen. Wanneer ons zenuwstelsel in vecht, vlucht, bevries of behagen is, bevinden we ons in een overlevingsmodus. Dan kunnen we geen nieuwe informatie opnemen. Dit is de reden waarom zoveel gevechten cyclisch zijn en er zelden actief wordt geluisterd.
Leren om je bewust te worden van hoe je je zenuwstelsel kunt reguleren, is een game-changer binnen relaties.

volwassen liefde, tekenen relatie groeit
Ik leer je heel bewust een nieuwe versie van jezelf te creëren

ENGAGEMENT AAN ELKAARS VRIJHEID:

de meesten van ons zijn onbewust gemanipuleerd sinds we kinderen waren.
We hebben ons schuldig gevoeld, beschaamd of onze realiteit is ontkend. We mochten niet zomaar ‘zijn’ en werden niet gezien of gehoord voor wie we werkelijk waren.

Vrijheid toestaan ​​betekent: moeilijke gesprekken voeren. Het betekent je partner veiligheid tonen, veiligheid creëren in je eigen lichaam, en afstemmen (bewust zijn van) de emotionele toestand van je partner zonder deze te proberen te beheersen.

WETEN WANNEER JE EGO’S SPREKEN:

Het ego wordt het meest geactiveerd in intieme relaties. Het is wanneer ons ego ons gaat beschermen, omdat in onze verleden hechte relaties pijn of overweldiging veroorzaakten.

Bewustwording van het ego zal je een betere communicator maken.

Dit zal je partner in staat stellen zich begrepen te voelen. Het zal je in staat stellen meer keuzes te maken die in lijn zijn met liefde, in plaats van angst. Veel relaties zijn opgesloten in cycli van ego-verhalen, wat alleen maar leidt tot wrok en zich onbegrepen voelen.

GEEN OORDEEL en GEEN INTERFERENTIE:

Jouw partner behandelt je als een autonome volwassene die je vertrouwt om beslissingen te nemen die in hun belang zijn.
Door je partner op zijn eigen reis te laten gaan zonder te proberen controle te krijgen, creëer je veiligheid, zekerheid en wederzijds respect.

De nieuwe liefdestaal bestaat dus uit:

Het trauma van jouw partner begrijpen, bewustzijn van elkaars specifieke zenuwstelsel, toewijding aan elkaars vrijheid, weten wanneer je ego aan het woord is, niet-oordelen en niet-inmenging dus geen controle over je partner.

Authentieke verbinding en kwetsende kernovertuigingen

Wat is quanta vrijheid genezing? Deel 3

Gratis bronnen

Doe consistent groeitaken voor zelfgenezing

Authentieke liefde vs Traumatische binding

Trauma en traumazorg in Europa


Reacties

We zijn benieuwd naar je reactie hieronder! Reactie annuleren

Voeg je bij 4.580 andere abonnees